הצעה: מסעדות יחויבו לסמן ערך קלורי על המנות

מנכ”ל משרד הבריאות, פרופ’ רוני גמזו הציג אתמול בכנס איגוד המסעדות תקנה לסימון ערך קלורי בתפריטים של מסעדות ובתי קפה. כל זאת בעקבות חוקים דומים שחוקקו ברחבי ארצות הברית, וגרמו להפחתה בצריכת הקלוריות בלי לפגוע ברווחי המסעדות.

מיכה סול, יו”ר איגוד המסעדות טוען שזאת דרישה בלתי אפשרית: “בעיית ההשמנה לא מגיעה מהמסעדות שלנו, העצמאיות, שבהן אוכלים אנשים שהם לרוב רזים, אלא במקומות אחרים. מדובר ברגולציה טרחנית, מיותרת ומכבידה, שהתועלת שלה מוטלת בספק. היא פוגעת בחוויית האכילה של מי שלא רוצה לדעת כמה קלוריות יש במנה שלו”.

תצלום אילוסטרציהרויטרס

המסעדן יענקל’ה שיין, ‏(“שיין & שארפ”‏) הוסיף: “זה אקט לא הגיוני. הוא ישים רק ברשתות מזון מהיר. לי יש תשעה ספיישלים כל יום. אני לא יכול לקרוא כל יום למישהו שיבדוק לי ערך קלורי ולהדפיס אותם בתפריט בארבע שפות. יש לי מסעדה שיש בה גם מחבתות, העבודה עם מחבתות היא לא לפי משקל אלא לפי תחושה. אני מנסה להגיע לאחידות בטעם אבל לא יכול להבטיח את האחידות הזאת גם בקלוריות. אני לא יכול לעצור טבח שמצמצם יותר חמאה כי האש גבוהה. הרגולציה הזאת לא תועיל, רק תחשוף אותנו לתביעות ולהתעסקויות מיותרות, זאת במקום שמשרד הבריאות יתמודד עם אתגרים שמצריכים תקציבים ומאמץ כמו סבסוד של קמח מלא, וחומרי גלם בריאים”.

תגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
  1. 19
    הגיע הזמן...בארה"ב זה רץ שנים ועובד מצוין, וממש מקל על החיים!!
  2. 18
    רעיון מעולה !!!
  3. 17
    עיסוקים של מנכל משרד הבריאות

    במקום להתעסק עם קלוריות שהמנכל יבדוק מה נעשה במרב"ד שלו (מכון רפואי לבטיחות בדרכים ) .תקראו תגובות של אנשים שהיו שם לוקחים רשיון ברגע ןמחזירים אחרי חודשים מבחנים (613 שח למבחן)
    הגיע זמנו של מכון זה פרופ גמזו וזה יותר חשוב מקלוריות

  4. 16
    מי שחרד לגודל הכרס או מהתפתחות סכרת מוטב שידאג בעצמו לדיאטה

    ולא יאלץ טבחים לסרבל את עבודתם בשל שקילת כל קובית חמאה או כוס שמנת מתוקה שהם מוסיפים לסיר. התקנה המוצעת מתאימה לרשתות מזון מהיר ששם גודל המנות והרכבן הוא סטנדרטי, לא למסעדה אמיתית. את הדיאטה תעשו בבית.

  5. 15
    חשוב ודחוף יותר להוריד בשליש כמויות הסוכר במוצרי מזון, ומוצרי מאפה גלידות ומשקאות מבוקבקים. מרעילים בסוכר את האוכלוסיה, בעיקר מוצרי מזון מתוקים זולים הנצרכים עי שכבות עניות ומשפחות מרובות ילדים!!!!!!!!!!!!!!
  6. 14
    משרד הטעויות

    ביפן לדוגמא בכל מסעדה יש ערך תזונתי של המנה. הרעיון הוא גאוני מפני שזה מביא למודעות מוגברת של מה שאנו אוכלים. להתייחס רק לקלוריות זה מטופש ולא יעיל.

  7. 13
    הצעה הרבה יותר טובה - א לחלק כ"כ הרבה ממתקים בגני הילדים
  8. 12
    משרד הבריאות סוף סוף פותח את הפה, וכרגיל יוצא שטויות

    משרד הבריאות, אולי אתם לא יודעים אבל, אתם הגורם שמאות מוצרים עולים פי עשר בישראל,
    דיאודורנט ספיד סטיק בארה"ב 1.50$ גודל 25% יותר מישראל, בישראל גודל קטן 10.00$ וזה למה, כי במוצרים הבאים במגע עם העור, אין ייבוא מקביל, ולכן היבואנים חוגגים, ולמה אין ייבוא מקביל, כי אם אני אחליט לייבא ספיד סטיק עלי לספק למשרד הבריאות את הפורמולה, ומי יתן לי,
    ספיד סטיק רק דוגמא אחת,
    משרד הבריאות רוצים לעשות טוב לאזרחים, בטלו הוראה זו. ואל תתעסקו עם שטויות כמו ספירת קלוריות, ואם הטבח שם קצת יותר שמן ממה שצריך אז מה יהיה מניין הקלוריות?

  9. 11
    משרד הבריאות

    משרד הבריאות מציע שוב רעיון אדיוטי. הרי ממילא אין מי שיאכוף את תוכן המנות אז מסעדנים ישלחו מנות לבדיקת מעבדה כחוק ובפועל הערך הקלורי ולעיתים גם הרכיבים במנה יהיו שונים, ואז מה? אולי במקום להציע הצעות מטופשות ראוי שיעשו יותר בקרה וביקורות כדי לאכוף תקנים קיימים. אולי כדאי להוסיף אזהרה בדומה לסיגריות על שניצל...

  10. 10
    הצעה אידיוטית של הדיוט
  11. 9
    טרחנות אמריקאית מטופשת

    בצרפת ואיטליה לא מופיע הערך הקלורי בתפריט והצרפתים והאיטלקים הרבה יותר רזים מהאמריקאים. לא מוכרחים להעתיק על שטות שממציא הדוד סם.

  12. 8
    שהחובה תיושם רק על התפריט. עם אחוז סטייה של 20%....
  13. 7
    רעיון אנורקטי
  14. 6
    באיזה שטויות משרד הבריאות מתעסק
  15. 5
    רעיון מצוין

    נראה לי שהשפים פה מחפשים תירוצים. הרי אפשר להגדיר טווח של הקלוריות במנה למקרה ש"צמצמו יותר חמאה". זה לא מה שיעשה את ההבדל הגדול

  16. 4
    זו הצעת החוק הטיפשית בעולם! כן צריכה להיות מיושמת ברשתות ולא במסעדות עצמאיות.
  17. 3
    רעיון מצויין - מניסיון אישי

    עד שלא אכלתי במסעדה כזו בארה"ב לא הבנתי עד כמה אין לי מושג מה אני מכניס לפה ועד כמה, למשל, רוטב עגבניות (~400-500 קלוריות) מכיל פחות קלוריות מרוטב שמנת וגבינות (1200 קלוריות ומעלה).
    זה ממש לא טרחני, ומאוד מציאותי, ובארה"ב עושים את זה בכל המסעדות, החל ממקדונלדס וכלה במסעדות השף הכי פלצניות עם הכי הרבה "מגע אישי".
    לחשב ערך קלורי אפשר לעשות בפחות מדקה. ואם יש מנות ספיישל אז אפשר ללמד את המלצרים, מלבד הרכיבים של המנות, את הערך הקלורי - זה רק עוד נתון אחד לזכור על כל מנה מבין עשרות, ואפילו לא התחלתי להשוות לרשימת היינות שמלצרים מחוייבים לשנן, ובכל ערב יש 10 יינות מיוחדים, וכו'...
    כל מי שמתנגד הוא עצלן או שיש לו מה להסתיר - כמו שפים שעושים מנות "טעימות" ע"י זה שמפוצצים את האוכל בשומן - תודה אבל לא תודה.

  18. 2
    כל הכבוד למשרד הבריאות!!!
  19. 1
    רעיון מזעזע

    ומה אם חופש אןמנותי של שף, להשפריץ קצת שמן זית או לשנות משהו במנה? לא כל מסעדה היא ארומה שהכל שם מתוכנן ושקול עד העלה האחרון..

    1. רעיון מעולה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!