המהדורות הדיגיטליות של הארץ - באתר בסמרטפון ובאייפד - חודש ראשון ב-4.90 ₪ בלבד
מצטרפים ומשדרגים לאחת מחבילות התוכן האיכותי של הארץ. עכשיו במבצע השקה! רק 4.90 ₪ לחודש הראשון. נסו עכשיו >>
הרשמה למערכת
שם פרטי
שם משפחה
דוא"ל
סיסמה
אישור סיסמה
טלפון נייד
 ?נרשמתם בעבר לאתרי קבוצת הארץ התחברו   |   שחזרו סיסמה

מסעדת "האנוי" היא וייטנאם הקטנה

השילוב הנדיר בין חספוס להרמוניה של טעמים עדינים הוא הדבר שהצליחה מסעדת “האנוי” להעביר מערי המזרח הרחוק לתל אביב. האם קורה לקולינריה המקומית משהו טוב?

רוב המסעדות האסיאתיות שלנו מזכירות את המקור בערך כמו שמשקולת נייר עם פתיתי שלג של הטאג’ מזכירה את המאוזוליאום שבאגרה. איכשהו, באופן המיוחד לנו של התנשאות ושלומיאליות, תמיד הבנו את המטבח הזה כמשהו שכדאי לקחת ממנו כמה דברים ולחבר יחד, אבל כמעט אף פעם לא כמשהו שמשקף חוויית חיים אותנטית. רצינו את הקארי, אבל בחייכם, הודו? דים סאם זה נחמד, אבל רגע, מה זו השטות הסינית הזו שמתמחים רק בסוג אחד ומגיעים בו לשלמות? מה אני, קונפוציוס?

להוציא “בית תאילנדי”, הנס הקולינרי הקטן ברחוב בוגרשוב בתל אביב, מה שבדרך כלל יש אצלנו, גם כשהכוונות טובות, הוא גלויות לתיירים. ובמובן הזה, מסעדת “האנוי” החדשה והיוצאת מהכלל ברחוב לילינבלום בתל אביב, היא ההיפך הגמור: זו מסעדה שנקודת המוצא שלה היא החוויה הדרום מזרח אסיאתית, והאוכל הוא רק אחת הדרכים - למרבה המזל, המוצלחת שבהן - לכבד אותה.

מסעדת "האנוי". לא מנסים ללמד את הוייטנאמים
מסעדת "האנוי". לא מנסים ללמד את הוייטנאמים. צילום: דודו בכר

אחת החוויות הבלתי נשכחות של כל מי שביקר בחלק העולם הצבעוני והטעים להחריד הזה היא אוכל הרחוב. אני זוכר היטב את הדקות הראשונות שלי בהאנוי ‏(העיר, לא המסעדה‏). הגעתי למלון, מטורלל מג’ט לג, ובכל זאת החלטתי לרדת להריח את העיר. בפינה הראשונה היו כיסאות פלסטיק לבנים זעירים שעליהם ישבו נשים שיופיין גרם לי להרגיש מגושם, ואכלו מרק. זכרתי את כל האזהרות שהזהירו אותי מאוכל רחוב. לכן, הגעתי כמעט עד הפינה השנייה לפני שחזרתי.

זה היה פו, מרק הבשר הווייטנאמי הקלאסי, והפער שבין הגסות לכאורה של המרק לבין העדינות ההרמונית של הטעמים הממכרים שלו היה משהו בלתי נשכח. עוד יותר מהטעם, אני זוכר את ההלם. האשה שהיתה אחראית על הדוכנון הזה קצצה בשר שמן בקופיץ, זרקה עשבי תיבול גסים לתוך קערה, שפכה נוזל חם, וזהו. בכנות? לא רציתי לגעת. אבל ברגע שקירבתי את הצלחת לאף, וברגע שטעמתי, עשרות רבדי טעם עדינים ומשתלבים היכו אותי בתדהמה.

בעיני, רגע התדהמה הזה - שחוויתי כמותו בקארי ראשי־דגים בסינגפור, בקציצות דיונונים בפוקואוקה, בדים סאם צעקני בהונג קונג, כשאני יושב באמצע שולחן ענק שסביבו משפחה סינית שלמה שניסתה להיזכר אם אני כן או לא ילד שלהם - היה תמצית החוויה של אוכל הרחוב האסיאתי. כן, יש גם סושי בגינזה, מסעדות מסחררות בסינגפור ומטבח שיאה לשולחן קיסרים בהונג קונג, אבל תדהמת הדיסוננס שבין המחוספסות לכאורה לעדינות בפועל נחרתה אצלי כאחד הזיכרונות הקולינריים הדומיננטיים מאסיה. ובהאנוי ‏(המסעדה‏) שבתי וחוויתי אותה.

גם כאן, זה אוכל לכאורה פשוט, לכאורה מחוספס, אבל בחלק גדול מהמנות שאכלנו - לא כולן, זו מסעדה חדשה, הרמה עדיין לא אחידה - בהחלט היה הדבר המסתורי הזה שהופך מסעדה אתנית ממזכרת מהוהה לזיכרון חי.

זו מסעדה של שלושה אנשים צעירים, יוצאי "יועזר", שאני חושב שהדרך היחידה לתאר אותם היא כשלושה אנשים טובי טעם. כתוצאה מכך, המסעדה שהם הקימו משקפת את אותה הדרת כבוד לאוכל שיש למסעדות באסיה. העיצוב, למשל, מקסים. במחווה לאותם דוכני רחוב בווייטנאם, שבהם יושבים על כיסאות פלסטיק ואוכלים על ארגזי פלסטיק, גם כאן השולחנות עשויים מארגזי פלסטיק ‏(מחופי זכוכית, אל תיבהלו‏) והכיסאות הם כיסאות פלסטיק. גם המוסיקה הרשימה מאוד: זו לא מוסיקה אסיאתית לתיירים בלירה. זו מוסיקה שמנגנים בבתי קפה של אנשים צעירים בהאנוי ובסינגפור.

ובכלל, היחס, הצבע, העיטורים המינימליסטיים על הקירות, ואפילו הנגיעה הקטנה - זה שהם מכינים בעצמם, כמו כל דוכן ווייטנאמי שמכבד את עצמו, את שמן הצ’ילי - סייעו להחיות לא רק את הטעם, אלא את מה שקשה הרבה יותר לשחזר: את הרגש.

האוכל עצמו דווקא קצת פחות וייטנאמי מכפי שניתן להבין מהשם. יותר מכל, התפריט כאן מזכיר שוק דוכני אוכל סינגפורי. יש דוכן אחד שעושה רק עוף הודי - בשתי הצורות, צ’יקן טיקה ובאטר צ’יקן - יש דוכן אחד שעושה שני מיני דים סאם, שלישי שמתמחה בברביקיו וניחוח החזיר הניצלה שלו ורעש עור החזיר הפריך שלו ממלאים את הפה ריר, יש לוח הברזל הלוהט שעל ידו עומד מָלאי ‏(או בן למיעוט המוסלמי בתאילנד‏) שממלא רוטי דקיקים במטאמבה ‏(תערובת קצוצה, ואני אפילו לא חולם להיכנס למריבות של מה היא מטאמבה כהלכתה ומה היא מטאמבה כופרת‏). רק שבהאנוי ‏(המסעדה‏), כל הדוכנים האלה הם דוכן אחד: המטבח שבו איתי חיימוביץ’ עושה דבר שהוא לא שכיח אצלנו: מכבד את האוכל שהוא מכין.

אין כאן התחכמויות, אין כאן נגיעת שף, אין כאן אגו. הוא מכין אוכל מדרום מזרח אסיה, ובאופן מאוד יוצא דופן במטבח שלנו: הוא לא מנסה ללמד אותם איך עושים זאת נכון. לרוטי מטאמבה יש טעם של רוטי שמָלאי מכין בתאילנד; לבאטר צ’יקן יש בדיוק שני המרכיבים שהופכים באטר צ’יקן לראוי: ניחוח קלוש של חריכה, וניחוח חזק של חמאה; והקפה הווייטנאמי מר ומתוק בדיוק כמו שהוא מר ומתוק בהאנוי ‏(העיר‏). וכך, בעצם, מנה אחרי מנה, צלחת נאה אחרי צלחת נאה.

מכל מה שאכלנו, הכי מוצלח - אולי כי זה היה גם הכי מפתיע - היה עלי גפן תאילנדים. העלים הקטנטנים, שמולאו בתבשיל שייטל עם תועפות למון גראס, טוגנו לרגע לכלל פריכות מושלמת. ישר הזמנו עוד צלחת. ועד עכשיו אני מצטער שלא הזמנתי שלישית. הרוטי מטאמבה - עם מטבל יוגורט - היה דגול. בפנאנג היו גאים בו. שתי מנות העוף - צ’יקן טיקה כמנה ראשונה ופאנג’אב באטר צ’יקן כעיקרית - היו קלאסיות. העוף שהה כמה שעות בתערובת יוגורט־כורכום שריככה אתו מאוד, וניצלה היטב, כך שפריכותו היוותה ניגוד מושלם לרכותו.
בבאטר צ’יקן היה גם עושר הרמוני ונפלא של תבלינים. ב”האנוי” בחרו להשאיר את התבלינים - כוכב אניס, ניצן קרדמון, קליפות קינמון - שלמים בתוך הרוטב, וזו בחירה שאי אפשר שלא לברך עליה. גם הברביקיו פורק היה נהדר: עסיסי, עדין, מכוסה בתערובת תבלינים הרמונית.

קצת פחות מוצלחים - זאת אומרת: טובים, אבל לא משהו - היו שני סוגי הדים סאם שניסינו. כאן, שיווי המשקל הווירטואוזי שבין חספוס לעדינות קצת התפקשש לטובת החספוס. הבצק היה עבה מדי, והוא גרם לכך שהמילוי לא הצליח להתבטא ברהיטות. כלשעצמו, סביר ומעלה; יחסית לרמה הגבוהה כאן, הם השתרכו בתחתית.

הקינוחים היו מעניינים, אבל גם בהם הופר שיווי המשקל. בעיניי, הם היו קצת מלוטשים מדי. הם טובים - בעיקר זה שנקרא ברולה טפיוקה, שלושה ריבועים זעירים של פודינג טפיוקה קלוי קלות - אבל לא השתכנעתי שהם מתאימים לרוח הכללית של המסעדה. יש בהם משהו שלקוח מטיול אחר. אבל גם כאן: אי אפשר שלא לברך על המקוריות ועל המאמץ למצוא קינוחים שיעלו בקנה אחד עם מנעד הטעמים הכללי.

בקיצור, “האנוי” היא אחת מגל מסעדות שמבשרות - באושר רב - את מות ה”צרוב קלות על מצע”. נמאס ממצע חצילים, שכולם מעתיקים מכולם, די לטחינה בצבעים פסיכדליים, ובאמת שכבר אכלנו לעגל את כל השקדים. יש עכשיו גל של ניסיונות - שמגיפת הדים סאם היא רק הקצף הגועש שבקצהו - להביא לכאן גם קצת טעמים רחוקים. יש ניצוצות מכסיקאיים, יש התחלות וייטנאמיות, ויש בוודאי עוד. ואם “האנוי” היא הדוגמא למה שהגל הזה הולך להביא אתו, אפשר רק לחייך. סוף סוף - ובאמת שהגיע הזמן - קורה בקולינריה שלנו משהו טוב.

חשבון בבקשה

עלי גפן וייטנאמיים - 24 שקל
רוטי מטאמבה - 28 שקל
צ’יקן טיקה - 28 שקל
שו מאי - 22 שקל
הר גאו - 22 שקל
פאנג’אב באטר צ’יקן - 56 שקל
ברביקיו פורק - 52 שקל
ברולה טפיוקה - 24 שקל
כיסוני בננה פקאן - 24 שקל
קפה וייטנאמי - 14 שקל
לימונדת למון גראס - 12 שקל
טיפ - 44 שקל
סה”כ: 350 שקל

“האנוי”, לילינבלום 18, תל אביב.
טל. 03-5337962

הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

 
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
הצג את כל התגובות פתוחות 01 נשמע כמו מסעדה אסייתית טובה בארה״ב או אוסטרליה...רק כפול במחיר.  (לת) אי שם
  • 10:14
  • 30.11.12

02 נשמע כמו מסעדה אסייתית טובה בארה״ב או אוסטרליה...רק כפול במחיר.  (לת) אי שם
  • 10:15
  • 30.11.12

03 נשמע כמו מסעדה אסייתית טובה בארה״ב או אוסטרליה...רק כפול במחיר.  (לת) אי שם
  • 10:15
  • 30.11.12

04 איתי, אנו גאים בך! דפנה
  • 10:41
  • 30.11.12

איתי, אבא ואני גאים בך, על שהצלחת-ם לפתוח מסעדה כזו נפלאה, בעודך לקראת סיום תואר שני בעבודה סוציאלית!

05 מדויק ונכון! היינו ונהנינו. ובעיקר - זול!  (לת) אלון
  • 11:13
  • 30.11.12

  •   לא זול אלא יקר במיוחד מנות ראשונות קטנות עד גיחוך במחירים דן
    • 14:02
    • 24.12.12

    של מנות מצוינות במסעדות מצוינות בתל אביב

06 תהייה דניאל
  • 11:53
  • 30.11.12

האם שגיא כהן באמת זקוק למראה יופיה של בחורה אסיאתית על מנת לחוש מגושם? האם הוא אינו יכול להסתפק בפחות מכך?

07 Ngon !! Ym
  • 12:59
  • 30.11.12

Ngon !!

08 Ngon !! Ym
  • 13:00
  • 30.11.12

Ngon !!

09 נשמע מצוין מיכל
  • 14:34
  • 30.11.12

אני אלך לנסות

10 איתי, אנו גאים בך! דפנה חיימוביץ'
  • 15:16
  • 30.11.12

איתי, אבא ואני גאים בך מאוד, על שהצלחת-ם לפתוח מסעדה מופלאה כזו, בעודך לומד לסיום התואר השני בעבודה סוציאלית.

11 האוכל אולי לא "נפחני",אבל מנותק לגמרי מויטנם.האוכל הוא תמהיל מדכא של הזבל של אסיה  (לת) הו צ'י מין (UNCLE HO )
  • 15:28
  • 30.11.12

12 לו רק היו משתמשים בשמן קוקוס במקום צמחים  (לת) שונאת שמני צמחים מתועשים
  • 15:30
  • 30.11.12

13 אבל איך לא אכלת את הפו?!?! אכלתי שם אתמול
  • 15:42
  • 30.11.12

הוא היה מדהים, החזיר אותי לרחובות של האנוי האמיתית

14 האנוי באמת יוצאת מן הכלל. אבל בניגוד לדברי הכותב ולידיעת הקוראים, הרי פרט ל"בית תאילנדי" המצויינת ללא ספק, יש לפחות עוד שתי מסעדות אסיאתיות טובות מאוד בתל אביב - שאין בהן זכר לפשרנות מערבית - לונג סנג באלנבי, ויאקימונו (היקרה, נכון) ברוטשילד... כאילו, יפה להתלהב, אבל למה הקביעות המופרכות? מודרניסט .
  • 16:18
  • 30.11.12

האנוי באמת יוצאת מן הכלל. אבל בניגוד לדברי הכותב ולידיעת הקוראים, הרי פרט ל"בית תאילנדי" המצויינת ללא ספק, יש לפחות עוד שתי מסעדות אסיאתיות טובות מאוד בתל אביב - שאין בהן זכר לפשרנות מערבית - לונג סנג באלנבי, ויאקימונו (היקרה, נכון) ברוטשילד... כאילו, יפה להתלהב, אבל למה הקביעות המופרכות?

15 איתי, אנו גאים בך! דפנה
  • 18:09
  • 30.11.12

איתי, אבא ואני גאים בך מאוד על שהצלחת-ם לפתוח מסעדה כזו מופלאה, בעודך לומד לסיום התואר השני בעבודה סוציאלית!

16 שאלה שולית (אך בכל זאת חשובה) העולה מהרשימה עופר
  • 18:16
  • 30.11.12

מפירוט החשבון בסוף עולה כי התשלום ללא טיפ היה 306 ש"ח
הטיפ היה 44 ש"ח, שהם 14.37 אחוזים מהחשבון.
כלומר מה שמקובל הוא לשלם 14.37 אחוז במקרה של מסעדה טובה?
אני נוהג לשלם 15 אחוז, לכל הפחות.
"טיפים" בנושא יתקבלו בברכה

17 לא מאמינה א
  • 19:27
  • 30.11.12

עלי גפן? עוף טיקה? פאנג’אב באטר צ’יקן? רוטי? נשמע שמסעדה בהחלט לא מסעדה וויטנמית, אלא מסעדה המגישה מנות מדרום מזרח אסיה. במסעדה וייטנמית טיפוסית בארה"ב יש סמאר רולס, מרקים, קארי, אורז עם פרות ים. די דומה לאוכל טיילנדי אבל עם טוויסט אחר. לא ראיתי בתאור שום מנה וייטנמית אוטנטית. עוד פעם מסעדת כאילו.

מעיינן גם שמבקר לא טרח לתאר ולבקר מנות שלא אהב. כנראה כי בעלי המסעדה הם חברים של המבקר.

  •   בהחלט, מסעדה מעולה המגישה מנות מדרום מזרח אסיה. חן
    • 21:13
    • 30.11.12

    גם בלוגו של המסעדה שעל חלון הכניסה מצוין במפורש: "וויאטנמי, מלזי, סיני"

18 מסעדת האנוי נלה
  • 19:32
  • 30.11.12

אז איפה המרק המופלא שבלעדיו מסעדה ויאטנמית איננה באמת ויאטנמית? והטעם של המרק הויאטנמי באמת שונה מזה התאילנדי או הסיני והוא הכוכב האמיתי בכל ארוחה ויאטנמית אוטנטית

19 איזה אדיר!! לא יכולה לחכות........  (לת) רוני מאמריקה
  • 23:02
  • 30.11.12

20 מה לגבי ורמצ'לי? רטריה
  • 01:26
  • 01.12.12

איטיריות אורז דקיקות עם שרימפס או בשר או טופו צלויים בגריל פחמים מעל, ירקות טריים, כבושים וייטנאמים ורוטב NUOC CHAM

21 עברתי בהנוי את החוויה הקולינרית החשובה של חיי ואין אזכור בה לאף אחת מהמנות שאתה מציין למעט הקפה איתמר רועי
  • 02:04
  • 01.12.12

כלל המנות אינו ויטנאמיות קלאסיות. עוד בלוף או שזה נדמה לי?

  •   מסעדה אסייתית משובחת. זוג סועדים מרוצים
    • 20:35
    • 01.12.12

    שימו-לב ללוגו האדום המודבק על חלון הראווה של המסעדה המציין במפורש:
    "האנוי - וויאטנם, מלזיה, סין".

22 אבל למה לא כשר??? הייתי בויאטנם ואכלתי נהדר אצל החברה בבית חבד גלעד
  • 02:59
  • 01.12.12

לא חייבים חזיר או עוף החמאה, זאת מדינה ליהודים או לא

  •   גלעד חמוד, אני חייבת להבין: שירה
    • 21:58
    • 01.12.12

    לשם מה לטרוח, לקנות כרטיס ולטוס עד ויאטנם, כדי לשבת בבית חב"ד עם שבעים ישראלים כמוך ולאכול שניצל?
    אתה כל כך מבסוט להיות יהודי בין יהודים, כל כך מתנגד לראות משהו ששונה ממך- אז למה לטוס לחו"ל? יש מלא יהודים כאן בארץ. וגם שניצל וחומוס.
    בכל הטיולים שלי בעולם הייתי רואה את החבורות הישראליות האלה שיושבות ב"מסעדה ישראלית", אוכלים חומוס ומלמדים את המלצרים המקומיים לשיר את "השפן הקטן" ... מה לעזעזל הענין הזה?

23 כתיבה אולטרה פלצנית ישרעליט מגעילה.  (לת) גפילטע פיש בסחוג
  • 03:53
  • 01.12.12

24 הלוואי תחזיקו מעמד יותר מ 3 חודשים....  (לת) וויאטנמית מהאזור
  • 07:23
  • 01.12.12

25 מאכזב מאוד אודי
  • 08:21
  • 01.12.12

הייתי לפני מספר ימים אחרי שקראתי מספר ביקורות ממש טובות , לצערי שוב נוכחתי לדעת שביקורות הם הרבה פעמים לא אובייקטיביות .
מקום נחמד ולא יותר מכך , אני בספק כמה מהמבקרים יחזרו שוב .
חבל , קיוותי שתצטרף לבית התיאלנדי מסעדה אסיאתית נוספת

26 כל הכותבים הטובים טובים באותה הדרך,הרעים כל אחד בד יעל
  • 09:45
  • 01.12.12

זה עתה שבנו מוויטנאם ורק השם של המסעדה עשה לנו את זה. אחרי שקראתי הביקורת,נזכרתי במה שאמר הגרף טולסטוי והחלטתי שעל שגיא כהן אינני יכולה לסמוך. אמתין להזדמנות לפרגן באופן בלתי תלוי לבחורים צעירים שהעזו ועשו ולא כמו הכותב המתיימר.

27 מסעדה חמודה, אבל האוכל לא ויטנאמי. סורי.  (לת) היה פה ושם
  • 10:03
  • 01.12.12

28 מסעדה מצויינת - הפו נהדר  (לת) דורון
  • 11:36
  • 01.12.12

29 לא מעניינת  (לת) נו נו
  • 13:22
  • 01.12.12

30 מקום מעולה נתי
  • 13:25
  • 01.12.12

אין הרבה מקומות מיוחדים בעיר הזאת והמסעדה הזאת הולכת להיות אחד המקומות ללכת אליהם.
הייתי אתמול PORK BELLY היה קטלני, המקום מנוהל עי אנשים פרפקסיוניסטים וזה רק הולך להשתפר שם כל הזמן. גם המוזיקה טובה שם . רק פתחו והם עומדים בלחץ יפה, כל הכבוד.

31 הכתבה עוררה בי געגועים לוויטנאם... גליה
  • 13:37
  • 01.12.12

האם המסעדה תצליח לענות לציפיות?

32 נו באמת!!! את לא יכולה לצלצל לומר לו כמה את גאה.  (לת) ילד שלי מופלץ
  • 15:31
  • 01.12.12

33 אכלתי שם והיה נוראי! כתבה לא אובייקטיבית דיויד
  • 20:03
  • 01.12.12

״יוצאי יועזר״ , זהו צריך לשפוט לחיוב בלבד???!!! היה גרוע ככ כשהיינו שם , שאני ובת זוגתי קיבלנו קלקול קיבה יחד. ונתקלנו בשירות מזעזע .לשם לא נחזור לעולם

34 למה לקרוא לעצמכם וייטנאמי כשאתם תערובת זולה של דרום מזרח אסיה חנית
  • 20:11
  • 01.12.12

ביקורת כה לא אובייקטיבית שזה מדהים! לכו לנסות , המסעדה הזו לא שורדת שנה . גרוע ברמות .

35 הכל נכון!!! ממליצה בחום!  (לת) שכנה
  • 12:47
  • 03.12.12

36 הייתי בפאריז וגם ברומא הר המוריה
  • 09:18
  • 04.12.12

" שחוויתי כמותו בקארי ראשי־דגים בסינגפור, בקציצות דיונונים בפוקואוקה, בדים סאם צעקני בהונג קונג..." נשאר עוד קצת מקום לציון מקומות נוספים שהיית הבם.

37 כל התגובות ואף אחת לא מתייחסת יאיר
  • 23:02
  • 04.12.12

לצמחונות ! אין לי מה לאכול במסעדה שכזו, ולא בברסארי ולא בדיקסי ולא בדוכן שווארמה ולא בשניצליה... מה קורה לעולם הזה, רק מוות ומוות בכל מקום.

  •   גם אני צמחוני ויש מבחר מנות צמחוניות המסומנות בציור של עלה רועי
    • 13:06
    • 05.12.12

    למשל: לחמים מלזיים מעולים, סנדביץ' וויאטנמי, 'טבעוני כתום' נפלא עם ירקות כתומים בחלב קוקוס וכמובן הקינוחים.

  •   יאיר - במקום להתלונן, תמצא איש מקצוע רציני וטפל בהפרעת האכילה החמורה ממנה אתה סובל.... אפשר לרפא טבעונות! מודרניסט .
    • 14:42
    • 06.12.12

    יאיר - במקום להתלונן, תמצא איש מקצוע רציני וטפל בהפרעת האכילה החמורה ממנה אתה סובל.... אפשר לרפא טבעונות!

  •   מודרניסט אני מתה עליך, כל הדור שלך כבר עזב את השכונה כפרה.  (לת) מזל מהתקווה
    • 13:20
    • 07.12.12

  •   גם אני עלייך מותק. מודרניסט .
    • 02:48
    • 13.12.12

    גם אני עלייך מותק.

38 אכלנו שם אתמול שי
  • 13:54
  • 09.12.12

המקום קטן, נחמד ונעים. גם השרות. המנות מגיעות ממדינות שונות במזרח, והטעם שלהם די אותני ועדין, לא מותאם במיוחד לישראלים, לטוב לרע. גם המחירים בסדר. נחמד שיש עוד מקום, חוץ מבית תאילנדי שמגיש אוכל בסגנון כזה.

39 מרק פו המהולל של "האנוי"... רוני מקרוני
  • 16:15
  • 16.12.12

טוב אז הייתי חייבת לנסות אחרי כל הדיבורים וזה.... לקחתי בטייק אווי וקיבלתי מנה פיצייייייייית ברמה של ביזיון וזלזול בלקוח!!! והטעם? הטעם סתמי ולא מיוחד בשיט... מסקנה - מה שלא יודעים - אל תעשו! לא נורא, יש עוד מבחר של מנות מכל אסיה, והיא לא קטנה אז תמשיכו לנסות.

40 על מה אתם מקשקשים אריאל
  • 03:38
  • 18.12.12

מנות קטנות בטירוף.
קארי צמחוני ב56 שח זה שוד לאור יום.
לא מטורף בטעמים מיוחדים או אותנטיים.
מסעדה יקרה ללא צדק.

41 הודעתי למלצר שאני עוברת לגור במסעדה אביב
  • 11:52
  • 18.12.12

היינו אתמול ונהנינו בטירוף! רצינו להזמין עוד ועוד אבל כבר לא היה מקום בבטן!
ניסינו להזמין מקומות הרבה מאוד פעמים ללא הצלחה ואף פעם לא הצלחנו, לכן הגענו עם ציפיות בשמיים ובואנה - לא התאכזבנו.

כבר כשהמתנתי לבן זוגי בתמלא אפי בריח מטורף. המלצרים היו נחמדים ומיד הביאו לי תה יסמין, עוד בזמן שהמתנתי.
הזמנו דים סאם, עלי גפן וקלמארי מוקפת - ראשונות מצוינות, ביחוד עלי הגפן!
העיקריות היו מצוינות - הזמנו חזרזיר מטוגן וסוג של פאד טאי ושתי המנות היו מצוינות. התענוג הסתכם במאתיים שקלים שששילמנו באהבה.

בקיצור - חוויה נהדרת! אני רוצה לגור במסעדה ולהתחתן עם הטבח, להוליד דים סאמים קטנים וחמודים.

פשוט עונג צרוף!

42 אולי המחירים זולים- אבל המנות מיקרוסקופיות! ולא טעימות במיוחד קיגי
  • 21:45
  • 22.12.12

אולי המנות עולות 30-50 ש"ח אבל הן בגודל כל כך קטן כך שזה בכלל לא זול- הולכים לבית תאילנדי, מוסיפים עוד 10 ש"ח ואוכלים מנה בגודל שמכבד את המסעדה ואת הלקוחות. וגם לא היה טעים בעיני. העלי גפן קטנטנים וחרוכים, במרק פו היתה חתיכה וחצי בקושי של בשר. בקיצור לא טעים ולא שווה בכלל, הלכתי אח"כ לאכול במקום אחר.

43 מתה על כל המגיבים שקופצים להפגין את הידע שלהם בקולינריה ויאטנמית טילדה~
  • 15:12
  • 29.12.12

נאמר להם במפורש שלא מדובר במסעדה ויאטנמית, אבל הם חייבים לספר על ההבדלים הדקים בין המנות שטעמו בשוק מגדלי החזירים בכפר הנידח פונג-צ'לינג, ובין מה שהוגש להם במסעדת האנוי בלילנבלום. אכלתי שם אתמול לראשונה והיה טעים ונעים מאוד. לא הייתי בסינגפור ולא הייתי בויאטנם, ולא מעניין אותי אם הקפיצו את האטריות בשמן יחמורים בכבישה ביתית כמו במקור, או בשמן קנולה שקנו בסופרמרקט. היה טעים ראבק. ממש טעים. המנות הראשונות היו קטנות מאוד וזה טיפה ביאס, ולימונת הלמון גראס הייתה מתוקה מדי לטעמי. אבל חוצמזה? תענוג!

44 לא אחזור לפה בחיים.אוכל ממש לא טעים ארז
  • 08:41
  • 05.01.13

לעולם לא אחזור לפה

45 אכלתי. התאכזבתי. הו צ'י מין
  • 10:24
  • 08.01.13

מסעדה זעירה, עיצוב זול, מנות קטנטנות (!), טעים במידה.
סוג של מסעדת פועלים במחירי מסעדת שף.

46 גודל המנות ביחס למחירן שערורייתי! שרון
  • 17:49
  • 13.01.13

אכלתי שם אתמול בערב רבות מהמנות המתוארות בכתבה. המסעדה, השירות והאוכל נחמדים, אבל גודל המנות ביחס למחירן שערורייתי! בשבילי זו הייתה פעם ראשונה ואחרונה.

47 מנות זעירות במחיר מופקע אסף
  • 06:11
  • 27.01.13

חגגנו אתמול לחבר יום הולדת. המנות זעירות ממש, הראשונות ממש מגוחכות ולא זולות, אך גם הבאטר ציקן, מנה עיקרית, הגיעה עם חמישה נתחוני עוף! קראנו למצלצרית שעשתה פרצוף והביאה עוד כנה נתחים. האוכל בינוני פלוס, לא יותר. אני לשם לא חוזר, בעיקר בגלל הגודל של המנות. היו מנות טעימות יותר מאחרות, אבל הגודל מעליב.

48 מנות זעירות במחיר מופקע אסף
  • 06:12
  • 27.01.13

חגגנו אתמול לחבר יום הולדת. המנות זעירות ממש, הראשונות ממש מגוחכות ולא זולות, אך גם הבאטר ציקן, מנה עיקרית, הגיעה עם חמישה נתחוני עוף! קראנו למצלצרית שעשתה פרצוף והביאה עוד כנה נתחים. האוכל בינוני פלוס, לא יותר. אני לשם לא חוזר, בעיקר בגלל הגודל של המנות. היו מנות טעימות יותר מאחרות, אבל הגודל מעליב.

49 נפילה קשה. לא דומה בשום צורה לאוכל ויאטנמי.ממש בלתי אכיל והשרות קטסטרופלי דורית
  • 23:31
  • 16.02.13

הסלט הגיע ללא האגרול. האגרול שלו הובא לשולחן לאחר שסיימנו את הסלט והצלחת נאספה כבר מזמן.
שכחו להגיש חלק מהמנות שהוזמנו.
התיבול בחלק מהמנות היא אנמי, שלא לומר תפל ומגעיל.
התיבול במנות אחרות היה ר
אגרסיבי.
הקלמרי הוגשו חצי שרופים ונוטפי שמן.
המנה היחידהשהיתה אכילה זה הטיקה מסאלה.
חויה מפוקפקת מאוד.
חיפש
השארנו את רוב האוכל על הצלחת ואף אחד לא טרח לשאול מדוע.
כשעזבנו את המסעדה, רק חיפשנו מקום לאכול משהו שיעביר את הטעם הרע שנשאר מהמעט שאכלנו.

50 תסלחו לי.. האוכל מגעיל והשירות כנל אריק
  • 12:08
  • 26.03.13

אני לא מבין את המבקר הכושל הזה ביקרתי שמה המנות קטנות לא משביעות המחיר בשמיים והאוכל בכאילו וויטנאמי הורס את התיאבון והרעב שלשמו הגעתי.

51 מנות מיניאטוריות במחיר מופקע מאוכזבת
  • 11:26
  • 07.04.13

העיצוב שמחכה אווירת מסעדות רחוב באסיה נחמד רק שחבל שבמחיר של מסעדת יוקרה. מנות קטנות מאד, המרקים ממש לא עשירים כמו מרקים אסיתיים מסורתיים. היינו צריכים לחכות עשרים דקות לשולחן בזמן שאחת המלצריות מעשנת לנו בפרצוף, הזמנו לבסוף ממלצרית אחרת, עייפה מהחיים וקיבלנו אוכל נחמד, לא מדהים ובהחלט לא משביע.

  •   צודקת אוכל בינוני ומטה עבדו על יחצ בפול גז איתןהגבאים
    • 00:24
    • 08.04.13

    זאת הסיבה להתלהבות המיותרת נותן לו גג שנה גג!!!

52 העיצוב נחמד, מהאוכל לא נהניתי  (לת) טל
  • 19:46
  • 19.04.13

53 אכזבה אחת גדולה !!!!! מור
  • 01:49
  • 30.04.13

תודה לך שגיא כהן מעניין מה הניע אותך לפרגן!! שירות- אוכל - אסתטיקה בציון נכשל באדום !!

54 בקנדה אכלתי במסעדות ויאטנמיות ומונגוליות אורגינליות ולא כשרות יוסף
  • 01:03
  • 03.05.13

כאן המסעדות לא אותנטיות בכלל
אנחנו מפגרים אחרי המערב וקנדה בעשרות מונים
בקנדה יש רב תרבותיות
רובע סייני
רובע יווני
רוע טורקי
רובי ערבי
רובע פרסי
רובע סיני

מה יש כאן חוץ ממריבות חרם ודחיפות?

55 ביקורת טועה ומטעה - אבקש לפרסם דוד
  • 13:36
  • 13.06.13

אכלתי בשבוע שעבר במסעדת הנוי - לאחר ההמלצה של אפרתי . חיכיתי שבועיים ל- 5 אנשים שחלקם גם היה בוויטנאם.
מדובר באוכל חריף מאד שמחפה על חומרים דלים (המון חלקים נחותים של הבקר התרנגולת והחזיר ) - פרות הים הגיעו ישירות מהפרייזר , בשר הבקר לא היה אכיל - קיבת החזיר שהוגשה עם המרק (האיטריות הגיעו רכות - נימוחות מכוון ששהוא כל היום במים רותחים - ולא הכינו אותם בעת הגשת המנה) קלמרי לא אכיל בגלל חריפותו(חתיכות שלמות של פלפל חריף) - בירה דלוחה ב36 ש"ח. זו לא הייתה רק דעתי אלה חוות הדעת של הסועדים איתי. 2 מהסועדים היו תקופת זמן בהנוי שבויטנאם - אמרו שבהנוי שבתל אביב לא דומה למה שאכלו בויטנאם , וכשהערנו אית עיני בעלת המקום או מנהלת המקום היא מסרה לי שהאוכל הוא של כל המזרח הרחוק ולא רק אוכל ויטנאמי .
החשבון היה 750 ש"ח - האוכל איום ונורא מנות קטנות - בשר נחות - האורז סטנדרטי פירות הים מהקפאה. אז מר אפרתי מה ההתלהבות - אנא ענה לי מכוון שהאייטם הופך להיות ויראלי - ושלא יעבדו על האנשים תחת איצטלה של אקזוטיות ויחודיות של האוכל הויטנאמי.
שונא לאכול אוכל רע במסעדות ומתכוןן לשתף את כולם בדעותי - כדי שגם הם לא יאכלו אותה!

56 מסעדה רעה! דוד
  • 14:10
  • 13.06.13

אכלתי בשבוע שעבר במסעדת הנוי - לאחר ההמלצה של אפרתי . חיכיתי שבועיים ל- 5 אנשים שחלקם גם היה בוויטנאם.
מדובר באוכל חריף מאד שמחפה על חומרים דלים (המון חלקים נחותים של הבקר התרנגולת והחזיר ) - פרות הים הגיעו ישירות מהפרייזר , בשר הבקר לא היה אכיל - קיבת החזיר שהוגשה עם המרק (האיטריות הגיעו רכות - נימוחות מכוון ששהוא כל היום במים רותחים - ולא הכינו אותם בעת הגשת המנה) קלמרי לא אכיל בגלל חריפותו(חתיכות שלמות של פלפל חריף) - בירה דלוחה ב36 ש"ח. זו לא הייתה רק דעתי אלה חוות הדעת של הסועדים איתי. 2 מהסועדים היו תקופת זמן בהנוי שבויטנאם - אמרו שבהנוי שבתל אביב לא דומה למה שאכלו בויטנאם , וכשהערנו אית עיני בעלת המקום או מנהלת המקום היא מסרה לי שהאוכל הוא של כל המזרח הרחוק ולא רק אוכל ויטנאמי .
החשבון היה 750 ש"ח - האוכל איום ונורא מנות קטנות - בשר נחות - האורז סטנדרטי פירות הים מהקפאה. אז מר אפרתי מה ההתלהבות - אנא ענה לי מכוון שהאייטם הופך להיות ויראלי - ושלא יעבדו על האנשים תחת איצטלה של אקזוטיות ויחודיות של האוכל הויטנאמי.
שונא לאכול אוכל רע במסעדות ומתכוןן לשתף את כולם בדעותי - כדי שגם הם לא יוכלו אותה!

  •   150שח לאדם כולל בירה ויש לך טענות?בטח שהאוכל חריף, כך אמור טל
    • 22:50
    • 17.06.13

    להיות אוכל מזרח אסייתי. ואם הבחנת בחתיכות שלמות של פלפל חריף, מה מנע ממך להוציא אותם?ואיך לא שמת לב שבכל מקום מצויין שהאוכל מלזי, סיני ווויאטנמי?(בפייסבוק, בכיתוב בחלום הראווה, על המפיות).המבקרים לא טועים. באמת "המסעדה משקפת את אותה הדרת כבוד לאוכל שיש למסעדות באסיה."

  •   אתה לא הבעלים של האנוי?  (לת) איתי
    • 15:37
    • 02.07.13

57 על גבי לוגו המסעדה ועל המפיות ראינו שכתוב "וייטנאם, סין, מלזיה" זוג סועדים מרוצים
  • 21:05
  • 17.06.13

ואכן האוכל מצטיין בפיקנטיות ובמידת חריפות. המנות שהזמנו היו כולן טעימות להפליא: עלי גפן, דימסמים, סנדביץ' וויטנמי-צרפתי, באטר צ'יקן וטבעוני כתום. מסעדה כייפית וממש לא יקרה.

58 שימו לב למגיב מטעם נוקדן
  • 21:29
  • 08.03.14

יש לו גם תמה סדורהשמופיה שלש פעמים לפיות תחת שמות שונים; ״לא שמתם לשלט האנוי ויטנאם וזובי..״ יש אשכרה אנשים שיושבים ומגיבים סדרתית. אולי גם אני כשאהיה גדול

הירשמו לניוזלטר אוכל, יין ומסעדות
קבלו את כל הביקורות, הכתבות, המתכונים והחדשות אליכם למייל בכל ראשון וחמישי בשעה 12:00
ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות
נא להזין כתובת מייל חוקית