טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ביקורת עסקית

האם ״טוטו״ חזרה להיות ״טוטו״?

אחרי שלל השערוריות שנקשרו בשמה, עומר שוברט הלך לבדוק האם ״טוטו״ חזרה להיות המועמדת הראויה לתואר המסעדה הטובה בישראל. הוא חזר עם מסקנה לא מזהירה

תגובות
מסעדת טוטו
דודו בכר

לפני הכל, רציתי כוס מים. לא כי הייתי צמא (הייתי), לא משום שבחוץ נרשמו מעל 30 מעלות (נרשמו), אפילו לא בגלל שמדובר באחת המסעדות היקרות בישראל (מדובר). כי כשאתה בוחר לאכול במסעדה ולא בדוכן מזון מהיר, אתה קודם כל רוצה שלשולחן יגיעו מים. אפילו אם מדובר במי ברז לא מסוננים. ב״טוטו״ הגיעו לא מעט דברים אחרים: צלוחית זיתים, לחם טרי, שעועית לימה רכה עם חריפות מדויקת ומטבל עגבניות בשמן זית. אבל כוס מים? יוק. כשפנינו אל המלצרית בעניין, היא שלפה אוטומטית את השאלה המכשילה ״בקבוק או קנקן?״. זו כמובן לא שאלה שנועדה לברר מהי צורת ההגשה המועדפת עלינו, אלא תעלול רטורי שתכליתו לדחוף לנו לחשבון בקבוק מים מינרליים. ״מי ברז״, הדגשנו כדי שלא יהיו אי הבנות. הגיעו שתי כוסות מים שאף אחד לא הרגיש צורך למלא. את הקנקנים המדוברים זיהינו על כמה מהשולחנו הסמוכים, אבל משום מה אף אחד מהם לא מצא את דרכו אל השולחן שלנו.  

ירון שלו עזב, מושיק רוט הגיע ונטש, ירון שלו חזר. האם ״טוטו״ חזרה להיות ״טוטו״? כלומר, מועמדת ראויה לתואר המסעדה הטובה בישראל? באתר האינטרנט של המסעדה לא תמצאו פרטים רבים מדי על הנעשה במקום. למעשה, חצי שנה אחרי חזרתו של שלו, תמצאו שם בעיקר את המשפט ״עדכונים לגבי התפריט בהמשך״. אולי זו הסיבה לכך שבשעת צהריים של אמצע השבוע המסעדה היתה רחוקה מלהיות בתפוסה מלאה וראש עיריית תל אביב וחברו לשולחן יכלו לשוחח בחופשיות, מבלי שאיש יוכל להכחיש או לאשר אם היתה זו עוד התייעצות בנושא התמודדות אפשרית על ראשות מפלגת העבודה.

דניאל בר און

הדיל: אתר האינטרנט לא מסגיר זאת, אבל ב״טוטו״ מציעים תפריט עסקיות הכולל מנה ראשונה ומנה עיקרית ב-125 שקל. לזכותם יצוין שהתפריט הזה לא מתחכם יתר על המידה כנהוג במקומותינו ורק שתי מנות עיקריות כרוכות בתוספת תשלום (25 שקל עבור מנת הפפרדלה כמהין ו-35 שקל עבור שיפוד פילה בקר). עוד מציע התפריט קוקטייל צהריים ב-35 שקל (אין תפריט קוקטיילים כך שלא ניתן היה לדעת מה מחירו הרגיל של הקוקטייל על בסיס ג׳ין בטעמי ליים ובזיליקום שהוגש באותו יום) ויין צהריים אדום או לבן ב-28 שקל.

האוכל: להגיש היום שעועית לימה, מוצלחת ככל שתהיה, כמנת פתיחה במסעדה תל אביבית, זו קלישאה. וכשאתה בוחר לאכול ב״טוטו״, קלישאה היא הדבר האחרון שאתה רוצה או חושב שתיתקל בו. שעועית הלימה בתוספת סאגת כוס המים (כן, אני מתכוון להמשיך להציק עם זה), העלו חשד מסוים שמשהו ב״טוטו״ עדיין חורק. לא נותרה ברירה אלא להזמין לראשונה את מנת ה״חציל שרוף באש גלויה בדיוק כמו שאתם זוכרים״, שהצליחה להשכיח את הפתיחה המגומגמת. מדובר עדיין במנת החציל הטובה בישראל. טחינה שחורה, גבינת טולום, עלי ריג׳לה ועוד מיני ירוקים, צנוניות דקיקות, שמנת חמוצה וחציל אחד שרוף שמתלכדים לכדי תצוגת תכלית מרהיבה שמזכירה שחציל שרוף דווקא לא חייב להיות קלישאה. לראשונה נוספת אכלנו טרטר דג ים שהוגש עם חזרת ובצל ירוק, כשהוא שוחה ברוטב של סויה לבנה וכמהין. גם זו היתה מנה מקורית ומעניינת, שהתעלתה על רוב מנות טרטר הדגים שבסביבה.

לעיקריות הזמנו צלע חזיר בקרמל תבלינים תאילנדי וטורטליני גבינות רכות. צלע החזיר, שהוגשה עם פירה, המשיכה את מגמת ההצטיינות של המנות הראשונות וכמעט והצליחה להשכיח מאיתנו את הפתיחה המגומגמת. זו מנה מושלמת לחובבי הטעמים המתקתקים של המטבח התאילנדי: שני נתחי בשר נדיבים, לא שומניים מדי, שנמשחו בקרמל ופוזרה עליהם כמות נדיבה של בוטנים. דווקא טורטליני הגבינות, הבחירה הבטוחה מבין השתיים, הגיעו פושרים מינוס, היו עשויים יתר על המידה ולא הותירו ברירה אלא להחזירם למטבח.

הצלעות של טוטו
עומר שוברט

שירות ומהירות: הצוות היה מיומן וידען, אבל חסר מידה מסוימת של תשומת לב. המלצרית ידעה לספר על מרכיבי המנות ומקור חומרי הגלם, ציינה שאת מנת הטרטר כדאי לאכול עם כף כדי לספוג את טעמי הרוטב (וזה היה טיפ חשוב), וכשהחזרנו את הטורטליני ולא ביקשנו תחליף (שבענו ממנת הצלעות הנדיבה) היא מיד הודיעה שנזוכה על המנה. מצד שני, כוסות המים לא מולאו, הקוקטייל נלקח מאיתנו לפני השלוק האחרון ונדרשו דקות ארוכות עד שמישהו שם לב שאנחנו מבקשים חשבון. ישבנו ב״טוטו״ שעה וחצי, בעיקר כי נחמד לשבת שם, אבל ניתן היה לסיים את העניין גם בתוך שעה (המלצרים הקפידו לשאול מתי להוציא את העיקריות). 

תמורה לכסף: למרות החריקות, ״טוטו״ היא עדיין מסעדת עילית. 125 שקל עבור ארוחה הכוללת לחם וזיתים, שתי מנות פתיחה, ראשונה ועיקרית, זה תמחור הגון. כשייפסקו החריקות וייעלמו הקלישאות, וסביר להניח שזה יקרה, היא תהפוך אטרקטיבית הרבה יותר.

בקיצור: עדיין לא לגמרי שלו ב״טוטו״.

חשבון:

חציל שרוף (במחיר העיקרית)

טרטר דג (במחיר העיקרית)

צלע חזיר בקרמל 125

טורטליני גבינות רכות 125

קוקטייל צהריים 70 (X2)

טיפ 40

סה״כ - 360

טוטו, ברקוביץ 4 תל אביב, טלפון 03-6935151, תפריט העסקיות מוגש בין 12:00 ל-16:00.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות