מטעמים עם גבינת פניר

ייחודה של גבינת הפניר ההודית הוא במרקם המשיי בעל הטעם הנייטרלי, הסופג 
את הטעמים העשירים של התבלינים והרוטב. אפשר להכינה גם בבית

פניר היא גבינה נפוצה ברחבי הודו, והובאה לשם במאה ה-16 על ידי חיילי האימפריה המוגולית בגרסה מעט שונה מזו של היום - מלוחה וצמיגית יותר. גם באיראן מוצאים פניר, אבל בעוד ששם זה שם גנרי לסוגים רבים של גבינה, כולל פטה ומלוחות למיניהן, הרי בהודו הפניר הוא שם לגבינה אחת ויחידה, שייחודה במרקם המשי המענג ובטעמה הנייטרלי. כיום הפניר עשוי מחלב פרה בעוד שבעבר הוכן מחלב עיזים או כבשים. כמעט בכל בית הודי מסורתי נהוג להכין פניר מחלב טרי באופן פשוט: מבשלים חלב עד רתיחה, מוזגים לתוכו מיץ לימון ויוגורט עד גיבון החלב לגבינה - תהליך דומה להכנת ריקוטה איטלקית או גבינת קוואסו בלנקו הספרדית - ולאחר מכן...

כתבה זו זמינה למנויים בלבד

רוצים להמשיך לקרוא?

הירשמו חינם לאתר באמצעות הטופס או לחצו כאן לרכישת מנוי ב-4.90 ₪ בלבד לחודש הראשון. כבר יש לכם מנוי?

  • יש להזין שם המורכב מ-2 אותיות לפחות וללא מספרים
  • יש להזין שם המורכב מ-2 אותיות לפחות וללא מספרים
  • אנא הזינו מספר סלולרי
  • אנא הזינו כתובת אימייל
  • אנא הזינו סיסמה בת 6 תווים לפחות
  • אנא הזינו את אותה הסיסמה שוב
נא לאשר את תנאי השימוש

תגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
  1. 1
    זו בעצם גבינת ריקוטה
    1. באמת דומה, אבל טיפלה שונה

      בפאניר הדגש הוא על מרקם מוצק, כאשר ריקוטה לרוב היא יותר רכה, מה שגורם לה להתפרק כששמים אותה בתבשילים.