תל אביב
24°-16°
- קצרין 20°-11°
- צפת 18°-11°
- טבריה 24°-16°
- חיפה 24°-14°
- אריאל 20°-13°
- ירושלים 19°-12°
- באר שבע 23°-14°
- מצפה רמון 19°-13°
- ים המלח 26°-20°
- אילת 27°-17°
- לדף מזג אויר
13:10
קדימה והגמלאים הסכימו אתמול (רביעי) על יצירת גוש פרלמנטרי משותף שבמסגרתו למעשה יתפקדו בכנסת שתי המפלגות כסיעה אחת, ובה 36 חברי כנסת. הסיעות לא יאוחדו רשמית, ואולם הם יפעלו כסיעה מאוחדת לכל דבר: הן יקיימו ישיבות סיעה משותפות וישיבות "שרינו" משותפות, והחלטות על משמעת סיעתית יחולו על שתיהן. היום בצהריים חתמו שתי הסיעות על הסכם קואליציוני. אחד הנוכחים בטקס החתימה אמר ל"הארץ": "אהוד אולמרט יכול היום לבוא ולומר 'יש לי 36 חברי כנסת'". הגמלאים גם התחייבו לתמוך בתוכנית המדינית של קדימה.
ערוץ 10 פירסם אמש, כי נגד יו"ר מפלגת הגמלאים ח"כ רפי איתן תלוי ועומד כתב אישום פלילי בגין עבירות על חוקי התכנון והבנייה בריף הדולפינים באילת. איתן עומד לדין מתוקף היותו אחד מבעלי חברת "ריף הדולפינים". בערוץ 10 דווח כי לטענת הפרקליטות, מרבית המבנים במקום נבנו שלא כחוק, ובהם גשר המשמש את המבקרים ומהווה סכנה בטיחותית חמורה.
ואולם כתב האישום לא ימנע מאיתן לכהן כשר לענייני גמלאים בממשלה. היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, אינו גוזר גזירה שווה בין איתן לבין השרים לשעבר אריה דרעי ורפאל פנחסי, שנאלצו לחדול מכהונתם משהוגשו נגדם כתבי אישום פליליים.
"מדובר בעבירות תכנון ובנייה, ומבחינת נסיבות כתב האישום לא עולה שמדובר בעבירות חמורות כגון אלו שהוזכרו בכתבי האישום של דרעי ופנחסי", נמסר ממשרד המשפטים, "ח"כ איתן לא היה מעורב באופן אישי בעבירות שבכתב האישום, והוא נכלל בו רק מתוקף אחריותו כמנכ"ל התאגיד. בנסיבות אלו אין מקום למנוע את מינויו לשר על בסיס התקדימים של דרעי ופנחסי".
בהסכם הקואליציוני סוכם שרפי איתן יכהן כשר מיוחד לענייני גמלאים במשרד ראש הממשלה וכי חבר כנסת נוסף מסיעת הגמלאים יכהן כשר הבריאות. מחר בבוקר תקיים מזכירות מפלגת הגמלאים. בבחירות צפויים להתמודד חברי הכנסת יעקב בן יזרי ומשה שרוני, ואולי גם חברי כנסת נוספים. עוד סוכם, כי אחד מחברי סיעת הגמלאים יעמוד בראש ועדת העבודה והרווחה של הכנסת, וחבר נוסף בסיעה יהיה סגן יו"ר הכנסת.
530 מיליון שקל להגדלת קצבאות
הגמלאים השיגו גם התחייבות של קדימה להגדלת קצבת הזקנה, סוגיה שהיתה החשובה ביותר מבחינתם. סוכם כי הממשלה תקצה 130 מיליון שקל לביטול הקיצוץ בשיעור 1.5% בקצבאות הזקנה שבוצע בשנת 2002; עוד 200 מיליון שקל יוקצו להגדלת קצבת הזקנה; וסכום שלישי של 200 מיליון שקל יוקצה להגדלת הקצבה לקשישים המקבלים השלמת הכנסה. עוד סוכם, כי הממשלה תקים ועדה מקצועית שתגבש עד סוף שנת 2006 המלצות להעלאה רב שנתית של קצבת הזקנה.
ראש הממשלה בפועל, אהוד אולמרט, התקשר מיד לאחר חתימת ההסכם לצוות המו"מ של הגמלאים, ואמר להם: "אתם הראשונים שהתחברתם לקדימה והראשונים שחותמים אתנו. אני מקווה שהקשר שיצרנו היום יימשך עוד הרבה שנים. זהו רגע של קורת רוח. הכבוד והרווחה שנדרשים להבטיח לקשישים הם דבר שבזכות ולא דבר שבחסד".
בטקס חתימת ההסכם נכחו מטעם קדימה עו"ד יורם טורבוביץ', עו"ד רם כספי, יועצו של אולמרט חגי אליאס, ומזכיר הממשלה ישראל מימון. מטעם הגמלאים נכחו חברי הכנסת איתן, שרוני ובן-יזרי ועורכי הדין יורם אלרואי ואלי גולדשמידט.
חברי סיעת הגמלאים בטקס חתימת המו"מ עם קדימה, אתמול. תביעותיהם מולאו