מינוי דיגיטלי של הארץ - באתר בסמרטפון ובטאבלט - חודש ראשון ב-4.90 ₪ בלבד
מצטרפים ומשדרגים לאחת מחבילות התוכן האיכותי של הארץ. עכשיו במבצע השקה! רק 4.90 ₪ לחודש הראשון. נסו עכשיו >>
הרשמה למערכת
שם פרטי
שם משפחה
דוא"ל
סיסמה
אישור סיסמה
טלפון נייד
 ?נרשמתם בעבר לאתרי קבוצת הארץ התחברו   |   שכחתי סיסמה

מסעדת "סולה": פנטסטית

דווקא מחוץ לאיטליה מתפתח מטבח 
בועט שמרשה לעצמו להוסיף אמירה אישית 
למנות המסורתיות; ביקור במסעדה היפואית השוכנת בחלל שנראה כמו מערת קסמים

מיכל ברמן עבדה במשך עשר שנים במסעדות איטלקיות בניו יורק. בדרך כלל כמנהלת מסעדה. היא חזרה לארץ, והחליטה לפתוח מסעדה. היא קיוותה לנהל אותה. שמישהו אחר יבשל. ואז היא למדה את מה שכולנו כבר הפנמנו: שאם אתה רוצה לבשל טוב בארץ, אתה צריך לעשות את זה בעצמך. היא נכנסה למטבח. נולדה "סולה", אחת המסעדות הפנטסטיות ביותר שנפתחו בתל אביב בשנים האחרונות. טוב, לא באמת בתל אביב: ביפו. מטחווי זריקת ביצה עלומה מהמקום שבו נפתחה בשעתו "שקוף". וזה לא הדמיון היחיד.

שכן, בדומה ל"שקוף" גם "סולה" היא מסעדה שמנסה להביא לכאן משהו עדכני מהעולם. במקרה של "סולה", את מה שמקובל לכנות פרשנות אישית למטבח איטלקי. על פניו, מדובר בדבר והיפוכו. הרי מהות המטבח האיטלקי היא הנאמנות למסורת. יש כמו הלזניה של הסבתא או הטורטליני של הדודה? ושנים של האזנה קשובה לאידיאולוגיית המטבח האטי לימדו אותנו לחזור לטכניקות המסורתיות, לחומרי הגלם הישנים, לזנים מקומיים עם טעמים ייחודים ולשאר חוכמות החילזון. והכל נכון, ראוי ותקף.

ובכל זאת. לצד החזרה הזו למטבח המסורתי, שבולטת בעיקר באיטליה עצמה, אפשר להבחין בשנים האחרונות במטבח איטלקי שמסרב לקבל על עצמו את ההתמכרות הזו לארכיאולוגיה. זה מטבח חי, בועט ויוצר, שבאופן שאולי איננו מפתיע, פעיל במיוחד דווקא מחוץ לאיטליה (בעיקר בבריטניה ובארה"ב). זה מטבח שלוקח את עקרונות הבישול האיטלקי – סדר הארוחה, חומרי הגלם, טכניקות הבישול וכו' – ומשתמש בהם כדי ליצור מנות שיש בהן, לצד המסורת, גם אמירה אישית, ו"סולה" היא דוגמא ראשונה אצלנו – ודוגמא נהדרת - למסעדה מהסוג הזה.

טובים גם כשהם רעים

המנות נראות כמו מנות איטלקיות מסורתיות, אבל רק נראות. קחו, למשל, את אחת ממנות הפסטה הגדולות שנוצרו כאן בזמן האחרון: לזניה וואצ'ינארה. תוכן המנה נרמז בשם: אחת ממנות הדגל של המטבח הרומאי נקראת קודה א־לה וואצ'ינארה: זנב שור בבישול ארוך. על פניו, סביר להניח שיש גם מנת לזניה מסורתית שכזו. אבל זהו: שאין.

מסעדת "סולה". לזניה זנב שור, אחת ממנות הפסטה הגדולות שנוצרו כאן
מסעדת "סולה". לזניה זנב שור, אחת ממנות הפסטה הגדולות שנוצרו כאן . צילום: דודו בכר

המנה הזו היא צירוף של שני טעמים מוכרים – לזניה ותבשיל זנב שור – לאמירה אישית אחת. התוצאה? נחת קולינרית מהמעלה הראשונה. קודם כל, כי זו לזניה. ולזניה, כמו הרבה דברים אחרים שבאים מהמטבח האיטלקי, היא מהדברים האלה שהם טובים גם כשהם רעים. על אחת כמה וכמה כשהם מצוינים. את מקום הראגו המסורתי מחליף תבשיל זנב שור בבישול איטי. בניגוד לקלאסיקה הבולונזית, המנה אינה מוקרמת. מדובר, בסך הכל, בדפי פסטה מעולה, בתבשיל בשר - שברמן, באלגטיות, כמעט לא התערבה בטעמו הטבעי העשיר - ובקצת פרמזן. התוצאה היא לזניה עם טעמים ומרקמים עשירים ומעשירים. בלי שום ספק: בכירת הלזניות הציוניות.

הלזניה היתה כל כך טובה, שכשהתעמקנו בה, אולי בפעם הראשונה במשך הערב, חלפו כמה דקות בלי שנתפעל מהמקום. כי "סולה" היא לא רק מסעדה נהדרת, אלא גם חלל מקסים. המסעדה שוכנת במקום שעד לא מזמן – אם הזיכרון עובד – איכלס את אחת מאותן חנויות יפואיות שמוכרות ציוד מטבח מנירוסטה. ולא להאמין בתוך איזה ארמון החנות הזו שכנה. זה בניין יפואי ישן, עם קשתות מקומרות גבוהות, שבעמל רב נחשפו במלוא הדרן, מה שהופך את "סולה" למעין מערת קסמים. הריהוט כהה, התאורה מסתייעת בגומחה שבה דולקים נרות וכך נוצרת תפאורה אידיאלית - מיוחדת במידה ושלווה במידה – לאוכל.

עוד לפני הלזניה המהוללת ניסינו שתי מנות פסטה אחרות: קאפאלטי די פאנוקיה וריגטוני מאיאלה. ואל תיבהלו מהשמות: באחת משורה ארוכה של מחוות נדיבות, כל השמות האיטלקיים מנוקדים, ובאותה רוח: מנת הלחם הראשונה, המשובחת, מוגשת לשולחן על חשבון הבית. למה צריכה לבוא מסעדנית מאמריקה כדי ללמד את מסעדנינו החמדניים שיעור בסיסי בדרך ארץ? ואם כבר: שימו לב למחיר הסן פלגרינו. מסתבר שאפשר גם כך.

יודעים טוב מאוד מי הכוכבת

הקאפאלטי די פאנוקיה הם כיסוני פסטה ביתית ממולאים בתירס מתוק וגבינת מסקרפונה עם עירית קצוצה ופרמזן. הסוד (סוד?) הוא בפסטה עצמה: היא מצוינת. בדיוק במרקם הנגיס שבו פסטה צריכה להיות, ובדיוק באותה הצטנעות מתעתעת שכל פסטה גדולה יודעת לסגל לעצמה: מין העמדת פנים שכזו כאילו היא בסך הכל במה דלה לרוטב (או למילוי), כשבעצם, גם הפסטה וגם הסועד יודעים טוב מאוד מי הכוכבת. הטעמים המתקתקים של התירס אוזנו היטב על ידי הפרמזן והעירית, והמסקרפונה העניקה למילוי קלילות מענגת שהשלימה את נוכחות הפסטה. מעט שמן כמהין שהוסף למנה הזו היה, לעניות דעתי, מיותר. הוא לא קלקל, חלילה, אבל קצת צרם.

מנת הפסטה האחרת היתה, כאמור, ריגאטוני מאיאלה. הריגאטוני לוו בראגו מכתף חזיר צלויה, עם גבינת פקורינו, קרם גבינת עזים ופפרונצ'ינו (סוג של פלפל עם חריפות עדינה שמישהו בדק פעם ומצא שבמחוזותיה השונים של איטליה משתמשים ביותר משמונים וריאציות שלו). גם כאן, בדיוק כמו בלזניה, רגע ההתפעלות הראשון נשמר לראגו: זה בישול אטי במיטבו. ראגו כתף חזיר צלויה שעמד בסיר עד שהפך, כמעט מתוקף עצמו, לרוטב. תוספת הפפרונצ'ינו וגבינת העזים הפכה את טעמי המנה הזו לפיקנטיים ומורכבים.

השילוב היה מקסים: מנה כבדה, עם חריפות מרחפת. מה שייחד את המנה הזו, מעבר לעומק הטעמים שברמן הצליחה ליצור ממיעוט חומרי הגלם, היה הבחירה הנכונה בריגאטוני (פסטה דמוית צינורות קצרים). גם כאן, הבחירה בסוג פסטה – שבניגוד, נניח, לספגטי או לטליאטלה – יכול לשמור על עצמאותו למרות אופיו החזק של הרוטב, היא שהפכה את המנה למופת של לכידות שנוצר לא מהתמזגות הרכיבים, אלא דווקא מכך שהם שמרו על זהותם. שוב, לא מנה איטלקית מסורתית: אבל בהחלט קלאסיקה.

"סולה". הצטנעות מתעתעת
"סולה". הצטנעות מתעתעת. צילום: דודו בכר

ניסינו גם סלט: אינסלאטה די טאלג'יו. טאלג'יו היא גבינה רכה, עם מרקם דומה לזה של הברי הצרפתית, שמגיעה בחריצים כתומים. הגבינה הוגשה עם מעט בלסמי מצומצם וליד סלט עלי סלנובה (סלנובה - Salanova -הוא שם מסחרי רשום של וריאציית חסה עם שושנת עלים טעימים במיוחד, שעל אף פריכותם אינם נוקשים). מנה עדינה, שיודעת שדי בטאלג'יו כדי לענג, ובסך הכל מספקת לה חברה ראויה.

גם מנת הבשר שניסינו - נתח קצבים צלוי ופרוס בזיגוג בלסאמי עם תפוחי אדמה צלויים - היתה מצוינת. מרוב נתחי קצבים קצת שכחנו כמה טעים הנתח הזה יכול להיות כשהוא מקבל את תשומת הלב הראויה.

המנות האחרונות היו עוגת שוקולד ללא קמח עם מוס אגוזי לוז ואגוזים מקורמלים, וטרייפל אנגלי שכלל שכבות של בישקוטים, קרם פטיסייר וקרם מסקרפונה עם תותים ונענע. שתיהן, בדיוק כמו המנות שקדמו להן, חשפו את הסוד האמיתי של המטבח האיטלקי: כבוד עמוק לחומרי הגלם. בסך הכל, מסעדה מלהיבה ומעוררת השתאות.

ועוד משהו: במקרה, בדיוק בשבוע שבו אכלתי ב"סולה", יצא לי לאכול גם ב"אוסטריה מוצה" בלוס אנג'לס. "אוסטריה מוצה", מסעדתם המהוללת של מאריו באטאלי ונאנסי סילברטון, נחשבת למסעדה האיטלקית הטובה ביותר בעיר (זה לא נכון: “אנג'ליני” טובה ממנה, אבל לא זו הנקודה). בדיוק כמו "סולה", גם זו מסעדה שבבסיסה בישול איטלקי מסורתי בפרשנות אישית. בוראטה בווינגרט כרישה, רביולי מוח עגל, ברווז במוסטארדת אפרסקים, כאלה. ו"סולה", ימחל לי מאריו באטאלי הגדול, טובה יותר. פשוט כך: טובה יותר.

“סולה”, בית אשל 31 יפו. 
טל. 03-5499626

 

חשבון בבקשה:
אינסלאטה די טאלג'יו - 42 שקל
קאפאלטי די פאנוקיה - 44 שקל
ריגטוני מאיאלה - 64 שקל
לזניה זנב שור - 74 שקל
נתח קצבים בזיגוג בלסמי - 84 שקל
טרייפל אנגלי - 36 שקל
עוגת שוקולד עם מוס אגודי לוז - 36 שקל
סן פלגרינו גדול - 20 שקל
טיפ - 50 שקל
סה"כ - 450 שקל




הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

 
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
הצג את כל התגובות פתוחות 01 מנות קטנות ומחירים מטורפים דני
  • 19:57
  • 21.02.13

אכלנו ב 300 שקל ויצאנו רעבים.

02 בוא'נה שגיא אתה כוכב ביקורת : או שהמסעדת גרועה והביקורת קורעת מצחוק , או שהמסעדה טובה ואז הרווחנו מסעדה טובה . תהפוך את זה למקצוע !  (לת) GUY
  • 20:01
  • 21.02.13

03 וואו שגיא ביקורת טובה!  (לת) ללי
  • 20:02
  • 21.02.13

04 למה להתקמצן בטיפ? 15% זה הסטנדרט. מולייר
  • 20:34
  • 21.02.13

וגם, נשמעת אחלה מסעדה!

05 ביקורת מהנה- חבל רק שאצלך, בניגוד למסעדה, אין ניקוד רעות
  • 20:56
  • 21.02.13

באמת שאי אפשר לנחש איך מבטאים את כל השמות הללו ללא ניקוד. חבל. ובעניין המסעדה- נראה מעולה, נבקר בהזדמנות ראשונה

06 למה רן
  • 21:24
  • 21.02.13

למה אתם אף פעם לא מתייחסים לרשימת יין?גם אם לא שתתיתם יין אפשר לומר לנו אם הרשימה קטנה או גדולה ומקיפה, ישראלי, איטלקי וכד, האם יש מבחר ואפשרויות לפי כוס, מחירים?

07 חייבים לציין את האוירה הנעימה שעוטפת את הכל  (לת) שירי
  • 21:36
  • 21.02.13

08 מופת של לכידות שנוצר לא מהתמזגות הרכיבים, אלא דווקא מכך שהם שמרו על זהותם עומר
  • 11:10
  • 22.02.13

תמיד מתרשם מכך שהוא שובר את שיאי הפלצנות וההתחכמות של עצמו (הפסטה המצטנעת,הו), ואיך אפשר בלי הנפיחות העצמית שמתבטאת בהזכרה כבדרך אגב של מסעדות שהיה בהם ואנחנו עולם לא,ואז גם לזרוק שמות מנות מתפריטן ולהגיד "כאלה", נו, אתם יודעים.

09 לקרוא את שגיא כהן עושה לי צרבת גד
  • 14:34
  • 22.02.13

המקום פשוט גרוע ביותר, והוא מתחיל ללהג על מאריו באלוטלי מלוס אנג'לס. די תעזוב אותנו כבר

10 יש משהו לא אמין במבקר ששבוע אחד מהלל ושבוע אחר קוטל מורי
  • 17:51
  • 22.02.13

זה מעורר חשש שהאיש לא באמת מבין, אלא רק מכיר שני מצבי צבירה - טוב ורע - ועוד אלף מילים שונות כדי לתאר אותן.

  •   מן הסתם על המסעדות הבינוניות הוא בוחר שלא לכתוב אליס
    • 03:13
    • 23.02.13

    כי קשה לעשות מזה כתבה מעניינת

  •   מה לא ברור? גוסטו
    • 20:25
    • 25.02.13

    שגיא כהן לא מבין באוכל. אם משלמים לו אתנן הוא כותב ביקורת טובה, אם לא הוא כותב ביקורת גרועה. ספק אם הוא מבקר במסעדות בכלל.. ראוי שעורך הארץ ינסה אך הוא את ההמלצות של כהן ואחרי שיבין מה קורה שם יעיף אותו לכל הרוחות..

11 לולא מנהגי לספור קלוריות היתי באה להתענג על הקשתות. אני אוכל לבד סלט בחושך.  (לת) ז'ניה
  • 18:22
  • 22.02.13

  •   אין כמו סלט בחושך. בטח לא בילבולי ביצים באיטלקית עם מבטא ניו-יורקרי דרך עיניו של מבקר טרחן  (לת) חסה
    • 23:00
    • 22.02.13

12 מחירים ענקיים למנות מיניאטוריות רעבה
  • 19:15
  • 22.02.13

ציפינו למסעדה איטלקית מפנקת, וקיבלנו מנות טאפאס, לא טעימות במיוחד, במחיר מופקע. כנראה כששגיא כהן מגיע המטבח נערך אחרת...אגב, הזמנו גם את הלזניה המדוברת, ותגובת כל יושבי השולחן, התמצתה למילה אחת - אכזבה

13 כתיבה מענגת בתשלם
  • 21:12
  • 22.02.13

כמה כיף לטבעונים להמשיך להתענג על אוכל מסעדות דרך כתיבתו המשובחת של שגיא כהן.

  •   הכתיבה אכן מענגת - אבל המהות? אחאב
    • 12:37
    • 25.02.13

    מסכים שהכתיבה מצוינת ואני קורא בכיף ולא מחמיץ כתבה של שגיא כהן.
    הבעיה מתחילה כשאני מתפתה ללכת למסעדות המומלצות ונוחל אכזבה. לא פעם ולצערי גם גם לא פעמיים.

14 שגיא כהן הפך את הקשקשנות למקצוע... יעל
  • 21:27
  • 22.02.13

כמה מנייריזם ופומפוזיות בתור ביקורת אחד, אלוהים ישמור!

15 יופי של ביקורת אלון
  • 08:49
  • 23.02.13

אתה כותב בצורה מהנה, תישאר במסעדות ותשאיר למישהו אחר את ערוץ הספורט. בתודה מראש, אני.

16 מנות יקרות וקטנות מאוד, יוצאים עם חשבון ענק ובטן רעבה!!! אזרחית
  • 11:21
  • 23.02.13

נכון המקום מדהים ביופיו, אך כשמגיעים למסעדה רוצים גם לאכול ולקבל תמורה עבור הכסף וב"סולה" בהחלט שאין תמורה וחבל!!!!!

17 450 שקל לארוחה זה פשוט פסיכי בשלן
  • 12:12
  • 23.02.13

ולא משנה כמה כסף יש לך בבנק. 450 שקל זה אוכל לזוג לשבוע, כולל בשר בקר, עופות ודגים שלא לדבר על צמחוני. אין במסעדות שום דבר ששווה את הכסף הזה, גם לא בסולה.

18 שגיא כהן -גרפומן לעת מצוא . פרשן ספורט מהגרועים ! איסטניס דמיקולו.
  • 20:19
  • 23.02.13


לא קם ולא היה מבקר מסעדות אוביקטיבי ומדויק כמו רנה מוקדי אי שם לפני מליון שנה בעיתון הארץ.
(ויסלחו לי מוקירי זיכרו של דניאל רוגוב ז"ל)
שגיא כהן שהמציא את עצמו בתור מבין במזון (בכדי לקבל אולי פנסיה מעיתון הארץ ) אינו ראוי לשמש כמבקר מזון מקצועי.

19 שגיא כהן מבקר בחסד שרה אורגז. מושב דולפת
  • 20:34
  • 23.02.13

איזו מסעדה איזו ביקורת -זכיתי לאביונה משולשת לאחר הקינוח.

20 נשמע כמסעדה לעניין. רק מה לגבי מנות בשריות ללא פסטה או גלוטן; יש עוד משהו חוץ מנתח הקצבים?  (לת) שאלה שצמחונים שואלים לרוב
  • 21:34
  • 23.02.13

21 להוציא 450 שקל על ארוחה זוגית זה לא רק טמטום, זאת גם חזירות. אופיר
  • 22:48
  • 23.02.13

והוא עוד מתלהב מהמחיר של הבקבוק סן פלגרינו. עשרים שקל לבקבוק מיים מינירלים שעולה בסופר כמה שקלים? 3? 4? 5?
בא לי להקיא

22 פלצנות ותו לא טועם
  • 05:48
  • 24.02.13

והשוד טמון במחיר הארוחה

23 מחירים בשמיים ושירות גרוע...!  (לת) טומסינו
  • 09:59
  • 24.02.13

24 התאכזבנו מאד מאוכזבת
  • 12:19
  • 24.02.13

קודם כל, התפריט פצפון - בערך 10 מנות. כשהיינו, היו חסרות מהן שתיים. למי שבנוסף יש מגבלות/רגישויות/העדפות כלשהן, מהר מאד נגמרות האופציות. הזמנו שתי ראשונות ושתי עיקריות. כרבע שעה אחרי שאחת הראשונות הגיעה לשולחן (והיתה סתמית לחלוטין), התבשרנו שאת השנייה לא נוכל לקבל, כי חסרה במטבח ביצה עלומה. חסרה ביצה?? התפתיתי להציע לקפוץ לאיזו מכולת בחוץ ולהביא. חיכינו בערך חצי שעה נוספת לעיקריות (לא ברור למה - היו מלבדנו באותה שעה בערך 4 שולחנות נוספים). המלצרית התנצלה וראינו שבכנות, אבל כששולחן יושב שעה ומקבל מנה אחת מתוך ארבע, הייתי מצפה שלעוד מישהו זה יהיה אכפת - לכן הפתיע אותנו לראות את הבעלים/שפית יוצאת החוצה לפטפט עם חברים. לא מקצועי. והאוכל? סתמי. אכיל, אולי אפילו חביב, אבל שום דבר מעבר לזה. הזדרזנו לבקש חשבון מיד עם סוף המנה העיקרית, בלי להתעניין במנות אחרונות, אבל שוב - לא נראה שלמישהו היה אכפת.

25 רצוי לקרוא ביקורות גם ממקורות אחרים. לעזרה בקבלת החלטה  (לת) צופית
  • 14:35
  • 27.02.13

26 העדרמ קפה רניה א.
  • 10:54
  • 06.03.13

מסעדה נהדרת אבל היה חסר קפה אחרי האוכל. פספוס רציני ביותר.

27 לא מבין על מה שגיא מדבר עמרי
  • 17:34
  • 16.03.13

המסעדה סתמית. אוכל לא מרגש, סטנדרטי, יקר וחסר מעוף. הצוות לא נחמד. המלצרית היתה אנמית ומשעוממת. מיכל הבעלים נזפה בי כשביקשתי להחליש קצת את מוזיקת הרקע שהיתה מחרישת אוזניים. לא שווה מנה פלאפל. לא חוזר למערה הזאת גם אם תשלמו לי.

28 מסעדה מאכזבת ביותר עמרי
  • 17:44
  • 16.03.13

התפריט קטן ומצומצם. האוכל חסר מעוף, לא מרגש ויקר להפליאץ הצוות אנטיפתי ביותר מהמלצריות ועד בעלת המקום שמקבלת את האורחים בפרצוף חמוץ ומתנהגת ממש לא יפה. בזבוז מוחלט של כסף. אפילו העיצוב הנחמד והעובדה שהמסעדה נמצאת בתוך מערה מקסימה לא מחפים על הסתמיות. הייתי מעדיף מנה טובה של פלאפל. פחחחחחחחח

29 אכזבה עצומה תל אביבית
  • 00:18
  • 02.04.13

בעקבות הביקורת המהללת הזו, ולאור הערכתנו הרבה לשגיא כהן, ניסינו אותה, וכבר הרבה זמן שלא התאכזבנו כל כך. המסעדה אמורה היתה להיות גולת הכותרת ליום מקסים בו טיילנו ביפו, והפכה להיות מפח הנפש שחירב לנו את כל החוויה. השירות היה גרוע, אין פשוט מילה אחרת, המוזיקה היתה רועשת מאוד, המנות היו קטנות, וכולנו , שישה אנשים, יצאנו רעבים ועצבניים. מאוד לא מומלצת !

  •   מסכים עודד
    • 14:28
    • 14.06.13

    בינונית מאוד ... ישנן מסעדות איטלקיות הרבה יותר טובות ( רוסטיקו / קפה איטליה ) הלזניה סבירה במקרה הטוב.

30 אכזבה עצומה תל אביבית
  • 00:18
  • 02.04.13

בעקבות הביקורת המהללת הזו, ולאור הערכתנו הרבה לשגיא כהן, ניסינו אותה, וכבר הרבה זמן שלא התאכזבנו כל כך. המסעדה אמורה היתה להיות גולת הכותרת ליום מקסים בו טיילנו ביפו, והפכה להיות מפח הנפש שחירב לנו את כל החוויה. השירות היה גרוע, אין פשוט מילה אחרת, המוזיקה היתה רועשת מאוד, המנות היו קטנות, וכולנו , שישה אנשים, יצאנו רעבים ועצבניים. מאוד לא מומלצת !

31 מקום יפה מאד אבל קצת חשוך מדי לאוכל. הווליום של המוזיקה ממש מפריע ולא עוזר כמה שמעירים על זה. הפסטה בדרך כלל מצויינת, נתח הקצבים לא. מבחר היינות בכוס יקר.  (לת) איזו הצטנעות?
  • 18:00
  • 07.06.13

32 פלצני ממש לא איטלקי.. גרוע ויקר ... מנה אחרונה מזעזעת.ימחיר יין הפקרות גרג
  • 00:25
  • 26.07.13

מנות זעירות , האוכל לא מגיע ביחד (מדיניות המסעדה!!!)מטבח תילנדי איטלקי שרימפס טמפורה! יין במחיר מופרז ביותר.להביא יין בחליצה(50 ש״ח)יין אדום בנוני והזול ביותר 190 ש״ח.לזניה קרה (מטבח איטלקי חדש!)טעם ככה ככה.. 2מנות אחרונות (מבחר עצום!!)הטעם נשכח תוך 15 שניות.. לברוח מהר מהר

33 מסעדה נוראית!!!!!! יעל
  • 22:07
  • 06.09.13

אני אחת שהולכת להרבה מסעדות קלאסה, והמסעדה הזאת היא פשוט ביזיון!!! האוכל פיצי פיצי ויקר יקר!! מילא היה טעים, אבל גם זה לא. האווירה נעימה והמקום יפה.. חוץ מזה לא רואה שום דבר חיובי. בזבוז של כסף וזמן.

34 המנות קטנות מאוד ויקרות להחריד. יצאנו רעבים ומאוכזבים יואל סלע
  • 22:36
  • 15.10.13

מקום יפהפה, מנות קטנות, מנה אחת משלוש החזרנו. מנות הפסטה היו בערך כף פאסטה. לזניית זנב השור טובה אבל קטנה ביחס למחיר 98₪. המסעדה היתה ריקה ולא בכדי. לא נראה לי שהמסעדה תהיה בסביבה עוד הרבה זמן

35 מדהים!!!! שרון
  • 09:38
  • 22.02.14

היינו אתמול במסעדה האוכל היה מדהים! המקום מהפנט, שירות מקסים כן יקר אבל שווה ביותר!!!

36 ארוחת ערב בסולה דיווח מהשטח אכזבה
  • 02:15
  • 13.03.14

אכן המקום יפה. מאד. העצוב שובה לב כמו הצלחות הלא תואמות בסגנון הרטרו שהוגשו לשולחן בשביל המנות הראשונות ככל הנראה. היין שנבחר בעזרת המלצר שטיפל בשולחן בחביבות ומסירות אולם בחוסר מקצועיות, היה מוצלח במחיר שערורייתי. עד כאן ״השבחים״. לא טעמנו את כל המנות שהוזכרו בכתבה. אבל למשל הסלט עם החסה המוכלאת היה רחוק מעדין, כמות החומץ והלימון לא איפשרו לאכלו. מנת רגטונה מורגש שהושקעה בה מחשבה ועבודה אבל התוצאה היא נגיסה ראשונה מעניינת ומהר מאד כל הדבר הזה מרגיש כמו בייבי פוד כבד ולא מעניין. עיסה ובה חמש פיסות פסטה שגרתית ברמת אל דנטה שקרוב לקופסה. כבדי עוף רעים. מנת ראשונה נוספת של איזה שהוא פרי ים אם אני זוכר נכון לא נאכלה. הגענו בעקבות הביקורת כאן. טובה יותר ממאריו בטאלי נאמר. אז אצל בטאלי לא אכלתי עדיין אבל קצת מכיר את ספרי הבישול שלו. כמראה שהאמריקאים לא מבינים דבר אם סולה טובה ממנו כי האוכל בסולה, לפחות זה שאכלנו, היה ...לא טוב. חסר השראה. לא טעים. לא טוב. מצטער. עם כל הכוונות הטובות של בעלת המקום, אין סיכוי שנשוב לשם כשהעיר גדושה במסעדות איטלקיות מוצלחות, בפרט במחירים הללו. המלצר הקפיד להזהיר כי המנות הראשונות קטנות. וההמלצההיתה להזמין למרכז השולחן מבחר. אולי לא קראנו נכון את הקוד הגנטי של המקום. אבל כשבאים למסעדה האמירה הלקוח תמיד צודק נכונה שבעתיים. אם לא קראנו נכון כנראה שהוא לא קריא מלבד ליודעי חן כמו כותב הביקורת הנכבד שמהיום לא אתייחס אליהן כלל.

37 אוכל מבאס וזמן המתנה ארוך לקוחה לא מרוצה
  • 21:55
  • 26.05.14

חיכינו מלא זמן להכל, שילמנו מלא ועוד האוכל היה חצי כח.
ממש לא ממליצה!!!!

38 ארוחה מדהימה יוסי
  • 08:57
  • 28.05.14

היינו ארבעה וקראתי את כל הביקורות כאן. אני מסכים לחלוטין עם שגיא כהן, אוכל טעים ומאוד מאוד מיוחד. מומלץ בחום, אל תקשיבו לכל המלעיזים

39 מאוד נהננו, האוכל מצוין השרות אדיב והבעלים מקסימים. מומלץ !  (לת) יונתן
  • 10:53
  • 28.06.14

40 אכזבה גיל
  • 11:50
  • 17.08.14

מהשירות, מהאוכל, מהחשבון. השירות - הזמנת השולחן הצריכה מספר טלפונים למסעדה. מהגעתינו למסעדה ועד שהגיעה המלצרית היחידה לקחת הזמנה עברה כשעה. המנות יצאו בקצב איטי להחריד. מנות שהתלוננו עליהן לא פונו מהשולחן. לא הצלחנו לקבל הסבר על המנות וכן הגיית שמותיהן חשפה שלא מדובר בצוות ששמע פעם איך אומרים באמת סלט וורדה או טליאטלה. חוסר מיקצועיות, חוסר אדיבות, חוסר זמינות. לא לענין.
המנות - פולנטה עם פולנטה עם פולנטה ללא טעם. מנת פולנטה תפלה ושוחה בשמן עם פטריות במרקם קופסת שימורים. מנת רביולי הכוללת כיסונים ממולאים בקרם אפונה בסגנון גרבר, מנת שרימפס מושי-מושי בטיגון יתר בשמן לא חם.
כאמור, על אף שהתלוננו, המנות נשארו על השולחן עד סוף הארוחה, וכן הופיעו בחשבון.
הלזניה אכן היתה טעימה. קטנה אך טובה.
החשבון - מופרז. כלל חיוב לא הגיוני למנות קטנות ולא מושקעות, למסעדה שלא ערוכה לארח. על חליצת 3 בקבוקי יין, שירות שלו נאלצנו להמתין זמן רב, שילמנו 180 ש"ח. שיא חדש לדמי חליצה במחוז.
הציפיות למול הביקורות הנהדרות הפכו לאכזבה גדולה. חבל.

הירשמו לניוזלטר אוכל, יין ומסעדות
קבלו את כל הביקורות, הכתבות, המתכונים והחדשות אליכם למייל בכל ראשון וחמישי בשעה 12:00
ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות
נא להזין כתובת מייל חוקית
פרוייקטים מיוחדים
פרוייקטים מיוחדים