טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מהקלה ועד המורכבת: חמש עוגות גבינה שתרצו להכין כל השנה

הניחו את המתכון של סבתא לעוגת גבינה אפויה בצד, וצאו עם הקונדיטורית מאיה כהן (מקפה ליזלוטה) למסע בין חמש עוגות כיפיות וקלילות, שתרצו להמשיך לאכול כל השנה

תגובות
עוגת גבינה שוקולד מושחתת
דודו בכר

אני יודעת שמתוקף היותי קונדיטורית, כולם מצפים ממנילהצטייד במתכון השווה מכולם לעוגת גבינה אפויה, לקראת החג. ובכן, צר לי לאכזב. מבחינתי שבועות לא מחייב דווקא עוגת גבינה קלאסית (אפויה או קרה), אלא הזדמנות ליצור משהו שיגרום לה להפוך לקינוח קצת יותר קליל, במיוחד לאחר ארוחה שאכלנו בה לא מעט מאפים, פסטות וגבינות.

נכון, יש פה בכל זאת מתכון לעוגת גבינה, אבל היא רחוקה מלהיות קלאסית. זו עוגה שמשלבת בין עוגיות שוקולד צ'יפס לגבינה ולגנאש שוקולד, והתוצאה היא שחיתות קלילה וכיפית בצלחת.

חוץ מזה, אפשר ליהנות גם עם עוגת שמרים רכה עשירה בריקוטה וריבה או שוקולד, אם לא בערב החג - אז בבוקר שלמחרת. ברגע שתנסו - תתמכרו.

בראוניז גבינה ושוקולד
דודו בכר

בראוניז גבינה ושוקלד

העולם מתחלק לכאלו שאוהבים את השילוב של שוקולד וגבינה ולאלו שממש לא. יש משהו בשילוב עם השוקולד שדווקא מדגיש את החמצמצות של הגבינה, ואני מודה - אני פחות מחבבת את זה. אם כבר אוכלים שוקולד, לא חבל לקלקל? אבל מצאתי שאם אני משתמשת בגבינת שמנת, החמצמצות הזו נעלמת ואז מתקבל בראוני יפהפה בשני צבעים, טעים וממכר. אם אוכלים אותם ישירות מהמקפיא, זה יכול לתפקד כחטיף קר בימי הקיץ החמים.

חומרים:

לבלילת הבראוניז:

200 גרם שוקולד

180 גרם חמאה

1 מנה אספרסו

1 כף ברנדי

3 ביצים

350 גרם סוכר

150 גרם קמח

לתוספת גבינה:

250 גרם גבינת שמנת

30 גרם חמאה מומסת

70 גרם סוכר

1 ביצה

1 כפית מחית וניל

15 גרם קמח

הכנת בלילת השוקולד:

ממיסים בבאן מארי שוקולד וחמאה, מוסיפים אספרסו וברנדי ומערבבים היטב.

במיקסר עם וו גיטרה, מערבבים ביצים וסוכר לקצף לא מאד תפוח.

מוסיפים את תערובת השוקולד, מוסיפים קמח ומערבבים רק עד להטמעה בבלילה, נמנעים מערבוב יתר.

מעבירים לתבנית מלבנית עם נייר אפייה משומן.

הכנת בלילת הגבינה:

טורפים יחד גבינה, חמאה מומסת וסוכר. מוסיפים ביצים ווניל וטורפים. מוסיפים קמח וטורפים רק עד שאחיד.

מזלפים את תערובת הגבינה מעל תערובת השוקולד לדוגמת שיש.

אופים ב-175 מעלות כ-35 דקות.

מעבירים למקפיא להתייצבות. חותכים את הבראוניז כשהם קפואים. אוכלים קפוא או בטמפרטורת החדר.

קאפקייקס גזר בציפוי שמנת
דודו בכר

קאפקייקס גזר זיגוג גבינת שמנת

קוראים לי מאיה ואני אוהבת קאפקייקס. זה משהו בגודל העוגה שהוא מדויק, ואם מוסיפים את הזיגוג הנכון, כזה שעשוי מגבינת שמנת ואבקת סוכר ולא כזה שמבוסס על חמאה או חלבון, זה יכול להפוך לקינוח שבועות קצת אחר. כלומר בנוסף לעוגת גבינה ושאר הקינוחים.

חומרים לקאפקייקס:

3 ביצים גדולות

300 גרם סוכר

200 גרם שמן קנולה

200 גרם קמח

7 גרם קינמון

7 גרם אבקת אפייה

200-250 גרם גזר מגורד גס (2-3 גזרים)

לזיגוג:

225 גרם גבינת שמנת

1 כפית מחית וניל

120 גרם חמאה רכה

450 גרם אבקת סוכר

הכנת העוגה:

במיקסר עם וו הקצפה: מקציפים ביצים וסוכר לקצף בהיר ותפוח.

מוסיפים שמן בהדרגה. מנפים יחד קמח, אבקת אפייה וקינמון.

מחליפים לוו גיטרה, מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שאחיד.

מוסיפים גזר מגורר ומערבבים מעט.

מוזגים את הבלילה למנז'טים המיועדים לאפייה (הבלילה מאד נוזלית, רצוי לעשות זאת בעזרת שקית זילוף או כד למזיגה).

אופים ב-170 מעלות כ- 20 דקות, עד שקיסם המוחדר לעוגות יוצא לח. מצננים היטב.

הכנת הציפוי:

במיקסר עם וו גיטרה: מערבבים יחד גבינת שמנת, וניל וחמאה לתערובת אחידה ואוורירית.

מוסיפים אבקת סוכר בהדרגה, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת קרם אוורירי וחלק.

מזגגים את הקאפקייקס בקרם המוכן. אם רוצים להכין את הקרם מראש, שומרים במקרר.

חשוב: לפני זיגוג הקאפקייקס מביאים את הקרם לטמפרטורת החדר. מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומעבדים עד לחזרת המרקם האוורירי.

עוגת משמשים של סבתא גילה
דודו בכר

עוגת מישמיש ושמנת חמוצה של סבתא גילה

מכירים את העוגה הזו שהולכת עם כל דבר? זה הסיפור במתכון הזה. העונה של המשמשים היא כל כך קצרה כך שאני חייבת להכין אותה בכל שבוע, מהרגע שאני מזהה אותם בשוק ועד לפרידה הכואבת. הטעם מזכיר לי את סבתא גילה בכל ביס וביס אבל עוד לפני הטעם יש את הריח שמתפזר בבית במהלך האפייה: ריח של הילדות, ריח של הבית של סבתא. אני זוכרת איך הייתי מחכה שיגיע שישי אחר הצהריים רק בשביל לראות שעדיין לא נגמרה עונת המשמשים הכה קצרה וסבתא הכינה את העוגה בגרסה הכי אהובה עליי. ומה עושים בשאר השנה? מחכים לקיץ או משתמשים עם כל פרי אחר, אבל לצערי - זה לא אותו הדבר.

חומרים לתבנית בגודל 20/30

4 ביצים

200 גרם (1 כוס) סוכר (+מעט סוכר לפיזור מעל הפירות)

200 גרם חמאה רכה מאד

כפית תמצית וניל

200 גרם (1 גביע) שמנת חמוצה

קורט מלח

280 גרם (2 כוסות) קמח תופח

משמשים

אבקת סוכר לפיזור

ההכנה:

מפרידים ביצים לחלמונים וחלבונים.

את החלבונים שמים בקערת המיקסר עם מחצית מכמות הסוכר (חצי כוס, 100 גרם) וקורט מלח. מניחים בצד לכמה דקות כדי שהסוכר יתחיל להתמוסס.

בינתיים שמים את החלמונים בקערה גדולה. מוסיפים את החמאה הרכה, הווניל והמחצית השניה של הסוכר. מערבבים בעזרת מרית או לקקן עד למרקם אחיד.

