Haaretz.com  הפוך לדף הבית   עשה מנוי לעיתון   RSS  שירות פרסם אצלנו   21 01 -- שעון ישראל: יום חמישי י"ח באב תש"ע,   29.7.2010 
במנוע חפש
חדשות
גלריה
ספורט
ספרים
קפטן אינטרנט
כל הכותרות
ארכיון
עכבר העיר
TheMarker
תיירות
ערוץ המדע   
שוק ההון<<המהדורה המודפסת
BenchMarker
Prime-Sub על סף ביתך
מאת עמי גינזבורג
   
הקורבן התורן של שוק הנדל"ן האמריקאי הוא חברת הבנייה Lennar, השלישית בגודלה במדינה. לנאר פירסמה אתמול תוצאות לרבעון הראשון של 2007 שמסתיים בפברואר, ואלו הצביעו על המשך מגמת ההתכווצות - ירידה של 14% בהכנסות ל-2.8 מיליארד דולר וקריסה של 69% ברווח התפעולי מפעילות הבנייה ל-140 מיליון דולר.

התוצאות של לנאר באו יממה לאחר הדיווח על נפילה חדה נוספת שנרשמה בפברואר במכירה של בתים חדשים בארה"ב.

מבט חטוף בתוצאותיהן של חברות הבנייה הגדולות בארה"ב מראה תמונה קודרת. הירידה הממוצעת במכירות של החברות הגדולות עומדת אמנם רק על כ-10%, אבל הרווח התפעולי של החברות הגדולות כבר קרס בממוצע בכ-75%. התכווצות נוספת בשוק (שכרגע נראית כמו תרחיש סביר ביותר) תעביר חלק מהחברות להפסד.

לנאר, כמו רוב החברות בענף הבנייה, חזרה בה מהתחזיות המוקדמות להמשך השנה. "כרגע אנחנו לא נותנים תחזיות", אמר מנכ"ל החברה. מתברר שגם הפעילים בענף הבנייה עדיין לא יודעים לאמוד את עומק המשבר.

למרות הנתונים השליליים שזורמים משוק הנדל"ן, מדדי המניות המובילים בארה"ב מפגינים עוצמה מפתיעה. נכון לאתמול בבוקר, היה מדד דאו ג'ונס רחוק רק ב-3% מהשיא שקבע בסוף פברואר. מדד נאסד"ק רחוק ב-3.5% מהשיא של פברואר, ומדד 500 S&P רחוק משם רק ב-2%.

האם ייתכן שהמשקיעים בארה"ב לא הפנימו עדיין את עוצמת המשבר בשוק הנדל"ן ואת ההשלכות שלו? האם הם עדיין סבורים שהוא יפגע רק בשוק ה-Prime-Sub (שוק נוטלי המשכנתאות המסוכנים) ולא יתגלגל למקומות נוספים?

ענף הנדל"ן הוא אטי הרבה יותר מענפי התעשייה או הפיננסים. כאשר מתחילה בו הידרדרות היא אטית יותר, אבל היא עלולה להימשך זמן רב יותר. לוקח זמן עד שקשיי הענף מתגלגלים גם לענפים אחרים.

עד כמה יהיה עמוק וארוך המשבר הנוכחי, עדיין קשה לדעת. אבל הצל שהוא מטיל על הכלכלה האמריקאית גדול, ופוטנציאל הנזק שלו למשקיעים בשוק המניות גדול גם הוא.


ספורט Online| גלריה Online| ספרים Online| חדשות Online
תקנון האתר| תמיכה ושירות| ארכיון הארץ| דף הבית
מדריך עכבר העיר| סרטים| קולנוע| מסעדות| מתכונים| הופעות| פעילויות ילדים| הצגות| לילה| מסיבות| מדריך עכבר העיר - סרטים, לילה, מסעדות, הצגות ילדים
מסעדות: בשר, ביסטרו, אוכל יפני, אוכל סיני| מסעדות: דגים, פירות ים, ים תיכוני| מסעדות: בית קפה, מאפיה, חלבי, ארוחות בוקר, מסעדה איטלקית
לוח העיר| שיווק| דרושים| דרושים הייטק| נדל"ן| פרוייקטים חדשים| רכב| בעלי מקצוע| קח תן| מגזין אוטו| מבחני רכב| קידום אתרים| ספרים חדשים בהוצאת שוקן
Israel News| Israeli News| הישרדות 4| יריד חוצות היוצר| בניית אתרים
עכבר עולם| פראג| ברלין| מדריך עסקים
זוהי סדום| סינמה סיטי ראשון לציון| מדריד| מתכונים לראש השנה| כוכב נולד 8| בנגקוק| בודפשט
כל הזכויות שמורות , "הארץ"   ©   All rights reserved Haaretz