טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ביקורת עסקית

קלאסיקה מודרנית במלון מונטיפיורי

יש זולות ממנה אבל אין משתלמות ממנה - הארוחה העסקית של מלון מונטיפיורי מוכיחה את עצמה כנצחית מכל הבחינות: מהשירות, דרך האוכל ועד האווירה. האם זו העסקית הטובה בתל-אביב?

תגובות
מנת קריספי עוף במלון מונטיפיורי, הרוטב מוגש בצלוחית ליד
אייל טואג

לעתים יש לכתוב את המובן מאליו. גם כי המובן מאליו לא תמיד זוכה לתשומת הלב הראויה לו, גם משום שבמקומותינו, ובעיקר במסעדותינו, יש נטייה לנצל את היותך מובן מאליו. כלומר, להשתנמך, להתייקר, למקסם את המוניטין. אבל מלון מונטיפיורי, יותר מהכל, הוא מקום שאינו ממקומותינו. והביטוי הכי המובהק של העניין, למן הפתיחה, הוא ארוחת הצהריים. ארוחת צהריים שלא מותירה ברירה אלא לחזור על מה שנהפך לסוג של מובן מאליו: במלון מונטיפיורי מגישים את הארוחה העסקית הטובה בתל-אביב.

מה שהופך את העניין לאפילו יותר מרשים, זה שהם עושים זאת בלי אוכל מסעיר או יצירתי במיוחד ועם תפריט שמרני שכולל בעיקר מנות קלאסיות, או מנות שנהפכו לכאלה. אבל במלון מונטיפיורי מגישים הרבה יותר מאוכל ובשעות הצהריים מרכיבים שם חוויה הכוללת שילוב די נדיר של נדיבות, הקפדה, שירות ואווירה.

צילום אווירה במלון מונטיפיורי: שולחנות, ספות וכסאות כהים, מגש עם בקבוקי משקאות חריפים, שטיח שנראה כמו עור זברה ועץ דקל קטן
דודו בכר

ארוחות עסקיות משתלמות ואטרקטיביות הן אג׳נדה בקבוצת R2M, דבר שבא לידי ביטוי בתפריטי הצהריים של כל מסעדות הרשת (בראסרי, דליקטסן, קופי בר). במלון מונטיפיורי, הנחשב דווקא לאליטיסטי מכולם, לקחו את העניין צעד קדימה וכשנפתח המקום הוצעו שם ארוחות עסקיות מלאות (ראשונה, עיקרית, קפה וקינוח קטן) במחיר לא סביר של 38 שקל (עם עיקרית של מיני המבורגר או קלאב סנדוויץ׳). מקדונלד׳ס. הדיל המפתה ההוא אמנם נעלם לפני כמה שנים אבל המגמה נשארה. בתפריט הצהריים תמצאו היום לא מעט ארוחות עסקיות משתלמות במחירים אטרקטיביים הנעים בין 70 ל-80 שקל לאדם. עסקית שנהפכה לסוג של טקס תל אביבי, עסקית שלצערנו עדיין לא קמו לה מתחרים ראויים.

הדיל: ארוחה הכוללת לחם וחמאה, מנה ראשונה, עיקרית, קינוח קטן וקפה במחיר המנה העיקרית. המנות הראשונות בעסקית משתנות מדי יום, ומחירי העיקריות נעים בין 62 שקל (ספגטי עגבניות) ועד 160 שקל (פילה בקר וכבד אווז), עם לא מעט מנות בין 70 ל-80 שקל.

מנה ראשונה של תפוחי אדמה ופלמידה קצוצה במלון מונטיפיורי
דנה מלמד

האוכל: טקס ארוחת הצהריים במלון מונטיפיורי מתחיל עם דלי פח מלא באגטונים דקיקים, המוגשים בליווי אבן שחורה שעליה חמאה מושחתת במיוחד. מנת לחם פשוטה שהצליחה להפוך לאיקונית, בעיקר בשל טריותה וצורת ההגשה החביבה. זו פתיחה מצוינת לארוחה, ומשום שרוב המנות אינן גדולות (בעיקר הראשונות), אפשר לאכול מהלחם ללא חישובים עתידיים (טיפ מספר 1: לחובבי החריף מומלץ לבקש ״פלפל בר״, צלוחית של פלפלים ירוקים חריפים צלויים, המוגשת ללא תוספת תשלום).

הראשונות הכלולות בעסקית משתנות על בסיס יומי, ובכל מקרה מדובר במבחר מצומצם יחסית שכולל לרוב ארבע מנות בלבד. פעם אפשר היה למצוא בתפריט הראשונות היומי את מנת הנאמס הפופולרית (סוג של אגרול במילוי חזיר ושריפס), אבל בביקורים האחרונים, כמו גם בביקורי הנוכחי, היא לא הופיעה שם. תפריט הראשונות היומי כלל מרק, שני סלטים (סלט ירוק עם תפוחים וסלט שומר עם אפרסמון) ותפוחי אדמה עם פלמידה. המרק הצליח להפתיע, לא עניין מובן מאליו עבור המנות הקלסיות שמוגשות במלון. ציר ירקות מצוין עם חומוס ומנגולד, אליו הושלכה כמות נדיבה של לימון כבוש. מרק מהסוג שפוגשים בדרך כלל במסעדות פועלים, שקיבל טוויסט מעניין מכמות הלימון הטובה. לעומתו, מנת תפוחי האדמה והפלמידה היתה קלאסיקה מלונאית, לטוב ולרע. סלט תפוחי אדמה (מזן ראט המשובח), בסגנון רוסי, שעליו פיסות של פלמידה כבושה. מנה פשוטה בביצוע מוקפד, לא יותר ולא פחות.

מרק במלון מונטיפיורי: קערה עם ציר ירקות, מנגולד, חומוס ושפע לימון
דנה מלמד

המנות העיקריות הלא רבות הכלולות בעסקית נהפכו כמעט כולן לקלאסיקות. צ׳יקן טיקה, הסטייק הקצוץ, צלע החזיר עם הבייקון וגבינת המנצ׳גו ועוד. בחרנו בקריספי צ׳יקן וייטנאם, שנחשבת לאחת המנות הקצת יותר יצירתיות בתפריט. החלק הטוב במנה הוא רוטב האויסטרים וציר הירקות שבתוכו מונח העוף הפרוס. החלק העוד יותר טוב במנה הוא הציפוי הקריספי המענג (עם תערובת חמשת התבלינים) שעוטף את חתיכות העוף ולא רק מפיח בהן טעמים חדשים אלא גם שומר על עסיסיותן. עם הקריספי צ׳יקן מקובל לבחור בתוספת אורז שתספוג את שאריות הרוטב, אבל הפעם בחרנו דווקא בפירה. גם כי הפירה החמאתי של המקום הוא מפתה מדי וגם כי אפשר להוסיף לו רוטב בכמויות מדודות וליהנות מאפקט דומה.

קריספי צ'יקן וייטנאם במלון מונטיפיורי, מנה של עוף פרוס עם רוטב עשיר
דנה מלמד

לעיקרית נוספת פנינו אל מחלקת הדגה. מנה של מוסר ים עם קרם למון גראס הייתה עוד מנה קלאסית (המלון שוחק את הביטוי הזה, אבל מדובר בחלק מהקונספט). דג טרי, עשוי היטב, שהוגש עם רוטב לימוני מצוין שהצליח להקפיץ את המנה ולהפוך אותה למשהו שחורג מעט מהשבלונה. כאן נבחרה תוספת של שעועית ירוקה, שיוצאת אל דנטה, ומזכירה שכך צריך להגיש את הירק הזה.

ארוחת הצהריים במלון מסתיימת עם קינוח קטן (משהו מתוק) וקפה (טיפ מספר 2: בימי הקיץ מומלץ לבקש את האייס קפה המצוין של המקום). הקינוח הקטן מתחלף אף הוא על בסיס יומי, כשהפופולריות בקטגוריה הן פחזניות הסיינט אונורה עם ציפוי הקרמל. אנחנו שמחנו לקבל בראוני עשיר ומושחת, שעזר להתמודד עם החלק הכי מאתגר בארוחה הזאת: החזרה לחיים שבחוץ.

קינוח של ריבוע בראוני עשיר ומושחת במלון מונטיפיורי
דנה מלמד

שירות ומהירות: פעם נהוג היה לומר שב-R2M מכשירים את הדור הבא של המלצרים ומנהלי המסעדות בתל אביב ומעלים את רמת השירות בעיר. אני לא יודע מה קרה לדור הזה, אבל נדמה שפערי הרמות רק מתחדדים. אלה לא רק כוסות המים שתמיד יישארו מלאות, המפיות הצחורות שמוחלפות או הידענות והמקצועיות, אלא בעיקר החביבות והאלגנטיות שעוטפת את כל זה.

תמורה לכסף: יש עסקיות זולות יותר, אין עסקיות משתלמות יותר. בעיר בה לחם בתשלום נהפך לעניין לגיטימי וקינוח וקפה לא כלולים בשום דיל צהריים, העסקית של מונטיפיורי היא עדיין ז׳אנר בפני עצמו. מהמסעדות הבודדות בתל אביב בהן צריך להזמין מקום מראש גם בשעות הצהריים.

בקיצור: חופשה באמצע היום.

חשבון

מרק (במחיר העיקרית)

תפוחי אדמה ופלמידה (במחיר העיקרית)

קריספי צ׳יקן וייאטנם - 82 שקל

פילה דניס 110 שקל

בראוני X2 (במחיר העיקרית)

אספרסו X2 (במחיר העיקרית)

טיפ - 28 שקל

סה״כ - 220 שקל

מלון מונטיפיורי, מונטיפיורי 36 תל אביב, טלפון 03-5646100, ארוחות עסקיות מוגשות בימים א׳ עד ה׳ בין 12:00 ל-17:00



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות