בעוד שביתת עובדי "קופי טו גו" באוניברסיטת תל אביב נכנסה אתמול (חמישי) ליומה השלישי, החליט הסגל האקדמי הבכיר באוניברסיטה לתמוך בעובדים השובתים ולהחרים את הסניף. בהודעה שנשלחה באי-מייל לכל המרצים, נקראו המרצים "לא לפגוע במאבקם הצודק של העובדים, ולהימנע מלפקוד את הסניף עד לפתרון הסכסוך בין ההנהלה לעובדים".
עשרות עובדי סניף "קופי טו גו" באוניברסיטת תל אביב, המוחים על תנאי העסקתם, פתחו ביום שני בשביתה - מן השביתות המאורגנות הבודדות בענף.
אתמול עמדו העובדים, מלווים בסטודנטים ובמרצים מהאוניברסיטה, ברחבת הכניסה לבית הקפה וחילקו חומר הסברה לעוברים ולשבים. בנסיון למנוע את השביתה, הביאה ההנהלה מלצרים מסניפים אחרים. ואולם הקהל ברובו נענה לקריאת המלצרים השובתים ובבית הקפה, העמוס בימים רגילים, ישבו רק סועדים בודדים.
מאבטחים ששכרה ההנהלה מנעו מהעובדים להכנס לסניף וחלקו בו חומר הסברה. זאת לאחר, שלטענת ההנהלה, יום קודם לכן נכנסו השובתים והפריעו לסועדים. "הביאו לכאן בריונים בשביל להפחיד את העובדים, הם התהלכו שם עוד לפני שפרצה השביתה", אמר עו"ד איתי סבירסקי מהתוכנית למשפט ורווחה בפקולטה למשפטים, המייצגת את העובדים. לדבריו, "לא סביר שמונעים מהעובדים השובתים בעזרת מאבטחים שנשכרו במיוחד לשם כך להכנס למקום העבודה שלהם".
לדברי העובדים, כיום הם מקבלים חלק קטן מהטיפים, המחולקים גם למנהלי המשמרות ולמנהלי בית הקפה. הם מוחים גם על תשלום חסר של דמי הבראה ונסיעות, אי תשלום גמול שעות נוספות. לטענת הרשת, שחלק ניכר ממנה נמצא בשליטת שטראוס-עלית, לא מופרת שום זכות חוקית של העובדים והם אף זוכים לשכר ולהטבות מעבר למתחייב בחוק.