ביקורת

"קפה אירופה": המון טעם, אבל בטעם

המקום החדש של בעלי "הבסטה" בתל אביב הוא אחד המקומות היחידים שבהם מגישים אוכל רציני באווירה קלילה

יש אצלנו לא מעט מסעדות שגורמות לך ליהנות. יש מעט, מעט מדי, שגורמות לך לחייך. עכשיו יש עוד אחת. חדשה. "קפה אירופה": המרענן הרשמי של קיץ 2012. ערב שלם, והחיוך לא נמחק מהשפתיים. מהרגע הראשון (איזה מקום יפה) ועד הביס האחרון (איזו סברינה מוצלחת), אתה מוצא עצמך מחייך, בניסוחו הפואטי של המ"כ שלי בטירונות: כמו ג'ריקן מפוצץ.

"קפה אירופה" היא המסעדה החדשה של בעלי "הבסטה". יש בה כל הדברים שעשו את "הבסטה" לאחת המסעדות הטובות בארץ. ובראש וראשונה, היכולת המרשימה לקחת את מה שהם עושים בשיא הרצינות, בלי לקחת את עצמם ברצינות. כי "קפה אירופה", וזה מה שהופך אותו למקום מחויך כל כך, הוא אחד המקומות היחידים אצלנו שבהם אתה יכול לקבל אוכל רציני, באווירה לא רצינית.

את הטון כאן מכתיבים שלושה דברים: המבנה, השירות והמוסיקה. ושלושתם הם עוד מופת לכך שמי שמודע לאלכימיה של אוכל, מסוגל ליישם את האלכימיה הזאת גם בתחומים אחרים. הכל במידה. המוסיקה עליזה מאוד - מוסיקה ים תיכונית מעולה, בדגש על מוסיקה טורקית - אבל היא לא מחייבת לשים כוס על הראש ולפצוח במחול. כלומר, בדיוק במידה שמצד אחד מעלה חיוך, ומצד שני חוסכת את המיוזעות שב"לעשות שמח".

"קפה אירופה"איליה מלניקוב

השירות הוא מהסוג שבו לא ימזגו לך מים לכוס 20 פעם, אבל כן ישימו לב לכך שהמים נגמרו. והמקום, איזה יופי של מקום. זה בניין בקצה שדרות רוטשילד, שבטח עברתם לידו אלף פעם, ואיכשהו - אולי מכיוון שהוא צר מאוד ונמצא בעומק חצר - מעולם לא הבחנתם בו.

המסעדה תופסת את הבניין כולו. רוב הישיבה היא בחצר, שבמפלס שלה נמצא גם המטבח הפתוח. בקומה מעל יש בר - עם איכות של כוכב קולנוע - ועוד כמה מקומות ישיבה. בקומה הזאת יש גם מרפסת קטנה, עם שני מקומות ישיבה - ואם היא לא תתאהב בך כאן, מצטער אדוני, זה אבוד.

הבניין כולו יפה, מאופק ותל-אביבי להפליא. במלים אחרות: הוא בנוי, לא מעוצב. שום מאמץ לא נחסך כאן כדי לגרום למקום להיראות כאילו שופץ בחוסר מאמץ. ואז, מחויך מהמוסיקה, מלא נחת מהתפאורה ושבע רצון מהאווירה, אפשר להתפנות לתפריט. והאדם המחויך הופך לחיית טרף. זה תפריט שאתה רוצה להזמין את כולו. פעמיים.

תפריט שיש בו מנות מוכרות, אבל אין בו אפילו מנה בנאלית אחת. טרטר, סביצ'ה, קלמרי ממולא, קציצות שרימפס, פירושקי, רביולי, טורטליני. איפה עוצרים? איך עוצרים?

וכשהאוכל מתחיל להגיע, זה נהיה הרבה יותר גרוע. אי אפשר לעצור, לא רוצים לעצור. השיטה כאן היא מנות קטנות, כך שבעצם אפשר לאכול ב"קפה אירופה" סוג של תפריט טעימות (המלה טאפאס, שבה מעדיפים להשתמש כאן, מעליבה את האוכל. אלה טעימות, מהמלה טעים, ולא טאפאס, מהמלה אופנה שיצאה מהאף).

מסביב לעולם

כדי להקל את ההתמודדות עם פיתויי התפריט, הגיעה לשולחן פוקאצ'ה טובה עם שמן זית, עגבניות צלויות ופלפלים קלויים. חינם, כמובן. כבר אמרנו: זו מסעדה, לא חלטורה של פליטי ריאליטי.

ואז התחילו להגיע הטעימות. טרטר בקר מתובל, עם חלמון שליו. פתיחה מושלמת. בשר משובח קצוץ גס, בתיבול חרדל דומיננטי אבל לא אלים, עם חלמון שליו שמוסיף למנה מגע קטיפתי. מושלם. סביצ'ה טונה, קולרבי וקצת חריף של חזרת. איזה יופי של מנה. קולרבי מוחמץ קלות שתורם חמיצות ופריכות; וחזרת, שבמרקם כמעט זהה, מעניקה למנה חריפות. ושני אלה מלווים פרוסות אדומות ובוהקות, לא עבות מדי ולא דקות מדי, של טונה מעולה. כל כך פשוט. כל כך מוצלח. איך אפשר שלא לחייך?

אחריה, טונה כבושה בשמן (טונה טרייה שנכבשת קלות במקום) על טוסט שאור עם איולי חזרת. ככה משחקים עם נושא: פעמיים טונה, פעמיים חזרת, שני חיוכי נחת שונים.

עד עכשיו, היינו במנעד הרגיל של מנות קיץ. מכאן, טיול בעולם. נתחיל בתאילנד: קציצות שרימפס עם חלב קוקוס ואורז דביק. קציצות קלילות, אורז דביק, שפע טעמי למון גראס וצ'ילי. וכמו בכל המנות האחרות, הבישול רציני, מדויק מאוד ומחומרי גלם מעולים, אבל התוצאה הסופית קלילה, מחויכת. אוכל שנמצא כל הזמן בצדו הנכון של קו הגבול שבין טעמים חדים וברורים לטעמים בוטים. כלומר, אוכל עם המון טעם. אבל בטעם.

הסיור בעולם נמשך ברוסיה: פירושקי "סופגניית חזיר". בצק פריך, מתפורר בפה, שעוטף "סופגניית" חזיר עסיסית וגמישה. הלאה, לרפובליקות האסיאתיות של ברית המועצות לשעבר. טורטליני כבש ופירות יבשים בסגנון בוכרי. זו היתה המנה הטובה בארוחה, ובלי להתבייש ישר הזמנו עוד אחת.

זו מנה גדולה, שמשלבת את השמנוניות עזת הטעם של בשר כבש עם חמיצות עדינה ומרעננת של פירות יבשים, כשהכל עטוף בבצק גמיש, נגיס וטעים להפליא. שפע מרקמים, שפע טעמים וזו רק ההתחלה. כי שיא המנה הוא הרוטב הכתום, ציר כבש מתקתק-חמצמץ (האם הסוד כאן הוא תמרינדי?) שחובק את הרביולי הצהובים ומשלים מנה מורכבת, עשירה, ובכל זאת קלילה ומחייכת.

בשלב הזה היה צריך להתמודד עם החלטות קשות: עוד אוכל (קלמארי ממולא בבורגול, רביולי סלק, שייטל, סטייק סינטה) או מנות אחרונות. החלטנו. עוד אוכל: רביולי סלק. נגמר.

תחייה גלובאלית

לפעמים צריך מזל בחיים. כי בזכות הרביולי הגמור נשאר לנו מקום לסברינה ולפנקוטה. הפנקוטה היא פנקוטת אפרסקים סמיכה וחמצמצה, עונתית ומצוינת, אבל ברשותכם, נתרכז בסברינה. לפני הרבה שנים, סברינה היתה העוגה הלאומית של ישראל. זו העוגה שהיו מזמינים בקפה בחוץ. תמיד עם מי סוכר כבדים מתובלים בתמצית רום, והררי קצפת מתוקה. לא ידענו אז שזו בסך הכל גרסה עלובה של עוגה קלאסית - מה קלאסית? מלכותית - שנקראת באבה עם רום.

עוגת הבאבה (באבקה בפולנית) חדרה למטבח הצרפתי הודות למלך פולין, סטניסלב, שכשהודח מכס מלכותו, מצא מקלט בצרפת. האגדה מספרת שסטניסלב הגולה הביא עמו עוגות באבקה מהמולדת, אבל אלה התייבשו בדרך. נער מטבח ושמו ניקולאס שטורר, שפחד שיאשימו אותו שהעוגות התייבשו, "החייה" אותן בעזרת יין מתוק וערימת קצפת.

המלך כל כך אהב את הפתרון היצירתי עד שמינה את שטורר לאופה המלכותי. ב-1725, כשבתו של סטניסלב, מריה, נישאה ללואי ה-15 מלך צרפת, שטורר נלווה אליה והפך לאופה הרשמי של ארמון ורסאי. ב-1830 פתח חנות מאפים ברחוב מונטורגיי בפאריס, ואחד מצאצאיו (כנראה בשנות ה-30 של המאה ה-19) הגה את הרעיון להחליף את היין ברום.

נולדה הסברינה. הקינוח הזה - שכמו אצלנו סבל מפיחות ניכר במעמדו בעידן הקינוחים המתחכמים (סופלה ואסאבי כבר ניסיתם?) - זוכה היום לתחייה גלובאלית. כחלק מהחזרה לקינוחים הקלאסיים, הוא מככב בלא מעט תפריטים של נובו-ביסטרו צרפתיים והפך לאופנה גורפת במסעדות ניו-יורקיות. ובכל אלה אכלתי רק מעט באבות ברמת זו של "קפה אירופה".

השיטה כאן היא אפייה כפולה ואז יצירת מעטה פריך, דק מן הדק, בעזרת רוטב הרום החם. התוצאה - לצד קצפת לא ממותקת - היתה מעלה חיוך גם על שפתיי לואי ה-16. ואז הוא היה ממהר להזמין עוד טורטליני. *

"קפה אירופה". רוטשילד 9, תל אביב. טל' 5259987-03

חשבון בבקשה

טרטר בקר....................................................39 שקל

סביצ'ה טונה.................................................46 שקל

טונה כבושה על טוסט....................................28 שקל

פירושקי סופגניית חזיר...................................42 שקל

טורטליני כבש...............................................69 שקל

קציצות שרימפס...........................................42 שקל

פנקוטת אפרסקים........................................32 שקל

סברינה.......................................................32 שקל

בדואה גדול..................................................28 שקל

טיפ............................................................ 50שקל

סך הכל................................................408 שקל

תגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
  1. 82
    חחחחחח הא הבנתי מקום לאשכנזים

    אחי האשכנזים קראתי בעיתון כן מה קראתה בעיתון עובדים עלנו עובדים עלנו
    אשכרה ככה שר לכם הגשש החיוור

  2. 81
    התפריט כאן לא מעודכן יש מנות שונות לגמרי ומוצלחות יותר אוכל משובח
  3. 80
    לא רק כייפי וטעים

    הגעתי למקום אחרי ששמעתי הרבה רעש אודותיו לכאן ולכאן, מה שבטוח זה שהדיבור על התופעה 'קפה אירופה' עורר אצלי עיניין.
    אומנם לקח לי זמן למצוא את עצמי לוקח את בן הזוג שלי ומפנה ערב,
    אך הזמן שעבר נתן לי עוד אייטמים מעוררי עניין על המקום.
    אני מתעסק בעולם הנט התל אביבי ולכן בלוגים, כתבות, תגובות הם דבר שבשיגרה אצלי, לפני כל ביקור במקום חדש.
    אז הבנתי שהמקום פתוח ומעוצב פשוט אך ייחודי עם ניחוח זר - ואכן כשנכנסו לרווח בין הבניינים של רוטשילד, התחושה הייתה שנכנסו למימד אחר. המוזיקה שלקחה אותנו למקומות אחרים ולא מוכרים (הינדי תורכי הייתי אומר, בלי שום אבחון מקצועי, פשוט ככה הרגיש לי),

  4. 79
    מנות קטנות,שירות כייפי והקומה למעלה לסגור את הערב-כייף
  5. 78
    עיצוב מהמם והעץ עם האורות ממש מיוחד
  6. 77
    קשה למצוא חניה אבל חוץ מזה אווירה מדהימה ואחלה בילוי
  7. 76
    אווירה מעולה שירות משוחרר אך סימפטי. לי היה יופי של בילוי.
  8. 75
    היינו וממש לא נהננו!!

    היינו אתמול- האוכל היה ממש לא טעים ( למעט מנה אחת של קלמארי ציזיקי). המלצר לא ממש הגיב לתלונתנו על האוכל. האזעקה של המקום הסמוך צפצפה באופן נוראי שלוש פעמים במהלך הערב. לא הציעו שום פיצוי. בשלב כלשהו פשוט ברחנו משם. לאכול קינוח במקום אחר... לא נחזור! חוויה די קשה

  9. 74
    קפה אירופה - נורא ואיום

    הדבר היחידי הטוב במקום - אוירה נעימה. השירות די איטי האו7גל גרוע ומחירים בשמים ללא הצדקה. יצאנו רעבים ולא מרוצים. ישבנו בשדרות רוטשילד ונהננו מפיצה נהדרת .................

  10. 73
    מעשנים בכל המסעדה בניגוד לחוק!

    אוכל נחמד, שירות מגעיל... הזמנו מקום, עברנו כי עישנו עלינו ועדיין כל הארוחה עישנו עלינו מכל הכיוונים (בתגובה ענו לנו כי זה מקום חצי פתוח אז כביכול מותר - מה שלא ממה נכון לפי החוק), לא טרחו להתייחס לעניין ואפילו לא להתנצל על היחס והשירות...

  11. 72
    גועל נפש

    שי רות גרוע ביותר אל תערכו שם ארועים כנראה שמנצלים את טיפשותם ופלצנותם של מזמיני הארועים מנות מיקרוסקופיות מוגשות לשולחן והאורחים נשארים רעבים עזבנו באמצע ורצנו למסעדה אחרת .לא יכולנו להינות מהאירוע

  12. 71
    מקום מדהים אווירה מחשמלת
  13. 70
    You make tinhgs so clear. Thanks for taking the time!

    You make tinhgs so clear. Thanks for taking the time!

  14. 69
    הרבה PR - שמאחוריו אין ולא כלום - מקום מחריד (התדרדרות קשה אל מול הבאסטה)

    הכתבה הזו רק מעידה עד כמה ה-PR של המקום בווליום גבוה. לצערי, לפחות מהחוויה שלי במקום, מאחורי ה-PR אין ולא כלום. תנאי הישיבה מזעזעים - המקום לא מתאים לחורף (טפטף עלינו גשם והיה מאוד קר) ; מנהל המקום באותה עת התעסק יותר מידי עם הבגדים שלו ומעט מידי עם רווחת הסועדים ; האוכל היה פשוט גרוע - החזרנו 2 מנות, חלק מהמנות היו ממש לא אכילות (ואני לא נוטה להחזיר מנות בדרך-כלל ואף לא להתלונן, אלא אם המצב באמת גרוע). המנות גם מאוד קטנות אל מול המחיר הגבוה (מכיוון שהמנות כ"כ גרועות, אולי טוב שהן קטנות...). בקיצור - מקום מחריד, מלא ביחצוני ריק. לא להתקרב.

