טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לחמניות תאנים ואגוזים

הלחמניות המצוינות האלה סופגות אל תוכן את מתק התאנים ועוטפות אותן בבצק עשיר במיוחד, המתאים לבוקר שבת או לפיקניק בימי החופשה

12 יחידות דרגת קושי: קל
לחמניות תאנים ואגוזים
דן פרץ

את הקמח שבמתכון ניתן להמיר גם בקמח מחיטה מלאה או אפילו כוסמין, כל עוד משאירים כמחצית מהכמות קמח לבן, המעניק ללחמניות את מרקמן האוורירי. אפשר גם להוסיף אל הבצק גבינת פרמז'ן או גרוייר מגוררת או רק לפזר ממנה מעל הלחמניות באפייה.

ניתן גם לאפות מן הבצק שתי כיכרות עגולות או לחלק אותו לשתי תבניות אינגליש קייק. בכל מקרה, מפזרים סביב הבצק מן הסולת או קמח הפסטה המוסיפים לקרום המיוחד המתקבל בזמן האפייה.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 כף מלח

1 קילוגרם קמח לבן

½ 1 כפות שמרים יבשים

6 כפות סוכר

240 מיליליטר מים פושרים

1 ביצה

180 מיליליטר רוויון או לבן

120 מיליליטר שמן תירס

12 תאנים בשלות

¾–1 כוס אגוזי מלך קלופים וחצויים

¼ כוס קמח פסטה או סולת לקימוח

הוראות הכנה

ותנים את המלח בתחתית קערת מערבל המזון המצויד בקרס לישה ומעליו מנפים את הקמח. מפזרים מעל את השמרים ואת הסוכר ויוצקים את המים הפושרים. מוסיפים את הביצה, הלבן והשמן ומפעילים את המערבל במהירות נמוכה עד שהבצק מתאחד מעט. חותכים כל תאנה לשמונה חלקים ומוסיפים אל הבצק יחד עם האגוזים. ממשיכים בערבול ואם יש צורך, מוסיפים מעט מים לקבלת בצק רך וגמיש.

מוציאים את הבצק מקערת הערבול ולשים עוד מעט על משטח מקומח לקבלת בצק בעל מרקם אחיד, למעט התאנים והאגוזים הבולטים ממנו. מחזירים את הבצק אל הקערה ומכסים בניילון נצמד. מניחים לבצק לתפוח כשעה, עד שהוא מכפיל את נפחו. מפילים את הבצק בעזרת האצבעות ולשים מעט על מנת להוציא ממנו את האוויר.

מפזרים על משטח העבודה מעט קמח פסטה או סולת. מחלקים את הבצק ל–12 חלקים וצרים מכל אחד מהם כדור. מגלגלים את הכדור בקמח הפסטה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. משאירים די מקום בין כדור בצק אחד למשנהו כדי לאפשר להם לתפוח. ייתכן שיהיה צורך ביותר מתבנית אחת. מכסים את התבנית במגבת מעט לחה או בניילון ומניחים ללחמניות לתפוח פעם שנייה כחצי שעה.

מחממים תנור ל–210 מעלות. כשהתנור חם מכניסים אליו את התבנית עם הלחמניות ואופים כ–25 דקות עד שהן מזהיבות מעט ואפויות היטב. מקפידים שלא לייבש את הבצק. מוציאים, מצננים מעט ומגישים עם חמאה או פרוסות גרוייר או מאסדם.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות