עוגת סופלה שוקולד ומוס חלבה של הקונדיטורית קרין גורן

300 גרם שוקולד מריר ללא סוכר; 150 גרם חמאה; 1/2 מיכל שמנת מתוקה 6 ביצים, בטמפ' החדר; 1.5 כוסות סוכרלוז סוגת; 2 כפות סילאן טבעי ללא תוספת סוכר

חומרים לעוגת סופלה שוקולד:

  • 300 גרם שוקולד מריר ללא סוכר
  • 150 גרם חמאה
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה 6 ביצים, בטמפ' החדר
  • 1.5 כוסות סוכרלוז סוגת
  • 2 כפות סילאן טבעי ללא תוספת סוכר

למוס חלבה:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 4 כפות סוכרלוז סוגת
  • 1/2 כוס חלבה ללא סוכר, מפוררת

לקישוט:

  • 1 כוס חלבה ללא סוכר, מפוררת

הכנה:

במיקרוגל ממיסים שוקולד, חמאה ושמנת מתוקה. מצננים מעט. במיקסר מקציפים ביצים במהירות מקסימלית 5-7 דקות לקציפה בהירה וסמיכה. מוסיפים תחליף סוכר וסילאן ומקציפים עוד דקה לאיחוד. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד. משטחים בתבנית משומנת ואופים ב-160 מעלות במשך 35-40 דקות, עד שהעוגה תפוחה ויציבה למגע, ומעט רוטטת במרכז. מצננים (כשהעוגה מתקררת היא נסדקת ושוקעת במרכז - וזו בדיוק הכוונה). מכינים מוס חלבה. ממלאים ומקררים: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה ותחליף סוכר לקצפת יציבה. מקפלים פנימה פירורי חלבה. משטחים את המוס בשקע העוגה. מעבירים למקרר ל-4 שעות (או שעה במקפיא).

לפני ההגשה מפזרים חלבה על העוגה, לקישוט. מעבירים סכין בהיקף - בין העוגה לתבנית - לשחרור העוגה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.



תגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
  1. 5