מתכון: בטטה צלויה עם טחינה גולמית, סילאן וערמונים בקרמל

ערמונים בקרמל (ראו מתכון), שתי בטטות גדולות, חצי כפית מלח אטלנטי או גס, חצי כפית פלפל שחור גרוס עבה, שתי כפות שמן זית, שלוש כפות טחינה גולמית, כף סילאן

קליית ערמונים בבית היא תרפיה, אבל כשהזמן לוחץ אפשר להכין את המנה הזאת בכל העונות השנה עם ערמונים קלופים ארוזים בוואקום.

חומרים (6 מנות):

  • ערמונים בקרמל (ראו מתכון)
  • 2 בטטות גדולות
  • חצי כפית מלח אטלנטי או גס
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס עבה
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • כף סילאן

הכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות. שוטפים את הבטטות היטב. את הגדולות פורסים לשמיניות, את הקטנות לחצאים.

מניחים את הבטטות בתבנית. בוזקים מעל מלח, פלפל ושמן זית. אופים 20-25 דקות, עד שבשר הבטטות מתרכך.

מניחים בצלחת הגשה. בוזקים מעל טחינה גולמית, סילאן וערמונים בקרמל. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.


ערמונים בקרמל

חומרים:

חבילת ערמונים בוואקום (100 גרם)

  • 4 כפות (60 ג') סוכר
  • כף (15 ג') חמאה, חתוכה ל 4 קוביות
  • 3 כפות ( 45 מ"ל) מים רותחים

הכנה:

שוברים את הערמונים לחתיכות גדולות באופן גס ולא אחיד. מחממים על אש בינונית את הסוכר, עד שהוא נהפך לקרמל כהה.

מוסיפים קוביות חמאה - זהירות, הקרמל רותח.

מוזגים בעדינות את המים הרותחים, כף אחרי כף (כדי שלא להוריד את הטמפרטורה) לקרמל.

מוסיפים את הערמונים אחד-אחד למחבת ומקפיצים כ-3 דקות. לא מומלץ לבחוש בכף, אלא רק לנער את המחבת. פעולת הבחישה תקרר את הקרמל והסוכר עלול להתגבש בחזרה.

לימור לניאדו תירוש

תגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
  1. 1
    שברון לב

    זה היה נראה כל כך טעים...
    :-(
    אבל לצערי יוצא ממש מתוק מדי..

    אולי זה מטעים כקינוח על יד גלידה אבל כמנה כבר עדיף בטטות רגילות בתנור.