מינוי דיגיטלי של הארץ - באתר בסמרטפון ובטאבלט - חודש ראשון ב-4.90 ₪ בלבד
מצטרפים ומשדרגים לאחת מחבילות התוכן האיכותי של הארץ. עכשיו במבצע השקה! רק 4.90 ₪ לחודש הראשון. נסו עכשיו >>
הרשמה למערכת
שם פרטי
שם משפחה
דוא"ל
סיסמה
אישור סיסמה
טלפון נייד
 ?נרשמתם בעבר לאתרי קבוצת הארץ התחברו   |   שכחתי סיסמה

מסעדת "מכמורת": לדוג במים מעוצבים

הטחינה והלחם הירושלמי היו ההברקה העיקרית במסעדת הדגים “מכמורת” בשוק מחנה יהודה, שרוב דגיה - הו פארידה אומללה - באו מחקלאות ימית. אבל הכל הוגש יפה, גם הסלטים המתקתקים

תגידו אתם: מוגזם לצפות ממסעדה שהלוגו שלה "ים של דגים" להגיש דגי ים? לא סביר לצפות ממסעדה שמופעלת בצמוד לחנות דגים שיהיה בה מבחר לא שגרתי של סנפיר וקשקשת? "מכמורת", מסעדת דגים חדשה בשוק מחנה יהודה, זיהתה נישה מבטיחה. אחרי שז'אנרים עממיים דוגמת שיפודיות ורומניות זכו לשדרוג אסתטי, כמעט התבקש מאליו לשדרג ז'אנר פופולרי נוסף: מסעדות הדגים. כן, אותן מסעדות שבהן במחיר הדג נכללת גם ערכת הסלטים. בקיצור, הרעיון – והאחראים עליו, בעלי "מכמורת" הם גם בעלי ה”פישנצ'יפס” ברוך המוניטין – היו הבטחה כבירה. לדאבון הלב, זה גם היה סדר הגודל של האכזבה. הרגע שבו בלון הציפיות התפוצץ במדקרת אידרה חדה היה רגע...

רוצים להמשיך לקרוא?
הירשמו חינם לאתר באמצעות הטופס או לחצו כאן לרכישת מנוי ב-4.90 ₪ בלבד לחודש הראשון. כבר יש לכם מנוי? לחצו כאן כדי להתחבר לאתר
הירשמו חינם כדי לקרוא 10 כתבות בחודש:
שם פרטי
שם משפחה
דוא"ל
בחר סיסמה
הקלד סיסמה מחדש
טלפון נייד        
נא אשר את תנאי השימוש
נרשמתם בעבר לאתרי קבוצת הארץ?  התחברו   |   שחזרו סיסמה



הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

 
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
הצג את כל התגובות פתוחות 01 יודה אווזי שאלת תם
  • 02:33
  • 12.07.13

לא הבנתי את הקטע עם הטיפ - איך ולמה אפשר לשלם את החשבון באשראי אבל לא את הטיפ? מעולם לא חוויתי מקרה כזה. מישהו מתנדב להסביר?

02 בנוגע לטיפ :) דון
  • 10:14
  • 12.07.13

אני מאוד אוהב לקרוא את תורי ביקרות המסעדות שלך.
הביקורת נראית עניינית, לרוב, מטובלת, מן הסתם, בהגזמות ציניות משעשעות - אחרת לא היה טעם לדברים (במשפט אחד על ביקורת מסעדות דחפתי "מטובלת" ו"טעם" - סחתיין עליי).
אבל, ביחיאת, אדון/מר/הייר כהן, אל תצדיק את הסטריאוטיפ של המבקר המורם, שמחשב כי עצם שהייתו במחיצת בני-אנוש היא שכרם.
אי לכך, בהזדמנות הראשונה בה אתה נקרה לעיר דויד, חזור למסעדה, דרוש את שמם של המלצרים באותו יום בו הוענק לך שירות, והשאר להם 25 שקלים ועשרים אגורות (לפחות).
אני יודע שאין ולא צריך להיות קשר בין המקצועיות (של מבקר מסעדות) לבין המוסר (של בן-אדם). ואולי דווקא כן, בעצם. לא יודע. לא החלטתי עדיין. בכל מקרה, הפינאלה של הביקורת מותיר טעם חמוץ בפה, כזה שעלול, בעיניי, להקדיח את הכתיבה שלך.

  •   יש סיבה טובה למה אין טיפ יוני
    • 15:21
    • 12.07.13

    שגיא כהן מקבל כמובן החזר על הארוחות. ההחזר ניתן כנגד קבלה. טיפ במזומן לא מופיע בקבלה = אין עליו החזר.

    מוזר שעדיין יש מקומות שלא מאפשרים לתת טיפ בכרטיס אשראי. לא חסרים אנשים שמקבלים החזר על הארוחה כנגד קבלה.

  •   מתובלת, לא מטובלת :)  (לת) עלמה
    • 19:52
    • 12.07.13

  •   מתובלת ? מוטבלת ? מטומבלת !  (לת) א. קור
    • 22:44
    • 12.07.13

  •   נמאס לי משגיאות הכתיב מורה
    • 01:17
    • 13.07.13

    "מתובל" או "מתובלות" מלשון תיבול. טין כזה דבר טיבול. יש מיטבל שטובלים בתוכו דברים שלא קשור לתיבול.

  •   לידיעתך, שגיא כהן הוא טיפיונר כבד. תמיד הוא משאיר טיפים שמנים מאוד. קמצן הוא לא.  (לת) אסף עינב
    • 18:18
    • 13.07.13

03 מתובל ולא מטובהל  (לת) רם לוי
  • 19:22
  • 12.07.13

04 אן מ  (לת) אבישי
  • 19:36
  • 12.07.13

05 באמת אשמת המלצרית שבעל המקום לא מאפשר טיפים בכרטיס אשראי אחד אחר
  • 21:14
  • 12.07.13

כמו בהרבה דברים, הרבה יותר קל להעניש את מי שאין לו כוח וסמכות, וכמובן באופן שלא יגע בקצה שפמו של מי שבאמת אחראי.

06 כבודם במקומו מונח אבל בתכלס, קבלת סלטים מהמטבח הפולני. הפסקתי ללכת למסעדות
  • 21:42
  • 12.07.13

אני מבשל טוב יותר ממרבית המסעדות ויודע בדיוק מהיכן הגיע הדג או הבשר שלי. אגב, גם המוסר המוצע במסעדות ונמכר בחנויות הדגים, מגיע לרוב מחקלאות ימית. ואם לא תשאל, יתנו בך מבט אטום ויגידו ים. איך מבדילים? עורו של האחד אפור ולשני פס זהוב.

07 ים של דגים = הרבה דגים טמבל  (לת) דן
  • 23:43
  • 12.07.13

08 דגים מחקלאות ימית איש ים
  • 02:10
  • 13.07.13

הדגים מחקלאות ימית, חשוב לציין בפני הקורא התמים הם דגים שחלקם הגדול גדלים בכלובי דגים השוכנים בים. אני מוכן לעשות מבחן טעימה עיוור לכל מבקר מסעדות שהוא בישראל ולהשבע שהוא לא ידע להבחין בטעם של דג ים ולבין דג מחקלאות ימית בכלובי ים.
הנקודה החשובה בטיעון שלי היא שהחקלאות הימית היא העתיד שלנו.
במקום לאכול בשר בקר או טלה, שאינם בריאים כל כך, ובעיקר הם צורכים שטחי מרעה עצומים, ומייצרים גזי פליטה, שיחד עם גזי הפליטה של המבקרים, הופכים לחורים באוזון ומעלים את הטמפרטורה של כדור הארץ.
חקלאות ימית מאפשרת לייצר חלבון מן החי, איכותי, בריא עשיר באומגה 3, ועדיף בהרבה על תרנגולות על תרופות או בשר מיובא מארגנטינה מלא במים ואנטיביוטיקה.
הפיתוחים הישראלים בתחום יכולים להציל את העולם. אך מבקרי המסעדות כדוגמת שגיא כהן מעידפים להטמיע במוחם של הקוראים שדגי הגדלים בכלובים בים אינם שווים את המאמץ, ועדיף לעשות חרם צרכנים כדי להשמיד אחת ולתמיד את הדגה בים התיכון.
כדאי ששגיא כהן יצא למסע דיג על ספינה מיפו, ויונה הנביא יחשב למסטול שמח לעומת הדיכאון שהוא יחטוף ממה שיוצא מהים. אין דגי ים שיגא כהן. כולם נצודו.

מבחן טעימה עוור אחד יעשה את הצדק הפשוט הזה. מי מרים את הכפפה?

  •   כמה דמגוגיה בתגובה אחת; שלא לומר שקרים גסים! אני; בתנאי שהדג ללא טיבול!!
    • 20:47
    • 13.07.13

    נתחיל בכך שאין בארץ "שטחי מרעה עצומים"; הלוואי שכן, אבל האקלים די מגביל. שנית, הטענה שבשר בקר או טלה זה רע - לא מחזיקה מים תחת המיקרוסקופ בלשון מטפורית! למעשה ההפך הוא הנכון; במנה של בשר, יש ריכוז גבוהה של וויטמינים ומינרלים שלא ניתן למצוא במזונות אחרים. למה ציינתי שאתה דמגוג? כי מטעמי נוחיות..כמו רבים מהמחקרים החוטאים לאמת, אתה מתמקד בבשר מיובא או מעובד עם תוספות "מים ואנטיביוטיקה", ומתעלם מכך שנתין לרכוש בשר טרי מבקר הגדל בארץ החף מתוספות אלו. אין לי בעיה עם כך שאתה רוצה לקדם את העסק שלך, אבל לכל הרוחות - עשה זאת ביושר, לא בעיוות וסילוף נתונים והפחדה.

    באשר לדגים שאני מאוד (!!!) אוהב, ויודע דבר או שניים על תנאי גידולם לעומת דגי בר (מה לעשות שבריאותי חשובה לי), אין ספק בכלל שטעמם של האחרונים, מרקמם, איכות חומצות השומן (אומגה 3 הנמצאת בדגי מים קרים כגון טונה וסלמון, ובסרדינים, מקרל ואנשובי למשל), עולים לאין שיעור על אלו של דגים הגדלים בריכות ים. איך אתה מעז בכלל להשוות את תערובת המזון לדגים (האומגה 3 מגיעה בכלל מפשתן) לעומת התזונה המגוונת של דגי הבר בכלל? כנ"ל לגבי הטעם; טעמם של דגי החקלאות הימית - בין אם לברק, דניס, ומוסר זהה כמעט לחלוטין. והסלמון המגיע "מנורווגיה" מבאיש את הבית בריחו. ועוד לא הזכרתי את כמות השמן שנקווית בתבנית בעת צליית הדגים הללו לעומת דגי ים בר.

    הדבר היחיד בכל הקשקוש שלך הוא, שניתן למכור הרבה דגים להמונים (עדיין לא זול כאשר המחיר הסופי לצרכן עומד על 60 - 85 לק"ג). אז תאכל את הדגים הללו, יחד עם החיטה שעושה דבר דומה (ממלאת את הבטן אבל הורסת את מערכת העיכול; עדיף כבר אורז), כי זה גופך ועיסוקך - רק אל תטעה את הציבור!

    ולא אני לא אוכל טונה, לוקוס וסלמון בר כל יום או כל שבוע, כי גם הללו לא זולים, אבל בטח שמעת את המונח "פחות זה יותר". ובין לבין, אני מגוון עם מקרל, פלמידה (לבנה או אדומה), סרדינים טריים, סקרומבי, בקלה טרייה ופה ושם מעט פירות ים המכילים שפע של מינרלים.

  •   תגובתך אלימה. אולי תשנה את התזונה המנטלית שלך? איש ים
    • 22:47
    • 13.07.13

    לא הבאת טענה אחת שסותרת את דברי.

    1. דגים אלה אינם גדלים בבריכות ים, אלא בכלובים הנמצאים בתוך הים התיכון.

    2. מחירם אינו גבוה וניתן לרכוש אותם בשווקים של רמלה ב- 35 שח לקילו.

    3. יש מידע רב על הנזק שגידול בשר בקר בעולם עושה לסביבה. לא אני המצאתי את המחקרים הללו.

    4. אנני מגדל דגים. אני איש ים, שאוהב דגים וקונה דגים מהסוג שהמבקרים טוענים שהם לא טובים. לברק בכלובי ים הוא מצויין. אין להשיג כמעט לברק ים בישראל. הוא הוכחד.

    5. לא דיברתי על דגים מיובאים ממים קרים אלא הטענה של המבקר היא שהוא רוצה דגי ים שנצודו בים התיכון. נראה כי אינך מכיר מספיק את מצב הדייג בישראל. בים התיכון אין כמעט דגי ים. לך ותשוחח עם האחראי על הדיג בנמל יפו או חיפה. אני דיברתי איתו לא מעט. הדגה בצד הזה של הים התיכון הושמדה בגלל חוסר פיקוח על דיג. אתה יכול לטעון כי מסעדות צריכות להגיש רק דגי ים מדיג חופשי אבל הסיכוי שזה יקרה הוא קטן, כי אין דגים.


    אתה יכול לטעון את הטענות שלך בלי להעליב. חשוב אם כן לא רק להקפיד על מזון אלא גם על מזון רגשי ומה אתה מכניס למוח שלך שמוציא אלימות כזאת נגדי.

  •   טעותי היידה בכך שכתבתי בריכות ים במקום כלובים! עומד מאחורי היתר.
    • 23:18
    • 13.07.13

    אלו מבין הדגים שציינתי נמכרים ברמלה ב-35 שקלים? בטח לא דניס, לברק שאכן נעלם כמעט לחלוטין או מוסר "ים".

    ואם סרדינים וסקרומבי אז כדאי שתקנה ביפו (יש 2 חנויות בסטנדרט גבוה ברח יפת). באשר ללברק מגידול, לא אמרתי שאינו טעים, אלא שהוא מפריש המון שומן בעת ההכנה, שאין הבדל גדול בין טעמו לבין זה של הדניס ולא הייתי בונה על האומגה 3 שהמגדלים הוסיפו לו בתזונה. ובאשר לבשר, צר לי אבל גם כאן יש פער גדול בין המחקרים לבין הנעשה בשטח. וכן, גידולי בקר במכלאות, אינו לטעמי (תרתי משמע). הן מבחינת תנאי הגידול והן מבחינת מזון הפרות ותוצרי הלוואי. ומכיוון שאתה אוהב מחקרים, אני ממליץ לך להיכנס ל-TED ולצפות בהרצאתו המרתקת של אלן סבורי (חוקר ומומחה בתחומו מזה 50 שנה), בכל הקישור לגידול בקר במרעה חופשי, וכיצד ניתן לספק את צרכינו בד בבד עם הפסקת תופעת המדבור העולמית ההולכת וגדלה. מבטיח שלא תתאכזב!

    באשר למחקרים, החלק הארי שבהם לא אמין ואני לא צריך להוכיח את זה לאף אחד; ובלבד שאני מבסס את תזונתי על מידע שניתחתי בעצמי - לא פרשנות של דיאטנית או כתב שמחפש סנסציה. אבל אתה יותר ממוזמן לפתוח את העיתון ולקרוא בעצמך. כמו "המחקר" שהתפרסם השבוע וקבע שאומגה 3 מזיקה לנו, כאשר ממליצים לנו במשך שנים לתסף את מזוננו בה או לאכול דגים (בטח לא נסיכת הים). אני לא מאמין למחקר זה וגם אתה לא - נכון?

    אלימות כמו שנאה מילה כבדה בעיני. אני מציע "להט".

    כמעט שכחתי...הפסולת כתוצאה מגידול דגים בבריכות ובכלובים לא בטלה בשישים, היות ומדובר בריכוז גבוהה של דגים במתחם מצומצם ובמשקעים והפסולת שהם מייצרים בריכוז גבוהה.

09 איפה מחוץ לתל אביב מקבלים טיפ באשראי?! רענני
  • 11:31
  • 13.07.13

למה להעניש את המלצרית על משהו שלא בשליטתה?

10 מבקר יקר, גם לך משלמים רק על כתבות מוצלחות במיוחד?  (לת) כמה חשיבות עצמית והתנשאות?
  • 11:33
  • 13.07.13

11 תגידו - אנשי המערכת נסעו לים? אתם כמעט ולא מפרסמים תגובות מאמש. לפחות תודיעו שלא נטרח לשב. החום משפיע
  • 17:46
  • 13.07.13

לשגיא - שים לב שלא כל הנוצץ זהב הוא. יש דג מוסר מגידולים ימיים ויש פרא. השאלה אם אתה יודע להבדיל בניהם?

12 אין הרבה דגים בים...דגי הים הם המזון הפראי האחרון. דגי הדג הכסוף
  • 18:45
  • 13.07.13

מה לעשות הדגה הולכת ומדלדלת ומכיוון שיש ביקוש גדול לדגים אבל צריך לשמור גם על הים, הפתרון הוא חקלאות ימית. חוץ מזה שאנחנו ביולי שהוא חודש בלי ר׳ ועל כן הדגה דלה. מומלץ לקרוא בנשינל גאוגרפיק על ה״מזון הפראי האחרון״

13 אם אפילו כתבים של הארץ מתגאים בהתנהגות שבינה לבין הישראלי ההכי מכוער אין שום הבחנה, אין לעם הזה תקווה דני
  • 19:31
  • 13.07.13

לא נתת טיפ כי "נמאס לך" מטכנולוגיה מסויימת שאינה קיימת במקום, למרות שאתה מודה שהמלצרית "הרוויחה ביושר" עבור עבודתה שעשתה נאמנה? אתה בעצם גנב. אתה יודע היטב שהטיפ הוא חלק נכבד ממקור המחייה שלה. היא שירתה אותך בציפייה שתקבל תגמול הוגן עבור עבודתה, כמו כל בעסקה אחרת במשק. אין סיכוי שדבר כזה היה עובר בעיתון מערבי נורמלי.

  •   תרבות התשר יוני
    • 21:11
    • 13.07.13

    לקוח מחליט אם להשאיר טיפ או לא. מלצרית מחליטה אם למלצר או לעבוד במשרד עם שכר מובטח. אם מסעדה בוחרת לא לאפשר מתן טיפ בכרטיס אשראי זו אחריותה. תשלום טיפ במזומן זה לא תשלום שכר אלא מתנה. ואם זה שכר, שיתנו קבלה, או ישלמו מס.

  •   ליוני דני
    • 21:47
    • 13.07.13

    אני רוצה להאמין שאתה כוונתך לכתוב פרודיה של עצמך אבל אני חושש אתה רציני, שאתה באמת חושב שמלצרים לא נשענים על טיפים כחלק העיקרי ממשכורתם. אחר כך ישראלים כמוך מטיילים בחו״ל ונדהמים לגלות שלישראלים יש שם רע בעולם ונותרים בלי מושג מדוע.

  •   לא, לא פרודיה יוני
    • 15:29
    • 14.07.13

    אם לא משלמים שכר קבוע, אל תעבוד שם. אחרת, אל תצפה ממני לשלם את שכרך. למה לפקידה משלמים שכר ולא טיפים? כי כך מקובל?

14 טיפ האדום של דני
  • 19:35
  • 13.07.13

מעניין לי את הגוסטבו ברמודס כמה שגיא כהן משאיר טיפ בדרך כלל מצידי שיהיה הברון דב רוטשילד החדש שים לה טיפ שים לה למלצרית מתאכזר על רחמנים סופו לרחם על אכזרים לא מרחם עליך שגיא כהן שים לה טיפ שים לה למלצרית

15 טיפ=משכורת של מלצרית מלצרית
  • 19:41
  • 13.07.13

כיצד אפשר להאשים את המלצרית בכך שבעל העסק שלה החליט לא לקבל טיפים באשראי.
במציאות שלנו זו הרי המשכורת היחידה שלה - וכדי להראות שלך יש יותר גדול מלבעל הבית - מנעת אותה ממנה, ועוד אחרי שהיא שירתה אותך כמו שצריך. לא חבל?

