מתכון: קבבים במילוי גבינה ליום העצמאות

הם קטנים, עסיסיים וממולאים בגבינת עזים, שנמסה והופכת לרוטב עשיר טעמים. אפשר גם לוותר עליה, ואז יתקבלו קבבים פשוטים אך טעימים לא פחות

מאחר ויום העצמאות בפתח, פיניתי חלק מהיום להכנת הקבבים שלי - קטנים, עסיסיים וממולאים בגבינת עזים ועשבי תיבול. ממלאים אותם בשיטת הקובה (אפשר גם יום לפני), שומרים במקרר ומוציאים כשעה לפני הצלייה.

זה אולי נשמע יומרני, אבל המתכון הזה די פשוט להכנה, מגוון קצת את המנות המוכרות וטעים בטרוף. כל כך טעים שאם, נניח, אתם מוזמנים למנגל ומתבקשים להביא אתכם משהו, הקבבים האלה יהפכו אתכם לכוכבי האירוע. הגבינה שבמרכז נמסה מחום הצלייה והופכת לרוטב עשיר בטעמים לבשר. אפשר כמובן גם להכין את המתכון בלי מלית הגבינה, ואז מתקבלים קבבים פשוטים וטעימים.

יום עצמאות שמח, חברים.

הילה קריב

לפני שמתחילים:

1. את פטנט הוספת המים למדתי מהאמא הלבנונית של שרון. זה מאחד את הבשר. בשום אופן לא שמים ביצים או פירורי לחם. את זה תשאירו לקציצות.

2. כשתערובת הבשר מוכנה מחממים מחבת קטנה וצולים עליה קציצונת אחת דקה כמו פיתה. אם חסר תיבול, זה הזמן לגלות את זה - לא כשיש לכם קבבים מוכנים ואורחים. וכמעט תמיד חסר מלח.

הילה קריב

ולעסק סרג'יו:

הכמות המתקבלת היא 12 קבבונים ואלו נטרפו בצ'יק וצ'ק על-ידי משפחתי הקטנה. שכמהה לעוד, כמובן. אי לכך אני ממליצה לפ ח ו ת להכפיל את הכמות.

וכן, נא לאכול את זה מיד, כשזה עוד חם.

הילה קריב

חומרים:

  • 140 גרם גבינת עזים רכה
  • 2-3 כפות של עשבי תיבול קצוצים - כל שחפצה נפשכם, אבל אל תוותרו על נענע ובזיליקום
  • מלח ופלפל טרי
  • 500 גרם בשר טחון. אפשר להשתמש בבקר או בערבוב של בקר וכבש או שומן כבש.
  • צרור פטרוזיליה קצוץ דק
  • 1/2 בצל בינוני, קצוץ הכי דק שאתם יכולים. ולא. לא בפוד פרוססור! (זה מוציא לבצל את המיץ ועושה מזה מרק)
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/4 כפית הל
  • 2 חופני מים
  • חופן קטן של צנוברים

מערבבים את הגבינה עם עשבי התיבול, המלח והפלפל. שומרים במקרר.

מערבבים את תערובת הבשר, הפטרוזיליה, התבלינים, המים (!) והבצל. אם הבשר לא שמן, רצוי להוסיף 'שלוק' שמן זית לתערובת.

מחממים מחבת קטנה ובודקים עם חתיכה קטנה את התיבול (ראו הערה מספר שתיים למעלה).

חוזרים לגבינה ויוצרים כ- 12 כדורים קטנים.

כמנהג הקובות, יוצרים מעטפת מתערובת הבשר וממלאים בכדור הגבינה.

 מה עושה מי שלא הכין קובה בחיים שלו ולא יודע מה אני רוצה ממנו?! עושה ככה: פותח כדור של תערובת בשר לפיתה דקה, מניח במרכז כדור גבינה וסוגר את המעטפת החיצונית.

הילה קריב

משטחים טיפה לצורת קציצה. שומרים במקרר עד לשעת היעד. צולים על הגריל או על מחבת פסים כשאר הקבבים בעולם.

ודיר-בלאק: לא לייבש להם את הצורה.

מחפשים עוד מתכון ליום העצמאות? המבורגר קלאסי עם צ'אטני פלפלים וקטשופ ביתי

עוד מתכונים של הילה קריב ב"הארץ": תבשיל אורז בפול | שני מתכונים עם פריקה | תוספות שתמיד עובדות: פירה כתום ותפוח אדמה בתנור | חמין עוף בחמש שעות בלבד

את כל המתכונים של הילה קריב אפשר למצוא בבלוג ביסים

תגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
  1. 49
    ממוחזר, הופיע כבר שנה שעברה
  2. 48
    מעולה, הצעתי זאת ככיבוד בבית הכנסת וכולם לוקלקו את האצבעות.
  3. 47
    אז למה באמת לא אוכלים בשר וחלב? להלן המקור- היישר מהר סיני

    אחד אלוהינו: אה, משה, עוד דבר אחד קטן: לא תבשל גדי בחלב אמו.
    משה: אין בעיה. לא נאכל בשר עם חלב.

    אלוהים:אמרתי לא תבשל גדי בחלב אמו!

    משה: בסדר, בסדר.... הבנתי אותך, נפריד גם את העוף מהחלב.

    אלוהים: אמרתי לא תבשל גדי בחלב אמו! זה פשוט מנהג אכזרי!

    משה: כל מה שתאמר אני מקבל בהכנעה, או-קיי, נפריד גם כלים של חלב מכלים של בשר.

    אלוהים: אתה חירש או מה? אמרתי רק גדי בחלב אמו!

    משה: נו טוף, עם אלוהים לא מתווכחים, נחכה גם שלוש שעות בין בשר לחלב! עוד משהו??

    אחד אלוהינו: אתה יודע מה, תעשה מה שאתה רוצה...

  4. 46
    די כבר עם הכפיה הזו שלכם!

    ללא רוצים- אל תקראו, אל תעשו, אל תספרו!

  5. 45
    יודעים למה באמת? מפרידים בשר מחלב? התשובה בפנים ... (אגב, המתכון נראה אחלה)

    אחד אלוהינו: אה, משה, עוד דבר אחד קטן: לא תבשל גדי בחלב אמו.
    משה: אין בעיה. לא נאכל בשר עם חלב.

    אלוהים:אמרתי לא תבשל גדי בחלב אמו!

    משה: בסדר, בסדר.... הבנתי אותך, נפריד גם את העוף מהחלב.

    אלוהים: אמרתי לא תבשל גדי בחלב אמו! זה פשוט מנהג אכזרי!

    משה: כל מה שתאמר אני מקבל בהכנעה, או-קיי, נפריד גם כלים של חלב מכלים של בשר.

    אלוהים: אתה חירש או מה? אמרתי רק גדי בחלב אמו!

    משה: נו טוף, עם אלוהים לא מתווכחים, נחכה גם שלוש שעות בין בשר לחלב! עוד משהו??

    אחד אלוהינו: אתה יודע מה, תעשה מה שאתה רוצה...

  6. 44
    ואחר כך תמשיכו ליילל "גם אנחנו יהודים"...
  7. 43
    לא ראוי

    ראשית אבהיר אני חילוני, איש שמאל (המפלגה הכי ימנית שהצבעתי היתה...קדימה). פנטיות דתית רחוקה ממני כמו מרחק מערב ומזרח. יחד עם זאת פרסום מתכון שכזה שפוגע בלמעלה מ 50 אחוז מהיהודים בעיתון ציבורי הוא פרסום לא ראוי.אם היה מדובר בפירסום מתכון בין שני חברים אזי הכל לגיטימי. פרסום שכזה הוא בעל טעם לפגם. כשאני מבקש מהצד השני לכבד אותי ואת זכויותיי אני ראשית מחייב עצמי לכבדם. פרסום שכזה משחק לידי קיצוניים מהצד השני ורק מאפשר להם להראות את הצדדים הפחות יפים ומתחשבים בנו החילונים וחבל.

    1. אם אתה חילוני אני קבב ביוגורט

      "פרסום מתכון שכזה פוגע בלמעלה מ- 50 אחוז מהיהודים..." זה בולשיט אחד גדול. הפירסום פוגע ביכולת הכפייה שלהם, ועל זה הם מתרעמים. אז אל תסר לי על חוסר ההתחשבות של החילונים, אין חיה כזו, הוא בטל ב 60 לעומת הכפייה שהחילונים חווים. שלא לדבר על אי ההשתתפות של החרדים בנטל הקיום במדינה הזו.
      ליום העצמאות, דווקא צריך ורצוי להזכיר שחלקם של הכופים בהקמת המדינה, היה מזערי.

  8. 42
    MAGILLIM!!!!!!!!!

    HOW LOW CAN YOU GO?

  9. 41
    מעניין מה מתכונכם הבא- בשר חזיר במילוי שרימפס לערב יום כיפור?
  10. 40
    טעים טעים. אפשר גם עם טחינה במקום גבינה
  11. 39
    עוד פעלול שמוריד מערך העיתון. מזל שעיתונים אחרים מציעים פחות ניתוחים.
  12. 38
    הארץ רוצים דווקא לעצבן? הצלחתם.

    רוצים דווקא להפוך לעיתון נישה זניח? אתם בדרך להצלחה.

  13. 37
    לאן הגענו, מתכונים בשר וחלב ביחד. דוחה.
  14. 36
    בושה וחרפה. יום העצמאות וטרף ?

    מחאה על הפגיעה ברגשות

  15. 35
    באמת מיותר. וגם לא נראה טעים במיוחד

    אני בטוח שהכותבת לא מתכוונת באמת להכין את זה.

  16. 34
    זה כשר בכלל?
  17. 33
    הכי טעים זה כשהחלב לגבינה הוא מהאמא של הטלה המקובב!
  18. 32
    פשוט נחמץ הלב...
  19. 31
    הקבב הכי מעולה שאכלתי בחיים!! ועל הפרדת הדת והמדינה שמעתם?
  20. 30
    נראה מצוין, תודה על הטיפים

    והכתיבה שלך נהדרת, איזה שינוי מרענן.

  21. 29
    ולפסח תציעו מתכון לחם

    אין גבול לחוסר טעם

  22. 28
    בושה וחרפה - דווקא ערב יום העצמאות בחרת במנה לא יהודית?!

    דווקא ערב יום העצמאות בו אנו חוגגים את תקומת העם היהודי המושתת על מסורת העם היהודי שמצווה בין היתר לא לאכול בשר וחבל ודווקא ביום זה לשים מתכון למנה כל כך לא יהודית!
    אויי מערת הארץ - הרגישות זה לא הצד החזק שלכם!

  23. 27
    זההה לאאאאא כשר
  24. 26
    גדי בחלב אימו

    אין מתכון לבשר לבן ולסרטים כחולים לכבוד יום העצמאות?

  25. 25
    זה מתכן ?!?!? כמה זה חופן מים? זה עולה חופן מטבעות? וכמה שה שלוק שמן?
  26. 24
    ודיר-בלאק: לא לייבש להם את הצורה.???

    כשכותבים נמוך יותר ממה שחושבים. לא מפתיע שמי שבחר לפרסם כתבה שכזו בחר גם לא לערוך אותה

  27. 23
    עצמאות חילונית

    רחוקה מלשמור כשרות אבל מכל המתכונים שבעולם ומכל הימים שבשנה לא היה צריך הרבה בשביל ליצור קומבינציה קצת יותר מוצלחת.

  28. 22
    הארץ מבסס את מקומו כאחד הצהובונים המובילים בתקשורת הישראלית.
  29. 21
    תעם עשכנזי מגעיל לקבב

    קבב הולך עם זעתר וחומוס

  30. 20
    כחילוני, אני יכול להתחיל להצדיק את החרדים שמחרימים את יום העצמאות. לא לאוכל כזה 80% מהעם פה מפלל
  31. 19
    אני ממש לא שומר כשרות, אבל ברור שזו כתבה להכעיס, מכל המתכונים שאפשר היה להציע התעקשו לתת דווקא אחד מתריס, ודווקא בז'אנר קולינרי שבו אין שום הצדקה להטפל דווקא למאכלים לא כשרים
    1. פעם אחרונה שבדקתי, האפיקורסים הם אלה שהקימו את המדינה, בעוד שהאדמו"רים נשארו באירופה (עד שהם ברחו לארה"ב והשאירו את חסידיהם לחסדי הנאצים)

      גאווה.

  32. 18
    גועל נפש
  33. 17
    ממש עיתון ששם לו למטרה את הכחדת היהדות. מאוד אקטואלי בתקופה זו של השנה

    הכתבה הזו, כל מהותה התרסה בתחפושת של מתכון.

    1. היהדות קיימת כבר 4000 שנה

      או שזה מה שמספרים לנו. בכל מקרה העיתון הזה לא יכחיד את היהדות. המתכון הזה שווה בדיקה, אם לא ביום העצמאות אז אולי ביום כיפור.

    2. אם למלאכי יהוה מותר, למה לנו אסור?

      ז וְאֶל-הַבָּקָר, רָץ אַבְרָהָם; וַיִּקַּח בֶּן-בָּקָר רַךְ וָטוֹב, וַיִּתֵּן אֶל-הַנַּעַר, וַיְמַהֵר, לַעֲשׂוֹת אֹתוֹ. ח וַיִּקַּח חֶמְאָה וְחָלָב, וּבֶן-הַבָּקָר אֲשֶׁר עָשָׂה, וַיִּתֵּן, לִפְנֵיהֶם; וְהוּא-עֹמֵד עֲלֵיהֶם תַּחַת הָעֵץ, וַיֹּאכֵלוּ.

  34. 16
    עד היום (פרימיטיבי שכמותי)...

    עד היום במשך מעל אלפיים שנה, למעשה כבר מעל שלושת אלפים שאנחנו אוכלים בשר בנפרד וחלב בנפרד.

    ועכשיו הארתם את עיניי במתכון המהפכני והטעים הזה, שכל כך מתאים (מטעים?) ליום העצמאות.

    וכמובן, אני גם רוצה להזכיר את הכתבת בפסח שכללה (קללה?) את הרעיון המהפכני לאכול לחם בפסח. כל הכבוד!

    מה הייתי עושה בלעדיכם? אתם פשוט כאלו מחבקים ונחמדים. איפה יש עוד אנשים טובים כמוכם?

  35. 15
    לא סבבה
  36. 14
    בשר כבש וגבינת עיזים... כבר נשמע טוב
  37. 13
    המתכון הנ"ל

    איכס! מגעיל!

  38. 12
    בושה

    בושה!!!מחטיאים אנשים

  39. 11
    נשמה שלי, פחות מגדי בחלב אימו אני לא זורם איתך. צ'יזבורגר לעצמאות היהודים בארצם ! הפלנטה שלך דמיונית.
  40. 10
    הפתעה.....

    חשבתי שיהיו מליון תגובות בקשר לכשרות.....
    או שמא יש חותמת בד"ץ.....

  41. 9
    מממ... נראה טוב. ננסה.
  42. 8
    וחרפה
  43. 7
    האם זה כשר?
  44. 6
    אוי ויי זמיר זה לא כושער!!!!
  45. 5
    בתמונות רואים בבשר עשבי תיבול אבל לא מופיע במתכון שמוסיפים
  46. 4
    אם בית המיקדש היה קיים

    היה נחרב מהכתבה

    1. נו, מה המסקנה?
    2. מבחינה לוגית לא אמרת עכשיו כלום.
  47. 3
    מהארוחה ישר לצינטור עורקי הלב.

    המתכון הזה הוא המלצה לחיסול בהתקף לב.

  48. 2
    your

    Mageell!!!! I can't belive a jewish paper will prrmote this,

  49. 1
    מעולה למי שרוצה לבלות את המנגל בריצות בלתי פוסקות לשירותים.