טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת גזר כשרה לפסח

מי אמר שאי אפשר להכין עוגה בחושה כשרה לפסח? מתכון קל ומהיר לעוגת גזר נהדרת

תבנית אינגליש קייק דרגת קושי: קל
עוגת גזר כשרה לפסח
תומר אפלבאום
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 6

רכיבים

4 כוסות גזר מגורר דק

2 כפיות קליפת לימון מגוררת

2 כפיות קליפת תפוז מגוררת

4 כפיות מיץ לימון

1 כפית תמצית וניל

8 כפיות חמאה

18 כפיות סוכר

4 ביצים טרופות

12 כפות שטוחות קמח מצה מנופה

הוראות הכנה

מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

מערבבים בקערה את הגזר, קליפות הלימון והתפוז המגוררות, מיץ הלימון ותמצית הווניל.

בקערה גדולה אחרת טורפים יחד את החמאה עם הסוכר לתערובת קלילה.

מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, וטורפים אחרי כל הוספה.

מוסיפים את תערובת הגזר ואת קמח המצה ובוחשים בעדינות.

מרססים תבנית אפייה בתרסיס שמן ויוצקים אליה את הבלילה.

אופים כ-45 דקות או עד שהעוגה תשחים.

טיפים

גלוקוז הוא סוכר שעבר חמום-קרור ומוסיף סוכרים ואלסטיות אפשר להחליף אותו בסוכר לבן במתכון.

קסנתן הוא חומר טבעי שמופק מהסוכר ועם כמות מאוד קטנה (1% מהקמח) נותן אלסטיות ומחליף את ״רשת הגלוטן״ ואנחנו הוספנו לתערובת בכדי שלא יהיה צורך לקנות במיוחד. גם עליו אפשר לותר ואז ראש הבצק שלתוכו עושים את קיפולי החמאה יהיה קשה יותר ופחות אלסטי וממושמע לרידוד, אבל לא נורא.

בתום ההכנה ניתן להקפיא חצי או יותר מהבצק שהכנו, ובמועד אחר לרדד, לקרוץ, למלא ולאפות.

במהלך הכנת הבצק יש לעבוד בחדר ממוזג וקריר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות