טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוף ביין אדום עם סלק וסומק

גרסה נוספת לעוף ביין, בתוספת חמיצות סומקית נעימה ותימין, ההופכים את התבשיל לקל יותר ובעל טעם מזרח־תיכוני משהו

דרגת קושי: קל
עוף ביין אדום עם סלק וסומק
דן פרץ

העניין בהכנת העוף בצורה זו הוא החדרת התבלינים לרווח שבין העור והבשר והצבע העז המתקבל מהסומק והסלקים. חמיצות הסומק ומתיקות הסלקים מבקשת יין יבש אך לא כבד מדי, דוגמת שיראז מצוין או גרנאש.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 עוף שלם, בעל עור חלק ובהיר

4 כפות גדושות סוּמק

60 מיליליטר שמן זית

1 שורש סלרי

1 שורש פטרוזיליה

5–6 סלקים קטנים

שיני שום מקולפות מראש שום שלם

4 גבעולי תימין

500 מיליליטר יין אדום יבש מעולה

מלח אטלנטי

פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

שוטפים היטב את העוף ונפטרים מעודפי עור. מפרידים בעדינות את העור בעזרת האצבעות מאזור החזה והכרעיים ומורחים בעזרת הידיים, ברווח שנוצר, סומק ושמן זית בנדיבות. מורחים את הסומק והשמן גם על עור העוף מבחוץ.

מחממים סיר כבד ועמוק שמכיל את העוף בשלמותו אך לא הרבה יותר. מניחים את העוף המשומן בסיר החם כשהחזה פונה כלפי מטה ומזהיבים. מסובבים את העוף עד שהוא זהוב כולו ומוציאים לקערה.

קולפים וחותכים לקוביות את שורש הסלרי ושורש הפטרוזיליה ומעבירים לסיר לטיגון קצר. קולפים את הסלקים, חותכים לפלחים ומוסיפים גם אותם. מפזרים את שיני השום וגבעולי התימין, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים כמה דקות על אש גבוהה.

מניחים במרכז הסיר את העוף כשהחזה פונה כלפי מעלה. יוצקים מעל את היין כך שיגיע לכתפי העוף אך לא יכסה אותו לגמרי. מנמיכים את האש, מכסים וממשיכים בבישול על אש קטנה בבעבוע עדין כשעתיים.

בינתיים מחממים תנור ל–220 מעלות. לאחר כשעתיים של בישול על הגז, מעבירים את הסיר למרכז התנור ומסירים את המכסה. צולים את העוף כ–40 דקות נוספות, עד שפני התבשיל נצרבות ועורו של העוף מתייבש והופך לפריך.

מוציאים את הסיר מהתנור, מכסים ומניחים לו לעמוד כעשר דקות לפני ההגשה כך שהאדים ייספגו בעוף שהתייבש. מגישים עם תפוחי אדמה מאודים במי מלח ומעט חמאה מומסת מעליהם.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות