תל אביב
17°-10°
- קצרין 11°- 6°
- צפת 10°- 5°
- טבריה 19°- 9°
- חיפה 16°-10°
- אריאל 11°- 6°
- ירושלים 11°- 6°
- באר שבע 17°- 5°
- מצפה רמון 11°- 5°
- ים המלח 20°-11°
- אילת 19°- 9°
- לדף מזג אויר
16:11
מפלגות העבודה וקדימה השלימו את ההסכם הקואליציוני ביניהן והן חתמו עליו אמש (חמישי) בכפר המכביה. לפי ההסכם, תקבל העבודה שבעה תיקים בממשלה, בהם הביטחון, החינוך, התשתיות, החקלאות, התיירות ושני שרים בלי תיק. פרץ יהיה סגן ראש הממשלה ושר הביטחון ולעבודה יהיו שלושה שרים בקבינט המדיני-ביטחוני. שתי המפלגות סיכמו לתמוך בקריאה ראשונה בחוק התקציב, חוק שכבר מונח על שולחן הכנסת. שתי המפלגות גם הסכימו לתמוך בהצעת החוק להעלות את אחוז החסימה ל-2.5%.
גם ש"ס קרובה מאוד לחתום על הסכם קואליציוני, בעקבות התקדמות דרמטית שהושגה אתמול במשא ומתן הקואליציוני עם קדימה. הלילה נפגשים יו"ר ש"ס, אלי ישי, וראש הממשלה בפועל, אהוד אולמרט כדי לפתור מחלוקות אחרונות. ש"ס וקדימה הסכימו על התיקים שיינתנו לש"ס - תיק תמ"ת מורחב, תיק התקשורת ושר לענייני שירותי דת במשרד ראש הממשלה. ואולם, הרב עובדיה יוסף מתעקש שש"ס תקבל ארבעה תיקים.
בתוך כך, אולמרט העריך אתמול, כי "ישראל ביתנו" לא תהיה שותפה לממשלה הבאה ואמר כי הוא מצטער על כך. אולמרט עידכן את חברי סיעתו, כי אם ליברמן יהיה מחוץ לממשלה יתחדש המו"מ עם מרצ עוד היום. לדבריו, הוא מעוניין להודיע לנשיא על הרכבת הממשלה כבר ביום ראשון הקרוב וביום שני הוא יקיים פגישות אישיות עם המועמדים לשרים במפלגתו על חלוקת התיקים.
שר הביטחון, שאול מופז, שוחח אמש בטלפון עם מחליפו המיועד עמיר פרץ. מופז אמר לפרץ, כי הוא סמוך ובטוח שפרץ יבצע את תפקיד השר כהלכה. "אני משוכנע שתהיה שר ביטחון מצוין", אמר. לדבריו, הוא הנחה את בכירי מערכת הביטחון לעמוד לרשות פרץ באופן מלא בתהליך כניסתו לתפקיד והוסיף כי הוא עצמו יעניק לפרץ את כל הסיוע שיידרש. "אני מעביר לידיך מערכת מצוינת חזקה ויציבה", אמר.
מרכז העבודה יחליט על התיקים
ביום ראשון יתכנס מרכז מפלגת העבודה, ויחליט בהצבעה חשאית כיצד ייבחרו שרי המפלגה. יו"ר מפלגת העבודה, עמיר פרץ, מבקש כי המרכז יאשר רשימת שרים שהוא יגבש, ואולם ייתכן שהמרכז יחליט לקיים בעצמו בחירות לתפקיד השרים. ביום רביעי החליט המוסד לבירור עתירות במפלגה, כי שיטת הבחירה תיקבע בהצבעה חשאית במרכז.
ההחלטה התקבלה בעתירתם של מתן וילנאי ודני יתום, שדרשו כי מרכז המפלגה יבחר את השרים שייצגו אותה בממשלה. השניים טענו כי כוונת פרץ, להביא לאישור המרכז רשימת שרים מטעמו, סותרת את חוקת המפלגה. המוסד לבירור עתירות קבע בהחלטתו, כי יו"ר המפלגה יכול להגיש רשימת שרים שלמה רק אם משימת הרכבת הממשלה הוטלה עליו. ההחלטה אינה נוחה לפרץ, משום שהיא עשויה לאפשר למתנגדיו במפלגה להקים חזית מולו, ולהביא לשינויים ברשימת השרים.
בן יזרי נבחר לשר הבריאות
מזכירות מפלגת הגמלאים "גיל" בחרה אתמול בח``כ יעקב בן יזרי לתפקיד שר הבריאות. יו"ר הסיעה, ח"כ רפי איתן, יכהן כשר לענייני הגמלאים במשרד ראש הממשלה. אחד מהשרים יהיה חבר בקבינט הביטחוני והשני יכהן בקבינט הכלכלי. ביום רביעי חתמה המפלגה על ההסכם הקואליציוני עם קדימה, במסגרתו הוחלט כי שתי המפלגות יכוננו בכנסת הבאה גוש פרלמנטרי משותף, שיפעל כסיעה אחת. "אהוד אולמרט יכול לבוא עכשיו ולומר 'יש לי 36 חברי כנסת'", אמר עו"ד אלי גולדשמיט, היועץ המשפטי של הגמלאים.
ליבאי וטורבוביץ' בטקס חתימת ההסכם הקואליציוני בכפר המכביה אמש. העבודה תקבל שבעה תיקים
פרץ. החלטה לא נוחה לו