מתכון: קבבים במילוי גבינה ליום העצמאות

הם קטנים, עסיסיים וממולאים בגבינת עזים, שנמסה והופכת לרוטב עשיר טעמים. אפשר גם לוותר עליה, ואז יתקבלו קבבים פשוטים אך טעימים לא פחות

מאחר ויום העצמאות בפתח, פיניתי חלק מהיום להכנת הקבבים שלי - קטנים, עסיסיים וממולאים בגבינת עזים ועשבי תיבול. ממלאים אותם בשיטת הקובה (אפשר גם יום לפני), שומרים במקרר ומוציאים כשעה לפני הצלייה.

זה אולי נשמע יומרני, אבל המתכון הזה די פשוט להכנה, מגוון קצת את המנות המוכרות וטעים בטרוף. כל כך טעים שאם, נניח, אתם מוזמנים למנגל ומתבקשים להביא אתכם משהו, הקבבים האלה יהפכו אתכם לכוכבי האירוע. הגבינה שבמרכז נמסה מחום הצלייה והופכת לרוטב עשיר בטעמים לבשר. אפשר כמובן גם להכין את המתכון בלי מלית הגבינה, ואז מתקבלים קבבים פשוטים וטעימים.

יום עצמאות שמח, חברים.

הילה קריב

לפני שמתחילים:

1. את פטנט הוספת המים למדתי מהאמא הלבנונית של שרון. זה מאחד את הבשר. בשום אופן לא שמים ביצים או פירורי לחם. את זה תשאירו לקציצות.

2. כשתערובת הבשר מוכנה מחממים מחבת קטנה וצולים עליה קציצונת אחת דקה כמו פיתה. אם חסר תיבול, זה הזמן לגלות את זה - לא כשיש לכם קבבים מוכנים ואורחים. וכמעט תמיד חסר מלח.

הילה קריב

ולעסק סרג'יו:

הכמות המתקבלת היא 12 קבבונים ואלו נטרפו בצ'יק וצ'ק על-ידי משפחתי הקטנה. שכמהה לעוד, כמובן. אי לכך אני ממליצה לפ ח ו ת להכפיל את הכמות.

וכן, נא לאכול את זה מיד, כשזה עוד חם.

הילה קריב

חומרים:

  • 140 גרם גבינת עזים רכה
  • 2-3 כפות של עשבי תיבול קצוצים - כל שחפצה נפשכם, אבל אל תוותרו על נענע ובזיליקום
  • מלח ופלפל טרי
  • 500 גרם בשר טחון. אפשר להשתמש בבקר או בערבוב של בקר וכבש או שומן כבש.
  • צרור פטרוזיליה קצוץ דק
  • 1/2 בצל בינוני, קצוץ הכי דק שאתם יכולים. ולא. לא בפוד פרוססור! (זה מוציא לבצל את המיץ ועושה מזה מרק)
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/4 כפית הל
  • 2 חופני מים
  • חופן קטן של צנוברים

מערבבים את הגבינה עם עשבי התיבול, המלח והפלפל. שומרים במקרר.

מערבבים את תערובת הבשר, הפטרוזיליה, התבלינים, המים (!) והבצל. אם הבשר לא שמן, רצוי להוסיף 'שלוק' שמן זית לתערובת.

מחממים מחבת קטנה ובודקים עם חתיכה קטנה את התיבול (ראו הערה מספר שתיים למעלה).

חוזרים לגבינה ויוצרים כ- 12 כדורים קטנים.

כמנהג הקובות, יוצרים מעטפת מתערובת הבשר וממלאים בכדור הגבינה.

 מה עושה מי שלא הכין קובה בחיים שלו ולא יודע מה אני רוצה ממנו?! עושה ככה: פותח כדור של תערובת בשר לפיתה דקה, מניח במרכז כדור גבינה וסוגר את המעטפת החיצונית.

הילה קריב

משטחים טיפה לצורת קציצה. שומרים במקרר עד לשעת היעד. צולים על הגריל או על מחבת פסים כשאר הקבבים בעולם.

ודיר-בלאק: לא לייבש להם את הצורה.

מחפשים עוד מתכון ליום העצמאות? המבורגר קלאסי עם צ'אטני פלפלים וקטשופ ביתי

עוד מתכונים של הילה קריב ב"הארץ": תבשיל אורז בפול | שני מתכונים עם פריקה | תוספות שתמיד עובדות: פירה כתום ותפוח אדמה בתנור | חמין עוף בחמש שעות בלבד

את כל המתכונים של הילה קריב אפשר למצוא בבלוג ביסים



תגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
  1. 5