המהדורות הדיגיטליות של הארץ - באתר בסמרטפון ובאייפד - חודש ראשון ב-4.90 ₪ בלבד
מצטרפים ומשדרגים לאחת מחבילות התוכן האיכותי של הארץ. עכשיו במבצע השקה! רק 4.90 ₪ לחודש הראשון. נסו עכשיו >>
הרשמה למערכת
שם פרטי
שם משפחה
דוא"ל
סיסמה
אישור סיסמה
טלפון נייד
 ?נרשמתם בעבר לאתרי קבוצת הארץ התחברו   |   שחזרו סיסמה

מטעמים עם גבינת פניר

ייחודה של גבינת הפניר ההודית הוא במרקם המשיי בעל הטעם הנייטרלי, הסופג 
את הטעמים העשירים של התבלינים והרוטב. אפשר להכינה גם בבית

פניר היא גבינה נפוצה ברחבי הודו, והובאה לשם במאה ה-16 על ידי חיילי האימפריה המוגולית בגרסה מעט שונה מזו של היום - מלוחה וצמיגית יותר. גם באיראן מוצאים פניר, אבל בעוד ששם זה שם גנרי לסוגים רבים של גבינה, כולל פטה ומלוחות למיניהן, הרי בהודו הפניר הוא שם לגבינה אחת ויחידה, שייחודה במרקם המשי המענג ובטעמה הנייטרלי. כיום הפניר עשוי מחלב פרה בעוד שבעבר הוכן מחלב עיזים או כבשים. כמעט בכל בית הודי מסורתי נהוג להכין פניר מחלב טרי באופן פשוט: מבשלים חלב עד רתיחה, מוזגים לתוכו מיץ לימון ויוגורט עד גיבון החלב לגבינה - תהליך דומה להכנת ריקוטה איטלקית או גבינת קוואסו בלנקו הספרדית - ולאחר מכן...

רוצים להמשיך לקרוא?
הירשמו חינם לאתר באמצעות הטופס או לחצו כאן לרכישת מנוי ב-4.90 ₪ בלבד לחודש הראשון. כבר יש לכם מנוי? לחצו כאן כדי להתחבר לאתר
הירשמו חינם כדי לקרוא 10 כתבות בחודש:
שם פרטי
שם משפחה
דוא"ל
בחר סיסמה
הקלד סיסמה מחדש
טלפון נייד        
נא אשר את תנאי השימוש
נרשמתם בעבר לאתרי קבוצת הארץ?  התחברו   |   שחזרו סיסמה
הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

 
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
הצג את כל התגובות פתוחות 01 זו בעצם גבינת ריקוטה  (לת) ארז
  • 18:01
  • 09.03.13

  •   באמת דומה, אבל טיפלה שונה דן
    • 15:52
    • 16.12.13

    בפאניר הדגש הוא על מרקם מוצק, כאשר ריקוטה לרוב היא יותר רכה, מה שגורם לה להתפרק כששמים אותה בתבשילים.

הירשמו לניוזלטר אוכל, יין ומסעדות
קבלו את כל הביקורות, הכתבות, המתכונים והחדשות אליכם למייל בכל ראשון וחמישי בשעה 12:00
ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות
נא להזין כתובת מייל חוקית