  15. 68
    ג'יז, יקר

    גרידי באסטרדז

  16. 67
    הנפילה הגדולה ביותר של שגיא כהן. קשה להאמין

    כל סועד יודע שמדי פעם מבקרי אוכל לא קולעים לטעמו. הדבר נכון גם לגבי שגיא כהן, שלעיתים אני מסכים עם דבריו ואף משתדל להזמין מנות שהוא נהנה מהן, ולעיתים חולק עליו וחושב שהתלהב יתר המידה (ולעיתים רחוקות גם התלהב פחות מדי) ממסעדה מסוימת.
    עם זאת, המקרה הנוכחי ייחודי. "קפה אירופה" היא פשוט מסעדה עם אוכל גרוע, מנה אחר מנה, שקשה להאמין שמבקר מסעדות כלשהו יכול היה לאהוד משהו שיוצא מהמטבח שלה. או ששגיא כהן הגיע מאושר במיוחד מהבית באותו יום, או שהמסעדה הדרדרה קשות בחודשים מאז שביקר בה, או - כפי שרמזו חלק מהמגיבים לפני - מעורבים כאן מניעים אישיים ופרוטקציונריים. השורה תחתונה היא אחת: אל תבזבזו את זמנכם וכספכם על מסעדה גרועה זו.
    הייתי עם חבר, הזמנו רביולי גבינות (שמנוני וטובע בחמאה, טעם חזק שקשה לסבול אותו יותר משלושה ביסים), טורטליני טלה (שרוף ועם טעם לוואי שקשה לאתר את מקורו), סלט עגבניות (סביר, אבל יש כל-כך הרבה סלטי עגבניות טובים יותר מאז שרושפלד התמחה בכך בהרברט סמואל), וצלעות טלה (חיצונית נראות נהדר, בפועל חסרות טעם), ובצד לחם עם מטבלים (סתמי). אה, וגם מוס שוקולד לקינוח, שהיה כל דבר מלבד מוס (משהו שבין עוגה לטרטופו) שכמו הרביולי, ניתן היה להנות ממנו לביס וחצי ואחר-כך ללכת לשטוף את הפה מהטעם החזק והמטריד. דווקא מבחינת המחיר, שחלק מהמגיבים הקודמים התלוננו עליו, לא התרגשתי; מחירים רגילים למסעדות יקרות מינוס בתל אביב שמגישות מנות קטנות. אבל עזבו אתכם מהמחיר, לא הייתי אוכל שם שוב גם בחינם. בקיצור, כמאמר הקלישאה: שומר נפשו ירחק. יש כל-כך הרבה אופציות טובות יותר, אפילו בטווח הליכה של כמה דקות.

  17. 66
    היינו..התאכזבנו... קשות!

    "המקום הנכון בתל אביב"?? אתם מכירים את זה שאתם מרגישים שעובדים עליכם בעיניים אבל אתם משכנעים את עצמכם שלא? פעם קראו לזה: לחשוב שיורד גשם כשיורקים עליכם. אז זהו - צר לי להודיע: המלך הוא עירום.

  18. 65
    עבור הלחם משלמים הרבה - 13 שקל

    ולא פוקצ'ה אלא לחמניה (כן כן, ל-ח-מ-נ-י-ה) עלובה וקטנה.
    אבל האוכל טעים להפליא אם כי התמחור מחוצף.

  19. 64
    עדיף שתכתוב במסגרת משרד יח"צ או תכתוב קורות חיים לפוליטיקאים
  20. 63
    על מה אתם מדברים???

    היה מדהים נהנינו מאוד גם מהאוכל וגם מהאוירה והמוזיקה. לא סמכתי על הביקורת כשקראתי אותה אבל תוך כדי הישיבה במסעדה נזכרתי בדברים שקראתי והכל נכון. אולי נפלנו על ערב מוצלח? אולי המגיבים השליליים ציפו למשהו אחר? לי בכל אופן, זה פגע בול. כמו בכל מקום אין דבר כזה מושלם, המלצר שלנו היה בינוני ומטה. חוץ מזה האוכל טעים מאוד, המחירים בסדר גמור והמוזיקה יחד עם העיצוב של המקום בונים אוירה מושלמת. יצאנו משם מסופקים ובאמת, עם חיוך על הפנים.

  21. 62
    יש מיזם קפה אירופה לניצולי שואה ברחבי הארץ בשיתוף נוער - זו א'י היפה
  22. 61
    ממש נהנתי אחד המקומות החזקים בעיר!!!!!!!!!!!!!!!
  23. 60
    כתבה מרוחה

    לפי המריחה נראה שיש לשגיא כהן אחוזים במסעדה.

  24. 59
    חבל שקראתי את הביקורת הזו והלכתי, מקום גרוע שצוחק על סועדיו, מנות זעירות וגרועות, ללא מיזוג

    מילא היה אוכל מדהים בטעמו והייתי מקבלת את המחירים ואת גודל המנות, אבל אוכל כל כך סתמי ואפילו עשוי רע. ממש בדיחה! חשבתי שיגאל שילון יקפוץ מאיזה מאוורר ויגיד שעבדו עלינו, אבל לא. כמה גרוע.... לא יאמן

  25. 58
    איזו נפילה!

    באנו שני זוגות למקום בעקבות המלצתו של שגיא כהן.
    הרגשנו מרומים ע"י שגיא.
    הכתבה הזו היא פשוט הונאה בחסות העיתון.
    מעניין אם הכתב קיבל מתת כלשהו מבעלי המסעדה.
    האוכל נוראי. לא טעים ומאד יקר. השרות משתדל אך חובבני ורשלני.
    הזמנו את המנות עליהן המליץ שגיא. פשוט גועל נפש.
    אף אחד גם לא התייחס לכך שהצלחות חזרו די מלאות למטבח.
    ממליץ להתרחק מהמקום, ולהיזהר מהמלצותיו השקריות של שגיא.

  26. 57
    שמרו נפשותכם מהמקום הזה. אוכל מחריד, שירות מזעזע, תמחור גבוה מאד ושלא בצדק

    שגיא, כנראה שסעדת במקום אחר לגמרי מזה שאנחנו סעדנו בו אמש. וחבל שהתרשמתי כל כך מהמלצתך המשתפכת, וזו ודאי פעם אחרונה. אוכל כל כך גרוע, בתמחור כזה בלתי שפוי מזמן לא אכלתי. לדוגמא - כפית של מחית פולנטה עמוסה קליפות! ושני גבעולי אספרגוס בכמעט 40 שקלים - פשוט לעג לסועדים. פיתה עם מיטבולז שהגיעה יבשה לגמרי והתפוררה עד שנאלצנו לאכול רק את הקציצות המאד בינוניות ו"ביתיות", ודאי שלא שווה 50 שקלים, וכן הלאה ברמת הגריעות והתמחור. שלא לדבר על הישיבה הלא נוחה על כסאות ללא משענת וללא מיזוג עם מוסיקת מכוני כושר זולים. מי שקורא את זה - מומלץ שלא להתפתות וללכת לשם.

  27. 56
    קפה ארופה - פשוט מכסים!

    היינו אתמול. רצינו להרשים אורחים מחו"ל וההימור ללכת למקום לא מוכר וחדש - פשוט הצליח ובגדול! הם וגם אנחנו מאוד נהנינו! אין מקומות כאלה!

  28. 55
    שגיא - הפעם נסחפת!

    אתמול בערב אכלנו במסעדה. באוגוסט המהביל לשבת בחוץ זה לא כיף, וניחא הלחות, מזמן לא התאכזבתי כל כך, מנות לא מרשימות כלל וכלל ולא ממריאות, קטנות ויקרות להחריד. הגדילו לעשות עם המנה שנקראת "סינטה, רגע, אספרגוס" 40 ₪ עבור מנה של שני נתחים קטנטנים על גבעול אספרגוס אחד!

    " קציצות קלילות, אורז דביק, שפע טעמי למון גראס וצ'ילי" פירושו של דבר - שתי קציצות מיניאטוריות של שרימפס עם 3כפות אורז ומנה חסרת ענין – 42 ₪, לא הרגשתי חריפת, עוקצנות או למון גראס.

    רביולי סלק וגבינות – 4 חתיכות רביולי חביבות – לא יותר - תמורת 55 ₪

    "טורטליני כבש ופירות יבשים בסגנון בוכרי. זו היתה המנה הטובה בארוחה..." 5 טורטליני בגודל בינוני – 69 ₪ - נחמד ולא יותר. ויתרנו על הקינוחים והעדפנו גלידה באייסברג ברוטשילד פינת אלנבי.

    נקסט!

    1. מסעדה נהדרת! אווירה פנטסטית!

      את פשוט רואה רק שחורות

    2. צודקת במאה אחוז! פשוט נפילה של מקום, מחירים שערורייתיים עבור אוכל בינוני במקרה הטוב

      חבל על הזמן והכסף!

  29. 54
    מה הביג דיל

    בהחלט מקום לא משהו: האוכל רחוק מהליות טעים, השרות בינוני והמארחת מתנשאת ולא נעימה בעליל... כתל אביבית כבר מעל 10 שנים- נמאס מהמקומות האלה שחושבים את עצמם ומחזיקים מעמד בגלל הבעלים ״המגניבים״ שחוץ מזה אין כלום במקום! אין ספק- לשם לא נחזור... ובטח שלא נמליץ...

  30. 53
    באנו רעבים ויצאנו רעבים ובלי קפה

    קפה אירופה שלא מגיש קפה ...
    מסעדה עם מנות בגודל של מבחנה
    סתם מהומה על לא דבר ...נראה שלבעלי המסעדה יש יותר יחסי ציבור מהבנה בעסקי האוכל !

    לא ממליץ בכלל !

  31. 52
    בגדול

    היינו אתמול, אחרי כתבה מדהימה של שגיא בהארץ וכתה סופר מפרגנת בעכבר העיר. האוכל בינוני ומטה, הכמויות מעליבות והמחיר בשמיים. מנה עיקרית של 3 רביולים קטנים (כן ..3 - לא היה קשה לספור) מתומחרת ב- 59 ש"ח. שיא החוצפה הישראלית.

  32. 51
    טעים!

    היינו אתמול היה כיף!

  33. 50
    ככה זה הולך

    כמעט כל ביקורת אוכל מתוזמרת ומוזמנת..לא מתאים.

  34. 49
    אוכל בינוני ומטה

    אין לי מושג מה שגיא כהן לקח...
    כתבה חנפנית ומתחסדת.

  35. 48
    סופר נהנתי חבל לשמוע שכל כך הרבה לא. :\
  36. 47
    כיף באירופה

    היינו אתמול וישבנו 4 שעות,אוירה מדהימה,ממש חו"ל ,אוכל טעים ומדוייק,ניינו עם שני זוגות חבריםמחו"ל שלא הפסיקו להתפעל,צריך לדעת לפרגן ,ממליץ מכל הלב

  37. 46
    שגיא זה מלשון שגיאה??

    הפעם האחרונה בהחלט שאני קורא ביקורת מסעדות או כל מילה כתובה אחרת של השגיא הזה! הבחור קיצוני בטירוף! מסעדה שלא אהב, הוא ישפוך עליה אש וגופרית ותמרות עשן, עד שיהיה ברור שהיא אינה מסעדה אלא חלטורה שמלעיטה את לקוחותיה בזבל אורגני ובחומצה אקוסטית, בכדי להרוג! אבל גרוע מכך מסעדה שמשום מה אהב (ואולי בכלל הוא מקבל אתנן ממסעדות? לא אמרתי) הוא ישתפך עליה ברומנטיות דביקה, וייחס לה כוונות עילאיות בכל מנה וכל עציץ.
    שגיא תבין, המסעדות לא מתחלקות לטובות נגד רעות, ולכל מסעדה יש מעלות וחסרונות, יש טובות יותר וטובות פחות, וממבקר אובייקטבי מצופה ביקורת מאוזנת, המתארת פחות או יותר את התרשמותו של הסועד הסביר מהמסעדה, לא יחסי ציבור למסעדה א' ועריפת ראש למסעדה אחרת!

    1. חומצה אקוסטית=חומצה קאוסטית

      דקויות

  38. 45
    לא נעים ולא טעים

    מילא האוכל הלא טעים שעוד איכשהו היה נסלח... מעולם לא פגשתי מלצרית כלכך אינטנסיבית ולא נעימה שבסוף הערב גם צעקה עלינו אחרי שנפלה בחשבון טעות "יאללה כולה עשר שקל" - כנראה התבלבלה וחשבה שהיא באמת בבסטה

  39. 44
    הייתי השבוע. היה גרוע ומאכזב. אוכל לא טעים, מלצריות שמרכלות בתוך האוזן

    והמחיר.. נו שוין.
    כל זה לא היה מפתיע אותי אילולא הביקורת המהללת של שגיא כהן. מצטרפת לאכזבה של שאר המטקבקים. אני לא יחצנית ואין לי שום אינטרס, סתם תחושה שרימו אותי. האוכל פשוט היה לא מרשים, לא טעים ולא מיוחד. סתם. זו המילה.

  40. 43
    מהומה רבה על לא דבר

    בלי להתלהם נראה כי הדעות של הכלל מאוד שונות מהדעות של ידידנו המבקר.
    המקום יותר מדי "מלא בעצמו" האוכל סבבה (בהחלט לא מעבר) ומתומחר יקר.
    היין יקר ב-30% לעומת מקומות אחרים.
    בעיקר בשביל לראות ולהיראות - אם בא לכם גם להנות לכו למקום אחר

  41. 42
    שגיא, כל הקרדיט שבנית אט אט התרסק באחת...

    אין ספק , הגענו עם ציפיות בשמיים. כל מנה שהגיעה ,גרמה לנו להביט זה בזו בהשתוממות.. טוב, אולי המנה הבאה תרגש??... כלום. השיא היה מנת הרביולי סלק מבצק קשיח וצמיגי במילוי גבינות חסר טעם, במיץ דלוח הקרוי רוטב... 3 יחידות במחיר 59 שח (!!) טוב ,פריירים לא מתים... אבל מחפשים מבקר מסעדות חדש ואובייקטיבי.

  42. 41
    בין כמה היה השטורר הזה? 150 כשפתח את המאפייה

    לא ברור איך שטורר ב-1725 מתמנה לאופה רשמי של ורסאי ו105 שנים אח"כ פותח חנות מאפים... בחור מוכשר!!!

  43. 40
    מרגיש כאילו משהו שילם לך שגיא לתת ביקור טובה! האוכל לא היה טעים והצוות עסוק מדי בעצמו

    השף לא טוב, יהיר והאוכל לא שווה חצי ממה ששילמנו עליו

  44. 39
    תתבייש לך שגיא כהן

    אתה לא אובייקטיבי בעליל ואם אתה כן אז אין לך מושג ולא חצי מושג על מה שאתה מדבר

  45. 38
    "חרדל לא אלים.."?!...שאלוהים יעזור לך...
  46. 37
    באמת? לא מה שחוויתי.

    הייתי שם שבוע שעבר. קשה לקרוא למקום זה מסעדה כי עיקר התלהבות ודגש על אווירה והייפ. אוכל טעים, אלכוהול יקר מאוד, שרות גרוע, מקום עצמו לא מי יודע מה נוח ומזמין. שגיא - לא היית אובייקטיבי בגרוש. כל כך ברור שבעלי המקום חברים שלך ולכן היית צריך לתת למישהו אחר לכתוב את הביקורת.

  47. 36
    מקום מדליק!

    כיף כיף כיף

  48. 35
    קפה אירופה

    רוגוב אתה חסר ..!

    1. כ"כ חסר....
  49. 34
    פראיירים לא מתים הם עומדים בתור לשלם
  50. 33
    מקום אש!

    המקום הכי מפנק ,צריך לבוא מאוחר!

  51. 32
    מתקשה להבין, אם הכותרת של הכתבה הקודמת על המקום אוצרת בתוכה את "המקום הכי נכון בתל אביב", אזי שכבר ניתנה ביקורת. מה הטעם בעוד אחת?
  52. 31
    גועל נפש של מסעדה, לא מובן למה אנשים משלמים על
  53. 30
    לירושלמי כמוני שמביט מהצד, כל ההייפ התל אביבי הזה סביב מסעדה נראה דיי מגוחך. כתבי הארץ מתנהגים כמקומון ומפציצים בכתבות על מקומות בילוי של הברנז'ה התל אביבית. נו, שיהיה...
  54. 29
    מדהים. הכוונה לביקורת

    מי שעוקב אחרי המדור שם לב שכל מה ששנוא על כותב המדור, הוא ה dna של המקום הזה.
    בינינו - כמה אפשר להשתפך על סברינה? רק בשביל להראות שמישהו יודע היסטוריה ובפגרת הקיץ של אולפן ליגת האלופות אין קהל להגיגים.

  55. 28
    תמיד אוהב לקרוא את שגיא כהן אך הפעם מאוכזב קשות

    יש במקום הזה את כל מה הוא תמיד יוצא נגדו (ובצדק) והרבה.
    ובכלל עם כתבת היחצנו"ת הבוטה של דפנה ארד זה לא נראה טוב......

  56. 27
    מקום מהמם!!!! כיף בקיץ בת"א!
  57. 26
    המקום היחידי שלא משעמם ללכת כל ערב!גם בגלל האוכל וגם בגלל האווירה
    1. נו באמת?! איזה עניין בדיוק מצאת במקום הזה?
  58. 25
    כצרכן ביקורות אוכל, אתה לא נשמע הכי אמין..

    זה אחלה לפרגן, ויש מצב שכל מילה בסלע אבל כשהכל מושלם זה קצת מוזר.. בדיוק אתמול עברתי דרך המקום ובאמת אמרתי שצריך לתת לו הזדמנות כמובן אחרי שכל ההיפ יעבור.. דיי עמוס שם
    ושמחתי לראות את הביקורת שלך הבוקר אבל היא פשוט לא נשמעת אמינה מספיק, יותר יח"צ פחות אותנטיות, אני אוכל בהרבה מסעדות ואין מושלם יש כמעט מושלם והכל כמובן בשיכלול גורף של כל התנאים אוכל אוירה שירות
    הביקרות שלך גרמה לי לרצות לקרוא ביקורות נוספות לפני שאדרוך שם
    סתם טיפ למחשבה,,,,

  59. 24
    יותר מידי בקר+אלכהול = תיסמונת גאוט = שיעורי חומצת השתן
  60. 23
    שגיא, אתה לא קורא הארץ?

    אני לא מבין, או שהמסעדה הזו מעולה גם מהכיוון הקולינארי וגם באדריכלות שלה. או שיש פה יחצנות מטורפת. בכל מקרה אין סיבה שתאכלו לנו תראש עם שתי כתבות בשבוע.

  61. 22
    יושבים אחד על השני בסגנון מסעדה עממית ומרגישים שייכים לעדר . זה כתבת פירסומת לשום כלום.
  62. 21
    מלצריות מבולבלות אוכל בינוני

    ציפיתי ליותר מהנבחרת המיוחצנת. הייתי לפני שבועיים והתבאסתי מהבלבול וחוסר המקצועיות של המלצריות החובבות וגם מהאוכל הממש ביננוני. מוזר, כי פעם מלצריות כאלו היו שורפות לשגיא כהן את הפיוז. גם אני תוהה מה קרה לו...

  63. 20
    100% paid article
  64. 19
    קצת מעייף לקרוא מרוב שבחים...
  65. 18
    צביעות

    כמה נפלא לאכול ב408 שח בשדרה ולאחר הארוחה היידה שרה הולכים לאוהל להפגין

  66. 17
    המקום לא כשר. וחוץ מזה די דוחה.
  67. 16
    האוכל בינוני ביותר

    המקום יפה ונעים ; האוכל על גבול הגרוע . סלט עגבניות עייף ועמוס שום ; טונה לא טריה ; רוטב שמקלקל את האורז הדביק ; רביולי גס עם בצק לא עשוי . קפה עדיין אין - חסרה המכונה . לסיכום - ביקורת מסעדות שגויה של שגיא כהן

  68. 15
    סופ"ש אחד, שתי כתבות על אותו מקום?

    אני מניחה שתמיד יש ענייני יח"צ בתחום, אבל לא עדיף לעשות את זה בצורה מעודנת יותר? מביך.

  69. 14
    בגרדיאן זה לא היה עובר
  70. 13
    כתבת יח"צ

    ראוי לציין שזו כתבת יח"צ ולא ביקורת אוכל לא?

  71. 12
    מלצרית לשעבר

    הבסטה היתה מקום שברגן את הבורגנות - אוכל טוב, קינוחים טובים עוד יותר, מחירים מופקעים ובעיקר היתול בלקוחות, ששוכנעו להאמין שהם נהנים מלשפוך שם סכומי עתק על "מקומיות" (או שמא על האפשרות לשבת "קרוב לשוק" מבלי, חלילה, להגיע אליו). הוסיפו על זה סנוביזם וחשיבות העצמית מופרזת של מנהל המקום, יחס מבזה לצוות שאינו נמנה על הידוענים התורנים, כבוד מוגזם ל'בעלי המאה' -- וקבלו כל מה שבזוי ב"תל אביביות".
    עד שהשף המוכשר הזה ישכיל להפרד מבן זוגו החמדן והשמנוני לניהול המקום, מוטב לוותר על התענוג.

    1. לא מכיר את הרכילות אבל כשאכלתי שם באמת לא הבנתי על מה הביג דיל. אוכל טעים שאם היה מתומחר 50% היה גם כדאי להגיע שנית
    2. צודקת. שומר נפשו ירחק!

      מהיכרות אישית עם הנפשות הפועלות, ממליץ לכל בר דעת להתרחק מהמקום, וכמובן גם מהבסטה.
      אלו מקומות שמכבדים רק כסף, לא בני אדם. בשל כך, "בן הזוג השמנוני" מהווה חסם עקרוני של הגעה למקום. מי שהיה שם, מבין.

    3. אאוצ'..חזקק ביותר.
    4. ממש לא שוכנענו להאמין בכל זה, ממש לא מקומי, מחירים מביכים בגבהם מנות מביכות בקטנותן ויחס מתנשא להפליא של הצוות. בשביל שירקו עלי מטאפורית ביחס ובתמורה אין לי כל עניין לשלם 98 ש"ח על משהו שנראה כמו פיתה קטנה עם גבינה ונקרא משום מה פיצה.
  72. 11
    גועל של כתבה

    וגם מקום די מאפן, מתאים לחברה מחוץ לעיר שבאו לגור פה קצת

    1. בעיר שבנויה כולה על תנועה ותחלופה הביטוי "תל אביב מלידה", בהקשר הביקורתי, נראה כלא יותר מיבבה חרדה של אדם זקן ונרגן שאינו מתמצא עוד בהילכות העיר.
    2. אני תל אביבי ומשוגע על המקום
  73. 10
    קפה אירופה

    אחרי סיום מלחמת העולם השנייה הגיעו ניצולי שואה רבים לשבדיה. הם נהגו להיפגש ב"קפה אירופה" ולחפש את קרוביהם. אבל מי יודע היסטוריה בתל אביב הרקובה? מי יודע שבהרבה מקומות פותחות המחלקות לשירותים חברתיים מועדונים לניצולי שואה בשם "קפה אירופה"? הבורות שולטת בריקבון התל אביבי.

  74. 9
    אולי כתב אוכל מקבל שירות טוב, אני סבלתי...

    מנות שנשכחו ומעולם לא הגיעו, בלבול במשקאות שהזמנו, (גרמו לי להוריד צייסר שונה ממה שהזמנתי) שירות איטי ומפוזר, רוב המנות שהזמנו היו סבבה, חלקן רגילות להפליא. לוקיישן מגניב.

  75. 8
    פתאום שגיא כהן אוהב מקומות עם מוזיקה?

    אחרי אוסף המניפסטים דמויי ביקורות אוכל שלו שבהם טען פעם אחר פעם איך מסעדות שמשמיעות מוסיקה חזקה ושמות דגש על אווירה מזלזלות בקהל שלהן, ובאוכל, והן פושעות נגד האנושות, אז פתאום כשמדובר בחברים שלו זה בסדר, ויש התפתלויות עלובות בסגנון "המוסיקה עליזה מאוד...אבל היא לא מחייבת לשים כוס על הראש ולפצוח במחול". רוגוב, אתה חסר.

  76. 7
    לא מוגזם ולכתוב כל כך הרבה על עוד מקום סטנדרטי תלאביב? גם לשלם כל כך הרבה
  77. 6
    הרבה יחסי ציבור ומעט מאוד איכות

    היינו פעמיים. שני זוגות.
    חוץ מפירושקי נחמד הכל לוקה בחסר. שירות חובבני ומבולבל, מנת קציצות ברוטב קוקוס שאין לה טעם וסלט עגבניות מחופף. לחם טעים.
    בקיצור - מתאים לביצה התל אביבית המהבילה. משתינים עלינו ואנחנו חושבים שזו הלחות של הקיץ.
    שגיא כהן, פעם האמנתי לך יותר...

  78. 5
    קפה אירופה

    מקום מדהים! עובד על כל החושים! קוקטיילים - סוף הדרך!

    1. ועוד איזה קוקטיילים!!!!!!!!!!!!!!!1
  79. 4
    אכן אחלה מקום

    כמעריצי הבסטה שמחנו לגלות שוב את אותו הטאצ' שלא מנסה למצוא חן או להתחנף, אבל עדיין מצליח לרגש. חבל שעכשיו יהיה מלא:(

  80. 3
    מעניין, לא שתית כלום...בטוח ביקורת אובייקטיבית שנועדה לעזור ל...בהצלחה בכל אופן (-:
    1. מה אתה חושב שזה בדואה?

      מה אתה חושב שזה בדואה?

  81. 2
    מה קרה ללשון של שגיא כהן?

    התעשייה ממש מודאגת. בתקופה האחרונה קשה לחלץ את לשונו של שגיא שישבנם של שפים לא מעטים. מה קרה לו? היינו במקום הבינוני והזחוח הזה, ואתם יודעים מה? המלך הוא עירום. כן, אשכרה. אוכל ממש בינוני ושירות מתחת לכל ביקורת. אבל מה? המגניבים נמצאים שם ואפילו לזיגלר הם עושים כבוד. אז יאללה פראיירים, עוד קייץ של חארטה לפניכם.

    1. או שאתה לא מבין באוכל או שאתה לא יכול לחוש את האווירה
  82. 1
    שגיא

    ה ג ז מ ת !!! טמבל