מינוי דיגיטלי של הארץ - באתר בסמרטפון ובטאבלט - חודש ראשון ב-4.90 ₪ בלבד
מצטרפים ומשדרגים לאחת מחבילות התוכן האיכותי של הארץ. עכשיו במבצע השקה! רק 4.90 ₪ לחודש הראשון. נסו עכשיו >>
הרשמה למערכת
שם פרטי
שם משפחה
דוא"ל
סיסמה
אישור סיסמה
טלפון נייד
 ?נרשמתם בעבר לאתרי קבוצת הארץ התחברו   |   שכחתי סיסמה

מיצים ירוקים למתחילים

אפשר לשתות אותם כמיץ או כשייק - לכל אחד מהם יתרונות וחסרונות. העיקר לשלב, ולא לשכוח רסק. וגם: שלושה שילובים מומלצים

לעתים קרובות - וכשהקיץ בשיאו, ביתר שאת - חוזרים ושואלים אותי מה עדיף, מיץ או שייק? ואני עונה: תלוי.

מיץ ושייק טובים במידה שווה, בתנאי שהם ירוקים. כאשר אני מהללת מיצים, אני לא מתכוונת למיץ תפוזים, גזר או תפוחים. אני מתכוונת למיץ ירוק, שהוא תמהיל מיצים  של עלים ירוקים טריים סחוטים וירקות, עם אפשרות לתוספת כמות קטנה של מיץ פירות.

כאשר אני מהללת שייקים, אני לא מתכוונת לשייק בננה-תות אלא לשייק ירוק מעלים ירוקים ופירות.

איור: עמוס בידרמן
איור: עמוס בידרמן.

הערה: מיץ הוא הנוזל שמתקבל לאחר סחיטה; שייק מתקבל מערבול. נשמע מובן מאליו? לא בדיוק, לא לכולם. המיץ צלול יחסית לשייק. כדי שמרכיבי השייק יהפכו למשקה, יש להוסיף להם בדרך כלל נוזל (חלב שקדים, מים, מעט מיץ).

מיצים ושייקים שהמרכיב המשמעותי בהם הוא פירות, אינם הערוץ הבריא ביותר. נכון, הם תורמים ערכים תזונתיים חשובים, אבל גם תכולה גבוהה של סוכר. פירות עדיף לאכול שלמים, מפני שבדרך הזאת כמות הסוכר משנית יחסית לנפח, לתחושת השובע ולאיכות הסיבים.

חושבים שאתם אוכלים בריא? כל מה שמסתתר באוכל שלנו>>>

מיצים ושייקים מתוקים כאלה טובים בעיקר כקינוחים נוזליים. הם טובים בהרבה מן הקינוחים הרגילים, אך הרבה פחות מן המיצים והשייקים הירוקים. המיצים והשייקים הירוקים מעניקים תוספת משמעותית של ערכים תזונתיים, ובהם הכלורופיל שמושג באמצעות שימוש נרחב בעלים ירוקים. מיצים ירוקים נזקקים לתוספת קטנה בלבד של פירות, אם הם כוללים מרכיבים מתונים ולא מרים כמו מלפפונים וגבעולי סלרי.

אלה, בניגוד לירוקים החריפים או המרים, מתאימים גם למתחילים, מפני שטעמם פחות מרוכז. תוספת ממתיקה מומלצת היא מיץ גזר שמעניק, לצד המתיקות, גם צבע וגם ויטמינים.

כאשר מכינים שייקים אפשר להיות קצת יותר נדיבים בפירות, מפני שהם נכנסים פנימה  עם הסיבים. למי שרוצה לגוון או למתן את המרירות הירוקה מבלי להוסיף יותר מדי פירות, מומלץ לנסות תוספת של חלב שקדים.

ובחזרה לשאלה מיץ או שייק? מיץ הוא בעצם שייק בלי סיבים. המשמעות של הסרת הסיבים היא הזדמנות להגדלה של ערכים תזונתיים. זה קורה מפני שהיכולת לשתות מיצים גדולה בהרבה מהיכולת לשתות שייקים. הסיבים מוסיפים נפח ולכן ממלאים במהירות. 

לשם המחשה: כדי להכין מנה גדולה של שייק יש צורך במלפפון אחד, תפוח אחד ושני חופנים של עלים ירוקים בתוספת מעט מים. בשביל אותה כמות של מיץ צריך שני מלפפונים גדולים, צרור וחצי של סלרי, צרור גדול של עלים ירוקים נוספים, שני חופני עשבים ושני תפוחים. ברור אם כן שהמיץ עשיר יותר בערכים תזונתיים.  

אלא שלסיבים יש תפקיד משמעותי בשמירה על הבריאות. לכן מומלץ מאוד לנסות לשלב בין מיצים לשייקים. מנקודת מבט זו ניתן להתייחס למיצים הירוקים כאל תמצית תזונתית יקרת ערך, שגם מעניקה אנרגיה. בין היתרונות של השייקים על פני המיצים: תרומתם של הסיבים לבריאות מערכת העיכול ויצירת תחושת שובע. 

לכן אם צריך לבחור בין מיץ ירוק לשייק ירוק, אני ממליצה לבחון את הנושא בכמה רמות, כולל התפריט הפרטי וסדר היום. ראשית, למי שצריך לשפר במהירות את מצבו הבריאותי, מומלץ להתחיל במיצים ירוקים. הם  קלים יותר לעיכול ומתונים יותר מבחינת טעם.

למי שמחפש דרך לשנות את התפריט מבלי להתאמץ יותר מדי, מומלץ לבחור בשייקים ירוקים. הם ממלאים, מגוונים וקלים להכנה. זאת הסיבה שהם הבחירה הנכונה גם למי שרוצים לרדת במשקל. מבחינה תקציבית, שייקים הם בחירה נכונה. לא רק מפני שהם צורכים פחות מרכיבים, אלא מפני שמערבלים ומעבדי מזון זולים בהרבה ממסחטות ומשמשים במטבח לעוד הרבה מטרות. הם גם קלים בהרבה לניקוי. בנוסף, ניתן להכין בהם מיצים אם מוכנים לסרבל את התהליך. בשלב הראשון מרסקים את כל המרכיבים ובשלב השני מסננים למיץ צלול. 

מאליה עולה השאלה כמה מיצים ושייקים ירוקים כדאי לשתות? המנה המומלצת המקובלת של שייקים ומיצים ירוקים היא 8‑15 כוסות בשבוע. כאשר שותים מעבר לכמות הזאת, כבר מדובר בשיטת תזונה כוללת שיש לה מתנגדים. בשיטת בוטנקו, למשל, השייקים הם נדבך עיקרי, לעתים בלעדי, בתפריט. הבעיה עם השיטה היא שהתפריט, שמבוסס רובו ככולו על שתייה, מנוגד לעיקרון החשוב שלפיו ללעיסה עצמה יש תפקיד מרכזי בעיכול המזון.

לפי הבנתי, בשיטות שבהן התפריט מבוסס על שייקים או מיצים יש סכנה אמיתית, שכן הגוף נדרש להתמודד בפרק זמן קצר עם שפע של סיבים וחומרי תזונה ­ וכל זאת בהפעלה מינימלית של הלסתות, כלומר בלי די מיצי עיכול שיעזרו לו לנצל את כל השפע הזה. זאת ועוד: בוטנקו מבססת את ההמלצה שלה בדבר שתיית תערובת עלים ופירות על מחקרים והתבוננות בשימפנזים, שאכן ניזונים בעיקר מהם. אלא שהשימפנזים מבלים שעות ארוכות בלעיסה.

בוטנקו עצמה מודעת לבעיה וממליצה, בנוסף על שתיית השייקים, על מכשיר להפעלת הלסתות, מעין חדר כושר בפה. זה אמור לגרום לקיבה להפריש מיצי עיכול וגם לחזק את שרירי הלסתות, שעלולים להתנוון אצל מי שמבסס תפריט על שייקים. הפתרון שלי הוא לאכול רסק, בצד שתיית מיצים ושייקים. אל הרסק הגעתי לפני שנים אחדות, לאחר כמה חודשים שבהם ניסיתי את השייקים של בוטנקו. ברסק, במרקם סלט  טאבולה, טמון היתרון המרכזי של שיטת בוטנקו: הירקות והפירות קצוצים דק ולכן מתעכלים בלי קושי, אבל אין בו החיסרון שבאי-הפעלת הלסתות.

