טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

110 בורגר: קחו לכם דקה להתרשם

ההמבורגרייה החדשה מבית אגאדיר במתחם שרונה מציעה קציצות קטנות ודקות, וגם כמה תוספות מוצלחות יותר ופחות. התל אביבים, מצדם, כנראה לא יגיעו לשם

תגובות

בדברי ימי ההמבורגר התל אביבי רשומות זכויות רבות לרשת אגאדיר, שפתחה ב-1997 סניף בנחלת בנימין והיתה הראשונה שהפכה את תדמיתה של הקציצה - מג'אנק פוד מהיר ומעט ילדותי למנה לגיטימית ומכובדת - שתופסת מאז מקום של כבוד כמעט בכל מסעדה, ושכל קשר בינה לבין מה שקורה בתוך הלחמנייה של מקדולנדס הוא מקרי בהחלט.

מה שכן, ההמבורגר התל אביבי הפך מאז לא רק לאיכותי יותר, אלא גם לענק. כל כך גדול, שלעתים יש צורך לחתוך אותו לשניים כדי להצליח לאכול אותו; כל כך גדול, עד שהלחמנייה נאלצת להתרחב גם היא (אך לא תמיד מצליחה לתמוך בו); כל כך גדול, שהתוספות לא מקבלות את הכבוד שמגיע להן. וזה אולי משביע, אבל לפעמים די מבאס.

השינוי הגיע בשנה שעברה עם עד העצם אקספרס, הדיינר שלקח את ההמבורגר האיכותי אבל כיווץ אותו לקציצה בעובי נורמלי, וממשיך עתה עם 110 בורגר - המבורגרייה במתחם שרונה החדש, מבית היוצר של אותה אגאדיר. הקונספט פשוט: בוחרים קציצה אחת, שתיים או שלוש (מבקר רגיל, מעוף או מאנטרקוט) - כל אחת בגודל של 110 גרם - מוסיפים מה שרוצים (בצל, בייקון, אמנטל, פטריות, ביצת עין) ולפי ההבטחה, מקבלים את ההזמנה תוך 110 שניות. חוץ מהמבורגר יש ב-110 גם צ'יפס וטבעות בצל, נקניקייה לילדים, סטייק סינטה בלחמנייה, צ'ורוס לקינוח ואפילו משקאות סמות'יס על בסיס פירות. אמריקה.

110 בורגר
ערן לאור

הגענו ל-110 בורגר בצהרי יום, חוששים לבלות הרבה זמן בתור מאחורי אלפי חיילים ואנשי קבע שמאסו בחדר האוכל בקריה. משום מה, לא מצאנו שם אפילו רב"ט אחד. כנראה שהקיצוץ המרחף מעל תקציב הביטחון נותן את אותותיו. הבחירה נפלה על המבורגר כפול אנגוס (אנטרקוט) עם בייקון ואמנטל, בתוספת צ'יפס (55 שקל לארוחה הכוללת שתייה, ו-6 שקלים לכל תוספת על ההמבורגר); וסטייק סינטה 110 גרם בתוספת טבעות בצל (49 שקל לארוחה). לקח להם קצת יותר מ-110 שניות, אבל לא נהיה קטנוניים על הגימיק הלא ממומש.

> איפה אוכלים במתחם שרונה? המדריך המלא

אז ההמבורגר של 110 נחמד מאוד. הקציצות הדקות  - שמיטגנות בתוך מכשיר לחיץ - שומרות על עסיסיות, הלחמנייה נוחה לאחיזה והתוספות נתנו את הגיוון הנדרש (מילה עליהן, אגב: משום מה חושבים בכל מיני מקומות שזה הגיוני לקחת שמונה שקלים על חתיכת אמנטל, 10 שקלים על פטריות ובצל או 14 שקל על בייקון. ב-110 כל תוספת עולה שישה שקלים, סביר לגמרי). זה לא המבורגר מהפכני בשום צורה מבחינת הטעם, אבל חוויית האכילה שלו הרבה נוחה וקלילה.

110 בורגר
ערן לאור

הצ'יפס היה דק וסטנדרטי (כלומר קפוא. בכלל, נדיר למצוא היום מקומות שחותכים צ'יפס מתפוחי אדמה טריים, וחבל) ובכמות מכובדת, אבל דווקא טבעות הבצל היו שיחוק: הן דווקא לא היו מהסוג המוכן, אלא טבעות שנחתכו מבצל טרי וטוגנו בבלילה עדינה.

הנקודה החלשה של הארוחה נרשמה בגזרת סטייק הסינטה. בניגוד למה שנהוג ברחבי העיר, לא מדובר בנתחי סטייק חתוכים ודקים, אלא בסטייק שלם שנכנס בין חלקי לחמניית ההמבורגר, וכשמנסים לקחת ממנו ביס הוא מפרק את כל הקונסטרוקציה. לא רוצה לחשוב מה קורה כשמישהו מזמין שניים או שלושה סטייקים. הצ'ורוס המטוגנים והמתוקים (לא יותר מדי) והסמות'יס הם תוספות חביבות למי שחייב מתוק בסוף הארוחה, או סתם חושש שלא סתם לעצמו את העורקים עד הסוף.

סינטה
רותם מימון
טבעות בצל
רותם מימון

ומי יגיע ל-110 בורגר? אז זהו, ששרונה מסתמן כמתחם בילוי לא כל כך תל אביבי (ורחוק מאזורי הבילוי שכן), ככה שבליינים מקומיים לא יחפשו בו מאנץ' לילי. משפחות כנראה שכן יגיעו. אולי גם צעירי רמת גן-גבעתיים, שרגילים בלילות לעצור בדרך חזרה מתל אביב קילומטר אחד מזרחה משם, בדיקסי או בפילדלפיה. התל אביבים מצדם, ייאלצו להמשיך לנסות ולהתמודד עם קציצות הענק באגאדיר ובדומותיה.

110 בורגר. אליעזר קפלן 34, תל אביב (מתחם שרונה). טל' 03-6525110. שעות פתיחה: א'-ה' 2:00-11:00, ו' 11:30 עד לקוח אחרון, שבת 2:00-12:00.

"אוכל בעמידה" היה שם מדורו של אסף גברון במקומון הירושלמי "כל העיר" באמצע שנות ה-90, בו כתב ביקורות על אוכל רחוב. ב-2009 יצא ספר המאגד את הטורים. בין השנים 2013-2010 הופיע המדור "אוכל בעמידה" של ערן לאור במקומון התל אביבי "עכבר העיר".



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות