המהדורות הדיגיטליות של הארץ - באתר בסמרטפון ובאייפד - חודש ראשון ב-4.90 ₪ בלבד
מצטרפים ומשדרגים לאחת מחבילות התוכן האיכותי של הארץ. עכשיו במבצע השקה! רק 4.90 ₪ לחודש הראשון. נסו עכשיו >>
הרשמה למערכת
שם פרטי
שם משפחה
דוא"ל
סיסמה
אישור סיסמה
טלפון נייד
 ?נרשמתם בעבר לאתרי קבוצת הארץ התחברו   |   שחזרו סיסמה

ביקורת || "יומנגס": היום של הקציצה

מצד אחד, שולי הדרך, תחנת דלק, רכבי שטח. מצד שני, 20 סוגי גבינות מעולות, שילובים נדירים של בשר ורטבים, יודעים מה? אפילו כמהין. ביקור במסעדת ההמבורגרים "יומנגס"

מסעדת "יומנגס" היא שמורת טבע. יותר מזה, מסעדת ההמבורגרים הנפלאה הזו בשרון היא כמעט פאטה מורגנה. בתוך האוקיינוס העכור של יומרנות, חנופה וחקיינות שהוא הקולינריה הישראלית, "יומנגס" היא אתנחתא נדירה של צלילות, כנות ובהירות. בואו נקצר. הנה הסיכום: "יומנגס" הוא מקום קטן וזול שעושה אוכל גדול. ועכשיו בהרחבה.

לפני כשנתיים שני אחים ממושב בורגתה יצאו לראות סרט עם אבא שלהם. אחרי הסרט הם נכנסו לאכול המבורגר באחת הרשתות האופנתיות. השלושה השאירו סכום עתק, ויצאו רעבים. אנשים מהיישוב מתרגזים. אנשי ארץ ישראל הישנה והטובה אומרים: "רגע, אנחנו יכולים לעשות את זה הרבה יותר טוב במו ידינו". שני האחים החליטו לפתוח מסעדת המבורגרים. הם קבעו שבכל יום חמישי הם יהפכו את החצר במושב להמבורגריה. ביום החמישי השלישי כבר היו 120 איש. הם פיתחו המבורגרים ענקיים (פירוש שמה של המסעדה, Humongous, הוא "עצום"), טעימים להפליא, שניצלו בתשומת לב והוגשו - אני מתנצל על המילה הארכאית, אבל אין אחרת - בחברמניות.

ההצלחה הראשונית הובילה למהפך: העסק עבר מהחצר לסככה. ההמונים - השמועה על ההמבורגרים המופלאים מבורגתה עברה ברשתות החברתיות; מתברר שאפשר להשתמש ברשתות האלה גם למהפכות קולינאריות - המשיכו לזרום. ואז התרחש אירוע היסטורי: בפעם הראשונה למושבניקים היו בעיות עם גשם. כשהגיע החורף, הסככה הפתוחה דלפה. השניים החליטו לקחת מקום במושב ולפתוח מזללה. מתברר שאסור. ועכשיו מגיע החלק המצחיק: שני האחים האלה הם אנשים כל כך מוזרים, שכשאמרו להם שאסור, אתם יודעים מה הם עשו? אתם לא תאמינו. לא, לא פנו לעורך דין. לא, הם לא פנו ל"חברת שמירה פרטית". לא, הם לא התקשרו לחבר כנסת רודף כותרות. תתכוננו לצחוק. אמרו להם שאסור, אז הם סגרו את הדלתות. טיפוסים משונים.

"יומנגס". הגישה החברמנית צילום: נמרוד גליקמן
"יומנגס". הגישה החברמנית צילום: נמרוד גליקמן.

הם חיפשו מקום חליפי ומצאו חלל קטן בתחנת הדלק "דלק" שליד צומת קלאנסווה (כשנוסעים מזרחה, פונים ימינה בצומת שלפני ניצני עוז), ועכשיו הם מגישים שם את ההמבורגרים המופלאים שלהם. אם תיאור הדרך נשמע מסובך, אל דאגה, פשוט סעו בעקבות השיירה. כשהגענו למקום, החנייה בתחנת הדלק היתה פקוקה במכוניות שחנו זו אחרי זו. רק בעיה אחת יש עם המקום הזה. הוא כל כך מוצלח, וכל כך מקורי ומדויק, שהשלב הבא ברור לי, בדיוק כמו שהוא ברור לכם: יקומו מעתיקים.

אני מניח שתוך שלושה חודשים, לכל היותר, יצוץ המעתיק הראשון. אז יש לי רק דבר אחד להגיד לך: תתבייש. כי אם לא הבנת מה עושה את ההמבורגרים של "יומנגס" לכך כך מיוחדים, אסור לך להתעסק עם אוכל.

ומה שעושה אותם מיוחדים הוא מה שכל כך נדיר בקולינריה שלנו: העובדה שהם רעננים, ונעשים עם כל הלב. "יומנגס", מעבר לאוכל הנהדר, היא גם מקום נפלא. מדובר במסעדה קטנה, שהיא הדבר הכי קרוב לדיינר של המאה ה-21 שאפשר להעלות על הדעת. מצד אחד, שולי הדרך, תחנת דלק, רכבי שטח של סיירות. ולמהדרין: טבלת שיאנים. מצד שני, גורמה עדכני. עשרים סוגי גבינות מעולות מכל העולם, שילובים יוצאי דופן של בשר ורטבים. אתם יודעים מה? אפילו כמהין וכבד אווז.

השיטה כאן היא קודם כל ליהנות מהקסם. שבו רגע וחוו את החוויה: מסעדה שטוב לה עם עצמה. כמו שהיא. ואז בחנו לעומק את נפשכם. האם אתם מסוגלים להתמודד עם המבורגר של 660 גרם? אני יודע שאתם עושים עכשיו עם היד: "אה, קטן עלי". באמת? זה לא צחוק. הדבר הזה מגיע עם צ'יפס, עם תוספות, בתוך לחמניה מצוינת ועם רטבים. אז אם אתם לא כאן בטקס סיום מסלול, נסו אולי - לפחות לפגישה ראשונה, ותיכף נרחיב - דווקא את אחד ההמבורגרים הרגילים. אלה של 220 גרם. למה? כי כך קל יותר להשוות. המבורגרי ענק איכותיים הם דבר נדיר. המבורגר של 220 גרם אפשר להשוות. וכל השוואה תצא לטובת "יומנגס".

למתחילים, למתקדמים, למשוגעים

יש במקום שישה סוגי המבורגר: קלאסי, תערובת בשר שנטחנת במקום; מכסיקאי, אותו דבר, אבל עם פלפל חלפיניו ומרינדת צ'יפוטלה שמגיע בשלוש רמות חריפות: מתחילים, מתקדמים ומשוגעים; איטלקי, תערובת בשר שלתוכה נטחנים חמאה, בזיליקום וגבינת פקורינו; מזרחי, תערובת בשר בקר וכבש שמגיעה עם פטרוזיליה ושני סוגי טחינה; אוסטרי, מבשר לבן; וצרפתי, מבקר שנטחן עם חרדל דיז'ון, שמן כמהין לבנות וכבד אווז, כשמעל הכל ריבת בצל. לא בחירה קלה. והיא נהפכת לקשה עוד יותר, אם אתם ותיקים.

מתברר, שבנוסף למבחר המצוין הזה יש גם המבורגרים במהדורות מוגבלות. ביום שהיינו היה - לא היה, נגמר - המבורגר פיני: המבורגר מבשר אווז. ויש גם - לא היה, נגמר - המבורגר קאריבי. בכל מקרה, גם אם היה, ספק אם היה לנו צ'אנס להניח יד על אחד המיוחדים. האח שמקשר בין המטבח ללקוחות - להגיד על מופע קסם מתפרץ שכזה ממלצר, זו פשוט גסות רוח - הבהיר לנו בגילוי לב שהשיטה כאן היא שיטת הפושרים. אתה מתמכר להמבורגרים הרגילים, ואז אתה מוכרח לחזור בשביל המיוחדים.

אז קודם כל, לאלה שממכרים אותך. ניסינו שלושה המבורגרים במידה הקטנה (בין ה-220 ל-660 יש גם המבורגרים של 440 גרם): קלאסי (בגלל השם), איטלקי (בגלל הפקורינו), ואוסטרי (כי אי אפשר לעשות המבורגר טוב מבשר לבן, נכון?). ואז התברר שהחלק הקשה עוד לפנינו: מה להוסיף מעל? התוספות מבלבלות בעושרן, באיכותן ובעיקר במידה שבה הן מתאימות להמבורגרים. אבל לא סתם להמבורגרים: להמבורגרים של אנשים שכבר ראו אוכל.

קודם כל הגבינות. יש במקום הקטן הזה חמישה סוגי צ'דר מעולים כתוספת על ההמבוגר (ובהם צ'דר פייב עמוק הטעם), ארבעה סוגי גבינות מעושנות (ובכללן פרובולונה), ארבעה סוגי גבינה כחולה (כולל סטילטון), ארבעה מיני גאודה, ארבעה מיני גבינת עזים (כולל תום), רובן מייבוא, חלקן ממחלבות איכות מקומיות. יש חמאת צנוברים וחמאת פלפלים קלויים, יש פטריות משלושה סוגים. ויש, כמובן, בייקון פריך וביצת עין. בתוספות המיוחדות יש קוביית בשר כבש ושומן כבש, פרוסות אנטרקוט בצלייה איטית, קוביות חזה אווז, ועוד ועוד ועוד.

אחרי התחבטות מודרכת, הכרענו. על ההמבורגר הקלאסי: צ'דר חלפניו ורצועות בייקון; על האיטלקי: צ'דר פייב וביצת עין; על האוסטרי: תום עזים ופטריות מאודות. האמת? יכולנו לבחור, באותה מידה, במוץ וגבבה. ההמבורגרים כל כך טובים, שזה כמעט לא משנה. אז נכון, התוספות מקנות להם את נגיעת הגורמה, אבל בפעם הבאה שאהיה כאן - ולוואי במהרה - אני מתכוון לנסות קודם כל המבורגר נקי. כי ההמבורגרים כאן הם בדיוק הסיבה שבגללה המציאו את ההמבורגרים: מצד אחד, בשריות עסיסית ונגיסה, כזו שאתה מרגיש שאתה אוכל בשר, ומצד שני, עושר טעמים ובנות-טעם שאפשר להקנות לבשר בעזרת טחינה ותיבול.

וההפתעה הגדולה: ההמבורגר האוסטרי. הוא היה יוצא מהכלל. המבורגר שנהנה מכל טעמיו של בשר לבן, אבל בלי היובש שמאפיין לעתים את הגרסה הטחונה של הבשר הזה. האיטלקי עינג בניחוחות בזיליקום, הקלאסי הצדיק לחלוטין את שמו, וליד הכל הגיעו צ'יפסים עבודת יד: ארוכים, עבים, שמנוניים. בעניין הזה, כידוע, יש שתי אסכולות: אוהבי הפריך, וחובבי השמנוני. אני שייך לאוהבי הפריך, אבל אין מה לעשות: להמבורגרים האלה מתאים שמנוני. אני מבין שבפורומים ההולמים מתנהל כעת ויכוח סוער בסוגיה. אני הצבעתי בעד השמנוניים, בסוף, הפתרון בטח יהיה גם וגם.

לקינוח, הלכנו לפי הספר: מילק שייק שוקולד גדול. בן וג'ריס. עוגיות שוקולד. פתטי ופנטסטי. "יומנגס", אם כך, מצטרפת לרשימה המצומצמת מאוד - סנדביץ' טוניסאי בנתניה, שיפודים באולגה - של מסעדות תאווה. אלה שפתאום עולה לך הטעם בפה, וזה לא ייעלם עד שלא תיסע. המבורגר? עם כל הכבוד ובאופן חד משמעי: "יומנגס".

"יומנגס", תחנת "דלק", 500 מטר דרומה בצומת קלאנסווה מכביש 57. טל. 8943656-09

ערך את העמודים: דורון קורן

הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

 
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
הצג את כל התגובות פתוחות 01 אני לקוח קבוע של יומנגס מאז שהם נפתחו ori yohannes
  • 13:49
  • 31.08.12

ובכל פעם שמגיע אלינו אורח לסופש, אנחנו לוקחים אותו ליומנגס (במקרה והוא לא צמחוני).
יש הרבה סיבות להגיע לשם שוב ושוב אבל הסיבה העיקרית היא כי יש במקום הזה המון נשמה וזה מחלחל לכל הרמות: מהאיכות והרמה של הבשר והתוספות ועד השירות של טל (האח ה"קטן") והאהבה שיש לו להמבורגרים שלהם. זה אולי ההמבורגר הכי טעים בארץ, אבל זה דבר ראשון ההמבורגר הכי אהוב בארץ ואני גאה לחתום את השם שלי על התגובה הזאת.

02 אפשר לאכול ולשבוע גם בלי לנהוג כבהמה, אף שבהמה עדינה עלתה לעולה. "רכבי שטח של סיירות"; אז מה??
  • 19:02
  • 31.08.12

ושעבי הבשר בתצלום לא יתלוננו על הסתיידות עורקים.

שגיא הידרדרת.

03 כתבהיפה טל
  • 19:41
  • 31.08.12

כתבה יפה

04 יומנגס ה-המבורגר ניסים
  • 21:05
  • 31.08.12

המבורגר מ-ע-ו-ל-ה, מקום קסום אוירה נפלאה, שווה להגיע מכל פינה.

05 מהיום בגלל הפרסום זה כבר לא יהיה מקום קטן וזול  (לת) הצלחה עולה לראש!
  • 10:15
  • 01.09.12

06 עם ה"תוספות" זה כבר לא ההמבורגר המוכר והאהוב קציצה עם תוספות?
  • 10:17
  • 01.09.12

והעיקר - כמה עולה הדלק להגיע לשם וכמה עולות התוספות?? כדאי או לא?

07 למה אין תמונה???  (לת) קרניבור
  • 12:57
  • 01.09.12

08 מה קרה שלא הצגת חשבון הפעם?  (לת) מעניין........
  • 17:24
  • 01.09.12

09 למה לא מציינים מחירים בכתבה? רפי גינת
  • 19:58
  • 01.09.12

ק-ו-מ-ב-י-נ-ה

  •   בכתבה המודפסת בעמ 55 יש מחירים ניסים
    • 14:01
    • 02.09.12

    מתוך העיתון,
    המבורגר 220 ג 37 ש"ח , טבעות בצל 25 ש"ח, המבורגר אוסטרי 220 ג' 46 ש"ח, תוספת גבינת צדר פייב 10 ש"ח, תוספת תום עזים 12 ש"ח מילק שייק 25 ש"ח, סודה 8. ש"ח מנת ההמבורגר כוללת ציפס.

  •   רפי, בן אדם גדול כמוך ומה שמעניין אותו פה זה המחיר?  (לת) עננ
    • 00:19
    • 18.09.12

  •   נראה לך שרפי גינת המפורסם יפראסם פה תגובה מדובר במתחזה  (לת) איפה אתה חי
    • 13:14
    • 28.06.13

10 מקום נפלא עם טעם נהדר תומר
  • 22:10
  • 01.09.12

כל מילה ומילה בכתבה נכונה, לדעתי שווה גם את הדלק! כל בנאדם שקורא לעצמי "מבין" או "אוהב" אוכל, חייב לבוא למקום הזה, פשוט מדהים!

11 אוכל כבד, רווי כוסטרול על גבול האבסורד... רבי
  • 19:05
  • 07.09.12

חוכמה קטנה לעשות המבורגר שמן כלכך למעט אנשים
ושיהיה טוב בטעם אבל רע מאוד לנו...
אכלתי במקום עם 6 חברים וטעמנו לא מעט, מעדיף מוזס!

12 חייבים להדק את הקצוות בני
  • 20:05
  • 08.09.12

ביקור במקום 8 ימים לאחר פרסום הביקורת המדהימה. ההמבורגרים אכן ראויים לכל שבח, כפי שפורסם. החבר'ה באמת תפסו את הנוסחה. המחירים כבר עלו טיפסו להם ביותר ביותר מ-10% בתוך שבוע ("הדלק התייקר" מספר לי המלצר...) והמבורגר רגיל עולה כבר 42 ש"ח (לעומת 37 בכתבה). והשירות, אוי השירות. נחמד שהמלצר מתיישב באופן סחבקי ליד השולחן כדי לקבל הזמנה, אבל שידע לרשום מה שמזמינים. שתי טעויות בביצוע ההזמנה זה קצת יותר מדי (גם בגודל ההמבורגר וגם בדרגת הצלייה). אומנם פיצו אותנו, מבלי שביקשנו דבר, אבל לא עבור הפיצוי הגענו. גם במילקשייק הייתה בעייה, תחילה הגיע מלצר וסיפר לנו שלבן אנד ג'ריס אין גלידה בטעם קפה וגם לא בטעם דובדבנים (צ'רי גרסיה)... ולמעשה יש רק שלושה טעמי מילקשייק. אחר כך התברר שגם מן השלושה, אזל דווקא הטעם שהזמנו... חבל. כשמשאירים בארוחת צהריים 500 ש"ח, מצפים גם לשירות שישתווה לאיכות המזון.

13 עדיף איוו בירושלים אבנר
  • 08:56
  • 19.09.12

ההמבורגר של יומנגס מלא שומן וכבד!
לעומת זאת של איוו בירושלים המבורגר אמיתי עם רמת שומן סבירה<ותאמינו לי אני חובב מושבע של המבורגרים.!!!!!!!!!!!!!!!

14 המשך המגמה זאב לבן
  • 16:51
  • 30.09.12

אם זה שגיא כהן מהכדורגל, אז אפשר להבין את הכברת המילים.
בתחומים שבהם עוסקים אנשים שמילים הם לא הצד החזק שלהם, התפתחה כבר כמה שנים, בדומה לתחומים מעשיים אחרים, מגמה של ברברבנות לאין קץ,
שאולי שגיא כהן הוא הנביא שלה, הבעיה הנוספת שהיא נושאת בחובה,
היא שאהרוני ואוחנה ( ועוד שורה ארוכה של ברברני על) השתלטו לנו על האזניים. בעתון אפשר בקלות לסנן.

15 אוכלביבים וכל ביבי
  • 20:12
  • 03.10.12

יומני היקר .שלושה ימים ומשפחה שני נשים וגבר בניו יורק
כל יום בלסו ברגרקינג ועדיין היה להם ביקורת על מסעדות ואוכל
יומרנות ישראלית ממדינת ביבי הו וברק הידה

16 תסעו אתם לקלאנסווה בשביל המבורגר! סכנת חיים!  (לת) BJ PEN
  • 13:24
  • 02.12.12

17 שווה, שווה הבולס
  • 08:19
  • 15.12.12

מקום מופלא למה פתוח רק מ-6 בערב?

18 התמונה של המסעדה ממש יפה, אבל כיום כבר לא מתאימה ! צילה18
  • 17:33
  • 08.01.13

צפוף שם רצח, אין מקום לנשום, ההגעה בלילה לא סימפטית כי חשוכה כל הדרך,
הגבינות שמגיעות הן קטנות ומעליבות, והמחירים צורמים. בצ'יפס מגיע בשפע
מוגזם בכדי לעשות רושם של מנה גדולה. הוא עשוי מתפו''א לא מקולף וזה פוגם
הן באסטטיקה והן בטעם. איש לא שאל אותי אם אני אוכלת קליפות ואם בא לי צ'יפס כזה. האיטלקי היה הכי טעים, השאר סתם יומרנות לשמה.
בקיצור, לבוא פעם אחת, לסמן V שהייתם ולהמשיך למקום אחר !

19 אכזבה גדולה! דידי
  • 08:06
  • 14.03.13

הלכנו בעקבות הכתבה. האנשים באמת נחמדים, אבל המקום נראה כמו מועדון נוער של קיבוץ לכל היותר. המלצר שואל אותנו, איך תרצו את ההמבורגר עשוי? מדיום או מדיום וול? השבנו מדיום וקיבלנו קציצה שאחרי ה well done הטבח נתן עוד איזו דקה או שתיים, רק כדי לוודא הריגה. ואם זה לא מספיק אז הלחמנייה יבשה ומתפרקת, הצ'יפס קרנצ'י בערך כמו הגיבץ' של סבתא שלי. ולבסוף - לא פחות גרוע - אין בירה כדי לשטוף את כל המנה הבינונית הזו. רק משקאות קלים..
נו טוב, אולי למי שגר באזור זה פתרון טוב בהשוואה לבילוי ב yellow הקרוב, אבל לא הייתי נוסע לשם במיוחד, חבל על האכזבה..

20 לחץ דתי נורית
  • 11:27
  • 14.03.13

האם הם הורידו בירות ובייקון מהתפריט בעקבות לחץ דתי מהכפר? אם כך לא מן הראוי שבכתבה יהיה אזכור לכך או שהתערבות הדת במקרה הזה היא לגיטימית בעיני הארץ?

  •   לחץ דתי מוסלמי במקרה זה נעמה
    • 20:30
    • 21.03.13

    האוכלוסיה הערבית מוסלמית בסביבה לא אוהבת שלנוער שלה יש פיתויים בדמות בשר לבן ואלכוהול, ועל כן הציעו בחביבות לבעלי המסעדה שיורידו את הפריטים הללו מהתפריט, או שהם יקומו בבוקר לגלות שמישהו בישל את המקום ברמת well done.

21 פשוט מדהים איך הכתבה הזאת מיועדת לתל אביבים אחד
  • 16:45
  • 11.04.13

איך מגיעים? פשוט מאוד, נוסעים מזרחה ורגע לפני ניצני עוז פונים ימינה.
זה שכמה מטרים מזרחה נמצא כביש 6 לא באמת מעניין את כהן הפל-צן. מגיעים מהצפון? מהדרום? מירושלים? זה לא באמת משנה. אתם לא נחשבים עבור כהן. גם ככה אתם בטח לא מבינים כלום באוכל אז חבל על המאמץ.

22 המיקום חדש - צומת רופין יונתן
  • 14:22
  • 14.06.14

ההמבורגר באמת מצויין - אבל - אבל! - יקר מאוד, והמקום מציע המון חוסר מודעות לצד המנות - אם זה בעיצוב התפריט ושמות המנות, בחזות המקום, בקהל הפריפריאלי-פרברי-פסוידו אמריקני, במיתוג הלא מעודכן ולא עדכני... לסיכום: דווקא נחמד ואותנטי, כי האוכל טוב, אבל בפירוש ובכל לשון - לא לבוא במיוחד מתל אביב. ממש חבל לעשות דבר כזה, זה יאכזב אתכן.

הירשמו לניוזלטר אוכל, יין ומסעדות
קבלו את כל הביקורות, הכתבות, המתכונים והחדשות אליכם למייל בכל ראשון וחמישי בשעה 12:00
ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות
נא להזין כתובת מייל חוקית