הוכרז הזוכה בתחרות התכנון של מוזיאון הטבע בירושלים

משרד האדריכלים החיפאי שורץ-בסנוסוף זכה במקום הראשון מתוך 5 הפיינליסטים. טרם נמסר מועד לתחילת העבודות או לחנוכת הבניין

משרד האדריכלים החיפאי שורץ-בסנוסוף זכה בתחרות התכנון של מוזיאון הטבע בירושלים שהוכרזה בדצמבר בשנה שעברה - כך נודע ל"הארץ". מתוך 59 הצעות עלו לשלב הסופי חמישה משרדי אדריכלים מישראל ומחו"ל. הבוקר (שני) התקיימה פרזנטציה קצרה של כל אחד מהפיינליסטים בפני חבר השופטים. שוורץ-בסנוסוף (בשיתוף האדריכלים שחר לולב ועודד רוזנקיאר) זכו בפרס של 60 אלף שקלים, והם ילוו מעתה את תכנון והקמת הבניין.

בפרס השני בתחרות זכה משרד יסקי-מור-סיון ובפרס השלישי משרד פרי דווידוביץ'. במקום הרביעי דורג משרדו של האדריכל הגרמני ארמנד גרנטוש ובמקום החמישי משרד o2a של האדריכלים הצעירים עמית מנדלקרן ועומר בר. בראש צוות השופטים עמד אדריכל דן איתן. התחרות התקיימה בשיתוף עמותת האדריכלים.

מוזיאון הטבע, הדמיהבאדיבות משרד האדריכלים שורץ-בוסנוסוף

המוזיאון החדש - שבנייתו ממומנת במשותף על ידי עיריית ירושלים, הרשות לפיתוח ירושלים, האוניברסיטה העברית והקרן לירושלים - יוקם במגרש ארוך וצר בקריית הלאום, בין האוניברסיטה העברית לבין משרדי הממשלה. הוא ייבנה לצד הבניין הקיים של המוזיאון ויחובר אליו. המוזיאון החדש יורכב משורה של גלריות שביניהן חצרות פנימיות פתוחות לשמיים. הגגות שלו יהיו פתוחים לקהל המבקרים ויהיו חלק בלתי נפרד מהתצוגה.

לדבריו של האדריכל גבי שורץ, זהו בניין שמבקש להשתלב בסביבתו הטבעית - הן באמצעות בינוי נמוך והן באמצעות גגות ירוקים - אך בו זמנית ליצור נוכחות ממלכתית שמתאימה לקריית הלאום. המוזיאון יתפרש על פני 20 אלף מ"ר ויכלול אלמנטים שונים של בניה בת קיימא, בהם מערכות לחיסכון בחשמל, הפקת אנרגיה סולארית ומחזור של פסולות ומים. עלות הקמתו נאמדת בכמה מאות מיליוני שקלים. לפי שעה לא נמסר מועד לתחילת העבודות או תאריך יעד לחנוכת הבניין החדש.

חזונו של מוזיאון הטבע החדש הוא להציג נושאים הנמצאים על סדר היום המדעי העולמי. הוא יעסוק בתחומי מדע "חמים", כהגדרת מארגני התחרות, ויציג את הממצאים המרכזיים של אוספי הטבע הלאומיים המופקדים בידי האוניברסיטה העברית לצד הצגת מחקרים עדכניים של מעבדות המחקר של האוניברסיטה ומוסדות נוספים. ענת צור, המשנה למנכ"ל הרשות לפיתוח ירושלים וחברה בצוות השופטים אמרה כי זהו "נדבך נוסף בעידוד תיירות הפנים והחוץ בעיר".

שוורץ-בסנוסוף הפך בשנים האחרונות לאחד השחקנים המרכזיים בתחום בנייני הציבור בארץ. המשרד תכנן בין השאר את הספריה החדשה במכללת כינרת, מרכז מדיה ותקשורת במכללת עמק יזרעאל ואת כפר המשתלמים בטכניון בחיפה - שלושתם פרויקטים שזכו לתשומת לב ושבחים רבים. בנוסף אחראי המשרד לשכונת מגורים בכרמיאל שזכתה בפרס רכטר לאדריכלות בשנת 2003.

תגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
  1. 14
    שוורץ מעולה ומקצועי, טוב שהוא זכה בפרוייקט !
  2. 13
    גבי שוורץ - כל הכבוד !!! - אדריכלות מודרנית ,ערכית ומבריקה.
  3. 12
    לא לשים חידקים ממין זכר ליד חידקים ממין נקבה , לא תהיה כשרות ?
  4. 11
    כל הכבוד לso architecture הזוכים האמיתיים

    אם זו מהדורה אינטרנטית זו לא בעיה לתקן את הטעות ולכתוב שהפרוייקט תוכנן עם משרד האדריכלים הצעיר so architecture, במיוחד שכל מי שמכיר את העבודות שלהם וראה שהם השתתפו בכל תחרות שהייתה בארץ בשלוש שנים האחרונות והתכנון זה סגנון של האדריכלים הצעירים. כמובן שהעובדה שראש ועדת השופטים עובד עם גבי שוורץ בטכניון בהנחיית פרוייקטי הגמר באמת מעלה שאלות..למרות שנדמה שהשם של גבי שוורץ הוא רק אישור חתימה לםי התנאים של התחרות לאדריכל רשוי.

  5. 10
    תיקון טעות

    ההצעה הזוכה היא שת"פ בין SO ARCHITECTURE - לולב- רוזנקיאר לבין גבי שוורץ. קצת לא נעים, הארץ....

  6. 9
    הספרייה בכינרת חלומית

    אבל דווקא האלמנט המרכזי של גרם המדרגות הרחב לא מושך אנשים כפי שהאדריכלים ציפו. ביקרתי שם והיה ממש ריק.

  7. 8
    כל הכבוד למשרד SO ARCHITECTURE

    משרד אדריכלים צעיר ומשובח. עודד ושחר עושים עבודה נפלאה!

  8. 7
    גבי שוורץ לימד שנים פרוייקט גמר עם דן איתן בטכניון

    הייתי בודק את הקשר הזה. נראה לי שיש כאן שחיתות

    1. נודניק

      דן איתן מכיר את רוב האדריכלים בארץ... או שהוא למד איתם, או שהוא עבד איתם, או שהוא לימד אותם, או שהוא לימד איתם. לפי הרציונל שלך חצי מהאדריכלים בארץ לא היו יכולים לגשת לתחרות בגלל ההיכרות עם דן איתן.
      חוץ מזה, הם כבר שנים לא מלמדים יחד, זה לא שהם החליפו חוויות בסמסטר האחרון על התחרות.

    2. אני דווקא חושב שיש משהו אחר

      אני חושב שיש כאן...שעמום!! שעמום של טוקבקיסט מתוסכל...
      אוקיי, אז הוא לימד עם דן איתן - מהנתון הזה ל"נראה לי שיש כאן שחיתות", זה ללכת רחוק מדי.
      תן לבן-אדם קצת קרדיט...מדובר אחרי הכל באדריכל ולא בקבלן.

  9. 6
    מצטרפת לתיקון

    הפרוייקט נעשה בשיתוף פעולה עם SO ARCHITECTS אדריכלים לולב רוזנקיאר
    משרד אדריכלים צעיר ומוכשר
    חשוב לתת קרדיט

    1. בהחלט!

      כשמגיע קרדיט אז צריך לתת!
      הארץ צריכים לצאת עם תיקון הידיעה ולתת ל SO ARCHITECTS אדריכלים לולב רוזנקיאר את הכבוד המגיע להם יחד עם שוורץ, אם העבודה בוצעה ביחד גם ההצלחה צריכה להיות ביחד!!!

  10. 5
    איך אתם לא כותבים על מחאת התושבים כנגד המיקום החדש

    בשנה האחרונה ישנה מחאה גדולה מצד תושבי השכונה ואנשי מוזיאון הטבע להזזת המבנה. ה"בעיה" של מוזיאון הטבע היא שהוא נבנה על קרקע יקרה מידי- בלב המושבה הגרמנית. אז אם אפשר לגזול מהמוזיאון גם את השטח שלו (היפה, ההיסטורי, הפתוח) לטובת כרישי נדל"ן- למה לא? העברת מוזיאון הטבע למיקומו החדש הינה הפרטת קרקעות משוועת, נוספת הישר בהמשך לשרשרת הולילנד

    1. לשפץ את המוזיאון הקיים!
    2. אכן כך!
    3. לא מדוייק

      למעשה, "הבעיה" של מוזיאון הטבע הקיים היא שהוא נמצא במבנה ישן ומוזנח, ומרוחק מקריית הלאום שע"פ תכנית שזכתה בתחרות לתכנון המרחב השלטוני, אמורה לרכז מגוון של מבני ציבור וביניהם מגוון מוזיאונים: מוזיאון ישראל, מוזיאון ארצות המקרא ומוזיאון המדע כבר קיימים ואליהם צפויים להתווסף מוזיאון הטבע החדש, מוזיאון התעשייה וכן הספרייה הלאומית במגרש סמוך.

  11. 4
    כל הכבוד! שוורץ פשוט יודע את העבודה
  12. 3
    הזוכים בתחרות

    ההצעה הזוכה היא שיתוף פעולה בין משרד האדריכלים הצעיר so architecture למשרדו של האדריכל גבי שוורץ

  13. 2
    רק שלא ישכחו לתכנן חנייה מספקת
    1. חנייה מספקת? כדי שטיפוסים מסוגך יבואו עם הטנדר המסריח, במקום על אופניים כמו בני אדם.
  14. 1
    אתם בטוחים שזה לא מוזיאון המדע?

    אני חושב שמוזיאון הטבע זה במושבה הגרמנית.

    1. הידיעה מדויקת