16 והנה מונח חדש עבור המבקר, השולח ידו מדי שבוע בליצנות: "פוד קוסט". קילו דג ים שלם עולה למסעדה משהו כמו מאה שקל במקרה הטוב. אנחנו לא מדברים פה על לוקוס לבן, כן? גם לא על מליטות. פארידה נגיד, אם אתה כל כך אוהב פארידות משום מה. נכון שלא תגיש דג של פחות מ400 גרם עם הראש? יופי. אז מה הפוד קוסט? 40 שקל? רגע. זו דגיה. גם הלחם והסלטים כלולים, בעלות של לפחות 5 ש"ח לאדם, אם לא 8. יודע כמה עולה לחם כמו הלחם הבוכארי שהתפעלת ממנו וקראת לו "ירושלמי"? לך למאפיה ותבדוק. לא תאמין. הגענו ל45? נהדר. אתה יודע, אדון יודע-כל, מה צריך להיות אחוז הפוד-קוסט ממחיר המנה? 30% בשיא הלארג'יות. יש כאלה שיגידו 27% ומטה. לכמה אנחנו מגיעים? נכון! מאה חמישים שקל לאדם. אתה חושב ברצינות שדגיה יכולה לצפות שאנשים יבואו וישלמו סכום הזה, או סתם מתמקיין להנאתך?... כאילו, אתה מבקר מסעדות, או עוד איזה דביל-נוסח-רחוב-שוקן שפשוט לא מבין למה לא עושים שלום עם הערבים, ולמה לוקוס במסעדה לא יכול פשוט לעלות שישים שקל? ומה רע בחקלאות ימית, שרלטן? פרה אתה אוכל מגידול, אבל דג לא? רק צייד אתה צריך? אכלת פעם דניס מאודה במסעדה הסינית באלנבי, למשל? או דניס ויאטנאמי באואזיס? הרגיש לך ממוקמק? פחחחחח. אתה מבקר ממוקמק. שלא לדבר על כך שכמו אחד המגיבים הקודמים, גם אני משוכנע בחיים, אבל בחיים, לא תבדיל בין דג מגידול לדג ים בטעימה עיוורת. היות ופרט לפטפטנות יומרנית לא ניכר כל ידע קולינרי בכתביך המאניים-דפרסיביים. שבוע מתלהב ממסעדה ללא סייג, שבוע קובר אותה בלי סיבה - דוגרי, אני לא בטוח שאתה מסוגל להבחין בין דג קפוא לטרי, הנה מה. --מודרניסט.
  • 21:16
  • 13.07.13

והנה מונח חדש עבור המבקר, השולח ידו מדי שבוע בליצנות: "פוד קוסט". קילו דג ים שלם עולה למסעדה משהו כמו מאה שקל במקרה הטוב. אנחנו לא מדברים פה על לוקוס לבן, כן? גם לא על מליטות. פארידה נגיד, אם אתה כל כך אוהב פארידות משום מה. נכון שלא תגיש דג של פחות מ400 גרם עם הראש? יופי. אז מה הפוד קוסט? 40 שקל? רגע. זו דגיה. גם הלחם והסלטים כלולים, בעלות של לפחות 5 ש"ח לאדם, אם לא 8. יודע כמה עולה לחם כמו הלחם הבוכארי שהתפעלת ממנו וקראת לו "ירושלמי"? לך למאפיה ותבדוק. לא תאמין. הגענו ל45? נהדר. אתה יודע, אדון יודע-כל, מה צריך להיות אחוז הפוד-קוסט ממחיר המנה? 30% בשיא הלארג'יות. יש כאלה שיגידו 27% ומטה. לכמה אנחנו מגיעים? נכון! מאה חמישים שקל לאדם. אתה חושב ברצינות שדגיה יכולה לצפות שאנשים יבואו וישלמו סכום הזה, או סתם מתמקיין להנאתך?... כאילו, אתה מבקר מסעדות, או עוד איזה דביל-נוסח-רחוב-שוקן שפשוט לא מבין למה לא עושים שלום עם הערבים, ולמה לוקוס במסעדה לא יכול פשוט לעלות שישים שקל? ומה רע בחקלאות ימית, שרלטן? פרה אתה אוכל מגידול, אבל דג לא? רק צייד אתה צריך? אכלת פעם דניס מאודה במסעדה הסינית באלנבי, למשל? או דניס ויאטנאמי באואזיס? הרגיש לך ממוקמק? פחחחחח. אתה מבקר ממוקמק. שלא לדבר על כך שכמו אחד המגיבים הקודמים, גם אני משוכנע בחיים, אבל בחיים, לא תבדיל בין דג מגידול לדג ים בטעימה עיוורת. היות ופרט לפטפטנות יומרנית לא ניכר כל ידע קולינרי בכתביך המאניים-דפרסיביים. שבוע מתלהב ממסעדה ללא סייג, שבוע קובר אותה בלי סיבה - דוגרי, אני לא בטוח שאתה מסוגל להבחין בין דג קפוא לטרי, הנה מה.

  •   לליצן שנוהג לכתוב את מלוא תגובתו פעמיים (כותרת ותוכן); מתי פורים?
    • 22:12
    • 13.07.13

    דג כמו מוסר מגידול עולה לצרכן הסופי 70/75 ש"ח לק"ג; דניס ולברק עולים 50 שקל לק"ג לגודל קטן (כ-300 גרם) שזה מה שמגישים במסעדות, כאשר הגדול עולה בין 60 ל65 ש"ח. ושב - המחיר הנ"ל לצרכן הסופי!

    הווה אומר - שלמסעדה הוא עולה פחות; בדיוק כפי שמסעדה לא משלמת "ריטייל" לבקבוק יין. כי אחרת המחירים באמת יהיו מחוץ לטווח הישגם של רבים. אבל אתה כמו תמיד יודע אחרת; נכון?

    אפרופו גידול מול פרא : ההבדל הוא שבדגים יש אפשרות לבחור ובבשר לא. לא בישראל בכל אופן, כי אין לנו מרעה. אז אוכלים את הדבר הכי קרוב. קפיש?

    והגיע הזמן שתחליף את הפסבדו שלך; כי הוא הכי רחוק ממודרניסט. בעצם תשאיר - כך נדע מי אתה!

    *לוקוס עולה כ-100 שקל ומעלה תלוי בזן ובזמינות; בדיוק כמו קריסטל שרימפס (אתה לא אוכל זה בטוח) הנחשב לטוב ביותר בים התיכון ושמחירו נע בין 80 ל-150 ש"ח; שוב לצרכן הסופי, לא למסעדן.

    לשגיא יש את המעידות שלו, אבל בסה"כ הוא מספק מידע חשוב גם אם מתפייט יתר על המידה לעיתים. חושב שתעשה עבודה טובה יותר? יאללה תתנדב. הבעיה שכל מה שתמליץ לנו יהיה גלאט כושר ומזונות סותמי עורקים שבישלו אותם עד כליון.

    *יכולת להגיב אלי ישר במקום על העוקם; אבל כך זה עם שרלטנים.

17 טיפ משלמים טועם קפה
  • 21:59
  • 13.07.13

מה המלצר, צריך לסבול בגלל הפרידה? זה הכסף שהוא חוסך פרוטה לפרוטה. מה שכן, אל תבוא יותר למסעדה. מחדל המסעדה. לא צריך לפול על המלצר/ית

18 מסעדה גרועה במיוחד אהרון זוכמיר
  • 23:26
  • 14.07.13

הפעם אני נאלץ להסכים עם שגיא כהן, אכלנו שם ולאחר מכן הקאתי, לדעתי הדגים לא היו טריים... גם מה הקטע להגיש אותו דבר כמו בפיש אנד צ'יפס הסמוך ולגבות על זה 20 שקל יותר בגלל שזה יענו מסעדה?

19 כשזה טיפ של מלצרים אל תהיה איש עקרונות  (לת) ביורן
  • 15:38
  • 15.07.13

20 לא טעים, שירות גרוע עברי
  • 12:44
  • 16.07.13

אם כבר, אז עדיף ללכת לדוכן פיש אנד צ'יפס החדש שבשוק, בסמטה הפתוחה. במכמורת ישבנו פעם, כל הדגים היו באותו טעם, ועיברו אותנו בחשבון גם

21 ירושלמים לא יודעים לבשל ת
  • 12:58
  • 16.07.13

חבל לנסות כל פעם ולהכשל הכל בטעם מבחיל של מעורב סימה עם עמבה.

  •   לא כי בתל אביב הכל זהב טהור....אין מה לדבר  (לת) אתה חוצפן
    • 20:09
    • 19.07.13

  •   תגובה מטופשת של מי שהפסגה הקוינרית שלו היא כנראה שגב עודפים (אקספרס), כנס תקרא לא ירושלמי
    • 10:59
    • 26.07.13

    אולי כדאי שתספר את זה לאייל שני, רפי כהן, חיים כהן, אסף גרניט, שרון כהן, ואם אני זוכר נכון גם יונתן רושפלד. כלומר בערך לכל מי שמחזיק את אחד המטבחים הנורמליים בתל אביב. תכלס כולם ירושלמים במקור, הם פשוט ירדו לעשות כסף מאדיוטים כמוך.

הירשמו לניוזלטר אוכל, יין ומסעדות
קבלו את כל הביקורות, הכתבות, המתכונים והחדשות אליכם למייל בכל ראשון וחמישי בשעה 12:00
ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות
נא להזין כתובת מייל חוקית
פרוייקטים מיוחדים
פרוייקטים מיוחדים