בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חומצה פולית מקטינה את הסיכון למומים ב-50% לפחות

תגובות

על מנת למנוע מומים מולדים בעובר, משרד הבריאות ממליץ על מינון של 0.4 מ"ג חומצה פולית ביום (שאינה דורשת מרשם רופא), במשך כל גיל פוריות האשה, ובמיוחד בשלושת החודשים לפני הכניסה להריון. המשרד ממליץ להמשיך לקחת את החומצה הפולית לפחות בשלושת החודשים הראשונים להריון.

משרד הבריאות מציין שלפי מחקרים בינלאומיים, צריכת חומצה פולית לפני ההריון ובחודשיו הראשונים, עשויה להקטין ב-50% עד 70% את הסיכון למומים מולדים במוח ובעמוד השדרה. את החומצה הפולית ניתן לקבל גם באופן טבעי על ידי אכילת עלים ירוקים, כמו תרד ומנגולד, קטניות, נבטים, אגוזים ובוטנים.

ואולם, משרד הבריאות ממליץ לקבל את החומצה הפולית בכדור, כיוון שלדברי אנשי המקצוע של "המחלקה לאם, לילד ולמתבגר" החומצה הפולית הטבעית במזון נספגת רק בחציה בגוף, וכמו כן אחסון ובישול המז ון פוגעים ב-90% ממנה. לעומת זאת, תוסף המזון של החומצה הפולית נספג בשלמותו בגוף.

לנשים בסיכון גבוה ללידת תינוק עם פגם בהתפתחות המוח ועמוד השדרה - מי שכבר ילדו תינוק עם מום, מי שהריונן הופסק עקב כך ונשים שבמשפחתן יש תיעוד למומים אלה - מומלץ ליטול 5 מ"ג חומצה פולית ביום.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו