תל אביב
29°-19°
- קצרין 33°-17°
- צפת 30°-17°
- טבריה 36°-19°
- חיפה 28°-19°
- אריאל 33°-18°
- ירושלים 31°-19°
- באר שבע °-°
- מצפה רמון 31°-18°
- ים המלח 36°-24°
- אילת 39°-24°
- לדף מזג אויר
01:35
חומרים:
הכנה:
קולים פלפלים. מניחים אותם במערבל עם שן שום, חומץ בלסמי, רבע כוס שמן זית ומעט מלח. טוחנים במהירות גבוהה עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
מניחים בסיר קטן מאוד את שיני השום ומכסים בשמן קנולה. מחממים על אש נמוכה עד שעולות בועות. ממשיכים לבשל כחצי שעה על אש נמוכה מאוד, עד להתרככות.
מחממים תנור ל-220 מעלות. מערבבים בצל ותפוחי האדמה עם 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם. אופים כ-20 דקות, מוסיפים בצל הירוק ואופים 10 דקות נוספות.
מדליקים את הגריל העליון בתנור. מניחים את נתחי הדג בתבנית כאשר העור כלפי מעלה. מורחים מעט שמן זית על כל נתח ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. צולים בגריל כ-6 דקות, עד שהדג עשוי למחצה.
להגשה: יוצקים על צלחת רוטב פלפלים, מניחים מעל את הבצלים ותפוחי האדמה ומעליהם את הדג.
באדיבות השף נעם דקרס
עוד מתכוני דגים מעולים: תבשיל קפונטה עם מוסר ים | פילה סלמון עם טחינה ועדשים שחורות | המבורגר פורל בשמן אבוקדו