השילוב של עלים ירוקים שונים עם פירות נותן טוויסט ארומטי לשגרת האכילה הבריאה, שלעתים נעשית חד-גונית. נוסף על כך, השיטה מתאימה לעצלנים שבינינו, וגם למי שכבר התעייף מתכנון ארוחות, מאידוי ירקות, מדגנים ומלעיסה. כל מה שנחוץ הם עלים ירוקים, קצת פירות ומעבד מזון חזק.    

הנה שלושה שילובים, אחדים מני רבים, של מיני רסק. צריך לזכור להפעיל את מעבד המזון בפולסים קצרים לסירוגין ולא ברציפות, כדי שיתקבל מרקם טאבולה ולא משחה כמו במזון תינוקות. הרעיונות הבאים פשוטים להכנה, אבל אחת ההנאות המרכזיות היא להמציא את המתכונים הפרטיים שמתאימים לחך, לכיס ולסגנון החיים. 

הולכים ומתקרבים אותם חודשיים בשנה, שבהם אוהבי האבוקדו מתהלכים חפויים, מפני שאי אפשר להשיג אותו. הנה רסק שלפני פרידה: צרור רוקט, חופן זעתר, נענע, ריחן ופטרוזיליה, פלפל אדום, אבוקדו, כף שמן זית, כף לימון. גיוונים: בצל או שום.

ראש חסה קטן, נקטרינה, חופן שקדים. גיוונים: מרווה או קינמון. 

מכל של נבטי חמניות, חופן פטרוזיליה, חופן כוסברה, 10 אגוזי מלך, תפוח קטן או אגס קטן. גיוון: שבבי קוקוס.

שימו לב, בכל העשבים משתמשים רק בעלים ולא בגבעולים. 

טורים קודמים: איך נהפכו העדשים השחורות לקוויאר של האוכל הבריאותי | ספר בישול שהוא חגיגה לטבעונאים | לא אוכלים פרות אבל אוכלים עופות | למה ויתרתי על "מאסטר שף"




הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

 
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
הצג את כל התגובות פתוחות 01 איכס!  (לת) חזי
  • 09:26
  • 26.07.12

02 כתיבה מוזרה הפעם, לא? קוצר זמן? עודף כלורופיל?.. :-)  (לת) מ'
  • 09:52
  • 26.07.12

03 מיץ כזה אני מגיש לחמתי!! לי תכיני מיץ מתותים! תודה מותק נחמיה
  • 10:26
  • 26.07.12

מה זה, התעללות? מי ישתה את המיצים האלה? אתם רוצים להרוג אותנו? אתם שליחים של אחמדיניגאד ?
זה מה שהיהודים צריכים לשתות אחרי 2000 שנות גלות? לא סבלנו מספיק?
תנו לחיות בארץ הזאת


והכל מאהבה

04 הכי טוב היה ... piper
  • 10:27
  • 26.07.12

אם היית מוסיפה כמה תמונות מעוררות תאבון כדי לתת לקוראים המחשה להבדלים בין מיץ לשייק וכו'.

05 כתיבה ממהרת ולא מושכת. ולמה את מתעלמת תמיד מזוועות משק החי? לא פופולרי מספיק?  (לת) סטודנטית
  • 10:48
  • 26.07.12

  •   כמה מושך אפשר לכתוב על מיצי עשב?  (לת) יבגני בוסקילה
    • 18:14
    • 26.07.12

  •   יש מספיק מסמכים שמדברים על הזוועות דוכיפת
    • 07:57
    • 28.07.12

    ובין הנושא הכאוב הזה לבין הערך התזונתי של הפירות והירקות אין קשר ישיר.
    כמה כבר אפשר לדבר אל קהל שכולל גם קרניבורים ולהגיד "התעללות בבעלי חיים" או "גארי יורופסקי" או "ד"א מלאני ג'וי" או ג'ימס ויילדמן" בלי שיעקמו את הפנים..
    גם לטבעוניים כבר די נמאס לחזור על עצמם שוב ושוב..

06 ולמה את לא מזכירה שמי ששותה מיצים באופן קבוע הקקי שלו נעשה משחתי ולא ארוז יפה כמו אצל בן אדם בריא? גילוי נאות.  (לת) אבי
  • 10:50
  • 26.07.12

07 אולי פעם אחת ולתמידמישהו יכתוב מיצי
  • 10:51
  • 26.07.12

בדיוק איך מכינים את זה, יציג מכשירים ועלויות, איזה מכשיר מתאים למה, באיזה סכין להשתמש וכו.

  •   הנה ההסבר: בלנדר כוס זכוכית, אם יש לך בבית או בא לך להשקיע קצת זה הכי יעיל העיקר לא להיות אובססיבי! וראת הכתבות של ר. טל שיר לקרוא בשליש או רבע - היא חוזרת על הרעיון המון פעמים וקוראיה נרדמים [אני לפחות, למרות שבעיקרון אני אוכלת בריא)
    • 16:51
    • 26.07.12

    או הלנדר מוט - משמש אותי שנים לרסק מרקים וגם לשייקים: בננה, מיץ מלימון אחד, מלפפון קלוף וחתוך, חסה - 4 עלים שטופים היטב, פטרוזיליה - חופן עלים שטופים מאד מאד (או עדיף אורגנים) -להוסיף כפית דבש, אוקצת מלח, או אם את נועזת - כף טחינה גולמית - ולבלנדר כ2-3 דקות. לשתות לאט ולהתרגל לטעם תוך כמה ימים. אפשר להחליף במקום בננה - רבע אאו חצי בוקדו ותפוח, או שזיפים או אפרסקים או כל פרי אחר שבא לך - העיקר שיהיה בערך בכמות של בננה.
    בתיאבון/לרווייה/להנאה

08 לשם המחשה: כדי להכין מנה גדולה של שייק יש צורך במלפפון אחד, תפוח אחד ושני חופנים של עלים ירוקים בתוספת מעט מים. בשביל אותה כמות של מיץ צריך שני מלפפונים גדולים, צרור וחצי של סלרי, צרור גדול של עלים ירוקים נוספים, שני חופני עשבים ושני תפוחים. ברור אם כן שהמיץ עשיר יותר בערכים תזונתיים.  (לת) לא צריך להיות הפוך???
  • 10:54
  • 26.07.12

  •   הגיון עקום.. אלין
    • 15:37
    • 28.07.12

    ברור שבמיץ יהיו יותר ערכים תזונתיים כי משתמשים ביותר ירקות ופירות להכין אותו,דה!

09 במסווה של כתבה עיתונאית זהירות תוכן שיווקי
  • 11:23
  • 26.07.12

אם כבר מיצים ירוקים אני ממליץ לעבור לצריכת מיצי קיבה של פרות.
זה הרבה יותר בריא (כי בקיבה של הפרות יש חיידקים שיודעים לפרק תאית) ולא פחות טעים.

10 תודה רבה לך רחל! הקריאה בספר שלך לימדה אותי לשתות שיקיים ירוקים וזה כל כך טעים וכל כך בריא! השיקיים שידרגו לי מאוד את האכילה הבריאה וגם בלי קשר לבריאות הם מה שנקרא אוכל מנחם עבורי. תודה ענקית  (לת) מאיה
  • 11:32
  • 26.07.12

11 באמת אם רוצים לקרוא את הכתבות שלך ולהאמין צריכים לשכוח מכל מה שידוע  (לת) רקאני
  • 14:18
  • 26.07.12

12 שייקים אחת
  • 16:41
  • 26.07.12

שייקים זו המצאה גאונית. כל מה שצריך זה לזרוק למיקסר כמה דברים, לערבל, למזוג לכוס ולשתות. לא מסובך, נכון? תנסו למשל עגבניה קטנה, צרור עלי פטרוזיליה, כמה קוביות אבטיח, שתי כפיות קוואקר טבעי וחצי כוס מים או יוגורט. לא תאמינו כמה זה טעים. אפשר לגוון אם כל מה שיש בבית: מלון, ענבים, תפוחים, מלפפונים, כמה עלי תרד, שמיר, נענע, מה שבא, לפי הטעם שלכם. לפירות תתיחסו כמו שאתם מתייחסים לסוכר: גם בקפה שלכם אתם לא שמים עשר כפות סוכר, נכון?

13 עלים ולא גבעולים שני
  • 16:46
  • 26.07.12

אודה לך אם תסבירי למה אכילת עלים , מומלצת והגבעולים אינם רצויים

  •   מצטרפת לבקשה שירה
    • 14:54
    • 01.08.12

    עד היום נהגתי לזרוק פנימה פטרוזיליה עם הגבעול, יש עם זה בעיה כלשהי?

  •   אין בעיה ביולוגית
    • 14:56
    • 08.10.12

    פשוט רב הכלורופיל מיוצר ונמצא בעלים.
    (תחשבו על זה, העלים בעלי שטח רחב וחשופים לשמש ותפקידם בין השאר לקלוט אותה)

14 אני ממליץ לאכול אספסת ותלתן - מאד טעים אם אתה פרה או עיזה.  (לת) אינסטניס
  • 16:54
  • 26.07.12

15 למה להרוס. מה רע בסלט או ברצועות או בשלם תנחום, תזונאי מוסמך
  • 17:09
  • 26.07.12

הידעת כי ריסוק או סחיטה משחררים ברקמות ההרוסות תהליכים אנזימטיים ההורסים כל חלקה טובה במהירות רבה. חוץ מזה שהטעם של הבלילים האלה איום ונורא

  •   מדוע לערבב, מדוע ליצור בלילה שמתאימה לחסרי שיניים? תנחום צודק
    • 12:30
    • 28.07.12

    נכון. קל ומהיר יותר לחסל קילו פירות וירקות בצורת כוס סמותי אך ללא ספק בריא ורצוי יותר לכרסם גזר בנחת, ללעוס תפוח עץ, לאכול תפוז מקולף עם הציפה של הפלחים. מערכת העיכול זקוקה ממילא לזמן כדי לעבד את מה שלגמנו בשלוק אחד. תנו לפירות ולירקות את הכבוד המגיע להם, איכלו אותם, כל עוד הלסתות פועלות והשינים בפה.

16 אין שום דבר בריא בהעמסת כמות גדולה מדי של ירקות או פירות על הגוף בבת אחת? בדיוק להפך
  • 18:58
  • 26.07.12

השייקיים והמיצים בעצם מאפשרים לנו לדחוס לגוף כמות ענקית של ירקות או פירות שאנחנו לא יכולים ולא צריכים לעכל בבת אחת.

הדבר הכי בריא זה לאכול, ללעוס (לא רסק) ממש את הירקות והפירות, ואז לראות כמה מרגישים שצריך.

סתם לערבל הכל ביחד ולשתות רק כי אפשר, זה מטופש ולא בריא בכלל.

17 שכחנו את כל מה שידענו על שייקים. עכשיו תניחי לנו.  (לת) מ-ט-י-פ-נ-י-ת !
  • 21:29
  • 26.07.12

18 מה זה השטויות האלה?למה לבלול הכל ולטשטש טעמים?אתם סיעודיים???  (לת) בעלת שיניים בפה
  • 22:11
  • 26.07.12

19 מיצים או שייקים סמדר סבוראי
  • 00:03
  • 27.07.12

רחל יקרה
אני נאטורופאתית במקצועי, מודעת לערכם של הסיבים בירקות ובפירות. כדי למקסם את הספיגה שלהם והפעלת הלסתות, מומלצת מאוד שיטת דר' מאייר, שמדבר על לעיסה מרובה של כל תערובת שנמצאת בפינו, שם מתחיל תהליך העיכול הממשי. דר' מאייר מדבר על 40-50 לעיסות של כל "ביס", ז"א, לאפשר לאותה עיסה להתערבב עם הרוק, לאט ולהתחיל את התהליך. הנסיון מראה שהשובע מגיע הרבה יותר מהר, הלסתות מופעלות, גם על מיצים, ונרכשת מיומנות שידענו בילדותנו ו"שכחנו" עם הצמיחה.
כך שהאפשרות קיימת וזוהי הבחירה שלנו איך לגוון ולהנות בימים חמים אלו עם מיצים או שייקים מזינים וטעימים, בלעיסה איטית.
שבת שלום
סמדר

20 למה לא להשתמש בגבעולים? מיהמיה
  • 00:25
  • 27.07.12

למה לא להשתמש בגבעולים?

21 החשיבה מאחורי "האוכל הבריא" היא מיושנת גאון הדור
  • 06:48
  • 27.07.12

זוהי חשיבה מודרניסטית, בדיוק כמו פסיכואנליזה, קומוניזם וקפטליזם, חשיבה שגורסת שאפשר להבין ולפתור את בעיות היקום כולו בעזרת השכל הישר. אבל לרוע המזל, היקום מסרב להסתדר לפי השכל שלנו (שהוא אמנם ישר, אבל די קטן ומאד פרימאטי) ובנוסף לכך, זוהי חשיבה נוצרית, המעודדת "גאולה דרך הביבים" ותאמיני לי, הביבים זה המקום היחיד שמתאים לשייק חסה עם מרווה.

לכל הקישקוש הזה אין טיפה של אישוש מדעי. בוטנקו הסתכלה על שימפנזים? באמת? איפה, בגני חיות? כי אחרת אני לא מבין איך היא התעלמה מהחשיבות העצומה שהשימפנזים מייחסים לבשר. שבוטנקו תקרא קצת גודול לפני שהיא כותבת שטויות חסרות אחריות. תני להזכיר כמה נקודת מפתח בהיסטוריה האנושית:
מעבר מתזונה צימחונית לתזונה הכוללת מח עצמות (לפני 4-6 מיליון שנה בערך)
תוספת הקלוריות המשמעותית שנוספה לתזונה של אבותינו הקדם הומנידים איפשרה לתחזק מוח יותר גדול (המוח צורך 30% מסך הקלוריות) וכך יצאנו לדרך חדשה שבסופה אנו יכולים לשבת בחדר ממוזג ולכתוב שטויות בעיתון בגנות אכילת בשר.
תחילת השימוש באש לבישול -לפני כמליון שנה.
האש ריככה את הבשר, ואפשרה ללסתות ההומוניד הבקושי אומניבור שלנו לספק עוד קצת קלוריות לתפריט, וזאת בתקופה שהורדת 200 קלוריות לאורך חודש מהתפריט היומי הייתה גזר דין מוות. מעבר לכך, לבישול הייתה חשיבות נוספת- פירוק הרעלים הרבים המצויים במזון הצמחי. יש שוני רב בין הכרוב שאת אוכלת היום לבין הכרוב עד לפני 200-500 שנה. היום באמצעות הנדסת מכלוא מתוחכמת ומדעית הכרוב "מתוק" (כמעט נקי מרעלים) לפני 500 שנה אם לא היית מבשלת את הכרוב עד צאת נשמתו, הוא היה הורג אותך.

המהפכה החקלאית- לפני 10000 שנה
חיטה. לא צריך לכתוב הרבה יותר מזה. אחת הסיבות העיקריות לכך שהאימפריות הראשונות התפתחו בסהר הפורה היא חיטה. מזון פלא- קל לגידול, תכולת חלבון גבוהה, עמיד יחסית, ערך קלורי גבוהה. בלי חיטה היינו עדיין ציידים-לקטים על כל המשתמע מכך- לידה ראשונה בגיל12, שניה בגיל 13 וכן הלאה, רק 3 מכל 10 ילדים נשארים בחיים ואז למות בגיל 35. ככה אמא טבע אוהבת אותנו, בתור דשן אורגני.

המהפכה התעשייתית (לפני 250 שנה)
מה היה הדלק שהניע את המהפכה התעשייתית? לא נפט. גם לא פחם. סוכר לבן. נס ביו כימי! אנרגיה טהורה! נכון שבכמויות גדולות הוא לא בריא (גם סלרי לא בריא בכמויות גדולות) אבל הוא הניע את המהפכה, ולמהפכה יש תוצר לוואי מעניין: הסיכוי שלך להגיע לגיל 80 הוא מעל 70% והסיכוי של ילדיך לצלוח בשלום את הילדות הוא מעל 90%. וזה בהחלט לא משהו שאפשר להגיד על השימפנזים.

