כך נראה מופע מחול מרהיב

ריקודי שבטים מאפריקה, ניגון במאסינקו וריקוד מקלות הינדי. כך נראה מופע מחול מרהיב של תושבי ישראל

זה היה מופע מחול עשיר ומגוון: גברים שפעמונים לרגליהם וקרניים לראשיהם רקדו במוסיקה קצבית, לצד מופע בלט בסגנון מודרני ומחול אבל מסורתי. אין מדובר בהופעה אורחת של מחול מודרני מניו יורק, אלא ב"קלאסיקות של גינת לוינסקי", מופע שהתקיים בתחילת החודש על במת ארגזים בגינה, פרי עמלם המשותף של אמנים ישראלים ועובדים זרים ופליטים בשכונת לוינסקי. המופע היה חלק מפסטיבל "עוץ בעיר" שהתקיים באותו סוף שבוע בתל אביב.

היוזמה נבטה בסטודיו של האמן ליאור ווטרמן שממוקם במקלט בגינה, שבה מתרכזים עובדים זרים. הצטרפו אליו גם האמנית נטעלי שלוסר והשחקן והאמן מוטי ברכר. "על בסיס הקשר האישי שהתפתח עם הקהילות הזרות, ולאור הנטיות הפוליטיות שלנו, חיפשנו מקום לביטוי נועז, של שיתוף פעולה על רקע של יצירה שמשתמשת ביופי ובעושר האתני בלי בושה", אומרת שלוסר שרקדה עם המשתתפים את הבלט "הבולרו של ראוול" לפי הכוריאוגרף מוריס בז'אר.

המשתתפים, עובדים זרים ופליטים, הגיעו לחזרות אחרי שעות עבודה ארוכות, ולעתים התקשו לשכנע את מעסיקיהם בחשיבות האירוע מבחינתם. התוכנית כללה גם ריקוד של שבטים סודניים, הופעה של המוזיקאי האתיופי דג'ן מאנצ'לוט שניגן במאסינקו, ריקוד מקלות הינדי עממי וריקוד מדרפור.

"זה טוב להיות פתאום בקשר עם אנשים ולהיחשף לעוד תרבויות", אומר סמואל ג'ק, שנמלט מרדיפת השלטונות בסודן מולדתו, ולאחר שהגיע לישראל נכלא למשך יותר משנה. "אני מתגעגע למשפחה שלי, אבל עכשיו בפעם הראשונה אני עושה משהו ביחד עם אנשים, במשך החזרות והמופע הרגשתי פחות לבד".



המופע. הרגשתי פחות לבד

הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

 
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
פעילות
המלצות
הפופולריות בכללי
פרסומת