רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הצעה: מסעדות יחויבו לסמן ערך קלורי על המנות

מנכ”ל משרד הבריאות, פרופ’ רוני גמזו הציג אתמול בכנס איגוד המסעדות תקנה לסימון ערך קלורי בתפריטים של מסעדות ובתי קפה. כל זאת בעקבות חוקים דומים שחוקקו ברחבי ארצות הברית, וגרמו להפחתה בצריכת הקלוריות בלי לפגוע ברווחי המסעדות.

מיכה סול, יו”ר איגוד המסעדות טוען שזאת דרישה בלתי אפשרית: “בעיית ההשמנה לא מגיעה מהמסעדות שלנו, העצמאיות, שבהן אוכלים אנשים שהם לרוב רזים, אלא במקומות אחרים. מדובר ברגולציה טרחנית, מיותרת ומכבידה, שהתועלת שלה מוטלת בספק. היא פוגעת בחוויית האכילה של מי שלא רוצה לדעת כמה קלוריות יש במנה שלו”.

תצלום אילוסטרציהרויטרס

המסעדן יענקל’ה שיין, ‏(“שיין & שארפ”‏) הוסיף: “זה אקט לא הגיוני. הוא ישים רק ברשתות מזון מהיר. לי יש תשעה ספיישלים כל יום. אני לא יכול לקרוא כל יום למישהו שיבדוק לי ערך קלורי ולהדפיס אותם בתפריט בארבע שפות. יש לי מסעדה שיש בה גם מחבתות, העבודה עם מחבתות היא לא לפי משקל אלא לפי תחושה. אני מנסה להגיע לאחידות בטעם אבל לא יכול להבטיח את האחידות הזאת גם בקלוריות. אני לא יכול לעצור טבח שמצמצם יותר חמאה כי האש גבוהה. הרגולציה הזאת לא תועיל, רק תחשוף אותנו לתביעות ולהתעסקויות מיותרות, זאת במקום שמשרד הבריאות יתמודד עם אתגרים שמצריכים תקציבים ומאמץ כמו סבסוד של קמח מלא, וחומרי גלם בריאים”.



תגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות