טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלטימבוקה תאנים

בגרסת הקיץ הישראלי, את העגל מחליפה תאנה ממולאת גבינה כחולה, ואת הבייקון או הפרשוטו אפשר להחליף בפנצ'טה טלה או אפילו בפרוסות דקיקות של חזה אווז

12 יחידות דרגת קושי: קל
סלטימבוקה תאנים
דן פרץ

סלטימבוקה (“Saltimbocca”) היא מנה איטלקית קלאסית שפירושה המילולי הוא "קופץ לפה". ברומא מדובר בפרוסת עגל דקיקה מגולגלת בפרוסת פרשוטו או בייקון ועלה מרווה המטוגנת קלות בחמאה ומוגשת ברוטב יין לבן שפשוט מבקשת לקפוץ לפה, ומכאן שמה העליז

חשוב שלא לוותר על יין לבן — לא במתכון ולא בכוס שליד המנה

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

6 תאנים גדולות ובשלות

50 גרם גבינה כחולה

12 פרוסות בייקון או פרשוטו או פנצ'טה טלה

12 עלי מרווה

50 גרם חמאה

¼ כוס (60 מיליליטר) יין לבן יבש

מלח אטלנטי

פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

שוטפים את התאנים וחוצים אותן לאורכן. חותכים מעט מן הגבינה הכחולה ולוחצים את החתיכה אל מרכז כל תאנה. מניחים פרוסת בייקון או פרשוטו על משטח העבודה ועליה עלה מרווה. מסדרים את התאנה החצויה עם הגבינה בניצב לפרוסת הנקניק ומגלגלים כך שהנקניק עוטף היטב את התאנה בחלקה המרכזי ואף מהדק אותה סביב הגבינה. מניחים את התאנה העטופה על גבי החיבור או שמהדקים בעזרת קיסם.

מטילים את החמאה אל מחבת כבדה המונחת על להבה גבוהה. מטגנים את התאנים העטופות עד שהנקניק המקיף אותן משחים. מוסיפים את היין, מנערים את המחבת ומניחים לו להצטמצם. מגישים מיד עם כוס יין לבן, צונן.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות