המהדורות הדיגיטליות של הארץ - באתר בסמרטפון ובאייפד - חודש ראשון ב-4.90 ₪ בלבד
מצטרפים ומשדרגים לאחת מחבילות התוכן האיכותי של הארץ. עכשיו במבצע! רק 4.90 ₪ לחודש הראשון. נסו עכשיו >>
הרשמה למערכת
שם פרטי
שם משפחה
דוא"ל
בחר סיסמה
הקלד סיסמה מחדש
אזור מגורים
 ?נרשמתם בעבר לאתרי קבוצת הארץ התחברו   |   שחזרו סיסמה

מתכון: קבבים במילוי גבינה ליום העצמאות

הם קטנים, עסיסיים וממולאים בגבינת עזים, שנמסה והופכת לרוטב עשיר טעמים. אפשר גם לוותר עליה, ואז יתקבלו קבבים פשוטים אך טעימים לא פחות

  • הילה קריב, ביסים
  • פורסם לראשונה: 22.04.2012
  • 15:19
  • עודכן ב: 23.04.2012
  • 15:19
  • 56 הוסף תגובה

מאחר ויום העצמאות בפתח, פיניתי חלק מהיום להכנת הקבבים שלי - קטנים, עסיסיים וממולאים בגבינת עזים ועשבי תיבול. ממלאים אותם בשיטת הקובה (אפשר גם יום לפני), שומרים במקרר ומוציאים כשעה לפני הצלייה.

זה אולי נשמע יומרני, אבל המתכון הזה די פשוט להכנה, מגוון קצת את המנות המוכרות וטעים בטרוף. כל כך טעים שאם, נניח, אתם מוזמנים למנגל ומתבקשים להביא אתכם משהו, הקבבים האלה יהפכו אתכם לכוכבי האירוע. הגבינה שבמרכז נמסה מחום הצלייה והופכת לרוטב עשיר בטעמים לבשר. אפשר כמובן גם להכין את המתכון בלי מלית הגבינה, ואז מתקבלים קבבים פשוטים וטעימים.

יום עצמאות שמח, חברים.

צילום: הילה קריב

לפני שמתחילים:

1. את פטנט הוספת המים למדתי מהאמא הלבנונית של שרון. זה מאחד את הבשר. בשום אופן לא שמים ביצים או פירורי לחם. את זה תשאירו לקציצות.

2. כשתערובת הבשר מוכנה מחממים מחבת קטנה וצולים עליה קציצונת אחת דקה כמו פיתה. אם חסר תיבול, זה הזמן לגלות את זה - לא כשיש לכם קבבים מוכנים ואורחים. וכמעט תמיד חסר מלח.

צילום: הילה קריב

ולעסק סרג'יו:

הכמות המתקבלת היא 12 קבבונים ואלו נטרפו בצ'יק וצ'ק על-ידי משפחתי הקטנה. שכמהה לעוד, כמובן. אי לכך אני ממליצה לפ ח ו ת להכפיל את הכמות.

וכן, נא לאכול את זה מיד, כשזה עוד חם.

צילום: הילה קריב

חומרים:

  • 140 גרם גבינת עזים רכה
  • 2-3 כפות של עשבי תיבול קצוצים - כל שחפצה נפשכם, אבל אל תוותרו על נענע ובזיליקום
  • מלח ופלפל טרי
  • 500 גרם בשר טחון. אפשר להשתמש בבקר או בערבוב של בקר וכבש או שומן כבש.
  • צרור פטרוזיליה קצוץ דק
  • 1/2 בצל בינוני, קצוץ הכי דק שאתם יכולים. ולא. לא בפוד פרוססור! (זה מוציא לבצל את המיץ ועושה מזה מרק)
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/4 כפית הל
  • 2 חופני מים
  • חופן קטן של צנוברים

מערבבים את הגבינה עם עשבי התיבול, המלח והפלפל. שומרים במקרר.

מערבבים את תערובת הבשר, הפטרוזיליה, התבלינים, המים (!) והבצל. אם הבשר לא שמן, רצוי להוסיף 'שלוק' שמן זית לתערובת.

מחממים מחבת קטנה ובודקים עם חתיכה קטנה את התיבול (ראו הערה מספר שתיים למעלה).

חוזרים לגבינה ויוצרים כ- 12 כדורים קטנים.

כמנהג הקובות, יוצרים מעטפת מתערובת הבשר וממלאים בכדור הגבינה.

 מה עושה מי שלא הכין קובה בחיים שלו ולא יודע מה אני רוצה ממנו?! עושה ככה: פותח כדור של תערובת בשר לפיתה דקה, מניח במרכז כדור גבינה וסוגר את המעטפת החיצונית.

צילום: הילה קריב

משטחים טיפה לצורת קציצה. שומרים במקרר עד לשעת היעד. צולים על הגריל או על מחבת פסים כשאר הקבבים בעולם.

ודיר-בלאק: לא לייבש להם את הצורה.

מחפשים עוד מתכון ליום העצמאות? המבורגר קלאסי עם צ'אטני פלפלים וקטשופ ביתי

עוד מתכונים של הילה קריב ב"הארץ": תבשיל אורז בפול | שני מתכונים עם פריקה | תוספות שתמיד עובדות: פירה כתום ותפוח אדמה בתנור | חמין עוף בחמש שעות בלבד

את כל המתכונים של הילה קריב אפשר למצוא בבלוג ביסים




הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

 
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
הצג את כל התגובות פתוחות 01 מעולה למי שרוצה לבלות את המנגל בריצות בלתי פוסקות לשירותים.  (לת) שרגא
  • 19:12
  • 23.04.12

02 your Joe
  • 19:16
  • 23.04.12

Mageell!!!! I can't belive a jewish paper will prrmote this,

03 מהארוחה ישר לצינטור עורקי הלב. אבו טוני
  • 19:18
  • 23.04.12

המתכון הזה הוא המלצה לחיסול בהתקף לב.

04 אם בית המיקדש היה קיים גשש חיוור
  • 19:21
  • 23.04.12

היה נחרב מהכתבה

05 בתמונות רואים בבשר עשבי תיבול אבל לא מופיע במתכון שמוסיפים  (לת) מגיב חפוז
  • 19:31
  • 23.04.12

06 אוי ויי זמיר זה לא כושער!!!!  (לת) השפוינדר
  • 19:48
  • 23.04.12

07 האם זה כשר?  (לת) האדמו"ר מהונולולו
  • 20:05
  • 23.04.12

08 וחרפה  (לת) בושה
  • 20:09
  • 23.04.12

09 מממ... נראה טוב. ננסה.  (לת) פינצטה
  • 20:10
  • 23.04.12

10 הפתעה..... נותן רעיונות...בחינם
  • 20:10
  • 23.04.12

חשבתי שיהיו מליון תגובות בקשר לכשרות.....
או שמא יש חותמת בד"ץ.....

11 נשמה שלי, פחות מגדי בחלב אימו אני לא זורם איתך. צ'יזבורגר לעצמאות היהודים בארצם ! הפלנטה שלך דמיונית.  (לת) ששון
  • 20:20
  • 23.04.12

12 בושה ישראל
  • 20:26
  • 23.04.12

בושה!!!מחטיאים אנשים

13 המתכון הנ"ל שולמית
  • 20:32
  • 23.04.12

איכס! מגעיל!

14 בשר כבש וגבינת עיזים... כבר נשמע טוב  (לת) מממממ
  • 20:37
  • 23.04.12

15 לא סבבה  (לת) רון
  • 20:37
  • 23.04.12

16 עד היום (פרימיטיבי שכמותי)... עיתון הארץ - תודה!
  • 20:43
  • 23.04.12

עד היום במשך מעל אלפיים שנה, למעשה כבר מעל שלושת אלפים שאנחנו אוכלים בשר בנפרד וחלב בנפרד.

ועכשיו הארתם את עיניי במתכון המהפכני והטעים הזה, שכל כך מתאים (מטעים?) ליום העצמאות.

וכמובן, אני גם רוצה להזכיר את הכתבת בפסח שכללה (קללה?) את הרעיון המהפכני לאכול לחם בפסח. כל הכבוד!

מה הייתי עושה בלעדיכם? אתם פשוט כאלו מחבקים ונחמדים. איפה יש עוד אנשים טובים כמוכם?

17 ממש עיתון ששם לו למטרה את הכחדת היהדות. מאוד אקטואלי בתקופה זו של השנה נ
  • 20:54
  • 23.04.12

הכתבה הזו, כל מהותה התרסה בתחפושת של מתכון.

  •   היהדות קיימת כבר 4000 שנה העסקן
    • 23:00
    • 23.04.12

    או שזה מה שמספרים לנו. בכל מקרה העיתון הזה לא יכחיד את היהדות. המתכון הזה שווה בדיקה, אם לא ביום העצמאות אז אולי ביום כיפור.

  •   אם למלאכי יהוה מותר, למה לנו אסור? דג קר
    • 00:20
    • 24.04.12

    ז וְאֶל-הַבָּקָר, רָץ אַבְרָהָם; וַיִּקַּח בֶּן-בָּקָר רַךְ וָטוֹב, וַיִּתֵּן אֶל-הַנַּעַר, וַיְמַהֵר, לַעֲשׂוֹת אֹתוֹ. ח וַיִּקַּח חֶמְאָה וְחָלָב, וּבֶן-הַבָּקָר אֲשֶׁר עָשָׂה, וַיִּתֵּן, לִפְנֵיהֶם; וְהוּא-עֹמֵד עֲלֵיהֶם תַּחַת הָעֵץ, וַיֹּאכֵלוּ.

18 גועל נפש  (לת) דודי
  • 20:56
  • 23.04.12

19 אני ממש לא שומר כשרות, אבל ברור שזו כתבה להכעיס, מכל המתכונים שאפשר היה להציע התעקשו לתת דווקא אחד מתריס, ודווקא בז'אנר קולינרי שבו אין שום הצדקה להטפל דווקא למאכלים לא כשרים  (לת) אלון
  • 21:01
  • 23.04.12

  •   פעם אחרונה שבדקתי, האפיקורסים הם אלה שהקימו את המדינה, בעוד שהאדמו"רים נשארו באירופה (עד שהם ברחו לארה"ב והשאירו את חסידיהם לחסדי הנאצים) סליחה
    • 02:07
    • 24.04.12

    גאווה.

20 כחילוני, אני יכול להתחיל להצדיק את החרדים שמחרימים את יום העצמאות. לא לאוכל כזה 80% מהעם פה מפלל  (לת) בושה וחרפה
  • 21:16
  • 23.04.12

21 תעם עשכנזי מגעיל לקבב מוחמד
  • 21:26
  • 23.04.12

קבב הולך עם זעתר וחומוס

22 הארץ מבסס את מקומו כאחד הצהובונים המובילים בתקשורת הישראלית.  (לת) קורא חושב
  • 21:36
  • 23.04.12

23 עצמאות חילונית אסנת
  • 21:41
  • 23.04.12

רחוקה מלשמור כשרות אבל מכל המתכונים שבעולם ומכל הימים שבשנה לא היה צריך הרבה בשביל ליצור קומבינציה קצת יותר מוצלחת.

24 ודיר-בלאק: לא לייבש להם את הצורה.??? מייבשי הקבבים
  • 21:45
  • 23.04.12

כשכותבים נמוך יותר ממה שחושבים. לא מפתיע שמי שבחר לפרסם כתבה שכזו בחר גם לא לערוך אותה

25 זה מתכן ?!?!? כמה זה חופן מים? זה עולה חופן מטבעות? וכמה שה שלוק שמן?  (לת) יובל
  • 21:49
  • 23.04.12

26 גדי בחלב אימו חילוני
  • 22:48
  • 23.04.12

אין מתכון לבשר לבן ולסרטים כחולים לכבוד יום העצמאות?

27 זההה לאאאאא כשר  (לת) כשר
  • 22:58
  • 23.04.12

28 בושה וחרפה - דווקא ערב יום העצמאות בחרת במנה לא יהודית?! יוסי אביב
  • 23:04
  • 23.04.12

דווקא ערב יום העצמאות בו אנו חוגגים את תקומת העם היהודי המושתת על מסורת העם היהודי שמצווה בין היתר לא לאכול בשר וחבל ודווקא ביום זה לשים מתכון למנה כל כך לא יהודית!
אויי מערת הארץ - הרגישות זה לא הצד החזק שלכם!

29 ולפסח תציעו מתכון לחם גיל
  • 23:17
  • 23.04.12

אין גבול לחוסר טעם

30 נראה מצוין, תודה על הטיפים שפויה משועשעת
  • 23:45
  • 23.04.12

והכתיבה שלך נהדרת, איזה שינוי מרענן.

31 הקבב הכי מעולה שאכלתי בחיים!! ועל הפרדת הדת והמדינה שמעתם?  (לת) תומי
  • 23:52
  • 23.04.12

32 פשוט נחמץ הלב...  (לת) בן הארץ הזו
  • 00:10
  • 24.04.12

33 הכי טעים זה כשהחלב לגבינה הוא מהאמא של הטלה המקובב!  (לת) גדי
  • 00:25
  • 24.04.12

34 זה כשר בכלל?  (לת) יוסף
  • 00:25
  • 24.04.12

35 באמת מיותר. וגם לא נראה טעים במיוחד מוטי
  • 02:15
  • 24.04.12

אני בטוח שהכותבת לא מתכוונת באמת להכין את זה.

36 בושה וחרפה. יום העצמאות וטרף ? גלעד
  • 02:25
  • 24.04.12

מחאה על הפגיעה ברגשות

37 לאן הגענו, מתכונים בשר וחלב ביחד. דוחה.  (לת) שלמה
  • 02:56
  • 24.04.12

38 הארץ רוצים דווקא לעצבן? הצלחתם. פרס פוליצר
  • 05:08
  • 24.04.12

רוצים דווקא להפוך לעיתון נישה זניח? אתם בדרך להצלחה.

39 עוד פעלול שמוריד מערך העיתון. מזל שעיתונים אחרים מציעים פחות ניתוחים.  (לת) חילוני מקיא
  • 05:23
  • 24.04.12

40 טעים טעים. אפשר גם עם טחינה במקום גבינה  (לת) ניר
  • 05:45
  • 24.04.12

41 מעניין מה מתכונכם הבא- בשר חזיר במילוי שרימפס לערב יום כיפור?  (לת) רעמסס
  • 05:47
  • 24.04.12

42 MAGILLIM!!!!!!!!! rivka
  • 06:08
  • 24.04.12

HOW LOW CAN YOU GO?

43 לא ראוי חילוני איש שמאל
  • 07:00
  • 24.04.12

ראשית אבהיר אני חילוני, איש שמאל (המפלגה הכי ימנית שהצבעתי היתה...קדימה). פנטיות דתית רחוקה ממני כמו מרחק מערב ומזרח. יחד עם זאת פרסום מתכון שכזה שפוגע בלמעלה מ 50 אחוז מהיהודים בעיתון ציבורי הוא פרסום לא ראוי.אם היה מדובר בפירסום מתכון בין שני חברים אזי הכל לגיטימי. פרסום שכזה הוא בעל טעם לפגם. כשאני מבקש מהצד השני לכבד אותי ואת זכויותיי אני ראשית מחייב עצמי לכבדם. פרסום שכזה משחק לידי קיצוניים מהצד השני ורק מאפשר להם להראות את הצדדים הפחות יפים ומתחשבים בנו החילונים וחבל.

  •   אם אתה חילוני אני קבב ביוגורט שאול מופרז
    • 13:40
    • 24.04.12

    "פרסום מתכון שכזה פוגע בלמעלה מ- 50 אחוז מהיהודים..." זה בולשיט אחד גדול. הפירסום פוגע ביכולת הכפייה שלהם, ועל זה הם מתרעמים. אז אל תסר לי על חוסר ההתחשבות של החילונים, אין חיה כזו, הוא בטל ב 60 לעומת הכפייה שהחילונים חווים. שלא לדבר על אי ההשתתפות של החרדים בנטל הקיום במדינה הזו.
    ליום העצמאות, דווקא צריך ורצוי להזכיר שחלקם של הכופים בהקמת המדינה, היה מזערי.

44 ואחר כך תמשיכו ליילל "גם אנחנו יהודים"...  (לת) חחח...
  • 07:17
  • 24.04.12

45 יודעים למה באמת? מפרידים בשר מחלב? התשובה בפנים ... (אגב, המתכון נראה אחלה) אייל שושני
  • 08:06
  • 24.04.12

אחד אלוהינו: אה, משה, עוד דבר אחד קטן: לא תבשל גדי בחלב אמו.
משה: אין בעיה. לא נאכל בשר עם חלב.

אלוהים:אמרתי לא תבשל גדי בחלב אמו!

משה: בסדר, בסדר.... הבנתי אותך, נפריד גם את העוף מהחלב.

אלוהים: אמרתי לא תבשל גדי בחלב אמו! זה פשוט מנהג אכזרי!

משה: כל מה שתאמר אני מקבל בהכנעה, או-קיי, נפריד גם כלים של חלב מכלים של בשר.

אלוהים: אתה חירש או מה? אמרתי רק גדי בחלב אמו!

משה: נו טוף, עם אלוהים לא מתווכחים, נחכה גם שלוש שעות בין בשר לחלב! עוד משהו??

אחד אלוהינו: אתה יודע מה, תעשה מה שאתה רוצה...

46 די כבר עם הכפיה הזו שלכם! דן
  • 08:08
  • 24.04.12

ללא רוצים- אל תקראו, אל תעשו, אל תספרו!

47 אז למה באמת לא אוכלים בשר וחלב? להלן המקור- היישר מהר סיני אייל שושני
  • 08:11
  • 24.04.12

אחד אלוהינו: אה, משה, עוד דבר אחד קטן: לא תבשל גדי בחלב אמו.
משה: אין בעיה. לא נאכל בשר עם חלב.

אלוהים:אמרתי לא תבשל גדי בחלב אמו!

משה: בסדר, בסדר.... הבנתי אותך, נפריד גם את העוף מהחלב.

אלוהים: אמרתי לא תבשל גדי בחלב אמו! זה פשוט מנהג אכזרי!

משה: כל מה שתאמר אני מקבל בהכנעה, או-קיי, נפריד גם כלים של חלב מכלים של בשר.

אלוהים: אתה חירש או מה? אמרתי רק גדי בחלב אמו!

משה: נו טוף, עם אלוהים לא מתווכחים, נחכה גם שלוש שעות בין בשר לחלב! עוד משהו??

אחד אלוהינו: אתה יודע מה, תעשה מה שאתה רוצה...

48 מעולה, הצעתי זאת ככיבוד בבית הכנסת וכולם לוקלקו את האצבעות.  (לת) הרב האזורי
  • 11:52
  • 02.05.12

49 ממוחזר, הופיע כבר שנה שעברה  (לת) שושקה
  • 03:58
  • 09.05.12