  •   הערבוב של עובדות מדעיות לאמונות הבל בעוכרי הכותבת והקוראים אור לנו
    • 12:58
    • 29.07.12

    תגובה יפה ומושקעת. הצרה עם טוריה של רחל טל שיר הוא הערבוב בין עובדות מדעיות שהוכחו בניסויים לבין אמונות הבל של טבעונאים ושרלטנים שקיימים בתחום התזונה בדיוק כמו בדת. למשל כלורופיל. ידוע שכלורופיל מסוגל לצמצם את ספיגת הרעל אפלטוקסין המיוצר על ידי פטריות עובש Aspergillus הנמצאות על דגנים ואגוזים שנחשפו לחום וללחות (למשל חמאת בוטנים טריה שהוכנה בחנות בריאות). אפלטוקסין הוא קרצינוגן העלול לגרום לסרטן הכבד. לעומת זאת הכלורופיל לא מטהר את הגוף ולא בונה אותו, גם לא מחזק את הדם ולא משמש כאנטיביוטיקה, בקיצור אין לו שום ערך תזונתי, בניגוד למה שמציינת הכותבת.
    שיר הלל לכלורופיל
    http://www.enjoybestlife.com/97821/%D7%9B%D7%9C%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%9C

  •   מעולה: הרבה בשר אדום (בניגוד לעמדה הרווחת בכל מוסדות המחקר הרציניים ע"ע הארווארד, סטנפורד, ויצמן ואוקספורד), הרבה סוכר לבן שידוע ומקובל שהוא רעל ואיזה עוד קישקוש? אהההה הרבה קמח לבן שבכדי להאריך את חיי המדף שלו צריך להרוס אותו. אז נכון חכם הדור שטל-שיר היא בין פאתטית למעצבנת אבל התגובה שלך מטעה.  (לת) ננס עומד על כתפי ענקים
    • 13:05
    • 30.07.12

22 למה לא לאכול סלט? יאיר
  • 11:26
  • 27.07.12

כל כך הרבה דברים חשובים הביאה הכותבת עם מאמריה אודות הזנה בריאה אבל לעיתים כמו בטור הזה זה נראה כבר כמו כת. הי זה מזון. חלק מהעניין הבריא בו זה לא לסבך יותר מידי.

23 סמודי. אתי שטוסר
  • 08:53
  • 28.07.12

כתבה מענינית. אני משלבת משקה ירוק בשעות הבוקר כחלק מתפריט תזונתי,צמחוני מגוון ומבושל. משקה המבוסס על עלי חסה, תפוח עץ,בננה וגזר- זה השילוב האהוב עלי. לעיתים מוסיפיה במקום גזר אפרסקים. ממליצה מאוד, תחושת הרעננות, השובע, הבריאות, האנרגיה מדהימה.

24 אין שום ערך תזונתי לכלורופיל מדוע אינכם מפרסמים?
  • 09:51
  • 28.07.12

מחקרים רומזים על האפשרות שכלורופיל מפרק אפלטוקסין, רעל שמייצרות פטריות עובש על דגנים ואגוזים. מי שנזהר ממזון עבש אינו צריך לחשוש מהרעלת אפלטוקסין. כל מה שמייחסים לכלורופיל הנטורופאטים הוא הבל גמור.

25 את תגובה 21 צריך לצרף כנספח לכל הטורים של הכותבת ה יויו
  • 22:16
  • 28.07.12

שותה שייק ואז אוכלת רסק כדי להפעיל את הלסתות? את אמיתית? שמעת על סלט או שזה לא מספיק מודרני?

26 כתבה מעניינת אבל יש לי שאלה רעות
  • 00:44
  • 30.07.12

האם הערכים התזונתיים נשמרים גם אםלוקחים את זה לדרך בבקבוק אקולוגי כמו אלו דל לאקןלמשל או שיש לשתות על המקום? ידוע לי שלעתים החימצון חל מהר מאד

27 בוטנקו, כוהנת השייקים הירוקים, היא אשה שמנה שנראית לגמרי לא בריאה.  (לת) ישרטל
  • 11:00
  • 03.08.12

28 שאריות הירק שלאחר הסחיטה צ׳ילה
  • 21:26
  • 12.03.13

האם ניתן להשתמש בשאריות הירק שלאחר הסחיטה? ואם כן ,כיצד

הירשמו לניוזלטר אוכל, יין ומסעדות
קבלו את כל הביקורות, הכתבות, המתכונים והחדשות אליכם למייל בכל ראשון וחמישי בשעה 12:00
ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות
נא להזין כתובת מייל חוקית
פרוייקטים מיוחדים
פרוייקטים מיוחדים