מתחילים להקציף את החלבונים במהירות איטית, מגבירים מהירות בהדרגה עד ליצירת קצף יציב אבל לא נוקשה.

במקביל, מוסיפים לתערובת החלמונים את הקמח והשמנת לסירוגין ב-3 מנות. בכל הוספה מערבבים מעט כמעט עד למרקם אחיד (להמנע מערבוב יתר).

מקפלים את הקצף בעדינות אל תוך הבלילה.

מעבירים את התערובת לתבנית עם נייר אפייה.

מסדרים מעל הבלילה חצאי משמשים ללא גלעין עם החלק הפנימי כלפי מעלה. מפזרים מעט סוכר מעל כל פרי.

אופים ב-170 מעלות למשך 40-45 דקות. זמן האפייה משתנה בהתאם לתנור וגודל התבנית, כדאי להתחיל לבדוק עם קיסם אחרי 30 דקות

מצננים היטב, חותכים לריבועים ומפזרים מעל אבקת סוכר.

עוגת גבינה עם שוקולד ועוגיות

עוגת גבינה שוקולד מושחתת
דודו בכר

אחת העוגיות שאני מכינה באופן קבוע היא עוגיית שוקולד צ'יפס ענקית. לפני כמה שנים כאשר הוטל עליי להכין קינוח לארוחת החג, הייתי בדיוק באמצע הכנת עוגיות שכאלה וחשבתי: למה לא להחליף את התחתית מעוגיות החמאה בכזו עם עוגיות שוקולד צ'יפס? אז אפיתי את העוגיות ודאגתי גם לאפות כמה קטנטנות כדי שיתאימו לקישוט העוגה, רק צריך לשים לב שזמן האפייה של העוגיות הקטנות הוא קצר יותר.

חומרים לתחתית:

200 גרם עוגיות שוקולד צ'יפס (מהמתכון למטה או קנויות איכותיות)

50 גרם חמאה מומסת

למלית:

750 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר

250 גרם שמנת חמוצה

1 כוס סוכר

4 ביצים

1 כפית מחית וניל

לציפוי:

250 גרם שוקולד מריר

250 מ"ל שמנת מתוקה

50 גרם חמאה רכה

לקישוט:

שברי עוגיות שוקולד צ'יפס

ההכנה:

הכנת התחתית:

מעבדים במעבד מזון עוגיות שוקולד צ'יפס וחמאה לתערובת פירורית לחה. מרפדים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה, ומהדקים את הפירורים לתחתית. מקפיאים עד שהמלית תהיה מוכנה.

הכנת המלית:

טורפים יחד גבינה, שמנת חמוצה וסוכר. מוסיפים את הביצים והווניל בהדרגה וטורפים היטב.

עוטפים את התבנית מבחוץ בשכבה כפולה של נייר אלומיניום. שופכים פנימה של מלית הגבינה.

מניחים את התבנית עם העוגה בתוך תבנית גדולה יותר, אטומה וגבוהה. ממלאים מים רותחים עד לחצי גובה העוגה.

אופים כשעה-שעה ורבע בטמפרטורת 160 מעלות. העוגה צריכה להיות יציבה בשוליים ועדיין רוטטת במרכז.

מצננים את העוגה בתוך תבנית המים. מוציאים מהמים ומעבירים למקרר (העוגה במיטבה לאחר יממה במקרר).

הכנת הציפוי:

שמים בקערה שוקולד ושמנת. מניחים את הקערה מעל סיר מים רותחים, כך שהמים לא יגעו בתחתית הקערה. כשהשוקולד נמס, מסירים מהאש ומערבבים בעדינות. לאחר שהתערובת הצטננה מעט אך לא התמצקה, מוסיפים חמאה רכה. מערבבים היטב ומוזגים על העוגה. שומרים במקרר עם הציפוי עד להגשה.

אם רוצים לקשט את הציפוי בעוגיות, מוסיפים אותן לפני ההגשה כדי שלא יתרככו ויספחו לחות במקרר.

עוגיות שוקולד צ'יפס לתחתית ולקישוט

200 גרם חמאה רכה

200 גרם סוכר לבן

120 גרם סוכר חום כהה

1 כפית מחית/תמצית וניל

2 ביצים

325 גרם קמח

3 גרם סודה לשתייה

3 גרם מלח

300 גרם מטבעות שוקולד מריר

ההכנה:

במיקסר עם וו גיטרה: מערבבים חמאה, וניל ושני סוגי סוכר לתערובת אחידה ובהירה. בתהליך מנקים את דפנות המיקסר מספר פעמים עם מרית.
מוסיפים ביצים בהדרגה ומערבבים לתערובת אחידה.
מוסיפים מלח, סודה לשתייה וקמח ומערבבים רק עד שאחיד.
מוסיפים שוקולד ומערבבים רק עד שאחיד.
מצננים את התערובת במקרר.
מגלגלים בידיים רטובות כדורים קטנים ומסדרים על מגש עם נייר אפייה.
אופים 10 דקות ב- 180 מעלות.

עוגת שמרים ריקוטה ריבת תות/שוקולד צ'יפס

שמרים ריקוטה
דודו בכר

במהלך השנה העוגת שמרים האהובה עליי היא זו עם מלית שוקולד. אבל לא סתם שוקולד אלא עשירה בגנאש עם שוקולד אמיתי וגם קצת קקאו ואפילו פירורי בראוניז. כשמגיע חג השבועות, אני פתאום חוזרת לימים בהם למדתי קונדיטוריה ובשיעור מאפי הבוקר הכנו גביניות. מאז בכל חג אני מכינה את הבצק שמרים הקבוע שלי עם מלית ריקוטה מתקתקה ולגבי התוספת, אני פשוט מכינה עוגה אחת עם ריבת תות והשנייה עם שוקולד צ'יפס, כי למה לבחור אם אפשר את שתי האפשרויות?

חומרים לבצק ל-2 עוגות בתבנית אינגליש קייק

500 גרם קמח לבן

4 ביצים L

50 גרם חלב

100 גרם סוכר

30 גרם שמרים טריים

5 גרם מלח

250 גרם חמאה קרה

ביצה טרופה לזיגוג

ההכנה:

במיקסר עם וו לישה: לשים את כל החומרים למעט החמאה במשך 5 דקות במהירות בינונית.

ממשיכים ללוש ומוסיפים חמאה בקוביות בהדרגה עד שנבלעות בבצק.

משאירים לתפיחה ראשונה למשך לילה במקרר.

מחלקים את הבצק ל-4 יחידות ושומרים בקירור.

מרדדים כל יחידה, מורחים מלית ומגלגלים לרולדה הדוקה. חותכים את הגלילים לשושנים ומסדרים בתבנית משומנת.

מתפיחים התפחה שנייה עד להכפלת הנפח. מזגגים בביצה.

אופים ב-170 מעלות למשך 30-35 דקות

בתום האפייה מורחים את העוגה בסירופ סוכר

מלית ריקוטה ל-2 עוגות:

500 גרם ריקוטה

120 גרם סוכר

40 גרם אינסטנט פודינג וניל

50 גרם חלב

1 כפית מחית וניל

ההכנה:

מערבבים פודינג וניל וחלב למחית סמיכה.

מוסיפים ריקוטה, סוכר ומחית וניל ומערבבים לתערובת אחידה.

מורחים את המלית על בצק מרודד.

למלית ריקוטה תות:

מפזרים מעל מלית הריקוטה טיפות ריבת תות בעזרת כפית (2-3 כפות לרולדה).

למלית ריקוטה שוקולד צ'יפס:

מפזרים מעל מלית הריקוטה שוקולד צ'יפס מריר (כ-50 גרם).

סירופ סוכר:

50 גרם סוכר מומס ב-50 מ"ל מים רותחים.

אוהבים עוגות גבינה? קבלו מתכונים מומלצים נוספים

מאיה כהן היא השף קונדיטורית של קפה ליזלוטה



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות