טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון דאל הודי קלאסי של מסעדת אינדירה

דרגת קושי: קל
דאל עדשים של אינדירה
גיא הכט
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

כוס עדשים כתומות שהושרו במים למשך כשעתיים

שמן זית

בצל לבן גדול קצוץ

200 גרם עגבניות בשלות קלופות וחתוכות לקוביות

חצי צרור כוסברה קצוצה

4 שיני שום קצוצות

כפית וחצי של ג'ינג'ר מגורר

כף קארי

כפית כורכום

מלח, פלפל

צ'ילי אדום קצוץ- אופציונלי

הוראות הכנה

מבשלים את העדשים במים. מכפים את הקצף ברתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה למשך 25 דקות.

במחבת מטגנים עם מעט שמן זית את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את השום הקצוץ, הג'ינג'ר והצ'ילי ומטגנים לדקה נוספת. מוסיפים את העגבניות, מערבבים, מתבלים בעזרת הקארי, הכורכום, והפלפל וממשיכים לטגן לעוד מספר דקות תוך כדי ערבוב.

מעבירים את תערובת התבלינים הריחנית לסיר העדשים וממשיכים לבשל כ-10-15 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. לקראת ההגשה, מוסיפים לתבשיל את הכוסברה הקצוצה ומגישים חם.

טיפים

אפשר להשתמש בכל פרי עסיסי שיש כרגע בשוק. אם לא מצאתם אפרסקים, אפשר עם בננות, תפוחים, אגסים, נקטרינות ובקיץ גם עם משמשים.

למעוניינים להחליף את החמאה המומסת בחומרי גלם פרווה (כדי להתאים למנגל כשר), ניתן להשתמש בחמאת קוקוס ואם אין - אפשר בשמן בכמות של 40 גרם.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות