שופט צבאי: לחקור פציעת צלם פלשתינאי בבילעין

השופט הורה לשחרר ממעצר את הצלם עימאד בורנאט שנחשד ביידוי אבנים; עדי ראייה: שוטרי מג"ב היכו אותו

שופט צבאי ביקש לחקור את נסיבות פציעתו של צלם פלשתינאי, שצה"ל עצר בסוף השבוע בהפגנה בבילעין. עדי ראייה סיפרו, כי חיילי מג"ב היכו את הצלם, ואילו מצה"ל נמסר כי הצלם נפצע ממכשיר קשר בג'יפ שבו נלקח למעצר.

הצלם עימאד בורנאט, תושב הכפר בילעין, מתעד את ההפגנות בכפר מאז החלו לפני כשנה וחצי. הוא עובד עבור סוכנות "רויטרס" וסוכנויות צילום אחרות, וצילומיו היו חלק מהסרט "בילעין חביבתי" של הבמאי שי פולק, שזכה בפרס וולג'ין לסרטים דוקומנטריים בפסטיבל הסרטים בירושלים.

ביום שישי האחרון נעצר בורנאט בעת ההפגנה באשמה שתקף שוטרי מג"ב והשליך עליהם אבנים. לפי העדויות של שוטרי מג"ב שהובאו בפני בית המשפט, בורנאט החזיק את המצלמה ביד אחת, וזרק אבנים בידו השנייה. ואולם בדיון שנערך בבית הדין הצבאי בעניינו של בורנאט, החליט השופט רס"ן שלמה כץ לשחררו. השחרור עוכב, עד שהתביעה תוכל לערער על ההחלטה היום (רביעי), או להגיש כתב אישום. פרקליטתו של בורנאט, עו"ד גבי לסקי, מכחישה את הטענות נגדו. לטענתה, בורנאט צילם את האירוע, ולדבריו הצילומים מוכיחים את חפותו.

עו"ד לסקי הוסיפה, כי בידיה עדות ולפיה הוכה בורנאט בידי שוטרי מג"ב. מצה"ל נמסר, כי בורנאט נפגע ממכשיר קשר שנפל עליו בנסיעה מבילעין אל תחנה המשטרה. לאחר מכן נלקח בורנאט לבית חולים. השופט כץ ציין כי בורנאט נראה עדיין פצוע, חמישה ימים לאחר מעצרו, והטיל ספק בגרסת התביעה. השופט אמר כי מחומר החקירה לא ברור כיצד נפצע בורנאט, ואיך פגע בו מכשיר הקשר. "חושבני שמן הראוי שרשויות החקירה יעמיקו חקור בעניין זה," אמר כץ.

הבמאי שי פולק והאמן דוד ריב ישלחו היום מכתב לשר הביטחון, עמיר פרץ, שעליו חתמו עשרות אנשי תקשורת וקולנוע ואנשי רוח במחאה על המעצר. "קטעי הווידאו של בורנאט מראים את האלימות השרירותית והשגרתית של משמר הגבול והצבא נגד מפגינים, ובמיוחד נגד תושבי הכפר בילעין", נאמר במכתב, "ברור שיש לצבא ולמשטרה אינטרס למנוע ממנו לצלם".

בתגובה לידיעה בעניין באתר "הארץ" הודיע אמש ח"כ דב חנין (חד"ש), כי הוא דורש להעמיד לדין את האחראים לסדרת ההתנכלויות לפלשתינאים ולישראלים בכפר. ח"כ חנין מסר, כי העביר למשרד הביטחון חומרים רלוונטיים המוכיחים טענות אלה.



שוטר מג"ב יורה כדורי גומי במפגינים בבילעין, בהפגנה שבה נעצר בורנאט. אנשי תקשורת וקולנוע כתבו מכתב מחאה לפרץ

הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

 
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
פעילות
המלצות
הפופולריות בכללי
פרסומת