סודות מתוקים 2 של קרין גורן: בסוף נשארים עם טעם רע

בלי להוציא הון על שוקולד בלגי 70%, עם אפייה בחמגשיות: קרין גורן מציעה מתכונים לעוגות ישראליות, ומכוונת למכנה המשותף הנמוך ביותר

סודות מתוקים 2

קרין גורן. הוצאת קרין גורן ודיאלוג, 224 עמ', 139 שקלים

קונדיטורית מוכשרת מחליטה להוציא ספר בישול לעוגות שיצליח בצורה היסטרית. היא מכנסת פגישת סיעור מוחות עם הצלם, המעצבת ובעלה (שעובד ביחד אתה) והם מחליטים: בואו נוציא ספר עוגות ישראלי. יהיו מתכונים ישראליים: בסבוסה למזרחים ופרג עבור הייקים, וכמובן עוגה "כושית" (מעודכנת כעוגה אישית במיקרוגל). יהיו חומרי גלם שיש בכל בית ישראלי טיפוסי: טחינה, סוכריות טופי, חלבה ומרשמלו. בתצלומים נראה רק מה שיש בכל בית: כוסות שנקנו באגף כלי הבית בסופרמרקט, שעווניות ותבניות חד-פעמיות. וזה מה שהיא עושה, וזה מה-זה מצליח, יותר מכל ספר בישול אחר בשנים האחרונות.

הצלחה פנומנלית כמו של קרין גורן וספריה שווה כמה מלים: למה גורן ולא מישהו אחר? למה הספרים שלה נקנים כלחמניות טריות, או נכון יותר, כמאפינס חמים ישר מהתנור? למה אנשים (ותנו לי להמר שמדובר יותר בנשים, ועוד על כך בהמשך) אומרים: "אנחנו חייבים את הספר הזה בבית". חישוב פשוט מעלה ש"סודות מתוקים 2" נהפך לרב מכר כמעט מרגע שיצא לחנויות לפני מספר חודשים, ומאז הוא ממשיך לככב ברשימות רבי-המכר. גם ספריה הקודמים שהו שבועות וחודשים בראש. תאמרו "היא מופיעה בטלוויזיה", זה נכון, אבל במקרה הזה, לא מדובר בביצה ובתרנגולת, אלא בתרנגולת שקודם הטילה ביצי זהב (ספרי בישול מצליחים) ורק אחר כך באה הפנייה מהטלוויזיה.

עוגת סופלה שוקולד ומוס חלבה ללא תוספת סוכר של קרין גורן דניאל לילה

עשו לנו לייק ותוכלו לקבל את מיטב ביקורות הספרים ישירות אליכם

נדמה כי הצלחתה של גורן טמונה בפיענוח הגנום - או במקרה הזה, מציאת המתכון - הישראלי המדויק בתחום האפייה. גורן מכינה לנו עוגות ישראליות ומציעה לנו להכין אותן אתה. רק מה חבל, שהעוגות הישראליות של גורן מכוונות למכנה המשותף הנמוך. כקוראת וכחובבת אפייה ישראלית הייתי רוצה מתכוני עוגות (וכלים, ותצלומים) יפים בהרבה.

יש פה עוגות ליומיום, לקפה אחר הצהריים עם השכנה והילדים או לכבוד ארוחת שבת המסורתית, עוגות שהאופים הישראלים, או אם להיות קצת פחות פוליטקלי-קורקט, האופות הישראליות - כי אני לא רואה גבר מכין את העוגות שלה, אין פה סטייקים מדממים או תבשילים מסובכים - מרבות להכין. אז גורן לא מתנשאת עלינו ולא מסבכת לנו את החיים. וגם, איזה כיף, כמונו גם היא "צריכה לשמור" אבל גם היא חייבת מתוק, ככה בערב. אז יש פרק של עוגות דיאטטיות, כמו שאומרים, לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

וגם גורן, כמונו, לא חושבת שמוצדק להוציא הון על שוקולד בלגי 70% או לרוץ לחנויות מתמחות (למרות שלה עצמה יש אחת כזאת) ולחפש כל מיני תבניות מיוחדות. לכן היא אופה בחמגשיות. וכן, אפילו היא אוהבת להכין עוגות בחמש דקות כשהחמות קפצה לביקור פתאומי ותכף תשאל אם יש משהו לאכול.

אז מה בעצם רע בכל זה? למה הציניות? כי אני קצת לא מאמינה לה. אני קצת מפקפקת בכך שהיא עצמה אופה לאורחים שבאים אליה הביתה בתבניות חד פעמיות מקרטון ומשתמשת במרשמלו וסוכריות טופי. נדמה שזו בחירה מודעת שנועדה לקרוץ ללב הישראליות עם עיצוב שזועק: "אני עממית", אני אנטי-יופי ואנטי-סטיילינג: אין כלים יפים ברקע, או פרחים או מפות פשתן מעומלנות. יש מנג'טים פשוטים, מאגים שתמצאו בכל חנות לכלי בית ואפילו, שעווניות משובצות שכאילו יצאו מהמטבח של סבתא שלי בקיבוץ בשנות ה-70. כאילו הספר מעוצב בכוונה כמו פעם, או נכון יותר לא-מעוצב כמו פעם. אם לא הייתי יודעת שהספר ראה אור ב-2011 הייתי מנחשת שיצא אי שם בין סוף שנות ה-80 או בתחילת שנות ה-90.

יש להניח כי גורן, צלם הספר דניאל לילה והמעצבת עינת מאירי מכירים היטב את מגמות העיצוב של ספרי בישול בעולם וגם בארץ ובכל זאת עשו החלטה מודעת להפיק ספר שאומר: "אני ישראלי עממי, ואני גאה בזה". נכון שגורן לא מציעה מתכונים עם מרגרינה, ודפים כתובים בכתב ידה כששוליהם מרוחים בקמח ושמן, אך הספר בהחלט נראה כהמשך ישיר של המראה הכל-ישראלי שמציע לנו בני סיידא בספריו, שגם הם רבי מכר מצליחים. האם כדי למכור אלפי עותקים מספר המחברת היתה חייבת להתפשר ולכתוב ספר שלפחות נראה כמו הכלאה בין שנות ה-70 לשנות האלפיים? ולכוון למכנה המשותף הנמוך של כולנו?

המסר שבוקע מן הספר הוא שעם כל הכבוד ליונתן רושפלד, שמלמד אותנו על בשר ובישול צרפתי; ולארז קומרובסקי, שהכיר לנו את השאור ואת המטבח העונתי, הפשוט והישראלי במובן המדויק של המלה - בסוף אנחנו אוהבים את מראה של מטבח מעץ אורן ברקע וחמגשית בפריים. מדי פעם גורן מציצה מבין דפי הספר, ביתית וחמודה, לעתים קרובות רואים את ידיה העמלות ויש גם תצלום שמוקדש לכל אחיין. כי מה אנחנו הישראלים הכי אוהבים? את המשפחה, את הפשטות, את ארוחת הערב של שישי בערב אצל אמא עם עוגת הבית מהספר החדש של קרין גורן.

אוהבים לאפות? בקרו בעמוד המתכונים החדש שלנו

שמות פרקי הספר השונים הם: "עוגות של בית" ו"מותק של דיאטה", "יש שוקולד!" ו"מי רוצה עוגייה?" בסוף אנחנו מקבלים את "פרויקטים למתקדמים", המבדיל עצמו כך משאר הספר עם מתכונים ל"צ'יזקייק פקטורי", ואפילו קאפקייקס למתקדמים, שהם מה שהולך היום בעולם. לכל מתכון יש "סוד מתוק", שהוא אכן טיפ שימושי מאוד אך דרך ההגשה שלו מעוררת לפחות אצלי רתיעה (למה הוא סוד? ומה מתוק בו?). בספר יש הרבה גימיקים: אפייה במיקרו, עוגיות שמתיישבות על כוס קפה, מאפינס קרמבו, בצק מגלידה, ארטיק עוגה ועוד. חלקם מוצלחים וחלקם פחות - אך הם נשארים גימיקים, הם לא עוגה מנצחת שתיכנס לרשימה המצומצמת שיש בכל בית של מתכונים שחוזרים עליהם פעם אחר פעם ומעבירים הלאה בלוויית המלצה חמה.

דברים אלה נכתבים בצער כפול, משום שקונדיטורית מקצועית ומוכשרת כמו קרין גורן יכלה לתת לנו יותר: לכתוב, לאפות, להפיק, לצלם ולערוך לנו הישראלים דוברי העברית ספר יפה יותר, שלם יותר ואפילו ישראלי יותר (במובן הטוב של המלה). את כשרונה הרב לתווך את העולם הגדול לאופים הישראלים - עם מתכונים למאפינס, קאפקייקס וקרואסונים - יכלה לבטא בדרך מעט יותר מתוחכמת, יותר אסתטית ויותר אינטליגנטית, אך היא בחרה אחרת. היא יכלה למשוך אותנו למעלה ובחרה למשוך למטה. ולמה הצער כפול? כי מה שאנחנו מוכנים לקבל מקרין גורן ואפילו לנסות על שיש הקיסר שלנו, אנחנו לא מוכנים לקבל מקונדיטורים אחרים, שספרם מלכתחילה לא יוכתם בכתמי שוקולד אצלנו במטבח.

המתכונים שניסיתי מדויקים וחלקם אפילו טעימים מאוד. עוגת הטחינה והשומשום היא ממש הברקה: טעימה ומעניינת; עוגיות השוקולד צ'יפס "המושלמות" טעימות מאוד (אבל לא מושלמות, לטעמי). מאפינס בננה ושוקולד ב"צי'ק-צ'ק" מקיימים את מה שגורן מבטיחה: שיהיו מוכנים "במרחק 25 דקות מכאן (כולל זמן האפייה)", אך טעמם בינוני למדי בעיני. בשלב הזה קצת התייאשתי, מאוד לא מושך אותי לקחת ממגירת הילדים סוכריות טופי ומרשמלו ולאפות אתם עוגה.

לספר מצורף תקליטור עם חמישה מתכונים נבחרים שגורן מראה בפועל איך מכינים אותם. גורן מופיעה בסינר נקודות חמוד עם הערות מתוקות כמו (על העוגה הדיאטטית): "להכין סלט ירקות ברחמים עצמיים ובסוף לאכול קינוח", אך הסבריה מלמדים וברורים. המטבח מנוכר (זה לא מטבח העץ המצולם ברקע בספר), הוא חף מפרסומות סמויות ומשדר ניקיון ומקצועיות. נראה שגם התקליטור הזה משקף את סוד הצלחתה של קרין גורן: מצד אחד, היא מקצועית ורהוטה ומצד שני, היא מנסה להצטייר כמין מאמי לאומית שאופה לנו עוגות משלנו - ואנו, כפי שמראות טבלאות רבי-המכר, מחזירים לה אהבה. או במלותיה שלה (על עוגת הטחינה): "נו, לא לטרוף אותה?"

תגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
  1. 74
    גבב של שטויות הנובעות מקנאת המצליחנים

    נראה כאילו הכותבת עשתה מאמץ מיוחד לחפש איזה עניין אווילי שאפשר יהיה להיאחז בו לרעת הספר. הכנתי עשרות עוגות ומתכונים מהספר (ואני לא אשה!), והוא לא פחות ממעולה, לא מתנשא, לא פלצני ושווה לכל נפש. רוצה דברים מתוחכמים- לכי תקני ספרים של יונתן רושפלד וחבריו.

  2. 73
    חובבת אפייה פשוטה

    כל הכתוב בביקורת כאן שטות אחת גדולה לא הפסקתי להתעצבן מהמילה הראשונה!!!!! כאילו סליחה אבל צריך להכין עוגה לחבר'ה ולא אין לי כסף לסירוף גלוקוזה, נוגט ושוקולד בלגי משובח שמיקי שמו ודומיו נוהגים להשתמש בהם. נוסף על כך אין לי מטבח מאובזר בתבניות יקרות, מעבד מזון וכל מיני מכשירים יקרים. אבל כן אני אוהבת לאפות וקרין גורן נותנת לי את הדרך לאפות מאפים מדהימים (וכל המשפחה+כמה חברים לא מוכנים לטעום שום בראוניז אחר מאז שטעמו את הבראוניז של קרין גורן.) בצ'יק צ'אק ובלי להוצמא מיליונים. אז כן זה מה שאני רוצה זה מה שאני מחפשת וזה מה שמצאתי אצל קרין גורן ולא אצל אף קונדיטור אחר!! וגם אם אצלה בבית היא מפציצה עם עוגות מסובכות וכלים משוכללים למי זה איכפת?

  3. 72
    אפרת, מה כואב לך?

    תגידי מה שתגידי על קרין גורן, אבל עם הצלחה אי אפשר להתווכח.
    ואם היא הייתה אופה עם סט כלי מדידה מתכונים של קרם פטיסייר, אז היא הייתה סתם עוד קונדיטורית ולא היה בה שום דבר מיוחד.
    ה"עממיות" (שברור שהיא הצגה אבל למי אכפת) היא מה שמייחד אותה.

  4. 71
    קריו גורן זאת המודל לחיקוי שלי

    האמת? שאני אוהבת מאוד את קרין ובאמת שאין עליה והיא מגישה את התוכניות שלה ממש בכיף ובנעימות והיא מספרת על המשפחה בין לבין ובלי ה"פוזות" כמו כל השפים והקונדיטורים שמגישים תוכניות ורואים שהכל אצלם מזוייף!! והתוכנית שלה משאירה טעם של עוד.
    אני לא מבינה את הכתבה הזאת, היא נגד קרין על כך שהעוגות שלה יוצאות לא טובות, לפי דעתי זה ממש לא נכון, העוגת קייק קפה ושוקולד מככבת במשפחה שלי ואמא שלי אמרה לי שזאת העוגה הבחושה הכי טעימה שהיא אכלה.
    נכון היא אוהבת מאוד סוכר אז תורידו מהסוכר זה לא כזה נורא!! אם היא שמה 2 כוסות סוכר תשימו 1 כוס סוכר.
    לפי דעתי הכתבה הזאת ממש משמיצה את קרין, בושה!

  5. 70
    הקפצת אותי

    "עוגות שהאופים הישראלים, או אם להיות קצת פחות פוליטקלי-קורקט, האופות הישראליות - כי אני לא רואה גבר מכין את העוגות שלה"

    בן זוגי מכין את העוגות שלה.
    אולי הוא לא גבר, הלתי לבדוק...

  6. 69
    המתכונים מצויינים, אבל מאוד בסיסיים וחוזרים על עצמם שוב ושוב

    כל מתכון הוא טוויסט על מתכון אחר.
    המתכונים באמת מוצלחים, אבל לא מחדשים כלום, ומכילים כמויות מוגזמות של חמאה וסוכר (כן, גם בהשוואה למתכונים צרפתים קלאסים) - אז מה החוכמה?
    הטכניקות הן תמיד הכי פשוטות שאפשר. המוס הוא במקרה טוב גנאש שוקולד מוקצף, אין לה אף מתכון שמכיר קרם פטיסייר שזהו הקרם הכי בסיסי בקונדיטוריה, ובמקרה הרע - המוס מבוסס על אינסטנט פודינג שזה פשוט רעל שלא משתמשים בו לעולם בקונדיטוריה מקצועית.

  7. 68
    You've got to be kidding me-it's so trasnpaenrlty clear now!

    You've got to be kidding me-it's so trasnpaenrlty clear now!

  8. 67
    שם השיר בפתיח

    שלום, כל פעם מחדש אני רוצה לברר מה שם השיר בפתיח בתכנית עם קרין גורן אודה לכם באם תשיבו לשאלתי בברכת אור ואהבה טובה אקדמאי.

  9. 66
    קרין

    את 10 כל המתכונים שלך יוצאים לי מוצלחים במיוחד עוגת כדורי שוקולד כל מי שאכל התלהב במיוחד אחי דניאל צבר תמשיכי ללמד אותי להכין עוגות משגעות אוהבת אותך פנינה

  10. 65
    מה הבעיה שלך?

    ביקורת מרירה, רעה, מביישת. מי את בכלל? את מביכה! גם לתת ביקורת צריך לדעת, ולך מסתבר אין מושג.

  11. 64
    חבל שלא יודעים לפרגן בארץ

    הכל מקינאה.
    פעם אחת תלמדו לפרגן למי שמצליח ולא למצוא רק את הדברים השליליים זו מגמה שקיימת וסובבת כל מצליחן.... תחשבו על זה

  12. 63
    איזה גזענית, יש גם גברים שאופים!!!

    אפרת יקירתי,
    איזה כתבה רדודה (למרות אורכה המייגע!!!).
    את מתעלמת מעובדה אחת פשוטה: העוגות של קרין גורן טעימות. נקודה!
    נ.ב.
    די עם הגזענות המגדרית. אצלנו בבית אני אופה את העוגות.
    אב גאה לשני ילדים.

  13. 62
    גיבוב שטויות!!! כנסו!

    אפרת יקירתי,
    א) אני גבר ואב גאה לשני ילדים. אצלנו אני זה שאופה את העוגות בבית. אז די עם השד המגדרי.
    ב) העוגות של קרין טעימות. נקודה.
    ג) די לקנאה

  14. 61
    אתם ישר יודעים להגיב בשלילות ולדחות על הסף. נכון קרין גורן היא מתוקה

    אמיתית, מאמי ואחלה פרזנטורית. יש לה גימיקים ושטיקים ועוד. מין אפיית פופ כזאת.

    אבל עשו לי ממנה הגורו של האפייה. מה? כבר שכחו את כל אלה שהביאו את הבסיס? את העוגיות והעוגות הנורמליות, ולא לערבב הכל בקערה, ופשלמה יש עוגה. חרטה ברטה.

    צריך לתת יותר כבוד לאופות כגון: חנה שאולוב, פסקל פרץ רובין, נירה שוויאר, דנית סולומון, רות סירקיס ועוד. אלה שבאמת יודעות מה זה אפייה מהבסיס.

    היום כמעט כל אחד יכול לשדרג מתכון, רק צריך חשיבה מסוימת ונסיון בעולם האפייה.

    מה שכן, הרבה נשים מזדהות עם קרין והיא מעבירה להן הכל בצורה קלילה ביותר.בגלל זה אוהבים אותה.

    אני אישית מעדיף את דודו אוטמזגין שהוא באמת יוצא דברים גם עממיים וגם יוקרתיים שלא יביישו אף פטיסרי בפריז, ולא מחרטט אותי במרשמלו עם לפוצץ בסוכריות שגדושות בצבעי מאכל רעילים.

    ותחשבו על זה....

  15. 60
    וינטאג', יקירתי, לא שמעת?
  16. 59
    מה, מה, אז שדוסטויבסקי יכתוב ספר בישול?

    ספר עממי, פונה אל האופה הממוצע (האופה הממוצעת) ומטרתו לעשות כמה שיותר כסף.
    לא מסתיר את זה.
    מה שמדהים זה שגם בעידן האינטרנט, שכל אחד יכול למצוא כל מתכון לכל דבר בחינם בגוגל, עדיין יש אנשים שקונים ומשתמשים בספרי אפייה ובישול.
    או שכל המכירות היו מספרים שנקנו להביא כמתנה.

  17. 58
    עוגות ועוגיות טחינה

    רציתי לפרגן לכל מתכוני העוגות והעוגיות עם הטחינה וכשעשיתי אותם עם "טחינה זהב" הם יצאו הרבה יותר טעימות ונעימות לחך. מומלץ מאוד.

  18. 57
    אחלה ספר ואחלה חיוך
  19. 56
    זה נשמע כמו טקסט מ"הבורגנים". המתכונים אמנם מצויינים, אבל את העוגות אפו בתבנית חד פעמית! שתתבייש!

    עקיצות במסווה של מחמאות, בתוספת קיטורים קטנים מתחת לשפם ("הסוד המתוק הוא שימושי מאוד.. אבל למה הוא סוד? ומה מתוק בו?").... מסתבר שהעוגות טובות מאוד אבל אבוי, ברקע רואים שיש שאינו שיש קיסר! שלא לדבר על מטבח מעץ אורן לא אופנתי! טעם העוגות הרי משני, העיקר המעמד הכלכלי/עדכון תרבותי שישודר דרך המעטפת.
    אם הכוונה היא פרודיה זה מקסים (לי זה הזכיר קצת את גוף שלישי יחיד של קשוע- עם התיאור של הבורגנים הערבים שמזמינים סושי מ"סאקורה", כי אי אפשר להרשותצ לעצמך להתפס עם משהו פחות יקר)

  20. 55
    טעימה מהביס הראשון.

    העוגות שלה פשוט טעימות מאוד. תשאלו את בני משפחתי. שווה כל אגורה.
    העצות שלה שוות זהב.

  21. 54
    האם המרירות נובעת מכשלון ספר הבישול של המבקרת?

    כמה מרירות בביקורת אחת! אין לכותבת שום טענה עניינית מלבד העובדה שטעמה שונה. וכשהיא ניסתה לכפות את טעמה על הקורא הישראלי, הספר לא נמכר. בושי והיכלמי. כמה רוע.

  22. 53
    כמה מרירות אלוהים אדירים...
  23. 52
    קאריני עלתה על סטארט אפ היסטרי: המון סוכר, חמאה קמח וביצים יוצא תמיד טעים

    אם ברירת המחדל של מי שאוכל היא רוגעלעך מהסופר

  24. 51
    ומה לגבי העתקת מתכונים?

    יש בספר לפחות 5 מתכונים מועתקים, בלי קרדיט!

  25. 50
    אני גם לא מחובביה ההיסטרים, אבל הביקורת די פלצנית

    כנראה שהמטרה של קרין גורן היא למכור ספרים ולא להאיר את עולמם של הנייטיבס הישראלים (חוץ ממך, כמובן, כי את כבר מוארת).

  26. 49
    ביקורת מוגזמת

    נוצרת תחושה שכל המטרה של הכתבה הייתה רק לקטול את הספר, וזה קצת מאולץ. לקטול את העיצוב, את החיוך, את התמונות ואת המתכונים עצמם...
    אם מישהו רוצה להכין עוגות מורכבות שמוצרי הבסיס שלהן עולות הון לחלק לא קטן מהאוכלוסיה, תמיד מוזמן לקחת קורס קונדיטוריה או לקנות ספר אחר. מי שלא מצליח להכין את המתכונים האלה ויוצא לו רע...או שהוא מפונק נורא או שהוא בעל שתי ידיים שמאליות. אין מה להאשים בזה את הספר, את קרין או את השעווניות.
    המתכונים שלה תמיד מדוייקים, ותמיד מקיימים את ההבטחות שלה.

    בתיאבון.

  27. 48
    לא מבינה את הביקורת

    יש בהחלט מקום לסוג כזה של ספרים. הביקורת נשמעת לי קטנונית, כאילו המבקרת התאמצה לכתוב משהו "שונה" ו"מיוחד". מה רע בעוגות קלות ומהירות הכנה? הספר לא מתיימר להציג עוגות גורמה, ולכן גם הסטיילינג פשוט. אני לא רואה שום דבר פסול בזה. הביקורת הייתה צריכה להיות יותר מאוזנת.

  28. 47
    וואו, אילו תגובות אמוציונליות!

    אפשר לחשוב שקרין גורן אחותכם.
    הביקורת מוצדקת מצד אחד כי חלק מהעוגות ממש קקמייקה ואני לא דוחפת טופי או מרשמלו לעוגות מצד שני: עם הצלחה לא מתווכחים. אני די בטוחה שהיתה לקרין האופציה לעשות ספר שמתקרב יותר לפטיסרי אבל כמו שכתבת: כמה ספרים רביבה אפל מכרה לעומת קרין גורן? זה נורא מכוון ואם את חושבת שהיא עושה את עצמה עממיקה, את טועה - אני מכירה אותה באופן אישי והיא אכן תמצית העממיות המוחצת.

  29. 46
    סוד מתוק: הספר טוב, הביקורת קצת פחות

    מילא ביקורת צינית במוסף ספרים, מחוקרת צעירה ולשון מושחזת
    אך בכתיבה בינונית קשה להתייחס לעומק לביקורתיות -
    אמתיק סוד ואומר כי בספר כמו בטלוויזיה עושה חשק לבשל ולאפות. וגורן,
    התעלמי מ(אלו) הביקורות

  30. 45
    האלו...כולה עוגות.לא פילוסופיה .דחילאק.איבדת את הפרופורציה לגמרי.
  31. 44
    ממש הפרוקוטולים של זקני ציון

    שימו לב לתיאור בפתיחה: ישיבה שבה הוחלט להוציא ספר אפייה שיהיה רב מכר. שיהיו בו מתכונים טובים שיתאימו לטעם הישראלי. הניסוח מתעקש להפוך את הספר מיצירה של קונדיטורית עצמאית לפרי מזימה קפיטליסטית קרה, שסונתז לפי איזו נוסחה. יש רק בעיה אחת: להגיד בו נעשה ספר מצליח זה כמו שמאמן הנבחרת יגיד בואו ננצח במשחק (וגם יסביר את הנוסחה, שנכניס הרבה גולים ונדאג להגנה). קל להגיד- קשה לעשות. מאות ספרים מנסים לעשות את זה כל שנה והיא הצליחה. למה? כי המתכונים מדוייקים, מגוונים, קולעים לטעם הישראלי שהמבקרת כל כך מתנשאת עליו. מה רע בזה שאת המוצרים יש בסופר? אם הניסוח רהוט, המתכונים מפורטים ובדוקים והטיפים שימושיים (כל זה מופיע בביקורת) איך בדיוק הספר מדרדר אותנו למטה?
    ואני מסכימה שההתנשאות על האופות הישראליות (שכולן נשים, ועקרות בית לדעת המבקרת) מגעילה, וההתנשאות של הביקורת על ה"עממיות" (כל מה שלא משדר יוקרה, כמו פרוות בבבון כנראה) דוחה. כאילו מפריע למבקרת שה"עמחא" יתערבב לה בתחביב הגבוה שלה, וחס וחלילה אולי אפילו יצליח להכין משהו טעים.

  32. 43
    אין לי אף אחד מהדברים שמוזכרים כאן במזווה. חבל שמשתמשים בחומרי גלם זבל

    למעט הטחינה שהוזכרה וגם כאן יש טוב יותר ופחות, חבל שהספר מכוון למטה אל המשמין ( טופי, מרשמלו? רחמנות על האוכלים ) והלא בריא.

    1. הנה. זו ביקורת עניינית.
  33. 42
    מה את רוצה?
  34. 41
    אפרת מיכאלי, אולי כדאי לנסות ללמוד מההצלחה במקום לחפש מה לא בסדר כאן?

    הרי עם הצלחה אי אפשר להתווכח, ותמיד יעיל יותר ללמוד מהצלחה מלנסות לבקר את דרכיה. קרין גורן, כל הכבוד!

  35. 40
    כמה טעויות וסתירות בביקורת אחת

    יש לי את הספר והוא מצויין ויפה מאוד בעיני. זכותך להחזיק בדעה אחרת, אבל הביקורת לא מקצועית באופן צורם.
    מצד אחד את כותבת שמקונדיטורית מוצלחת כמו קרין גורן אפשר היה לצפות ליותר - מצד שני ניכר מהביקורת שלך שאת לא מכירה את הספר הקודם שלה (סודות מתוקים הראשון שהיה מעולה) והתוכנית שלה. הספר הזה ממשיך את אותו קו שהפך אותה למי שהיא, אותו דיבור בגובה העיניים. הוא גם מצליח גם לחדש הרבה, אבל באותו סגנון שתמיד היה שלה.
    לפי ההערות שלך נראה שלא באמת עיינת בספר מעבר לדפדוף קצר.
    סתם דוגמה: קרין לא נמנעת מגאדג'טים- יש בספר קשקושים כמו תבנית בומב, תבנית לב, מנז'טים שאפשר למצוא בחנויות מתמחות (לא רק שלה, אבל גם...). לא חושבת שיש שם חמגשיות (ואם כן, מה כל כך מזעזע בזה), אבל היא כן נותנת אופציות לאפייה בתבניות "רגילות". שוב, כמו בספר הקודם, כמו בתוכנית...
    לגבי אסתטיקה- הספר מדהים. יש תמונות מהממות לכל מתכון שעושות חשק לאפות. אחד היפים שיצאו כאן. יותר מיופה מזה יהיה מזוייף. ביקורת לא ברורה, אבל נניח שזה עניין של טעם.
    אבל לגבי טיב המתכונים- ניסית שלושה מתכונים ויצאו טוב. מספיק לך הניסיון הקטן הזה ועיון בתמונות של ה-100 מתכונים האחרים! (בלי לטעום ובלי לנסות אותם!) כדי לקבוע בפסקנות שאין כאן "עוגה מנצחת שתיכנס לרשימה המצומצמת שיש בכל בית של מתכונים שחוזרים עליהם פעם אחר פעם ומעבירים הלאה בלוויית המלצה חמה". איך לעזאזל את יודעת?
    בקיצור, לא נעים להגיד, אבל מהכתבה הזו עולה בעיקר קנאה. ברוח הביקורת, אפשר להגיד שזו אותה קנאה ישראלית במי שהצליח, אותה תחושה ישראלית שגם את היית יכולה להצליח, אז למה היא כן ואת לא...

  36. 39
    כמו לקרוא רומן רומנטי ולהתעצבן שהוא לא בולגקוב

    את רוצה לאפות עוגות יוקרה בתבנית משובצת יהלומים? לכי תקני ספר שמכוון את עצמו למטרה הזאת. הנה, פתרתי לך את הבעיה בפחות מ-30,000 מילה.

  37. 38
    ביקורת גרועה, תמוהה ומתנשאת . הפוסלת במומה פוסלת, מה שחשוב זה האם המתכונים טובים וכאן לא קיבלנו מושג לגבי זה.
  38. 37
    ממתי פשטות זה נמוך? ביקורת הזויה















































































































































































  39. 36
    אולי לא יצא לה טעים, מסכנה
  40. 35
    אז למה זה רע? כי אנחנו לא מסוגלים לומר מילה טובה
  41. 34
    שובניזם מזן חדש! טוענת שהספר לא איכותי ולכן גברים לא ישתמשו בו? או שגברים לא אופים? בכל מקרה ההערה שלך מוזרה.
  42. 33
    אני מקווה שמשלמים לך לפי כמות - ולא איכות

    אכן - קרין גורן חוצפנית ושוביניסטית מעצם העובדה שרוב קוראיה הם קוראות.
    אכן - איך זה ייתכן שהיא מעזה לא להיות רושפלד או אהרוני (שעד היום אני זוכר לו שכתב בעיתון בתפוצה ארצית כי אין עוד צורך להכין פסטה לבד - כי פתחו חנות חדשה באבן גבירול)
    והרי ספר בישול צריך להיות מוקפד, מסוגנן, מורכב, מתנשא והחשוב מכל - בלתי ישים. מה נעשה עם מתכון שאין בו ציר בקר שיושן שבועיים, פטריות כמהין טריות (ואם אין נסתפק בפורצ'יני) או מולקולריות כזו או אחרת.

    בקיצור - וכמו ששמעתי אורות לאחרונה בחוג למגדר - פחחחח

  43. 32
    מסכימה מאוד

    הספר הראשון נחמד ועשיתי ממנו מס' דברים והטיפים מאוד מועילים.
    עיינתי בספר החדש בחנות הספרים ולא קבלתי שום חשק לקנות אותו.
    ספר סתם, פשוט סתם.

  44. 31
    מזכיר לי אדם מוצלח ונחמד.....אם חיים כהן לא ישמר, הוא ידרדר לרמת הבינוניות שתוארה כאן.
  45. 30
    הבעייה של הישראלים היא חוסר פירגון פרובנציאליות. קרין גורן מוכשרת ופשוטה שזה ראוי להערכה
  46. 29
    אף פעם לא הצליח לי שום מתכון שעשיתי לפי קרין גורן.
    1. @מירה

      צריך לא שתיים אלא ארבע ידיים שמאליות כדי להיכשל במתכונים של קרין גורן. קחי אחריות :)

  47. 28
    רדוד

    כתבה מתנשאת על גבול ההורמונלית

  48. 27
    היא מעוררת תחושה של פלסטיק, דומה לראש הממשלה שלנו. Fake
    1. זו ההגדרה המדויקת. מה הפלא שיש לה מיץ שמכתיר אותה בכתרים לא לה? הקיפוח לא נח לרגע. הוא תופח בעזרת תחפושות כמו זו של הגברת....עובדים עליכם בעיניים ואתם אפילו לא קולטים.
  49. 26
    בקיצור, מיכאלי כועסת שהספר לא פלצני

    מה בדיוק רע בעוגות שכיף להכין לשישי?

  50. 25
    קראתי כמעט את כל הכתבה

    רק כדי להגיע למשפט "המתכונים שניסיתי מדויקים וחלקם אפילו טעימים מאוד." נו, זה בדיוק מה שאני רוצה מספר אפיה. וכן, אני אישה, מה לעשות ואני גם אמא, ועובדת, ועסוקה וממהרת, ולפעמים יש לי בדיוק חצי שעה כדי להכין עוגה, וכן אני שמחה אם זה מחומרים שיש בבית ושלא אצטרך לנסוע לחנות מתמחה בקצה העולם בשביל להכין עוגה. חטאתי, פשעתי, אני מכינה מתכונים של קארין גורן. אבוי

  51. 24
    בזבוז כסף, מתכונים ליגה ז', ההצלחה שלה - פלא שיווקי ותו לא

    היה לי את הספר הראשון, לכל מתכון טיזר שמעלה את הציפיות לשמיים, בסוף מתקבלת עוגה פחות טעימה מהעוגות שאפיתי כילד מהספר "ילדים מבשלים"

  52. 23
    ביקורת קטנונית, לא ישרה. חוץ מזה מה את ממציאה שגברים לא אופים?
  53. 22
    ביקורת מתנשאת
  54. 21
    יש לה נחמדות "מעושה" - לא אוהב אותה, וגם לא פוטוגנית...
  55. 20
    בזכות הספרים של קרין גורן אני אופה בקלות ומשיג תוצאות מעולות. היא מלכה אמיתית
  56. 19
    איזו ביקורת מיותרת

    מה אכזב את הכותבת? מתכונים נגישים וזולים? נו באמת

  57. 18
    למה אכפת למיכאלי מה קרין גורן עושה במטבח הפרטי שלה?

    היא קונדיטורית, מן הסתם יש לה זמן, עניין וחשק להכין מתכונים מורכבים יותר מאלה שלי יש חשק לעשות. ככה היא גם רוכשת את הידע שלה והמיומנות. מה הקשר ל"לא מאמינה לה"? ויש להניח שהיא הכינה את המתכונים האלה והרבה פעמים, שאם לא כן הם לא היו יוצאים כל-כך מוצלחים. ולא ברור לי גם העניין המגדרי - מיכאלי "לא רואה גברים עושים את העוגות האלה כי הן לא סטייקים או תבשילים מורכבים"? שום עוגה היא לא סטייק ולא תבשיל. האם הכותבת מנסה לומר שספר מתכוני עוגות הוא תמיד לנשים (ואם כך זה בכלל לא משנה אם המתכונים פשוטים או מסובכים) או שגברים מעדיפים לאפות עוגות מסובכות (ואם כך, מה הקשר לסטייקים ולתבשילים)?
    בקיצור, ביקורת עצבנית אך לא ממוקדת ולא משכנעת.

  58. 17
    מילה על נשים וביזנס

    נכון שנורא מסתדר לך גבר חנוט בחליפה, עם מבט מאיים, כזה שמפטר עובד בהינד עפעף - שמתיישב לישיבת דירקטורין בחברה שלו ואומר "לטס דו ביזנס"? ואת גם מעריצה את הגבר הזה, ושואלת כל פעם "למה אין נשים כמוהו"? אז יש
    הנה קארין גורן - לבודה בשמלה פשוטה, עם החיוך התמידי שמרוח לה על הפרצוף, מתיישבת בנועם והבעה מחוייכת עם העובדים שלה לישיבת דריקטריון. היא מדיפה ריח של קונדישינר נעים, וגם הביאה כיבוד לכולם - עוגיות מהממות בכלי יפה (לא חמגשית). היא שואלה לשלום כולם ואז אומרת - "טוב, חברים, בואו נעשה עסקים! בואו נעשה ספר שיצליח יותר ממקודם! מה חסר לנו? מה צריך להיות שם? מי עשה פרופיל של הקונות הפטנציאליות ?"
    כלומר בחורה פשוטה עושה ביזנס חסר תקדים, מצליח, חכם שלא מבייש אף קופירייטר. יצרה לעצמה מכונה משומנת. ועל מה את מלינה? שהכלים בספר לא יפים? שהעיצוב אנכרוניסטי? כי זה הרי מה שאור לעניין אישה - ולא חלילה, כסף.

  59. 16
    אכן, ביקורת מוזרה

    ולמה אסור לקונדיטורית מוכשרת להוציא תחת ידיה מתכונים שיתאימו גם לסתם עקרות בית? למה זו רמאות?

    למה שבתצלומים לא יהיו דברים שיש בכל בית ישראלי, בלי סטיילינג מוגזם?

    נראה שהכותבת מתייחסת לספרי מתכונים כאל צורת אמנות, בשעה שיש בהם גם מימד מאוד שימושי. אם הישראלים אוהבים את הספר וקונים אותו - הצליח לה, וכל הכבוד על העבודה, הרעיון (לפנות לעם על מנת למכור) והיוזמה. לא ברו על מה המבקרת מלינה.

    1. כי בשביל בישול שכונה יש לנו שכנות, חינם.
    2. שקנו ת'ספר של קרין...
  60. 15
    אני גבר (גבר) ואני אופה עוגות לרוב

    הנה ראית! :-)

    1. גי גי גי
  61. 14
    מוזר

    אני באמת בכלל לא אופה אבל משום מה הכתבה כתובה נפלא לאו דווקא כביקורת, פשוט טעימה

    1. כנ"ל
  62. 13
    די להדרת גברים

    המתכונים של קרין בספרים ובאתר בסדר גמור אבל צריך להוריד סוכר
    ועל כך מסכימים אופים משני המינים

  63. 12
    קרין גורן מעצבנת עם עווית החיוך המזויף שלא יורד לה מהפרצוף
  64. 11
    הלו... הבחורה באה ללמד אותנו לעשות עוגות, לא לקדם את האבולוציה התרבותית של הישראלים
  65. 10
    מה עובר עלייך? על שום מה המשטמה? פה בבית בעלי הוא האופה, וגם בבתים רבים אחרים שאני מכירה.
  66. 9
    למה כואבת לך ההצלחה? נסי גם את ואולי תצליחי
  67. 8
    פספסת משהו אחד

    סוד ההצלחה של קרין גורן לא נובע מכל הדברים שכתבת, היא לא מכוונת למטה, ולא פונה אל המכנה המשותף הנמוך ביותר.
    האמת פשוטה הרבה יותר- המתכונים שלה פשוט מעולים.
    הם קלים, בחיים לא מתפקששים, מדויקים, לא תמצאי שם עיגול פינות ואין כמעט בן אדם שלא יצליח להכין עוגות שלה. וזה הכל, זה הסוד הגדול. קרין גורן כותבת מתכונים שאשכרה נכונים, לא מחסירה פרטים, לא מיפה את המציאות, ולא גורמת לנו להרגיש כאילו אנחנו לא מבינים כלום באפייה.
    וזה הסוד המתוק שלה.
    חבל שאת סתם קוטלת...

    1. 100% צודקת
    2. מה שהיא מנסה להגיד זה שהמתכונים שלה הם עיגול פינות אחד גדול

      היא מראש בוחרת רק דברים שכל טמבל יכול לעשות. הביקורת שלה על קרין גורן זה שזה כל מה שהיא עושה, ואפילו המתכונים ה"מתקדמים" שלה די פשוטים. היא קונדיטורית מוכשרת, אבל לעולם לא תוציא ספר מקצועי יותר כי זה לא ימכור ואנשים יתרעמו עליה שזה לא קרין גורן שהם הכירו.

      לדעתי האישית רבות מהתגובות פה נשמעות כמו תגובות בתשלום, שמנסות לצייר את הכותבת כבעלת תסביכים, מקנאת, שלילית וכו', והכל כדי לפנות לרגשות במקום להתמודד עם הטיעון המרכזי בכתבה - שלטוב ולרע היחס בין עוגה איכותית לעוגה ממתכון של קרין גורן הוא כמו היחס בין שוקולד איכותי לשוקולד פרה - האחרון מתוק מדי, יקר יחסית לאיכותו, קל להשגה והישראלים אוהבים אותו. זה לא אומר שום דבר רע על אף אחד מאלה, זו פשוט עובדה.

    3. מסכימה איתך בכל מילה!
  68. 7
    המתכונים מדויקים החומרים זמינים ויש לך טענות???

    מה עדיף, מתכונים מסובכים ולא מדויקים חומרים נדירים ויקרים ותצלומים עם כלים מטולמנ'ס ?!
    אם זה גרוע כמו בני סיידא - אז תגידי ואם זה באמת טוב - אז תגידי!

  69. 6
    האמת? אף פעם לא יוצאים לי מאכלים ממתכונים שלה. תמיד יוצא רע.

    אני כבר לא מנסה.

    1. נכון הכמויות שלה תמיד שגויות במכוון

      ניסיתי כמה מתכונים שלה וזה תמיד לא יצא טוב . לא אוהבת מתכונים לא מדויקים והיא במכוון אף פעם לא נותנת כמויות מדויקות לכן הפסקתי לנסות מתכונים שלה. גם בתוכנית שלה היא אף פעם לא שמה דגש על כמויות שזה הדבר הכי חשוב באפיה. היא מתנחמדת מידי לטעמי והמתכונים שלה לא טובים מספיק

  70. 5
    גיבוב זה תיאור מדוייק.

    מידי פעם חש כאן כתבות שבזמן שאתה קורא אותן אתה שואל את עצמך מה הכותב רוצה. זו אחת מהן. מאיפה הכעס הלא ברור הזה מגיע? אמנם ניסיתי להסביר אך ללא הצלחה. זה כמו להעביר ביקורת על סופר שכתב על נושא זה ולא על נושא אחר. זה גובל בחוצפה ובעיקר משוח בחשיבות עצמית.

    1. קנאה ותו לא
  71. 4
    אני פשוט נהנית לראות את קרין בטלוויזיה, דמות נחמדה אמיתית ונטולת פוזות,

    180 מעלות לצעקנים כמו שגב משה, חמודים בכוח כמו גיל חובב, או פלצנים כמו אהרוני שהכל אצלו "מקסים".
    כיף לראות אותה וכיף לאפות את המתכונים שלה.

    הביקורת שלך לעומת זה, אפרת מיכאלי, מאולצת ומעצבנת, ומראה על חוסר הבחנה.

  72. 3
    לא מסכימה לביקורת

    אני לא מבינה את הלהט לחפש את השלילי. זהו ספר מתכונים שפונה לכל ציבור האופים והאופות, המתכונים שלה תמיד מדוייקים ומוצלחים וההסברים שלה מועילים למי שלא נולד עם כפית מדידה בפה :)
    בקיצור, כדאי לזכור שהמטרה העיקרית בספר בישול היא המתכונים ולא האסטטיקה (זה לטעמי מה שמבדיל אותה מיתר הקונדיטורים שמוציאים ספרים יפים מאוד אבל לא שימושיים). מי שלא מתחשק לו על הסגנון או על הטעמים - לא חייב לקנות.

    1. אם היית פותחת ספר של נירה רוסו או אחרות....היית מבינה שגורן לא המציאה שום דבר. היא פשוט ארזה דברים יענו בעממית= זה השטיק שלה. הגיע הזמן שתסתכלו מעבר לפופיק ותבינו מאיפה פרח'לנאד הגיע ומשתלט עלינו. בטח לא מהמצאותיו. להמציא אינם מסוגלים.
  73. 2
    הדבר הלא עממי היחיד - מחיר הספר 140 ש"ח
    1. טוב שציינת עוד מאפיין של הבסטונרים החדשים-עושים קולות של אורגינאליים, עממיים עלאק,עד לקופה. זו מכבסת הימין. שאלו אותה למי היא מצביעה....והכול יתברר.
    2. הספר נמכר בכל מקום שראיתי אותו במבצע של 89 ש"ח. ומה קשור ימין/שמאל כאן?
    3. לא הבנתי את התגובה האלימה הזאת.
    4. היא יפהו וטובה יותר מאלה שאתה מצביע אליהם.
  74. 1
    גיבוב של שטויות. צר לי לאכזב...

    אבל הספר מצוין, התמונות מענגות,
    המתכונים מדוייקים ומפורטים לעילא ועילא
    ומעל לכל,לא נותר פירור בצלחת. אז אם זה לא טוב אז, מה כן?

    1. רוב האנשים אוכלים כדי לחיות, ויש שחיים כדי לאכול,,, את המתחרים
    2. קמתי מוקדם, הכנתי את כולם ליציאה, התקלחתי התלבשתי ויצאתי לעבוד. כשחזרתי, לא היה לי כח וזמן לעצור להצטייד בחומרי גורמה ולהתקע לשעתיים במטבח,,, אבל רציתי לפנק את החברה שלי, סתם באמצע השבוע, אז פתחתי את גורן,,,