הכל אודות בירה - כללי - הארץ
המהדורות הדיגיטליות של הארץ - באתר בסמרטפון ובאייפד - חודש ראשון ב-4.90 ₪ בלבד
מצטרפים ומשדרגים לאחת מחבילות התוכן האיכותי של הארץ. עכשיו במבצע השקה! רק 4.90 ₪ לחודש הראשון. נסו עכשיו >>
הרשמה למערכת
שם פרטי
שם משפחה
דוא"ל
סיסמה
אישור סיסמה
טלפון נייד
 ?נרשמתם בעבר לאתרי קבוצת הארץ התחברו   |   שכחתי סיסמה

הכל אודות בירה

יש סביבה קונצנזוס, היא מרה ותוססת ובדרך כלל מעדיפים אותה מהחבית. בירה היא מהמוצרים המצליחים בעולם. תשאלו את הצ'כים, אלופי אירופה בשתייה חופשית

  • דני בר
  • 01.07.2009
  • 12:58
  • עודכן ב: 13:19

בשנים האחרונות מתרחש משהו בעולם הבירה בישראל. מותגים ויצרנים חדשים של בירה ביתית צצים בכל מקום, ולהם מתכונים וטעמים כיד הדמיון. בירה טרייה מחבית אפשר למצוא בכל בית קפה ומסעדה המכבדים את עצמם, שלא לדבר על פאבים או על מועדונים, שבהם אפשר למצוא מגוון סוגי בירה. אצל חלקם אפשר למצוא גם 20 סוגים שונים של בירה הנמזגת מחבית.

הוותיקים בעולם הבירה זוכרים ימים אחרים, לא כה רחוקים, שבהם היתה בישראל בירה אחת - בירה מכבי, ויצרן אחד - מבשלת שיכר לאומית. התפתחות ענף הבירה בישראל עברה מסלול מקביל להתפתחותו של ענף היין, אבל משום מה נותרה כמה שנים מאחור עד כה.

חובבי היין בישראל זוכרים את המהפכה שחוללה פתיחת יקבי רמת הגולן ב-1983, לאחר דומיננטיות רבת שנים של חברת כרמל מזרחי. מהפכה דומה מתחוללת כיום בעולם הבירה.

ב-1985 רכשה טמפו את מבשלת שיכר לאומית; ב-1994 קמה לה מתחרה כשנפתחה באשקלון מבשלת בירה ישראל, שבבעלות קוקה קולה. ב-2006 כבר נפתחו בישראל שתי מבשלות מיקרו - המייצרות עד מיליון ליטר בירה בשנה, ומפיקות באורח קבוע כמה סוגי בירה הנמכרים בחבית. השתיים הן מבשלת הגולן, שהוקמה בסמוך ליקבי רמת הגולן בקצרין, ו-Dancing Camel, פאב-מבשלה שהקים דויד כהן, עולה חדש מארה"ב. במבשלה מייצרים בירה בחביות ובבקבוקים, לצריכה במקום ובכמה נקודות מכירה. לדברי כהן, הוא מייצר 1,200 ליטר בירה בכל בישול, המיועדים לבקבוקי 330 סמ"ק או לחביות של 19 ליטר. ליצרנים אלה היתוספו לא מעט מבשלות בירה ביתיות.

נראה כי ההבדל הגדול בין יין לבירה הוא אטיות התגובה בעולם היין לעומת הדינמיות בעולם הבירה. אפשר להכין בירה בטעם חדש בתוך כמה חודשים, אך הכנת יין חדש היא עניין של כחמש שנים.

אלא שלמרות הפריחה האחרונה בענף הבירה - היקף השוק הישראלי מוערך כיום בכ-1.2 מיליארד שקל - הישראלים נמצאים גם כעת בתחתית הרשימה של שתייני הבירה בעולם, וצורכים כ-14 ליטר בירה לנפש מדי שנה. הצ'כים (150 ליטר), הגרמנים (111 ליטר), וכמובן האירים (105 ליטר), משאירים אותנו הרחק מאחור.




הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

 
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
פרוייקטים מיוחדים