המהדורות הדיגיטליות של הארץ - באתר בסמרטפון ובאייפד - חודש ראשון ב-4.90 ₪ בלבד
מצטרפים ומשדרגים לאחת מחבילות התוכן האיכותי של הארץ. עכשיו במבצע השקה! רק 4.90 ₪ לחודש הראשון. נסו עכשיו >>
הרשמה למערכת
שם פרטי
שם משפחה
דוא"ל
סיסמה
אישור סיסמה
טלפון נייד
 ?נרשמתם בעבר לאתרי קבוצת הארץ התחברו   |   שכחתי סיסמה

מתכון: בטטה צלויה עם טחינה גולמית, סילאן וערמונים בקרמל

ערמונים בקרמל (ראו מתכון), שתי בטטות גדולות, חצי כפית מלח אטלנטי או גס, חצי כפית פלפל שחור גרוס עבה, שתי כפות שמן זית, שלוש כפות טחינה גולמית, כף סילאן

קליית ערמונים בבית היא תרפיה, אבל כשהזמן לוחץ אפשר להכין את המנה הזאת בכל העונות השנה עם ערמונים קלופים ארוזים בוואקום.

חומרים (6 מנות):

  • ערמונים בקרמל (ראו מתכון)
  • 2 בטטות גדולות
  • חצי כפית מלח אטלנטי או גס
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס עבה
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • כף סילאן

הכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות. שוטפים את הבטטות היטב. את הגדולות פורסים לשמיניות, את הקטנות לחצאים.

מניחים את הבטטות בתבנית. בוזקים מעל מלח, פלפל ושמן זית. אופים 20-25 דקות, עד שבשר הבטטות מתרכך.

מניחים בצלחת הגשה. בוזקים מעל טחינה גולמית, סילאן וערמונים בקרמל. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.


ערמונים בקרמל

חומרים:

חבילת ערמונים בוואקום (100 גרם)

  • 4 כפות (60 ג') סוכר
  • כף (15 ג') חמאה, חתוכה ל 4 קוביות
  • 3 כפות ( 45 מ"ל) מים רותחים

הכנה:

שוברים את הערמונים לחתיכות גדולות באופן גס ולא אחיד. מחממים על אש בינונית את הסוכר, עד שהוא נהפך לקרמל כהה.

מוסיפים קוביות חמאה - זהירות, הקרמל רותח.

מוזגים בעדינות את המים הרותחים, כף אחרי כף (כדי שלא להוריד את הטמפרטורה) לקרמל.

מוסיפים את הערמונים אחד-אחד למחבת ומקפיצים כ-3 דקות. לא מומלץ לבחוש בכף, אלא רק לנער את המחבת. פעולת הבחישה תקרר את הקרמל והסוכר עלול להתגבש בחזרה.

צילום: לימור לניאדו תירוש



הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

 
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
הצג את כל התגובות פתוחות 01 שברון לב נמרוד
  • 23:22
  • 20.02.12

זה היה נראה כל כך טעים...
:-(
אבל לצערי יוצא ממש מתוק מדי..

אולי זה מטעים כקינוח על יד גלידה אבל כמנה כבר עדיף בטטות רגילות בתנור.

הירשמו לניוזלטר אוכל, יין ומסעדות
קבלו את כל הביקורות, הכתבות, המתכונים והחדשות אליכם למייל בכל ראשון וחמישי בשעה 12:00
ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות
נא להזין כתובת מייל חוקית
פרוייקטים מיוחדים
פרוייקטים מיוחדים