ועדת השרים לענייני חקיקה הודיעה היום (שני) כי תדחה בשבועיים את ההחלטה בעניין הרחבת סמכותם של בתי הדין הרבניים. ההחלטה לדחות את אישור החוק השנוי במחלוקת התקבלה בעקבות הצהרתם שרי העבודה כי יתנגדו לאישורו של החוק, שנועד לאפשר לבתי הדין הרבניים לדון גם בענייני ממון ובעניינים אזרחיים על פי דיני ההלכה.
החוק, אותו יזמו חברי הכנסת משה גפני ואורי מקלב (יהדות התורה), נועד לעגן בחוק את סמכותם של בתי הדין הרבניים לדון בהסכמת הצדדים בעניינים אזרחיים, כמו גם את סמכותם לדון בסכסוכים שהתגלעו בקשר לפסקי דין שניתנו על ידם או להסכמים שאישרו, בעניינים שבסמכותם.
השר יצחק (בוז'י) הרצוג אמר אתמול ל"הארץ" כי "אנחנו מתנגדים בתוקף לחוק המוצע ורואים בו הפרה של הסטטוס קוו והרעת מעמדן של נשים, בעיקר במה שנוגע לגירושין. אני מקווה שיהיה רוב בוועדת השרים לחקיקה נגד הצעת החוק". גם בסיעת "ישראל ביתנו" הבהירו כי שרי המפלגה יתנגדו להצעה, הזוכה לתמיכת המפלגות החרדיות.
בג"ץ פסק בעבר בנושא בניגוד לתוכנה של הצעת החוק, וקבע כי לבתי הדין הרבניים אין סמכות לדון בעניינים אזרחיים ובענייני ממון וכי יש לדון בנושאים אלה על פי חוקי המדינה ותקדימי בית המשפט העליון. הצעה דומה להצעתם של חברי הכנסת של יהדות התורה כבר החל לקדם שר המשפטים יעקב נאמן והיא הוקפאה במאי בשנה שעברה, בעקבות פרסומה ב"הארץ", אולם המפלגות החרדיות לא הרפו מדרישתן להפשיר את ההצעה ולהרחיב את הסמכויות, כפי שהתחייב בפניהן ראש הממשלה בנימין נתניהו, עם הצטרפותן לקואליציה.
גם הממשלה הקודמת בראשות אהוד אולמרט ביקשה להרחיב את סמכויות בתי הדין, אך היוזמה נבלמה לאחר שארגונים למען זכויות של מסורבות גט ועגונות מחו נגדה. בדברי ההסבר שלהם להצעה הנוכחית, כותבים גפני ומקלב, כי החוק בא לעגן מחדש סמכויות שהיו נתונות בעבר לבתי הדין הרבניים וצומצמו בבג"ץ.