עוגת סופלה שוקולד ומוס חלבה של הקונדיטורית קרין גורן

300 גרם שוקולד מריר ללא סוכר; 150 גרם חמאה; 1/2 מיכל שמנת מתוקה 6 ביצים, בטמפ' החדר; 1.5 כוסות סוכרלוז סוגת; 2 כפות סילאן טבעי ללא תוספת סוכר

חומרים לעוגת סופלה שוקולד:

  • 300 גרם שוקולד מריר ללא סוכר
  • 150 גרם חמאה
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה 6 ביצים, בטמפ' החדר
  • 1.5 כוסות סוכרלוז סוגת
  • 2 כפות סילאן טבעי ללא תוספת סוכר

למוס חלבה:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 4 כפות סוכרלוז סוגת
  • 1/2 כוס חלבה ללא סוכר, מפוררת

לקישוט:

  • 1 כוס חלבה ללא סוכר, מפוררת

הכנה:

במיקרוגל ממיסים שוקולד, חמאה ושמנת מתוקה. מצננים מעט. במיקסר מקציפים ביצים במהירות מקסימלית 5-7 דקות לקציפה בהירה וסמיכה. מוסיפים תחליף סוכר וסילאן ומקציפים עוד דקה לאיחוד. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד. משטחים בתבנית משומנת ואופים ב-160 מעלות במשך 35-40 דקות, עד שהעוגה תפוחה ויציבה למגע, ומעט רוטטת במרכז. מצננים (כשהעוגה מתקררת היא נסדקת ושוקעת במרכז - וזו בדיוק הכוונה). מכינים מוס חלבה. ממלאים ומקררים: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה ותחליף סוכר לקצפת יציבה. מקפלים פנימה פירורי חלבה. משטחים את המוס בשקע העוגה. מעבירים למקרר ל-4 שעות (או שעה במקפיא).

לפני ההגשה מפזרים חלבה על העוגה, לקישוט. מעבירים סכין בהיקף - בין העוגה לתבנית - לשחרור העוגה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.

תגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
  1. 3
    יש לפעמים רעיונות והצעות שמוציאים מהכלים למשל תקראו

    1. שקרין גורן בטח מקדמת מכירת סוכרלוז ( ממתיק מלאכותי) של סוגת שמחירו בשמיים ואינה מציעה בכלל את הסוכר הפשוט והזול שבטח מצוין למתכון כזה
    2. שאין שום רמיזה לגבי הערך הקלורי והשומני של הר השומן והפחממות הזה
    אז קדימה לתקן בבקשה את השגיאות. תודה

  2. 2
    זה בכלל לא מתכון של קרין גורן

    מתכון אמיתי של קרין גורן מכיל לפחות 2 כוסות סוכר

  3. 1
    שו סוכרלוז?

    מדוע לא סוכר רגיל?

    1. נשמע נלוז.. הסוכרלוז...