רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מטעמים עם גבינת פניר

ייחודה של גבינת הפניר ההודית הוא במרקם המשיי בעל הטעם הנייטרלי, הסופג 
את הטעמים העשירים של התבלינים והרוטב. אפשר להכינה גם בבית

פניר היא גבינה נפוצה ברחבי הודו, והובאה לשם במאה ה-16 על ידי חיילי האימפריה המוגולית בגרסה מעט שונה מזו של היום - מלוחה וצמיגית יותר. גם באיראן מוצאים פניר, אבל בעוד ששם זה שם גנרי לסוגים רבים של גבינה, כולל פטה ומלוחות למיניהן, הרי בהודו הפניר הוא שם לגבינה אחת ויחידה, שייחודה במרקם המשי המענג ובטעמה הנייטרלי. כיום הפניר עשוי מחלב פרה בעוד שבעבר הוכן מחלב עיזים או כבשים. כמעט בכל בית הודי מסורתי נהוג להכין פניר מחלב טרי באופן פשוט: מבשלים חלב עד רתיחה, מוזגים לתוכו מיץ לימון ויוגורט עד גיבון החלב לגבינה - תהליך דומה להכנת ריקוטה איטלקית או גבינת קוואסו בלנקו הספרדית - ולאחר מכן...

כתבה זו זמינה למנויים בלבד

רוצים להמשיך לקרוא?

הירשמו חינם לאתר או לחצו כאן לרכישת מנוי ב-4.90 ₪ בלבד לחודש הראשון. כבר יש לכם מנוי?



תגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות