תל אביב
22°-12°
- קצרין 17°- 9°
- צפת 15°- 9°
- טבריה 23°-12°
- חיפה 22°-14°
- אריאל 16°-11°
- ירושלים 15°-11°
- באר שבע 22°-12°
- מצפה רמון 16°-11°
- ים המלח 24°-16°
- אילת 24°-16°
- לדף מזג אויר
19:10
מעצב המשקפיים והאופטומטריסט קלוד סמואל רואה את העולם דרך משקפיים ברורים וחדים. סמואל ידוע בפעילותו החברתית, ובין השאר משתתף במשלחות היוצאות לאתיופיה במימון קרן מוריס קאהן, כדי לטפל בעיניהם של הזקוקים לכך וגם להכשיר תושבים למתן סיוע לאוכלוסייה הנזקקת בתחום זה.
לא מפתיע אם כך שאת קולקציית הקיץ שלו בחר סמואל לקדם באמצעות קמפיין בהשתתפות עובדים זרים. דווקא כיום, כשהנושא טעון כל כך, הוא בוחר להציג את מהגרי העבודה בהקשר שונה לחלוטין מזה שבו הם נראים בחדשות, להציב מולנו פנים יחידות במקום המון נטול פנים, בניסיון לקרב התוודעות, לשנות יחס.
הקולקציה היא משנית לפן החברתי, טוען סמואל ומסביר שכדי להקל את ההתוודעות הוא בחר הפעם את המשקפיים על פי פניהם של המצולמים, ולא את המצולמים על פי המשקפיים. כך אפשר להתוודע באמצעות הקמפיין הזה, המעלה בזיכרון את אלו השנויים במחלוקת של בנטון, לאוולין מקולומביה, אוסקר מקונגו, חסן מתורכיה, מרווטה וטורי מליבריה ועוד רבים אחרים.
ועם זאת, הפן העיצובי לא נזנח לטובת המסר החברתי, וכל זוג משקפיים נושא אופי ייחודי משלו. הקמפיין מציג אחדים מכ-30 הדגמים האלו של הקולקציה החדשה, שסמואל עיצב וייצר במפעל בגרמניה. כאספן נלהב של משקפיים ישנים הוא שילב בה, כמו בקודמותיה, גם דגמים ישנים אחדים, ששינה והתאים לקו החדש שלו.
למשקפיים ישנים, הוא אומר, יש נשמה אמיתית, וחשוב לו לשמר את הישן ולבחון את השפעות העבר על הווה ועתיד. הקו המנחה של הקולקציה הוא, לדבריו, הסתכלות לאחור, לאופנה של פעם, תוך מתן פרשנות עכשווית.
הטרנדים והצבעים מעסיקים את סמואל פחות, לדבריו. הצבעים שבחר הפעם הם טבעיים וקיציים, ובהם חום מדורג, ירוק המדמה צבע של שריון צב, צהוב משוב בצבעים אחרים. גם החומרים טבעיים, ובהם עץ. אבל מעל הכל, על פי סמואל, ניכרת כאן כוונה לשמור על קלילות בקיץ החם בלי לוותר על אמירה.
מחירים: 400-7,000 שקל. להשיג אצל קלוד סמואל, דיזנגוף 17, תל אביב