טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אמור לי מי החיידקים שלך ואומר לך מי אתה

אורז בריא יותר מגלידה? לאו דווקא. תפוח אדמה זה רע? לא בשביל כולם. מחקר פורץ דרך של ד"ר ערן אלינב ופרופ' ערן סגל ממכון ויצמן מראה שאין אף פריט מזון שאפשר לחזות את השפעתו על כלל האנשים וכי הסיבה לשונות הזאת היא המיקרוביום: הרכב חיידקי המעיים, הייחודי לכל אדם ומהווה 
מעין "גנום שני" שלנו. בראיון הם מסבירים שהמיקרוביום משפיע גם על הנטייה שלנו למחלות ועל האופן שבו נגיב לתרופות מסוימות, וכי למרבה המזל, בניגוד לגנים שאנחנו נולדים איתם, את החיידקים אפשר לשנות

תגובות
ערן סגל וערן אלינב
איליה מלניקוב

כמו אדם שמספר לפסיכולוג חלום שחלם ועל ידי כך מסגיר את צפונותיו, כך מסרתי את תוצרי המעיים שלי לשני מדענים ממכון ויצמן. עולם פנימי שלם הפקדתי בידיהם, שפיענוחו אמור ללמד אותי משהו חשוב על עצמי. ד"ר ערן אלינב מהמחלקה לאימונולוגיה ופרופ' ערן סגל מהמחלקה למדעי המחשב ומתמטיקה שימושית התגייסו לעשות לי אנליזה — פחות של תשוקות ומאוויים כמוסים ויותר של מה שנחשב כיום ל"גנום השני" שלי: מיליוני החיידקים שמאכלסים את מערכת העיכול שלי ומקנים לי כמה ממאפייני החשובים: נטייתי להשמנה, סיכויי לפתח סוכרת וייתכן שגם...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות