ראיה חותכת || נפתלי בנט הקריקטורה של עצמו

נפתלי בנט בבית הנשיא, אחרי שהמליץ על נתניהו להרכבת הממשלה, 31 בינואר .צילם: אוליבייה פיטוסי

טיפות גשם אפורות יפות מנקדות את שמשת המכונית של נפתלי בנט. מאחור אפשר לראות את עץ הזית בגינת בית הנשיא בירושלים. זהו צילום פשוט של אוליבייה פיטוסי, שצילומיו תמיד מאורגנים, מקצועיים, ברורים וכמו במקרה הזה תופסים דבר אחד גדול. כמו במשל, השועל יודע דברים רבים, הקיפוד דבר אחד גדול, והצילום הזה יודע שמשהו בתכונותיו של נפתלי בנט נגלה בחיוכו. לא משום שאפשר לשפוט אדם על פי הבעותיו, אלא משום שהבעות, כמו טביעות אצבע, הן עניין של זהות.

זהו צילום של יום חורף, ב–31 בינואר, עת ביקרו ראשי המפלגות בבית הנשיא כדי להמליץ באוזני שמעון פרס על מרכיב הממשלה החדשה, בנימין נתניהו. וגם בנט, ההפתעה־שהופתעה־בעצמה במערכת הבחירות, בא בזמן ונכנס אל הבית וכשיצא הביט אל הצלם. שבוע לפני הבחירות היה נדמה שהוא בנו המורד של נתניהו, ומאז הבחירות הוא נדחק הצדה, ונדמה שאפילו 12 חברי הכנסת שהוא מביא איתו להרים יד כאיש אחד נגד כל הסדר מדיני ובעד כל סיפוח או התקפה, מדשדשים. אולי קיבלו הוראה לשתוק עד הרכבת הקואליציה עצמה. הלא ידוע כמה נתניהו שונא הדלפות.

אבל המוקד של הצילום הזה, שאי אפשר להכחיש אותו, הוא הדמיון המוזר של בנט לקריקטורה שלו. לחקייניו בטלוויזיה. ובניגוד ללפיד שאימץ לו פרישה אנכית של כפות הידיים שלו - במלוא מוטת כתפיו, ובכל נאום כמעט מאז הבחירות הוא פורש את זרועותיו לצדדים ואת כפות ידיו, הגדולות למדי אפילו ביחס לגופו המטופח - בנט אימץ לעצמו את חיוכו שלו. והחיוך הזה המתנחמד, המודע לעצמו, בהטיית הראש, המדגיש את גומת החן שלו, ואת עצמות לחייו הגבוהות מאוד בפניו הדומים גם באופן מוזר לא פחות לפניו של משה דיין - הופך למסכה.

בליל הבחירות בנט איבד את השליטה בפניו ובצילומים מנאומו פניו מעוותים בלהט הרגע, עת קינח את נאומו באזהרה והתרה בעולם הגדול פן יקרא תיגר על צה”ל - למרות שעדיין לא מונה לשר ביטחון וממילא לא הוכרזה עדיין מלחמה או מתקפה וממילא לא דיבר לפני פלוגת טירונים אלא ניסה להיוולד כמנהיג פוליטי בשעת צפיית שיא. אבל תהליך ההגחכה של דמותו של בנט, ויש שיאמרו חשיפת פניו האמיתיים, קשורים גם באופן שבו הוא עצמו מנהל בכבדות את הדימוי שאימץ והאופן שבו הוא משתדל להיראות רגוע בכל פגישה עם התקשורת, ובוודאי בצילום הזה.

אבל הפנים יכולים להפוך ברגע לקריקטורה של עצמם. האם זהו באמת שר החינוך הבא? התרבות, המדע והספורט? האיש המחייך כך בעקמומיות הוא זה המציע להפר הסכם שנחתם רק משום שישראל יכולה לעשות זאת, ולקחת בכוח ובפועל את שטח C מהפלסטינים - באופן רשמי ובמקביל לכך שזכויותיהם של יושביו הפלסטינים של שטח C מופקעות מדי יום, כולל זכויות קניין, שלא לדבר על אפס שותפות־אמת בנכסים ארכיאולוגיים כמו ההרודיון. אבל אלו ימי הרכבת קואליציה, והוא כמו רבים אחרים בכנסת הזאת, נבחר על בסיס מה שיהיה ולא על בסיס מה שהיה, ובלי קואליציה, הוא אינו עמיד יותר מלפיד.

ולכן ההבעה הזאת המיועדת לצלם היא הבעתו של אדם שחשף את עצמו בנאום קיצוני ותמים פוליטית, ועכשיו מנסה לעטות שוב את הבעתו הנחמדה. אדם המנסה להשיב לאחור את מה שנודע עליו. להסתיר את עלבון הכישלון היחסי, לעומת הסקרים והציפיות, את האלימות שנגלתה לרגע והוצפנה מיד בחזרה, את הרוק שניתז בעת הנאום, את הפחד מכישלון ואת ההערכה העצמית המופרזת - ולחזור אל פני ילד טוב ירושלים. פיטוסי רואה את זה, לא את תוויו כמו את כוונתו. תופס שאין הלימה בין גומת החן לבין העמדת הפנים. זהו אינו הזמן להעמדות פנים. ראינו אותך נפתלי בנט.

הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

 
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
הצג את כל התגובות פתוחות 01 כל כך הרבה שטויות בכתבה אחת כבר מזמן לא קראתי.במחשבה שניה, חבל שטרחתי לקרוא  (לת) ערן
  • 10:58
  • 08.02.13

02 טקסט פרשני מעולה. תודה!  (לת) צופה מודאגת
  • 11:54
  • 08.02.13

03 טור בעל איכויות אנטישמיות  (לת) טלי ניב = עליבות
  • 15:42
  • 08.02.13

04 זו שיחת קטישה של שתי פקאצות מהתיכון או כתבה עיתונאית?  (לת) בזבוז זמן לקורא והעלבת האינטליגנציה שלו
  • 07:34
  • 09.02.13

05 ואולי המאמר הזה חושף את אישיות הכותב יותר מאשר את החיוך של נפתלי  (לת) הבה נדייק
  • 07:56
  • 09.02.13

06 טלי ניב, את יכלה כך גם לתאר את חברך היהיר כבוי הלפיד,,,או שאת נהנת רק כאנטי חובש הכיפה ,,,את נשמעט בדיק כאנטי שמית מדופלמת, פויה.  (לת) בצלאל
  • 08:17
  • 09.02.13

07 אותי, בנט לא מצחיק. וצרופו לממשלה, יגדיר אותה.  (לת) ואת חיינו בשנה הקרובה.
  • 08:17
  • 09.02.13

08 בנט דומה באופן מפחיד לדמות של ברנז (הבוס של הומר סימפסון בתחנת בכוח הגרעינית) טל
  • 09:48
  • 09.02.13

ורק על מנת לרענן את הזיכרון- מדובר על אחת הדמויות המרושעות, אינטרסנטיות באופן דורסני, חסרות מוסר ותאבות בצע. סתם נקודה למחשבה

09 אם יצטרף לממשלה המפלגה שלו ממילא תתפרק למרכיביה אחרי פינוי המאחז הראשון הוא פשוט לא רציני
  • 10:05
  • 09.02.13

ואם יישאר באופוזיציה את מי הוא יעניין?

10 רוצים, באמת, לדעת למי הוא דומה? או את מי הוא מחקה??? רותי,ת"א
  • 10:17
  • 09.02.13

הסתכלו , שנית, ובריכוז בתמונה: החליפו את הקרחת בשיער בלונדי , שאורכו עד הכתפיים. הוסיפו לו מעט שפתון לשפתיים ומעט סומק ללחיים. ראו את הטיית הראש הצידה ואת החיוך ה"כאילו" מבוייש ומה קיבלתם? שרה נתניהו !!!!! אין ספק שלגב' הראשונה היתה השפעה חזקה על נפתלי בעת הזמן הרב שבילה במחיצתה !!!!!!

11 הארץ נמאסתם. תעברו לרומא  (לת) חלאס
  • 10:35
  • 09.02.13

12 כתבה עלובה.... איך היה מתייחס הארץ וקוראיו לכתבה על פרצופה של זהבה גלאון? בטח היו פורצים בטוקבקים נזעמים וב"מאמר מערכת" קוטל....  (לת) אלי
  • 11:11
  • 09.02.13

13 זה אמיתי?? amski
  • 11:20
  • 09.02.13

עוד מאמר כזה והארץ יכול לסגור את הבסטה

14 מעולה!  (לת) בנט גזען חשוך
  • 11:21
  • 09.02.13

15 איזה כף לקרוא את שפריץ התסכול של עוד שמאלנית שבנט תקוע לה כמו עצם בגרון...  (לת) תענוג צרוף
  • 11:36
  • 09.02.13

16 הכתבה היא בראש ובראשונה על הכשרון של פיטוסי, לא "אנטישמיות" ולא בטיח! יוכבד דדון
  • 12:07
  • 09.02.13

צלם גדול, למשל אוגוסט זאנדר הגרמני - אולי הגדול מכולם - שבנו נרצח על ידי הנאצים, משקיע הרבה מחשבה לפני שהוא מצלם. פיטוסי מביא משהו מהמסורת והתחכום הזה ארצה. לאחרונה כל מי שמתבטא באופן מקורי מואשם מיד ב"התנשאות", "אנטישמיות" או "סמולנות".

17 טלי את קריקטורה של עיתונאית ... אחד
  • 12:33
  • 09.02.13

איזה כתבה שטותית ומטופשת

18 בנט באמת טיפוס דוחה. אבל לשתף את ההרודיון עם מתנחלים מערב הסעודית?  (לת) Zברה
  • 12:33
  • 09.02.13

19 בין החבר'ה קוראים לבנט בשם האמיתי שלו ''באקס בנט'' במפלגה קוראים לו ''בנטו'' ע''ש של מנהיג ידוע אחר.  (לת) מיקי מאוס
  • 12:34
  • 09.02.13

20 ראו את פני הכתבת ותשפטו- נישואין בין אח ואחות או סתם כיעור... עדי ברקן
  • 12:42
  • 09.02.13

רק הקליקו טלי ניב- תמונות בגוגל...

השפם עושה את שלו...
(תגובה ברמה של הטור... לא פחות ולא יותר..)

21 כתבה שעוסקת בנפתולי נפש הכותבת החתול שמיל
  • 13:18
  • 09.02.13

כתבה ששופכת שנאה ללא בקרה וללא מודעות עצמית.לא כל מחשבה תועה בראשנו ראויה להיכתב, בודאי כזו שעוסקת בפניו של אדם ונימת חיוכו. אולי תסתכלי בראי, מקווה שתכתבי מה ראית...

22 אז כנופית האשכנזים המרקסיסטים שהשתלטה על התקשורת אאא
  • 13:33
  • 09.02.13

התלבשה על בנט.
בספרו של בולגקוב,האמן והמרגריטה,מתאר בולגקוב בנספח כיצד
השתלט האשכנזי הסוציאליסט על כל אמצעי התקשורת של רוסיה לאחר המהפכה ועשה את אותם דברים בדיוק לכל מי שסר למרותו.
התכונה הזו,של להשתלט על כל מדינה בה אתה חי,לשעבד את האוכלוסיה ולכפות עליה אורח חיים שהיא לא רוצה (מה שיגמר בהכרח בעימות טוטאלי והשמדה פיזית של אותו מיעוט משעבד) הוא בדיוק מחזור החיים של נגיף
לאחר חדירתו לתא.

23 ולמה לא נראה כאן מאמר המנתח את שלי יחימוביץ - עם חיוכה המעושה המכוסה בשכבות מייקאפ, או זהבה גלאון?! א.א
  • 14:27
  • 09.02.13

פרשנויות מוגזמות על תמונה אחת (שנבחרה מתוך 1000) שנתפסה ברגע אקראי.
ואגב, אני רחו מאד בדעותי מבנט - בחרתי ביחימוביץ (למרות החיוך המלאכותי...)

24 אני מתנגדת נחרצות לנפתלי בנט ומה שהוא מייצג אבל הכתבה הזו היא קישקוש גמור תמר
  • 14:47
  • 09.02.13

צילמו אותו בתמונה שלא מחמיאה לו (הוא באמת דומה כאן לטל פרידמן) - וואו, מטורף, לא נשמע כזה דבר אף פעם. תילי תילים של מילים ומשמעויות פוליטיות סבוכות? לא הגזמת קצת?

25 מי זו האידיוטת הזו המקבלת טור בעיתון...  (לת) כדאי שתחליפי כדורים או רופא
  • 15:19
  • 09.02.13

26 הכתבת מדברת על קיצוניות? אגלה לה סוד- הרוב המוחלט של הציבור מחזיק בדעותיו של בנט, ומיעוט קטן וקיצוני מחזיק בדעותיה של הכותבת. בנוסף מעניינת החרדה של הכותבת מכך שבנט קורא "להפר את הסכם אוסלו", אני מניח שהיא חגגה כאשר הפלסטיניים הפרו אותו והכריזו על מדינה.  (לת) מיהו קיצוני?
  • 15:36
  • 09.02.13

27 זה מאמר מכוער דני
  • 16:21
  • 09.02.13

ולומר שאיני נמנה על תומכיו של בנט זה אנדרסטייטמנט.

28 זבל מרדכי היהודי
  • 18:31
  • 09.02.13

מתחת לתת רמה. כתבה שיותר נמוכה מהמרתף. אין יותר לאן לרדת.

29 אנטישמיות = לתלות בתווי פנים וגוף תכונות ודעות של האדם הנושא תווים אלו  (לת) מאמר אופייני ל'אל ארד"
  • 19:02
  • 09.02.13

30 בנט הוא אדם נפלא, ציוני, מעשי, רודף טוב ולא מחפש איך ללכלך על אחרים. וחיוך זה לא דבר רע :-)  (לת) איתי
  • 20:28
  • 09.02.13

31 שטח C על פי הסכמי אוסלו אינו של הפלסטינים !! שמיל
  • 20:49
  • 09.02.13

אגב, הסכמי אוסלו כבר אינם בתוקף מזמן.

32 אף אחד לא יקח מבנט את הצלחתו הכבירה נקודה..  (לת) ישראלי עם עתיד.
  • 20:55
  • 09.02.13

33 צנזרו כמה שתרצו - כתיבתה הפוסטמה המגעילה הזו, שכיעורה הפנימי מתחרה בזה החיצוני - חפשו בגוגל אימאג'ז! אינה אלא יקריקטורה של פרודיה על קיטש. מה נשאר לכם, טיפוסים דוחים? השמלה של שרה. הפרצוף של בנט. והידיעה המרה שכולנו בזים לכם, נגעלים מכם, חושבים שאתם שווים לתחת - ומראים זאת בקלפי. תודה. מודרניסט .
  • 20:58
  • 09.02.13

צנזרו כמה שתרצו - כתיבתה הפוסטמה המגעילה הזו, שכיעורה הפנימי מתחרה בזה החיצוני - חפשו בגוגל אימאג'ז! אינה אלא יקריקטורה של פרודיה על קיטש. מה נשאר לכם, טיפוסים דוחים? השמלה של שרה. הפרצוף של בנט. והידיעה המרה שכולנו בזים לכם, נגעלים מכם, חושבים שאתם שווים לתחת - ומראים זאת בקלפי. תודה.

34 מה מניע את הארץ לפרסם מאמרים משמיצים למטרות מוגדרות מראש? זדנקה
  • 20:59
  • 09.02.13

הארץ מניח שקהל הקוראים טפש?

35 בושה אפילו להארץ שכזו כתבה מתפרסמת אצלו - יותר גרוע מלהציץ לשמלה של שרה  (לת) משהו רע ממשיך בהארץ
  • 21:21
  • 09.02.13

36 כתבה כל כך מטופשת לא קראת כבר הרבה זמן  (לת) רוני
  • 21:44
  • 09.02.13

37 חמודים, אתם עדיין לא שולטים במדינה ולא יכולים להכתיב דבר. כשבנט יהפוך למנהיג, כשג'רמי יפוצץ את הר הבית, אז תוכלו להנהיג תקנות מיוחדות ומשפטי שדה ולהעמיד לקיר כל מי שלא ישבח את סגולותיו של האיש הקטן בעל החיוך הכוזב הנאבק בגלוי נגד שלטונות החוק במדינת ישראל ותובע להפסיק את ההליכים נגד ליברמן. עד שזה יקרה שבו בשקט ושתו כוס מים.  (לת) ברונז'ה, חשיבה שלילית
  • 22:29
  • 09.02.13

38 טלי ניב הקריקטורה של עצמה! רס"ן בוקי
  • 22:36
  • 09.02.13

כבר מזמן שלא נתקלתי במאמר כל כך רדוד וילדותי מצד עיתונאית המתיימרת לייצג עיתון מכובד לאנשים חושבים כהארץ.הסתה אנטישמית פרועה ביותר נוסח גבלס ושאר שונאי היהודים.תצלום תקריב של בנט ותיאורים הזויים כביכול של שפת גופו והרוק הניתז מפיו בנאום שטנה שלו... נו באמת.
ובכן הרוק הניתז והשנאה המעוותת הם מפיה של העיתונאית ההזויה אשר נחשפה במלוא עליבותה וכיעורה בכתיבתה.
ולמה לתקוף אדם תרבותי ונחמד מלח הארץ קצין ביחידות הכי קרביות בצה"ל בארסיות שכזאת?
וכן בהמשך הכתבה ישנה התשובה בה נחשף במלואו הסוד.ואני מצטט:"שרק משום שישראל יכולה לעשות זאת, ולקחת בכוח ובפועל את שטח C מהפלסטינים - באופן רשמי ובמקביל לכך שזכויותיהם של יושביו הפלסטינים של שטח C מופקעות מדי יום, כולל זכויות קניין, שלא לדבר על אפס שותפות־אמת בנכסים ארכיאולוגיים כמו ההרודיון. עכשיו הכל ברור .לטלי ניב איכפת יותר מאוהביה הפלשתינים מאשר מתושבי ישראל ובטחונם והשנאה לעם שלה מעבירה אותה על דעתה.אבל לכתוב סתם שטויות ללא עובדות רציניות ולתקוף אישית אדם יקר כבנט זה מעיד על טפשותה בלשון המעטה של הכתבת.

39 מה זה השטויות האלה?! חשבתי שיש איזה אמירה בסוף... אוסף של קשקושים!  (לת) ניקו
  • 13:08
  • 10.02.13

פעילות
המלצות