איך לנצל שניצל: מסעדת "באיירן"

הנקניקייה השמיעה דאבל־קנאק, כראוי, השניצל היה דק מן הדק (אולי קצת דק מדי), ועל הקייזרשמרן גם הקיסר פרנץ יוזף היה גומר את ההלל. ”באיירן” משחקת פשוט וטעים

אלזו. ואני שואייל: האם תל אביב כבר מוכן למזעדה גרמני? ואולי כדאי לו להיות מוכן, כי זה מזעדה טוף מאוד. זה גם קרוב אצלנו בבית. ממש על יד רחוב בן יהודה שטראסה. וברצינות: מסעדה גרמנית? אה? ואכן, באחד מאותם מקרים מוזרים שבהם הקולינריה קולעת לדעת גדולים, באותו שבוע ממש שבו באיירן מינכן הביסה את ברצלונה בליגת האלופות נפתחה בתל אביב, לשם שינוי, לא עוד מסעדת טאפאסים בסגנון הראמבלאס אלא מסעדה בווארית בסגנון הלדרהוזן. וכמו מסעדות גרמניות רבות היום – תעזבו אתכם כבר מהדעות הקדומות. די, מייגע – זו מסעדה חביבה, נעימה ומוקפדת מאוד. צבעי הכחול־לבן של בוואריה שולטים בעיצוב, ובולטים במיוחד בדוגמת...

כתבה זו זמינה למנויים בלבד

רוצים להמשיך לקרוא?

הירשמו חינם לאתר באמצעות הטופס או לחצו כאן לרכישת מנוי ב-4.90 ₪ בלבד לחודש הראשון. כבר יש לכם מנוי?

  • יש להזין שם המורכב מ-2 אותיות לפחות וללא מספרים
  • יש להזין שם המורכב מ-2 אותיות לפחות וללא מספרים
  • אנא הזינו מספר סלולרי
  • אנא הזינו כתובת אימייל
  • אנא הזינו סיסמה בת 6 תווים לפחות
  • אנא הזינו את אותה הסיסמה שוב
נא לאשר את תנאי השימוש

תגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
  1. 18
    הרעיון יפה ומקורי הביצוע על הפנים .
  2. 17
    אתה יוצא משם עם הרגשה שדפקו אותך בעיקר במחיר .

    האוכל בינוני , השירות מאולץ , המחירים גבוהים , לא חבל ???
    עם שרות ומחירים כאלה , עוד לפני שהמקום נפתח הוא כבר בהליכי גסיסה ולדעתי הם אפילו לא יודעים את זה .

    פעם אחת הספיק לנו , ברור שלא נבוא לשם יותר !

    1. העיצוב מוזר, קר, לא נעים , ולגמרי לא בווארי

      גם אם זו מסעדה ולא פאב , עדיין אפשר היה לעצב אותה אחרת ,
      ואם לא לעצב אז לפחות לשנות את הצבעים !!!!!!!!!!!!!!!!
      הכיסאות והקירות הלבנים ,ותאורת הנאון הבוהקת והכל כך לא במקום מזכירים אולי סוג של מזנון מהיר/בורגר ראנצ' שבלוני ויוצר אוירה סתמית ושונה לגמרי ממה שהמקום התכוון ליצג . הבירות והנקניקיות בסדר ( לא התעלפנו ) הקייזרשמרן היה מעט יבש ולא ממש דומה למקור אבל עם הרוטב הנכון היה סביר.
      הפאי תפוחים היה בהחלט טעים .
      לא פחות חשוב , המחירים : המחירים של רב המנות גבוהות
      וזו כניראה עוד סיבה שמספר הלקוחות ילך ויפחת עם הזמן עד שהמקום "באיירן" בפינת סירקין פרישמן יסגר כמו קודמיו באותה פינה בעייתית
      חבל שלא חושבים על כל הפרטים לפני שפותחים מקום שאמור להיות מיוחד ושונה.
      ממש חבל

    2. מסכימה לגמרי . זה לא פאב וגם לא משהו שדומה למסעדה בווארית

      סתם מסעדה רגילה ( ויקרה ) שלא מזכירה בכלום מסעדות בוואריות
      דומה יותר לבית מרקחת מאשר מסעדה בווארית .

  3. 16
    איך שכחתי.... השירות ! יוצא מגדר הרגיל !

    שירות מדהים, רציני ועם זאת חייכני ובהחלט מצויין !

  4. 15
    הייתי ואשוב

    לא אוכלת חזיר והזמנתי נקניקייה מעגל מצויינת, עם זאואר קראוט כמו שצריך ועם סלט תפ"א שדומה למקור שאכלתי בבית.
    הקייזרשמארן (שהינו מאכל אוסטרי, ואכלים אותו גם בדרום גרמניה)
    היה מאד טעים ולא היה צווצ'קנרוסטר - משהו בין קומפוט לקונפיטורה משזיפים מאורכים שדווקא עכשיו העונה..... אבל היה משהו אחר מפירות יער ומדובדבנים ......מדהים, לא מתביישת לומר שליקקתי אצבעותי אחרי ניגוב הכלי, לבטח אחזור !

  5. 14
    אכזבה ענקית!!! לא מומלץ בכלל!!!

    הגענו לערב עם חברים ונתקלנו ביחס משפיל... אחד מאיתנו שלא אוכל פירה וביקש להחליף לצ׳יפס נתקל בסירוב נחרץ בעיקר ממנהל המשמרת הלא שירותי שהסביר לו שהוא לא חייב לאכול את הפירה ושהוא חלק מהמנה. אחרי תחנונים הם הואילו בטובם להחליף לצ׳יפס ומאותו הרגע ספגנו מבטים מעליבים מהמלצרית האנטיפטית ברמה שפעם ראשונה בחיים שלי לא השארתי טיפ מרוב היחס המזעזע שלה. בקיצור, שניצל טעים, אווירה ושירות גרועים. יש מספיק מקומות טובים בתל אביב שיודעים להתנהג ללקוחות שלהם ועדיף בהחלט לבקר בהם.

  6. 13
    אבל המחיר, כמעט 50 יורו.... היה מעליב כל מקום בגרמניה.

    יקר אצלכם, יקר!

    1. מעניין, כי אני חי כבר 7 שנים בגרמניה וראיתי מספיק מקומות שגובים מחיר זהה

      צריך לטעום את האוכל ולראות מה האיכות. 10-14 יורו (סליחה, אוירו) לשניצל איכותי? ממש לא מופרך.

    2. אבל בגרמניה לא מרוויחים משכורת בשקלים (ובישראל זה גם לא הרבה שקלים...)
  7. 12
    מה עם מאאולטשן

    חח מסעדה של איזור באדן וירטמ בלי מאולטשן איזה חובבנות..

    1. מה הקשר בין באיירן (בוואריה) לבאדן-וירטמברג? 2 מדינות נפרדות בגרמניה
  8. 11
    קייזרשמארן אינו מנה אחרונה

    זה בכלל נוהג מקובל בגרמניה לאכול מנות בצקים ותפיחות מתקתקות כמנה עיקרית אולם זו מנה המוגשת בד"כ בנדיבות עם תוספות רבות ומהווה מנה לכל דבר.

    1. ועוד איך מנה אחרונה!
  9. 10
    "באיירן" זה באמת לא שם מוצלח למסעדה. הימור די גדול עם השם.
  10. 9
    מסעדה שביום נתון המבקר יכל לקטול

    נפלאות דרכי המבקר

  11. 8
    שישה מיליון לא טועים!
    1. מה 7?
  12. 7
    רואה שגיא, כן אפשר לכתוב על מסעדה שהיא לא "מדהימה" או "מזעזעת" בלי לשעמם
  13. 6
    שפעק אינו שומן בלבד

    מסתבר שגם שגיא כהן טועה (אנושי, אנושי מידי). שפעק הוא נתח חזיר מעשן המוכר יותר במקומותינו בשם בייקון,. כמו הבייקון הוא מכיל שיעור גבוהה של שומן, אך יש בו גם בשר. בשונה מהחיתוך האנגלי המוכר את השפעק חותכים לקוביות.

    דרישת שלום מהסמינרים של שנות התשעים.

    1. צודק 100%
  14. 5
    החרדל

    ״חרדל נושך״ מה נושך החרדל?! כריות ?! שפתיים?! חחחחחח שבת שלום שמנמנים שלי :)

  15. 4
    ואיפה הרוטה גרוצה?
  16. 3
    "הקיסר "פרנץ יוזף ירום הודו, איש שהבין באוכל עוד פחות משהבין בפוליטיקה". זו השמצה

    האם שגיא מאמין שיכול היה לנהל את הקיסרות ההסבורגית הרקובה טוב יותר מבעלה של סיסי ? אתה כותב נפלא על מסעדות. השאר בתחומך.

    1. אכן! הירידה על הקיר"ה פושט מעליבה
  17. 2
    הלפאי היה ברשותי ארבה שקל תישים לקרוא זה
  18. 1
    מה עם הבירה?

    לסקר מסעדה גרמנית ולא לסקר את מבחר הבירה המוגשת בה, ואיזו בירה הולכת עם איזו מנה.... נו, באמת? ולפי החשבון לא נראה לי ששתית כלל. אז או שאין במסעדה בירה, ואז היא לא ראויה להחשב מזעדה גרמני, או שהכותב לא ראוי להחשב כמבקר מסעדות.

    1. הלוואי והיה אפשר להכתיר מישהו כלא ראוי לתת טוקבק, הו! היה לנו עולם יפה יותר.
    2. לרגל הפתיחה יש בירה חינם עם כל עיקרית

      לכן היא לא רשומה בחשבון

    3. להפך, אחלה תגובה ויש תחושה שהמגיב הוא לא אחר מאשר המבקר בעצמו
    4. צודק לחלוטין

      אין דבר כזה מסעדה גרמנית בלי מילה אחת על הבירה שלה. אבל ככה זה היום , כל ילד מחוצ'קן נהיה מבקר מסעדות.