שלי יחימוביץ', מיס מיינסטרים

שלי יחימוביץ' אמנם הצביעה בעבר לחד"ש, אבל זה היה בעבר. קבלו את יחימוביץ' החדשה: היא לא רואה בהתנחלויות פשע, מברכת על היוזמה לגרום לילדינו לשיר את ההמנון בגנים כבר מגיל 3, לא נבהלת מסיור קטן במערת המכפלה, ומתעקשת לא להסתובב באוהלים (זה פשוט פוטו-אופ בזוי בעיניה). עם הדגל הסוציאל-דמוקרטי מונף אל-על, וכמה חצים באשפה לעמיר פרץ, ציפי לבני, אהוד ברק ונוחי דנקנר, היא מסתערת לא רק על המפלגה, אלא על לב-לבו של המרכז הישראלי

לפני כמה שבועות ביקרה ח"כ שלי יחימוביץ', המתמודדת על ראשות מפלגת העבודה, בכנס שאירגנו תומכיה בירושלים. "המפקד עוד היה בעיצומו", היא משחזרת שעה שאנחנו יושבים בדירתה במרכז תל אביב, "ובמהלך הכינוס אמרה לי בחורה מקסימה ואינטליגנטית, שהיא מתלבטת אם להתפקד למפלגת העבודה. היא אמרה שהיא רוצה לדעת אם אחרי שאני אבחר לראשות המפלגה אוליך את חבריה להפגין בבילעין. אמרתי לה: "התשובה היא לא, חד משמעית, ואם על זה את מתלבטת, אז את לא צריכה להתפקד למפלגת העבודה, או אולי את צריכה להתפקד, אבל לא בשבילי".

יחימוביץ', השבוע בביתה. אני רואה הרבה סקרים ומהם עולה שיש כלפי לא רק הערכה אלא גם סנטימנט. לא יכולתי להגיע לרמה כזו של תמיכה בלי סנטימנט צילום: ינאי יחיאל. איפור: נעמי דלאל

לא רק בבילעין יחימוביץ' לא הפגינה ולא תפגין, גם אל אוהלי המחאה בשדרות רוטשילד, הנמצאים קרוב מאוד לביתה וללבה, היא טרם הגיעה לביקור, רק חלפה ליד עם האופניים בדרכה מיעד ליעד בעיר ללא הפסקה.

האם השבירה למרכז תוביל את שלי לראשות העבודה? ספרו לנו בפייסבוק

לאן נעלמת? מדוע לא הגעת לשם?

"אני מסתייגת מאוד מפוטו-אופים כאלה. זה צילום בזוי וזול בעיני. המחאה הזאת מבחינתי היא התגשמות חלום, בימים הראשונים ממש הסתובבתי עם דמעות בעיניים. ברגע כזה, שבו נובט משהו שהוא כל כך אותנטי, עם עוצמה כל כך אדירה, אני חושבת שצריך להניח לו ולשמוח בו ולא ללכת ולעשות עליו מה שעלול להתפרש כסיבוב פוליטי".

חששת ללכת לרוטשילד?

"לגמרי לא, רבים מאנשי המטה שלי הם דרי האוהלים. זהו קהל תומך באופן מובהק. אני עוברת דרך רוטשילד על האופניים לעתים קרובות, משוחחת עם האנשים שרבים מהם אני מכירה באופן אישי אבל עושה זאת בטבעיות ולא כפוליטיקאית שבאה לביקור. ברגע שאני רואה מצלמה אני פשוט נמנעת ממנה. המחאה היא סוס פראי אציל שלא צריך מי שיראה לו את הנתיב".

מה עמדתך בעניין הצטרפות המתנחלים למחאת האוהלים? את מברכת על כך, זה משמח אותך?

"כן, חד משמעית. אחת מנקודות העוצמה המשמעותיות ביותר של המחאה הזאת היא שלא נישאים שם השלטים הקונבנציונליים המדיניים, אלא שיש שם שפה חדשה, שפה מלכדת, שפה מאחדת".

אבל זה נשף תחפושות: אם המיליארדים שהושקעו בהתנחלויות היו מושקעים בתוככי הקו הירוק אולי לא היינו מגיעים לרוטשילד.

"אני מכירה את המשוואה הידועה הזאת - שאם לא היו התנחלויות אז היתה מדינת רווחה בתוך גבולות ישראל. אני מכירה את השקפת העולם שאומרת שאם נקצץ את תקציב הביטחון בחצי, יהיה כסף לחינוך. זאת השקפת עולם שאין לה קשר למציאות".

המשוואה פחות כסף להתנחלויות וביטחון, ויותר מדינת רווחה, היא חלק משיח מאוד דומיננטי בשבועות האחרונים - באמת ייתכן שאין לו קשר למציאות?

"אני כופרת בזה, זה פשוט לא נכון עובדתית, למרות שזה נתפס כאיזו אקסיומה מדעית. בית ספר שמוקם היום בהתנחלות ומאכלס איקס ילדים היה מוקם בתוך גבולות הקו הירוק ומאכלס את אותו איקס ילדים באותה עלות. אני לא אומרת שההתנחלויות עצמן לא עלו יותר כסף. אבל גם אם - ואת זה חייבים להבין כל המצטרפים החדשים לקריאת התיגר נגד השיטה הכלכלית - תקציב הביטחון יקוצץ בחצי, וגם אם עלות ההתנחלויות תקוצץ בחצי, האידיאולוגיה הכלכלית שהובילה אותנו למקום הזה לא גורסת שאת הכסף הזה שהתפנה צריך להביא לשירות המדינה.

"גם נתניהו וגם אולמרט דיברו כל הזמן על הצורך בהרזיית השירות הציבורי. נתניהו אמר שמערכת החינוך היא פרה שמנה שלא נותנת חלב. כשאתה חושב שיש איש שמן ופרה שמנה שלא נותנת חלב, אתה לא מעביר להם תקציבים, נקודה, כי אתה חושב שהם צריכים להיות רזים או מופרטים. זו תפיסת עולם תאצ'ריסטית שלא קשורה לימין ושמאל מדיני בכלל.

"הדבר שקורה עכשיו הוא כל כך עוצמתי, כי הוא מתנער מהשיח הישן שכובל אותנו באותן דוגמות, באותה רטוריקה וסוף-סוף מתחבר אל האמת. עד עכשיו האמת הזאת הוסתרה".

ומה את חושבת על מפעל ההתנחלויות בכלל? האם מדובר בחטא ופשע נוראים או בהמשכה של הציונות בדרך אחרת?

"אני בוודאי לא רואה במפעל ההתנחלויות חטא ופשע. לשעתו, זה היה מהלך קונסנזואלי לחלוטין. ומי שקומם את ההתיישבות בשטחים זה מפלגת העבודה. זאת עובדה. עובדה היסטורית".

האם תקני מוצרים מהתנחלויות, נניח שמן זית מהר ברכה?

"כן. אני לא דוגלת בחרמות".

מה את חושבת על האמנים שמסרבים להופיע באריאל?

"יש להם זכות מלאה לעשות זאת, אני לא הייתי עושה זאת".

* * *

בנימין נתניהו נשמע לאחרונה אומר, בשיחות פרטיות עם ח"כים ועיתונאים, כי הוא משוכנע בניצחונה של יחימוביץ' בהתמודדות על ראשות מפלגת העבודה שתוכרע בעוד שבועות ספורים. "היא תנצח, תיקח קולות מקדימה ולא תפגע בגוש הימין, ממש כמו יאיר לפיד", התבטא ראש הממשלה ברוח שאננה, אטום לכאורה לאפקט הנפץ הפוליטי שעלולה ליצור מחאת האוהלים, אותה מחאה שבאה ליחימוביץ' בדיוק בזמן.

המועמדת לא יכלה לחלום על אטמוספירה נוחה יותר למירוץ על הכיסא של בן גוריון, אשכול וגולדה: את מי מעניינים אבו מאזן, המאחזים, גדר ההפרדה והמשטים לעזה, כששרשרת האוהלים מכסה את השדרות? מי חושב על ספטמבר או שומע את רחש הצנטריפוגות מאיראן כשמאות אלפי אנשים צועקים שהעם דורש צדק חברתי?

בשבוע שעבר, בשעת ערב מאוחרת, ישבה יחימוביץ' יחפה על כיסא בר בבית טמפלרי הומה אנשי מפלגת העבודה ברחוב הירושלמי עמק רפאים. אחרי שנשאה דברים קצרים, איפשרה המועמדת לשאול אותה שאלות. הנוכחים ירו צרורות: שינוי שיטת הבחירות, יוקר המחיה, היחסים הרעילים בצמרת המסוכסכת של מפלגת העבודה, זיופי המפקד המסורתיים. מזרח ירושלים אמנם נמצאת מרחק הליכה מהבית הפרטי המרשים שבו דירבנה יחימוביץ' את הקהל להצביע עבורה, אבל המילה פלסטינים לא הוזכרה באירוע. נפקדים-נפקדים, השכנים מעבר לגדר, לא מעניינים אף אחד. במובהק, הם אינם חלק מסדר יומה של יחימוביץ', הסטודנטית מבאר שבע, חברת "שלום עכשיו" בתחילת שנות ה-80, זו שמספרת כעת לנוכחים הרבים המצטופפים בסלון הבית ובחצר, שכבר בתחילת דרכה ככתבת מפלגות בקול ישראל הבינה שהסיפור נמצא במקום אחר.

על האוהלים

"באתי לפוליטיקה בסיטואציה שבה העיסוק בנושא שאני עוסקת בו היה שדה בור, שממה מוזנחת, עיוורון טוטאלי. מה שקורה עכשיו זה כאילו הסירו קטרקט מהעיניים של המון אנשים בבת אחת. ואת הקטרקט הזה הסירו מעלי כבר לפני הרבה שנים עוד כשהייתי עיתונאית", היא אומרת בלהט במהלך אחת הפגישות בינינו, וצוללת חזרה לקריירה הקודמת שלה. "זה היה סדר היום שלי שנים, אני עוד זוכרת איך עורך 'אולפן שישי', רם לנדס, אמר לי שהוא לא מוכן לשדר את הפינה שלי על קיצוץ קצבאות הזקנה. הוא אמר שזה לא נושא סקסי. בכלל, כל פעם שהייתי מדברת על עבודה מאורגנת, או על זכות השביתה כזכות מוקנית על פי חוק, העורכים שלי לא אהבו את זה. אחד מהם, אבי ברזילי, היה אומר לי לפעמים: 'תני לי להציל אותך מעצמך'. זה לא יקרה יותר. זה השתנה באופן מוחלט. השיח שלי, תחומי העיסוק שלי, שהיו יוצאי דופן לחלוטין, הפכו להיות לגיטימיים".

אחרי המחאה שפרצה בעקבות העלאת המס על הדלק היא קראה "קום התנערה, מעמד הביניים", אולם כשנדלק הגץ הראשון, המרד נגד מחירי הקוטג', יחימוביץ' ניסתה לצנן אותו. "מ'מחאת הקוטג' אני פחות מתלהבת, וסליחה על חוסר האופנתיות... כמה חבל שמחאה ציבורית נרשמת כמעט אך ורק כשפוגעים בנו כצרכנים, וכמעט אף פעם לא כמפגני סולידריות עם עובדים, למשל", כתבה אז בבלוג שלה.

למה התנגדת למחאה הזאת?

"אני רואה את הייעוד שלי ואת התפקיד שלי בלתת את הקונטקסט. ההבדל, אגב, בין הקוטג' לבין האוהלים הוא הבדל מהותי ביותר. להגיד: 'אני רוצה את הקוטג' שלי כאן ועכשיו בזול, ולא מעניין אותי מה', לא זו המחאה שאני רוצה. אבל לדבר על צורך בסיסי, קולקטיבי, של קורת גג, תוך חיבור לדיון הסוציאל-דמוקרטי, ולקריאת תיגר על השיטה, זה כבר לעלות עשר קומות למעלה".

ועדיין, הזעקה על העלאת מחיר מופקרת של מוצר יסוד דומה בבסיסה לזעקה על מחירי הדירות. בשתי אלה המחאה היא של צרכנים שנמאס להם.

"היתה לי שיחה במכולת עם בחור ששאל אותי אם אני קונה קוטג'. אמרתי לו: 'לא'. שאלתי אותו: 'לפני שאתה מתעסק עם הקוטג', שאלת פה את אבי ואורן מהמכולת השכונתית כמה הם מרוויחים?' אני לא יכולה לשאת את הקונספט שאדם נכנס לסופר עם ברק בעיניים סביב מחאת הקוטג' וחולף ליד הקופאית מבלי להתעניין בגורלה. אני רוצה סולידריות עם האחר ולא רק איפה פגעו בכיס שלי. במאהלים יש משהו יותר חכם, יותר עמוק, קורא תיגר על השיטה".

מה חשבת על הבקשה של מנהיגי האוהלים לנהל משא ומתן מצולם עם נתניהו?

"אני מאוד מזדהה עם ההיגיון של הבקשה הזאת שמשמעה בואו תפסיקו לסגור איתנו דברים בחדרים סגורים, בואו נקיים סוף-סוף דיון ציבורי פומבי".

ומה עם הדרישות הנוספות של המפגינים? מבחינתך הממשלה צריכה לממן לילדים חינוך חינם גם עד גיל 5?

"כן, חד משמעית".

אם אדם יירש 4-5 מיליון שקל הוא צריך להתחלק בזה עם אנשים אחרים?

"כן".

האם את בעד עצירת ההפרטה באופן מוחלט?

"בוודאי".

היית מעלה את שכר המינימום?

"בוודאי. מ-3,800 שקל בחודש אי אפשר לחיות. ואגב, אם אתה שואל מאיפה הכסף לחלק גדול מהשינויים ההכרחיים האלה: רק תקפיא את הרפורמה במס. שום דבר אחר, לא דבר דרמטי, דבר עדין לחלוטין. הקפאת המתווה של הרפורמה במס, אגב, דבר שכולם מסכימים לו חוץ מביבי ושטייניץ".

האם יו"ר קדימה ציפי לבני, שצועדת בלחיים אדומות עם המתמחים יכולה לקצור את פירות המאבק?

"מי שנתן את האות לכלכלת ימין קיצוני, תאצ'ריסטית, ניאו-ליברלית, חסרת גבולות, מיושנת, אגב, היה נתניהו כשר אוצר בשנים 2003-2005. אבל מי שרקדו לצלילי החליל הזה באמונה שלמה ובהכנעה היו אנשי קדימה, באופן חד משמעי. קדימה היום היא במידה רבה מפלגה יותר ניאו-ליברלית מבחינה כלכלית מאשר הליכוד. הקול הדומיננטי, הכלכלי בקדימה הוא קול מפריטני, קול שמגונן על בעלי ההון. שים לב, אפילו בעניין הגז, היתה התנגדות אותנטית בקדימה לחלוקה מחדש של רווחי הגז".

זו תפיסת העולם של לבני וחבריה? שאם יצחק תשובה מצא את הגז הטבעי אז זה שלו - ומה אתם נכנסים לו לכיס עכשיו?

"כן, היתה שם התקפדות סביב האינטרסים של חברות הגז. אחר כך באיזשהו שלב באו אנשים ללבני ואמרו לה: תשמעי, זה לא משתלם מבחינה אלקטורלית, שווה לתמוך בזה. לבני היא חד משמעית ניאו-ליברלית, היא היתה מנכ"ל רשות החברות. במידה רבה יש כאן נשף מסכות שבו אנשים שהתנכרו באופן מוחלט לסוגיות כלכליות וחברתיות - או שלא עסקו בהן בכלל, או שלא זיהו בעיה, או שהעדיפו, כי זה היה מאוד נוח להתמקד רק בימין-שמאל מדיני - משנים פתאום את הרטוריקה".

ואולי יאיר לפיד הוא הסוס השחור של הבחירות הבאות? האיש שקרא לאנשי מעמד הביניים "אחי העבדים".

"אני מחבבת את יאיר באופן אישי, הוא אדם מוכשר. הייתי חברת נפש של אבא שלו אבל בת פלוגתא אידיאולוגית קשה ביותר. ופגישות שלנו, שהיו מבוססות על חברות עמוקה, היו מלוות ב-80 אחוז מהזמן שלהן בוויכוחים מרים אידיאולוגית. יאיר מאוד דומה בדעותיו לדעות של אבא שלו, והוא בוודאי לא שייך להגדרה הפוליטית והערכית שאני שייכת אליה והיא ההגדרה הסוציאל-דמוקרטית. יאיר לא משקף סדר יום סוציאל-דמוקרטי, אלא את ההפך המוחלט שלו".

ומה עם אריה דרעי? אולי הוא יהיה המרוויח הגדול מרעידת האדמה הזאת? הוא ראוי לחזור?

"קשה לי מאוד לקבל את הקונספט שאדם שהורשע בדין בעבירות על החוק יהיה מנהיג. לו דרעי היה מביע חרטה על מעשיו והיה עכשיו עושה חוגי בית ונפגש עם קהלים, מספר על כך שהוא עבר על החוק, מכה על חטא ומבקש סליחה, הייתי מקבלת מסע כפרה כזה. אבל אין כאן הבעת חרטה. יש כאן כפירה בסמכותו של בית המשפט והיעדר מוחלט של חרטה על המעשים שהוא עשה. אני מאוד מתקשה לקבל חזרה של אדם כזה למערכת הפוליטית. באו אלי שליחים מטעמו ולא מטעמו של דרעי, שוחרי טובתי, והסבירו לי באותות ובמופתים למה אסור לי להיות חתומה על הצעת החוק שאוסרת על מי שישב בכלא בעוון עבירה שיש עמה קלון להיבחר לכנסת. אומרים לי: 'הציבור יכריע', 'הוא שילם את חובו לחברה', 'הוא יהיה שותף פוליטי הכרחי אחרי הבחירות', אבל זה לא משפיע על עמדתי העקרונית שעבריינים לא צריכים להיות מנהיגים. זה לא מובן מאליו?"

* * *

לפני שש שנים הוא היה מנהיג עובדים נערץ. "אידיאליסט", היא כינתה אותו, "אין ראוי ממנו להיות מנהיג", אמרה. "מטרתו היא לעשות עולם טוב יותר". כעת הוא יריב מר ומושמץ שמנצח על מפקד ארגזים של אנשים שהקשר של חלקם למפלגת העבודה הוא בערך כמו הקשר בין נתניהו ומארקס.

המתמודד הבולט מולך במירוץ הוא עמיר פרץ. מה תגובתך לטענה שבגדת בו בגידה קולוסאלית, שבלעדיו כלל לא היית נבחרת לכנסת?

"לעניין ההיבחרות שלי, זה כמובן חסר שחר. כשנהניתי מתמיכה מסיבית של עמיר פרץ, הגעתי למקום התשיעי בפריימריז, וכשהוא עבד נגדי ככל יכולתו, בהתמודדות השנייה, הגעתי למקום הרביעי בפריימריז. כך שבחשבון פשוט נראה שיש לי כוח היבחרות משל עצמי, ושהציבור קשוב להשקפת העולם שלי. נכנסתי לפוליטיקה כיוון שעמיר פרץ עמד בראש מפלגת העבודה. היתה לי איתו היכרות ארוכת שנים, הערכתי אותו מאוד, חשבתי שבאמת זאת הזדמנות היסטורית שבה מפלגת העבודה תהפוך להיות מפלגה סוציאל-דמוקרטית, והדבר הזה התבדה באופן מאוד מאוד חריף וחד משמעי. כלומר, מפלגת העבודה, למרות שהיו לה 19 מנדטים, שזה היה הישג נאה בהחלט, לנוכח התמונה הפוליטית אז, פשוט מעלה באמון בוחריה".

מתי זה התגלה לך?

"מיד אחרי הבחירות. אגב, הבעתי את התנגדותי ללקיחת תיק הביטחון באופן הכי בוטה שאפשר. ידעתי שזו תהיה שגיאה, זאת אכן היתה שגיאה מאוד מאוד קשה".

אז פרץ, שנחשב ללוחם חברתי חד שיניים ואמיץ במשך שנים, פשוט איחז עיניים?

"אני לא בוחנת כליות ולב. אני מסתכלת על התוצאה, שמבחינתי היתה בלתי מתקבלת על הדעת לחלוטין, והיא גרמה לי לצער רב. אין ספק שזה היה רגע משברי מאוד. גם ברמה האישית, האידיאולוגית והפוליטית".

ב-2007 בסיבוב השני על ראשות המפלגה תמכת בברק. אמרת אז שאת והוא מחזיקים באותה תפיסה מאקרו-כלכלית. איך מגיעים להבחנה כזו?

"ישבתי עם ברק לכמה שיחות והוא שיכנע אותי בשכנוע עמוק, כולל ציטוטים משנות הלימודים שלו, שהוא בעד הרחבה תקציבית. במאקרו-כלכלה כל התזות שהוא שטח נשמעו לי סבירות. אבל גם כשהודעתי שאני תומכת בו, הבהרתי שזה נעשה כיוון שאני אדם פוליטי ואני לא יכולה לשבת על הגדר. הבהרתי גם שאני סולדת מאורח חייו. לא היה כאן איזה שחר חדש שחשבתי שיפציע".

* * *

אם תזכה (ודבר עדיין לא סגור בהתמודדות הזאת) היא יודעת כי לא תוכל לחגוג אפילו דקה אחת. ליחימוביץ' מחכה מעבר לפינה סיעה מסוכסכת עם כמה אנשים ששונאים אותה. היא גם יודעת מה עברו כל היו"רים לפניה במפלגת הריב והמדון. גם בציבור יש כמה מחסומים שהיא צריכה לעבור בדרך להפוך לשחקנית פוליטית מרכזית. הגבוה מכולם הוא מחסום הסנטימנט. נדמה שגם אנשים שמעריכים את פועלה מתקשים עדיין לגלות כלפי יחימוביץ' רגשות של חיבה ואהבה, מצרכי יסוד בתפריט התזונה של פוליטיקאי.

יש אנשים שהסנטימנט שלהם כלפייך הוא שלילי, שחושבים שאת לא ממש שופעת בטוב לב. את מודעת לדימוי הזה?

"אני רואה הרבה סקרים ומהם עולה שיש כלפי לא רק הערכה אלא גם סנטימנט. לא יכולתי להגיע לרמה כזו של תמיכה בלי סנטימנט, כי תמיכה בפוליטיקאי יש בה אלמנטים סנטימנטליים רבים. פוליטיקאי לא יכול להבקיע בלי לעורר רגש. מהניואנסים של מה שאתה אומר עולה שוביניזם פשוט. הוא בא לידי ביטוי ב'רעה רעה רעה' הידוע של רני רהב. זהו שיח שמיוחד לנשים. אתה תמצא את השיח הזה בכל דיון שבו תהיה אשה שמעפילה למקום שיש כאלה שלא היו רוצים לראות אותה שם. אפילו ציפי לבני, פוליטיקאית לחלוטין בלתי מאיימת ובלתי מתריסה וגם לא פמיניסטית, זכתה לטיפול הזה. אני מקבלת את זה בהשלמה".

את מסמנת את ראשות הממשלה כיעד?

"בתור חזון עתידי בוודאי, בתור יעד ריאלי לא. יו"ר מפלגת העבודה לא ייקרא לבית הנשיא אחרי הבחירות הבאות. למפלגת העבודה יש כברת דרך ארוכה לעשות כדי לזכות באמונו של הציבור והיא צריכה לעשות את זה במסלול אמיתי, עמוק, אידיאולוגי וישר. לא בהוקוס פוקוס".

על הסתירות

במהלך הפגישות בינינו, הגדירה עצמה יחימוביץ' פעמים רבות ובפסקנות כ"סוציאליסטית וציונית", לא ערה לסתירה הדיאלקטית בין שני אלה, סתירה אידיאולוגית עמוקה שקרעה גופים פוליטיים רבים בישראל עוד לפני קום המדינה.

"זאת סתירה?" היא שאלה בתמיהה.

תמיד היתה מחלוקת בדיון אם סוציאליזם וציונות יכולים לדור בכפיפה אחת.

"אני ממש לא מסכימה איתך. אני גם לא מכירה ויכוח כזה, אגב".

מפ"ם ומפא"י היו בוויכוחים אדירים לפני קום המדינה ובראשית המדינה.

"על ציונות וסוציאליזם?"

ודאי.

"אלה היו שני האתוסים המכוננים עם הקמת המדינה, מאוד פשוט. הם לא הלכו יחד בלתי אם נועדו".

הם שאלו את עצמם אז אם אתה יכול להיות סוציאליסט, כלומר, דוגל בשוויון, ולהדיר מהשוויון הזה אזרחים שזהותם הלאומית איננה זהה לשלך.

"אני לא חושבת שהדרת אזרחים אחרים היא חלק מהאתוס הציוני".

את ההכרזה הכי פרובוקטיבית שלה בשאלה מה היא יותר: ציונית או סוציאליסטית, ערכה יחימוביץ' ב-2008 בהתמודדות היצרית על ראשות העיר תל אביב. מעניין לחזור להתמודדות הזאת היום, כי היא קשורה בקשר מסוים גם למרד האוהלים. על קו הזינוק עמדו אז שני המועמדים השונים ביותר שניתן להעלות על הדעת: הטייס רון חולדאי, זה שמזוהה יותר מכל עם הפיכתה של תל אביב לעיר המגדלים של אנשי האלפיון העליון, ומולו הסוציאליסט מחד"ש דב חנין, שותפה של יחימוביץ' בכנסת למאבקים שונים למען השכבות החלשות, והעובדים השקופים הלא מאורגנים שזוכים לשכר עלוב ולקיום בלתי אנושי.

יחימוביץ' הפתיעה אז גם חלק מאוהדיה האדוקים: היא נקטה עמדה נחרצת בעד בחירתו של חולדאי לראשות העיר ואיגרפה את חנין בלי כפפות. "אני מתקשה לקבל אפילו באופן תיאורטי את הרעיון שבראש מערכת החינוך של תל אביב יעמוד אדם אנטי ציוני, שמטיף לסרבנות, שלא עומד דום בשירת התקוה ואפילו לא שר אותה", אמרה אז.

העדפת אז את מי שהוא היום מאויבי המאהלים על פני אדם בעל השקפה חברתית זהה לשלך, שאגב הבטיח להילחם למען דיור בר השגה. את מתחרטת?

"ממש לא. אם הייתי צריכה היום לעשות את הבחירה הזאת, הייתי עושה אותה שוב. הזהות האידיאולוגית שלי מורכבת מהרבה רכיבים, אבל קודם כל אני סוציאליסטית וציונית. והציונות היא רכיב מכונן בהשקפת העולם שלי, היא לא משהו שאני יכולה לוותר עליו. זה קו פרשת מים".

למרות שבעבר הצבעת למפלגה לא ציונית.

"לא".

ב-96' הצבעת לחד"ש.

"ב-96', כשהיתה לי אפשרות לשים שני פתקים, הצבעתי לשמעון פרס לראשות הממשלה, כמובן שלא הייתי מצביעה לחד"ש לראשות ממשלה. זה דבר שלא עולה על דעתי. אגב, גם מאוד אהבתי את תמר גוז'נסקי, אני חושבת שהיא היתה מחוקקת מדהימה".

אבל לא הצבעת רק בשבילה. נתת את קולך גם לעזמי בשארה שהיה באותה רשימה של חד"ש.

"האמת היא שאני לא זוכרת. אני זוכרת שמאוד אהבתי את תמר גוז'נסקי. על כל פנים, זה קו מגדיר מאוד בהשקפת העולם שלי. אם אנחנו קוראים תיגר על הציונות, אז אין שום משמעות לקיום שלנו כאן".

עמדותיו של חנין בעניין ההמנון או בעניין הסרבנות, הן לא כל כך רלוונטיות לצעירי תל אביב. מה שהיה חשוב להם זה חתירה לשוויון, לדיור בר השגה, לניהול עירייה שלא יהיה קפיטליסטי בלבד. דברים שחולדאי גילם וחנין ביקש לשנות. מדוע אם כך תמכת באדם שבהתנהלותו תרם לתדלוקה של המחאה החברתית הזאת?

"אני גם תושבת תל אביב וגם אדם פוליטי וגם חברה במפלגה. אני חושבת שחולדאי סובל מדימוי מוגזם ומופרז. הוא אדם שדבק תמיד בתנועת העבודה, הוא לא הצביע קדימה כיוון שהוא מגדיר את עצמו סוציאל-דמוקרט, ויש איזו דמוניזציה שלו. ברור שאנחנו חלוקים בכמה דברים, אבל ראשות עיר, בוודאי ראשות עיר גדולה, לא יכולה להיות מנותקת מעמדות לאומיות בשום פנים ואופן. ההפרדה הזאת בין ראש עיר שינקה לי את העיר לבין השקפותיו הפוליטיות האחרות, היא לא נכונה בעיני, ואני לא נמצאת שם. אני רוצה שרון חולדאי יהיה חבר במפלגת העבודה ואני אשמח מאוד גם אם הוא יצטרף ויהיה בשורות הראשונות של המפלגה".

ממש בהנהגה?

"כן, ממש בהנהגה, זה ברור. וכן, יש פעמים שבהן צריך לבחור, והבחירה כאן היא מאוד ברורה לי. אני רואה את עצמי חלק מהזרם המרכזי, מהאתוס הציוני. זה לא אומר שאני לא יכולה לחוקק חוקים יחד עם דב חנין, או להסכים איתו בדברים רבים, אבל יש קו מפריד, שהוא מאוד משמעותי, והוא אפילו בא לידי ביטוי בחיי היום-יום. הבן שלי משרת בצבא והבן של דב חנין הוא סרבן".

אם בנך היה אומר לך שהוא לא רוצה לשרת בשטחים, היית מקבלת את זה, או שהיית מתווכחת איתו?

"זאת שאלה תיאורטית, ואני גם לא רוצה להרחיב את הדיבור על הילדים שלי, אבל זה לא היה קורה".

שינוי ההמנון, כפי שחנין מציע, נראה לך דבר מופרך לגמרי? הורדת המשפט "נפש יהודי הומייה"?

"זה נראה לי אזוטרי ואני מאוד אוהבת את ההמנון".

את תומכת בהצעה של חברך, שר החינוך גדעון סער שילדים מגיל שלוש יפתחו את השבוע בגן בשירת ההמנון?

"כן, לחלוטין. זו אפילו לא נראית לי סוגיית שמאל-ימין. נראה לי משהו מובן מאליו ולפעמים מאוד מביך אותי לעמוד עם תיכוניסטים שאפילו לא יודעים את שירת ההמנון. זה אל"ף-בי"ת של כל מדינה מתוקנת ואין בזה שום קשר ללאומנות".

את תומכת גם בסיורים שהוא יזם לבתי הספר במערת המכפלה?

"תלוי בקונטקסט. אם מישהו מבצע את הסיורים האלה עם היסטוריונים שמסבירים את המורשת שלנו, את מערת המכפלה ואזכוריה במקורות, את ההתפתחות שהיתה מאז, ומאירים גם את הקונטקסט הפוליטי העכשווי, זה דבר שהוא לגיטימי. ערכי מורשת לא שייכים רק לימין בישראל".

הר הבית מדבר אלייך, השרידים הארכיאולוגיים האלה?

"כן, בהחלט, זה מדבר אלי. הקיום שלנו כאן הוא לא קיום רגעי, יש לו הנמקה היסטורית מתמשכת, ואני כן חווה את כל הרבדים כולל השייכות לעם היהודי, על כל ההיסטוריה שלו, וכן, אני מזדהה עם סמלים".

האם נפגשת עם מנהיגים פלסטינים בשנים האחרונות?

"אני מכירה אותם באופן אישי מהתקופה שלי כעיתונאית, ראיינתי את רובם. זה לא נמצא במסלול הסיורים שלי. לא בשלב הזה. ברגע שבו אהיה בעמדת ביצוע שתאפשר לי גם השפעה על המהלכים האלה, אז כמובן שאעשה זאת בשמחה רבה. כרגע, אלה נראים לי אקטים סימבוליים חסרי שחר".

מ-67' ועד היום היית מתארת את יחסינו עם הפלסטינים כמצב של פושעים וקורבנות?

"חד משמעית לא. אנחנו בוודאי לא פושעים. ברור לי שקיים סבל, סבל עמוק לשני הצדדים, ואני לא מתעלמת מהסבל הזה, אבל בעיני המפעל הציוני הוא אחד המפעלים המוסריים והצודקים ביותר, אני חושבת, בתולדות ההיסטוריה האנושית".

מיד אחרי פתיחת מבצע עופרת יצוקה כתבת לפעילים שלך על אהוד ברק: "אני בטוחה שאין ראוי ממנו להנהיג משבר מסוג זה". איך זה מסתדר בהתחשב במה שידוע לגבי עמדתו בעניין תקיפת איראן?

"ברק לא רצה לצאת למבצע עופרת יצוקה והוא בפירוש נכנע ללחץ פוליטי. אני יודעת את זה בוודאות. הייתי שם. ברק חשב שאפשר יהיה להגיע לאותן תוצאות בלי מבצע שיהיה לו מחיר כבד. ראיתי את השחיקה ואת הלחץ הפוליטי שהופעלו, את המניפולציות של אולמרט, את הדחיפה של ציפי לבני, והקש ששבר את גב הגמל היה כשג'ומס קרא לתקוף בעזה. ראיתי את זה קורה לנגד עיני, לכן מה שכתבתי אז נכון גם היום. אני מניחה שהנראטיב של ברק היום יהיה שהוא עשה את זה מתוך החלטה מודעת, כי אנשים לא אוהבים לצייר את עצמם כמי שנגררו לצעד שהוא כל כך דרמטי".

מה לגבי התמיכה שלך במלחמת לבנון?

"אני לא משוכנעת שעצם היציאה למבצע היתה שגיאה בפני עצמה. אין ספק שהאופן בו התקבלו החלטות היה שערורייתי, בוודאי בדיעבד. וברגע שיו"ר המפלגה שלך הוא זה שמכונן את המהלך, והמהלך כבר יצא לדרך, אין כבר יכולת יותר לעצור אותו, אז לעמוד בראש חוצות ולצעוק גוואלד, זה לא דבר אפקטיבי. אני משתדלת לעשות דברים אפקטיביים. מהר מאוד זיהיתי, וגם לקחתי על עצמי תהליך אחר, שזה טיפול בהתפוררות והקריסה של העורף".

ואיזה פתרון לסכסוך הישראלי-פלסטיני מקובל עלייך?

"עם מתווה קלינטון אני יכולה לחיות בשלום. שמירה על גושי התיישבות, חלוקה מסוימת של השכונות בירושלים וכמובן התנגדות לזכות השיבה".

האם את לא עוסקת בסכסוך והשלכותיו משיקולים טקטיים? רצון לכבוש את הקונסנזוס?

"ממש לא. אני מאמינה בכל נימי נפשי שסדר היום הסוציאל-דמוקרטי הוא גם זה שיביא להבקעה מדינית ולשלום. בכל במקום שיש בו עוני ובערות ופערים קשים מאוד, במקום הזה יהיה פשיזם ותהיה גזענות ותהיה נטייה לגבש את האתוס המכונן המשותף סביב שנאת הזר וסביב מלחמה. להגיד 'שתי מדינות לשני עמים', ציפי לבני אומרת שלוש פעמים ביום, לא שהיא הובילה איזושהי פריצת דרך מדינית, ולהגיד 'הלאה הכיבוש', גם מרצ אומרת יפה מאוד ובנאמנות. לי יש ייעוד אחר".

על טייקונים

"הייתי בת חמש כשבעטתי, לבושתם של הורי, בשכן, אחרי שזה בעט בבטנה של חתולת רחוב... בת 13 כשסירבתי להיכנס לכיתה ולהשתתף בשיעורי תזונה וכלכלת בית אחרי שהמורה רשמה על הלוח שתפקידי האשה הם לנקות, לגהץ, לבשל וכו', בת 15 כשסולקתי מבית ספר אחרי שתליתי כרזות בגנות מנהל רודן".

הנה פסקה בספר חדש שחיברה יחימוביץ' בשם "אנחנו", המוקדש לגרושה נועם זיו ולחבר נפשה שלום קיטל. הספר, שייצא בקרוב, מאגד - מלבד קטעים חדשים שכתבה - פוסטים, מאמרים ונאומים המבטאים את השקפת עולמה המורכבת. באחד הקטעים בספר היא חותכת לחתיכות את תנועת שלום עכשיו שהזמינה דגלי שלום מסין. "כשתנועת שלום מזמינה דגלים תוצרת סין ומתעלמת לחלוטין מכל המשמעות של התהליך החברתי-הכלכלי-המוסרי שהדבר הזה מסמל, אני רואה כאן לקונה מוסרית גדולה כגודל אוקיינוס", היא אומרת.

קטעים נבחרים בספר שמהדהדים גם באירועי הימים האלו מוקדשים לעבודתה בפרלמנט, לחוקים הרבים שחוקקה, למאבקה במושחתים. בין לבין משתבצות אנקדוטות מרירות מחיי בית הנבחרים. בשבוע הראשון של יחימוביץ' בכנסת, התארח בוועדת הכספים אז שר האוצר והיום האסיר אברהם הירשזון. "בחלומי", אמר הירשזון בארשת חשיבות, "מדינת ישראל מתנהלת כמו עסק לכל דבר". "נחרדתי", היא נזכרת בסצנה שכמו נלקחה מסיטקום, "הייתי חברת הכנסת היחידה שהתעמתה איתו. אמרתי לו שהורי ניצולי השואה לא עלו לישראל כדי לגור בחנות מכולת, או בתאגיד עסקי. ואני בטוחה שהיום הדברים האלה היו מחוררים את עור התוף".

חלק מהספר מוקדש לטייקונים: שרי אריסון, נוחי דנקנר, לב לבייב וחבריהם, אותם אנשים שבחסות המהפכה משמשים כיעד של המפגינים ושל נתניהו כאחד.

הטייקונים צריכים להיות היעד עכשיו באופן אמיתי?

"בוודאי שכן. אני בעד פרסוניפיקציה של הדיון על הנושא. אני חושבת שהיעדר הפרסוניפיקציה וההסתתרות מאחורי חברה ציבורית שנסחרת בבורסה, גורם לשיבוש מוסרי ומתיר בעצם לפרסונות, בשבתם כתאגידים, לעשות מעשים שהם לא מוסריים. אם אדם פרטי היה עושה אותם, הם היו נחשבים פליליים ממש. לא מדובר ב-100 אלף מאבטחים שמשתכרים 20 שקל לשעה, ואין להם שם ואין להם פנים. אלא סך הכל ב-10 אנשים פחות או יותר ששולטים גם על המשק, גם על שוק האשראי, גם על שוק ההון, גם על עולם העבודה, גם על התודעה - באמצעות שליטה באמצעי התקשורת, בין אם כבעלים ובין אם כמפרסמים - וגם על המערכת הפוליטית. יש כאן פגיעה אנושה בדמוקרטיה".

מה מסוכן באדם כמו יצחק תשובה שאומר כי הוא עלה משולי החברה למעמד של איל הון בעשר אצבעותיו?

"אני כופרת בתזת עשר האצבעות. יש קבוצה גדולה של בעלי הון שעשו את הונם במו ידיהם לכאורה, אבל הם לא עשו את זה בעשר אצבעותיהם. הם עשו את זה בזכות מערכת החינוך הממלכתית שהעניקה להם חינוך טוב במסי הציבור, הם עשו את זה הודות למערכת בריאות מצוינת, שהיתה בישראל עד לפני זמן קצר. הם עשו את זה הודות לכוח העבודה של אלפי אנשים אחרים, שעבדו למענם, הרוויחו מעט והגדילו את הונם. התפיסה של 'עשיתי את הוני בעשר אצבעותי והוא שייך לי ורק לי', זאת תפיסה מוסרית מאוד משובשת, שאגב, מאוד ייחודית לטייקונים ישראלים. אתה רואה בטקסטים, גם של וורן באפט וגם של ביל גייטס, שהם אחוזי הכרת תודה אותנטית לחברה על כך שהיא סייעה להם להתעשר. לכן האנשים האלה, באפט וגייטס למשל, לוחמים למען מס ירושה. הם הלובי הכי חזק לטובת מס ירושה".

היית מצפה שנוחי דנקנר ותשובה יתנדבו לחלק חלק מירושתם העתידית?

"חד משמעית כן, והייתי מצפה מהם לא לייצר שיח חברתי מזויף באמצעות פילנתרופיה מפוקפקת, שגם היא נשענת על כספי ציבור. הרי הכסף שהם תורמים, חותמים עליו וממנפים אותו ליחסי ציבור אינסופיים, הוא לא כספם שלהם שהם הוציאו מכיסם. זה כסף של הציבור, שמושקע באג"ח ובמניות, בקרנות הפנסיה ובקופות הגמל, בחברות שבשליטתם. לכן מדובר כאן במנגנון מאוד מזויף, מאוד שקרי, שנועד בעצם להכשיר את הקרקע ולייצר יחסי ציבור טובים למעשים שהם מאוד-מאוד לא הגונים ולא מוסריים".

את יכולה לתת עוד דוגמאות להתנהגות בלתי מוסרית של טייקונים ישראלים?

"כשאיי-די-בי של נוחי דנקנר בלעה לתוכה את גנדן המפסידה, ובעצם במקום שדנקנר ישלם את החובות מכיסו, הציבור שילם, משלם, עד היום את החובות האלה. תראה, יש שורה של התנהגויות שהיו נחשבות בלתי מוסריות לו אדם יחיד היה עושה אותן. כשלבייב עושה תספורת למשקיעים ובמקביל בונה את הבית היקר ביותר בתולדות בריטניה, שעשוי צפחה וזהב ואלוהים יודע מה, יש כאן שיבוש מוסרי מאוד עמוק. או אילן בן דב: ממה נובע כישרונו הגדול? הוא לא בנה שום דבר. הוא לא בנה מפעל, הוא לא הקים מכונות, הוא לא סיפק עבודה לאנשים, הוא לא תעשיין, הוא לא סטף ורטהיימר והוא לא דוביק לאוטמן, והוא לא אדם שבנה משהו ויצר משהו בארץ ישראל. כישרונו היחיד הוא בעצם היכולת שלו לגרום לשוק ההון לאפשר לו לגייס עוד ועוד כסף מהציבור. ולכן אני אומרת, אדם שלא עמד במחויבות שלו, פשוט צריך למנוע ממנו לגייס עוד כסף מהציבור".

מ-2006, הרגע שנכנסת לכנסת, ועד היום, האם ראית את הכוח הזה של ההון מצליח להבקיע דרך במסדרונות הכנסת, ברגולציה, בפוליטיקה?

"כל הזמן. ראיתי את זה מהשנייה הראשונה. דוגמה: כימיקלים לישראל, השייכת לאחים עופר, כשהאוצר עשה דבר נכון והחריג את כימיקלים לישראל מהטבות המס של הפריפריה, מהסיבה הפשוטה שאת ים המלח אי אפשר לקחת ולהעביר לסין, אז היתה מלחמה אדירה של כימיקלים לישראל. המלחמה כללה צבא שלם שמעך את חברי הכנסת, ואפשר היה לראות שחברי הכנסת באו מתודרכים על פיו".

זו תופעה נפוצה?

"יש דרך נורא ברורה, כשאתה נכנס לוועדה כלכלית, לדעת אם מדובר בנושא שהוא שייך לחלקים גדולים מהציבור ומשפיע על גורלם, או אם מדובר בנושא של אדם אחד רב כוח - מידת הצפיפות בוועדה. אם אתה נכנס לוועדה ואתה רואה דיון שגרתי, לפעמים מפוהק, אתה יכול להבין למשל שמדובר בסוגיית הדיור הציבורי נניח. אם אתה לא מצליח להיכנס לחדר הוועדה, ואתה מזהה ריגוש עצום באוויר, סדרנים מכניסים כיסאות כי אין מספיק מקומות ישיבה, לוביסטים מתרוצצים אנה ואנה ושומרים מקומות לבוסים שלהם, שפע של עורכי דין ומומחים מטעם ששירותיהם נשכרו, אתה יכול לנבא בוודאות שמדובר באינטרס של בעל הון אחד. אתה רואה לפעמים דיון מאוד עמוק ומאוד יסודי, שנכנס אל תוך הלילה, ואנשים מתווכחים, לומדים ומגיעים למסקנות, ואז פתאום מגיע רגע ההצבעה, הדלת נפתחת, וחברי כנסת שלא השתתפו בדיון אפילו דקה אחת נכנסים, לפעמים נהדפים קלות בידי לוביסט, ופשוט מצביעים את דבר שולחם. זו תופעה שהיא בלתי נסבלת, תופעה מגונה".

יש עוד דוגמה לסיוע של פוליטיקאים בכירים לטייקונים?

"אני מזכירה בספר שבמאבק נגד הפרטת בית הסוהר ומסירתו ללב לבייב, בשלב מסוים, יו"ר הכנסת אז דליה איציק והיועצת המשפטית של הכנסת נורית אלשטיין גילו מעורבות מאוד מאוד אגרסיבית כדי לגונן על אקט ההפרטה. דוגמה נוספת: נוחי דנקנר ביקש למכור 60 אחוז ממכתשים אגן לכימ-צ'יינה הסינית. יזמתי דיון בוועדת כספים, כולם הצטרפו אלי. היה קול אחיד נגד העברת הבעלות לסינים כי היה ברור שהמשמעות היא גזירת דינם של עובדי החברה. אין לסינים שום סיבה להעסיק עובדים שמשתכרים שכר ממוצע במשק, כשהם יכולים להעסיק עובדים ב-2 דולר ליום. חד משמעי. בתחילת הדרך, כל ראשי הרשויות המקומיות וחברי הכנסת היו איתי. ואז כשהתחיל הדיון, ראית שפתאום הפורום כולו עבר המרה מוחלטת".

נשארת לבד?

"כן, כמעט לבד, נדמה לי שרק ג'ומס היה איתי. מהרגע שבו הדיון נקבע ועד שהגענו לדיון, טופלו כל חברי הכנסת בזה אחר זה. גם ראשי הרשויות, לצערי, שהיו בהתחלה מאוד נכונים לקרב, באו מאוד מפויסים. תיכנס לפרוטוקול, תראה את הדוברים, איזה דברי שבח והלל הם השמיעו על נוחי דנקנר. אחרי הדיון, סיפר לי ירח, עוזרו של יו"ר הוועדה משה גפני, שהוא ישב עם כמה ראשי רשויות, שדיברו בינם לבין עצמם איך בסופו של דבר, כשהם צריכים עזרה, רק נוחי דנקנר עוזר להם. אחד סיפר איך דנקנר נתן לו מיליון וחצי שקל למגרש כדורסל, ואחר סיפר איך הוא קיבל ממנו 750 אלף שקל כסיוע למתנ"ס שלו. אתה פשוט רואה את השיטה במערומיה. ואז, באמצעות התרומה הזאת, שמגיעה מהכיס שלנו, דנקנר מקבל לגיטימציה לבצע מהלך שהוא כל כך הרסני בסופו של דבר לחברה הישראלית כולה. וזאת השיטה".

כשנוחי דנקנר ביקש למזג את מפעל נשר להנסון וליצור מונופול מלט את תמכת בעניין. אמרת אז בוועדת הכספים: מונופול יכול להיות לעתים גם דבר טוב.

"נכון. חד משמעית. קודם כל אני לא נגד מונופול. אני לא שותפה לשירה העולה שאומרת שמונופול הוא הרסני וקטלני. מונופול בנסיבות מסוימות יכול להיות טוב. אני לא שייכת לזרם שאומר שמונופול זה רע, ביזור זה טוב. אגב, אין לי שום בעיה עם זה, שיהיה מונופול ממשלתי. חברות חשמל שהופרטו ברחבי העולם - ההפרטה הזאת התגלתה ככישלון נורא".

כל מונופול הוא רע, בוודאי מונופול פרטי. זו אקסיומה.

"לא נכון. אם מונופול פרטי נשבר לטובת היצף של יבוא מבחוץ ואנחנו נהיה מוצפים סחורה זולה שיוצרה בטורקיה או בסין, ואני אראה מפעלים ישראליים קורסים ומטה לחמם של אנשים נגדע - ובהינתן העובדה שגם התעשייה המקומית היא מוטת יצוא ומגבירה את הצמיחה והיא תורמת למשק כולו - ברגעים כאלה אני אגן על המונופול בלב שלם".

תמכת באופן גורף בוועדים החזקים במשק, היית בת ברית של יו"ר ההסתדרות עופר עיני, חביבם של אנשי ההון.

"בכל מדינה נורמלית האיגודים המקצועיים הם חלק בלתי נפרד ממאבק, החשיבות של האיגודים היא עצומה לעצירת התהליך של מעבר ההון מהרבים למעטים, ואני מתנגדת בתקיפות לפגיעה בהם. זכות ההתארגנות נקנתה בדם בארצות הברית ובאירופה. היום אנחנו ברגרסיה ואחד התפקידים שלי הוא לעצור אותה. אם תפריט את הכל, כולם יהיו אבק אדם. אם תפריט את חברת חשמל, במקום 10,000 עובדים שהם מעמד ביניים והנהלה שמקבלת שכר לא מאוד גבוה, תקבל 10,000 עובדי קבלן ב-21 שקל וארבע אגורות לשעה, ומשפחת עופר אחת שחוצבת את הונה ממשאב ששייך למדינה. זה תפריט שאני אלחם נגדו".

ומה לגבי ההסתדרות ועיני?

"אנשים אוהבים לעשות פרסונליזציה. בתור מי שיש לה דוקטור בהסתדרות, עוד מימי כעיתונאית, ההסתדרות תמיד היתה קורבן להשמצות. יש בזה משהו התאבדותי. ההסתדרות היתה קורבן אופנה בהפרטת חברת העובדים - ואז זרקו 30 אלף עובדים הביתה וכולם מחאו כפיים לבני גאון הגאון ז"ל שכבר הספיק להתחרט על המהלך הזה. ההסתדרות היתה קורבן אופנה כשחיים רמון הפריד בין תשלום לקופת חולים לבין תשלום לאיגוד עובדים, וכולם מחאו כפיים בגלל אותו יחס התאבדותי להסתדרות. ומה קרה? 70 אחוז מהעובדים במשק נשארו בלי מעטפת הגנה! אני לא מוכנה להיות חלק מהאופנה הזאת שמשרתת את נתניהו, את נחמיה שטרסלר, את ד"ר עומר מואב ואת כל אלה שעבורם איגוד מקצועי הוא קללה". *



ציפי לבני


אריה דרעי. לא הביע חרטה אמיתית

הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

 
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
הצג את כל התגובות פתוחות 01 גועל נפש. וחולדאי... מזעזע לא פחות תל אביבי
  • 00:32
  • 19.08.11

סוציאל-דמוקרט עלק...מממש

02 שלי אנחנו איתך - כל מילה בסלע  (לת) זאב בודד
  • 08:00
  • 19.08.11
03 שלי לא מיינסטרים - להיות סוציאליסט לא היה באופנה כותרת מטעה
  • 08:00
  • 19.08.11

עד לפני שנייה. שכחתם?!

04 וסוף סוף תהיה פה מדינת רווחה  (לת) יחימוביץ' ראש הממשלה
  • 08:01
  • 19.08.11
05 תיכנסו לראיון ותקראו - כל הכבוד רועי רביב
  • 08:01
  • 19.08.11

הכותרת סתם פופוליסטית

06 מנהיגה אמיתית! עפולה עם שלי!  (לת) עפולאי
  • 08:01
  • 19.08.11
07 הארץ - אתם מיינסטרים מאוס - שלי מחדשת  (לת) יוסי
  • 08:02
  • 19.08.11
08 ראיון מרתק ומעמיק  (לת) גל
  • 08:03
  • 19.08.11
09 שלי המועמדת שלי  (לת) יותם
  • 08:11
  • 19.08.11
10 שלי שלנו  (לת) זה מיינסטרים זה?
  • 08:11
  • 19.08.11
11 שלי עושה את העבודה נועם פורר
  • 08:28
  • 19.08.11

רוצים חברה צודקת יותר - ורק שלי יכולה לעשות זאת.

12 אצלי גמרת. את לא מיצגת עבודה מתחדשת.  (לת) עלה לה השתן לראש
  • 08:36
  • 19.08.11
13 לא לפוליטיקה. בשטח המדיני היא שותקת כי היא לא מומחית  (לת) עיתונאית קטנה ועלובה
  • 08:37
  • 19.08.11
14 מקשקשת. ההישג היחיד קופאיות יושבות. תחזרי לממדיך.  (לת) קיש קיש קריה
  • 08:38
  • 19.08.11
15 מיס PG אוינק אויק
  • 08:41
  • 19.08.11

קרמיט, סגור את המופע ותגיד שהיתה תקלה

16 הראיון גרם לדבר אחד חיובי: את הקול שלי הפסדת.  (לת) רמי
  • 08:51
  • 19.08.11
17 שלי לראשות הממשלה, ביבי הבייתה! ירון מהעשירון התחתון
  • 08:53
  • 19.08.11

עם כל הכבוד, ביבישטייניץ "ישראל שופר שלי היום" הרסו את המרקם החברתי בישראל והפכו מחצית מהציבור לעבדים. אני גם לא שוכח שמפלגת ציפורע אחורע מופז זיג זג גבר גבר הינה מפלגה מושחתת עתירה בהון שלטון, ושולטת רעיונית על העיתון הנפוץ במדינה. על נפוליאון מגדלי ברקירוב, שהשעון שעל ידו שווה איזה 140 אלף ש"ח כבר אין לי כח לדבר. ליברמן = פוטין ישראלי = פאשיסט מסוכן . בוז'י הרצוג נסיך ששתק בחקירות משטרה, עשיר כקורח, לא מתאים למפלגת פועלים. שלא לדבר על שישב בממשלת ליברמן! עמיר פרץ אפילו להסתכל במשקפת לא מסוגל. אז מי נשאר? שלי. רק היא לא מושחתת, ואכפת לה באמת מהאזרחים כולם: חילונים, דוסים, יהודים, ערבים, גברים ונשים. רק בה אני מוכן לתת אמון וללכת לקלפי אחרי היעדרות של 2 מערכות בחירות.

18 איזה מיינסטרים ואיזה בטיח ! תעלולים פוליטיים לצבירת אהדה ,זה הכל  (לת) מירי יעקובי
  • 08:54
  • 19.08.11
19 קול של יושרה,הגיון בריא וחשיבה לעניין אולי אבינר
  • 08:55
  • 19.08.11

שלי יחימוביץ- משכנעת כמנהיגה חשובה וחזקה הלוואי ותצליח להגיע לעמדת מנהיגות בכירה. ישראל ראויה למנהיגה כ ז א ת.

20 נשמעת צינית ואופורטוניסטית ירון
  • 09:03
  • 19.08.11

התגובות על עניינים כמו דב חנין ועיריית ת"א ממש לא משכנעות והבורות לגבי המתח בין ציונות לסוציאליזם מפתיע לרעה

21 נכון שהעבודה בנתה בהתנחלויות וגם חברה לממשלות ימין ל
  • 09:05
  • 19.08.11

זאת הסיבה שלא אצביע בעדה ולא חשוב מי יעמוד בראשה.

22 שלי היא האדם הערכי הנכון לעמוד בראשות העבודה  (לת) תומכת נלהבת בשלי יחי
  • 09:08
  • 19.08.11
23 שלי זקוקה דחוף לעוזרת.  (לת) המטבח מוזנח בטרוף
  • 09:09
  • 19.08.11
24 יחמוביץ בוחרת בל"ד- התרמית הגדולה !  (לת) דליה ,דימונה
  • 09:14
  • 19.08.11
25 חבל שקילקלת את כל הרושם הטוב שנטעת בלב הסמולנים שהאמינו בך נתן הסמולני
  • 09:15
  • 19.08.11

כשאת מתייחסת בשביון נפש לכיבוש ולהתנחלויות שהם מקור כל הרע והכיעור בארצנו,אני כסמולן לא מאמין בך יותר.

26 האג'נדה שלה היא שאין לה אג'נדה. מזעזעת ומסוכנת בדעותיה החלקלקות  (לת) יובל המבולבל
  • 09:15
  • 19.08.11
27 כל הכבוד לך  (לת) יחימוביץ' לשלטון
  • 09:18
  • 19.08.11
28 שלי את גדולה  (לת) לא מינסטרים ולא בטיח
  • 09:19
  • 19.08.11
29 כל הכבוד לך  (לת) שלי את גדולה
  • 09:19
  • 19.08.11
30 שלי אומרת את האמת שכולם מפחדים לומר  (לת) רוני
  • 09:20
  • 19.08.11
31 איזה מיינסטרים ואיזה בטיח  (לת) מיס שלטון
  • 09:22
  • 19.08.11
32 שלי אומרת את האמת שאף אחד אחר לא מעז  (לת) פתח תקווה עם שלי
  • 09:23
  • 19.08.11
33 ציונות וסוציאליזם זה לא סתירה  (לת) יאיר
  • 09:24
  • 19.08.11
34 עדיין לא כשירה להנהיג מפלגה.שרת רווחה בהחלט  (לת) גלית הדר
  • 09:25
  • 19.08.11
35 נמאס לנו מעמיר - רוצים את יחימוביץ'  (לת) עמנואל
  • 09:26
  • 19.08.11
36 שלי- את הגדולה מכולם!  (לת) שאול
  • 09:26
  • 19.08.11
37 רק עם שלי מדינת ישראל תוכל להיות מדינת רווחה  (לת) סער
  • 09:27
  • 19.08.11
38 רבים תולים בך תקוות, מהשמאל ומהימין - אל תכזיבי  (לת) נגה
  • 09:30
  • 19.08.11
39 עיוות: העבודה לא קוממה את ההתיישבות ביהו"ש מנחם הגלילי
  • 09:31
  • 19.08.11

שלי יחימוביץ' מעוותת את התמונה ולוקחת אחריות ברברס על ההתיישבות ביהו"ש. לא מפלגת העבודה הקימה אותה (אגב: אז היה "המערך" אבל שלי יחימחוביץ' בין כה וכה לא אומרת אמת אז זה לא משנה), אלא המפלגה נכנעה להמוני הדתיים הלאומיים שעשו זאת. היה מאבק פנימי בין פרס המחייב לרבין השולל. לא מפליא שיחימוביץ' משפצת את ההיסטוריה לטובתה. היות והיא מעוותת העבר בכוונה מרושעת, לא אצביע בעדה בעד שום הון שבעולם.

40 כותרות מטעות!!!!!!!!!!!!!! עידית
  • 09:36
  • 19.08.11

מי לא קרא את הראיון וניסח את המשפטים ההזויים האלה? שלי ייחודית, אמיצה ומעוררת השראה.

41 על השקר של הסוציאל-דמוקרטיה קלקלן
  • 09:37
  • 19.08.11

עפ"י ekonomikfakta.se הצמיחה בשבדיה היתה קטנה ב- 75% מזו של ממוצע מדינות OECD בתקופה 1970-2008 .

42 תהיי בקשר יחימוביץ קול גבעתיים
  • 09:37
  • 19.08.11

שימי ג'ל בפוני ותהיי בקשר טלפוני שמאלן מפוקח לא יצביע עבורך u haven't got it going for you

43 היא צודקת= מי רוצה להיות סמולונאצי יובל
  • 09:39
  • 19.08.11

לכו תזדיינו בעיתון הארץ (השם לא הולם כלבים כמוכם)

44 העדפת חולדאי אינה חינוכית בעליל! עדן ב.
  • 09:40
  • 19.08.11

"אני לא חושבת שהדרת אזרחים אחרים היא חלק מהאתוס הציוני". אז ברור שאין מה לתמוך במי שמהשפה לחוץ מצהיר שהוא ציוני, אך במעשיו הוא פוסט-ציוני, תומך מובהק בשלטון ההון ומדיר תושבים וותיקים (ע"ע שכונות הדרום) לטובת עשירים ומשרדים! הוא יותר חינוכי מדב חנין?!

45 פרלמנטרית אמיצה ונחושה! בהצלחה שלי!!  (לת) איש ימין מאוכזב
  • 09:40
  • 19.08.11
46 הארץ בשוק סופסוף
  • 09:41
  • 19.08.11

עיתון הארץ כל פעם בשוק כשיש מעבר מהשמאל האנטי ציוני לכיוון השמאל השפוי. זה שהיה פה תמיד בארץ. סוף סוף, שמאל חברתי שלא מכריח אותי למכור את המדינה לשונאיי, לקבל עובדים זרים ,לשנוא את כל מי שלא גר בת"א או ירושלים (להלן המעוזים). אפשר להנהיג מדינה חברתית שמאלנית מבלי למכור את המדינה לערבים. נגמר שקר אנשי רוטשילד

47 סוף סוף פוליטיקאית אמיתית שנאמנה לדעות שלה פמיניסט
  • 09:43
  • 19.08.11

עלי והצליחי שלי! הלוואי שרוב המפגינים יבינו שאת מייצגת אותם בכנסת כבר שנים ויצביעו לעבודה :)

48 אין ספק גם אם אינך מסכים חלק מהדברים .... המצליף
  • 09:43
  • 19.08.11

ולא משנה אם אתה מימין או משמאל לשלי אכן יש משהו מושך ממגנט בה. הרהיטות הלהט הדחף והאמונה בצדקת הדרך. כן לה יש מקום ואף מכובד ומרכזי בפוליטקה הישראלית.

49 אני שמחה שהתפקדתי עבורך!  (לת) שרי
  • 09:44
  • 19.08.11
50 שלי תנהיג את ישראל,בחזרה לסולידריות הציונית,אמן!.  (לת) גיל קליש
  • 09:45
  • 19.08.11
51 שלי,קדימה לשילטון! הגיע הזמן לשנות תפיסות ישנות! אזרח
  • 09:48
  • 19.08.11

הלאה הקפיטליזם הדורסני!

52 היא הצביעה לחד"ש ??? זה לא ידעתי  (לת) דינה
  • 09:49
  • 19.08.11
53 גם וגם וגם, אבל גם להיפך. סלטה כפולה ופליק-
  • 09:53
  • 19.08.11

זה הרי עוד מאותו דבר שבו אנו "מתברכים" 44 שנים. אם אין "דד-אנד" לכל התופעות שעולות מהראיון, הרי שעלול להיות "דד-אנד" לבית הלאומי שלנו כולו.

54 יחימוביץ צבועה ! קיבלה תרומות מבני גאון ז"ל  (לת) ועכשיו תוקפת אותו
  • 09:53
  • 19.08.11
55 היא רוצה את החלכאים מצביעי ליכוד מהשכונות והפריפריה.  (לת) הרשלה
  • 09:54
  • 19.08.11
56 אין עוול בהתנחלויות??? תומך נלהב - לשעבר!!
  • 09:55
  • 19.08.11

לא רק הטייקונים אשמים - אלא הממשלה שאיפשרה את קיומם ובעיקר נתנה את כספנו - שהרווחנו במאמץ רב - להתנחלויות. אין לנו עדיין מושג עד כמה גדולים הסכומים שהולכים לשם. ואם שלי בעדם - אז אני מסתובב חזרה - נגדה!!!

57 בעצם, היא שואפת להנהיג מפלגה נציונל-סוציאליסטית.  (לת) הרשלה 2
  • 09:55
  • 19.08.11
58 פוליטיקאית מהסוג המסוכן פופוליסטית שלא מבינה בכלכלה  (לת) ראו הוזהרתם
  • 09:56
  • 19.08.11
59 באומרך קבלו את יחימוביץ' החדשה אני מקווה שזו רק אופציה ולא התרסה  (לת) הבחנה טוטלית
  • 10:00
  • 19.08.11
60 אמירות מתחנפות, וגרוע מכך- טיפשיות. אני לא אצביע בשביל שלי.  (לת) ירון
  • 10:01
  • 19.08.11
61 שלי לראשות העבודה!  (לת) מיס נקיון כפיים
  • 10:04
  • 19.08.11
62 להחרים כל מוצר ושרות שמקורם בהתנחלויות. א.ש., רחובותי, רח הס
  • 10:05
  • 19.08.11

אני קורא לכל אזרח הגון בישראל להחרים כל מוצר ושרות שמקורם בהתנחלויות, כולל אלה ברמת הגולן.

63 הזדהיתי עם כל מילה (כמעט), אבל כנראה שלא אצביע למפלגת העבודה אדם אוהב-ארצי
  • 10:07
  • 19.08.11

קראתי את הכתבה בעיון. הזדהיתי כמעט עם כל מילה, אבל כנראה שלא אצביע למפלגת העבודה. השיר/קליפ הבא הוקדש לחברת הכנסת שלי יחימוביץ ונשלח לכמה מבכירי המנכ"לים בארץ ובעולם. גדי וויץ - אני יכול להבטיח לה ולך שמי שכתב אותו לא פוטר מעולם מעבודתו וגם לא בדיוק נאלץ לעבוד למחייתו (למרות שהוא עובד הרבה מאוד שעות ביממה). היו לו סיבות טובות להשתמש בשם בו השתמש ולכתוב את הקליפ בשפה שאינה חושב בה... בברכה, http://www.youtube.com/watch?v=WTrR4RZ6MBk אדם אוהב-ארצי Aman OhevArtzi

64 יחימוביץ מעולם, אבל מעולם, לא הלכה על קו לא פופוליסטי.  (לת) ישראל
  • 10:10
  • 19.08.11
65 מפיחה בי תקווה!! אישה אמיצה  (לת) שיר
  • 10:15
  • 19.08.11
66 מתחילים לנבוט זרעים עבשים בגנה וזה די מפתיע ומרתיע.  (לת) נמתין להתבהרויות
  • 10:16
  • 19.08.11
67 נראה ששלי יחימוביץ הופכת לאוייב השמאל הקיצוני האנטי ישראלי. ואין דרור הנאור מרמת גן
  • 10:21
  • 19.08.11

טוב מזה עבורה. שלי יחמוביץ' ראש ממשלה, ובנימין נתניהו ראש האופוזיציה,זהו שילוב שיבטיח מדניות כלכלית-חברתית- לאומית מאוזנת. אבל קשה להאמין שהציבור העקום שלנו יוכל לגרום להקמת מבנה שלטוני כזה.

68 הסתירה בין ציונות לסוציאליזם קיימת רק אצל תומכי הטרור הפלשתינאי  (לת) דרור הנאור מרמת גן
  • 10:23
  • 19.08.11
69 בראיונות ובהתנהלות שלה היא מתגלה לצערי, כאדם קר ומנוכר  (לת) אין סיכוי שאצביע לה.
  • 10:28
  • 19.08.11
70 שלי היקרה דורינה אנג'ל
  • 10:30
  • 19.08.11

ברצוני לאחל לך בהצלחה...איני אדם פוליטי, אני בד"כ טוענת שאם רוצים לפתור בעייה, ראשית כל צריך להיות עם יושרה פנימית, אני מזהה אצלך את אותה יושרה פנימית ולכן אני איתך, אמנם איני חברה במפלגת העבודה, אך לכשיגיע הזמן, אני יודעת שאצביע בעבורך, עלי והצליחי!

71 מילים כדורבנות חיפאי
  • 10:40
  • 19.08.11

מנהיגה אמיתית,בלי יוהרה,תשובות ברורות מנומקות חדות וערכיות. אצביע לך ב 12/9

72 שלי נועדה להיות נמלה ולא מנהיגה.מלקטת מאיפה שיכולה-מסער ועד חנין.  (לת) היכן עמוד השדרה שלה?
  • 10:43
  • 19.08.11
73 עם על הרצון להראות אוטנטית-נשארת מלאכותית עם הפן הפלסטי במטבח עם  (לת) חולצה לבנה?תתעוררי
  • 10:45
  • 19.08.11
74 התרסקות טרם המראה מאוכזבי
  • 10:45
  • 19.08.11

יחימוביץ סללה את דרכה הפוליטית על גב אמירות חברתיות ופוליטיות מאד ברורות.עכשיו כשהיא מנסה להבחר כמנהיגת העבודה היא מתבטאת באופן שמציג אותה כצבועה וחסרת אופי.זה לא מתכון למנהיגות.העם מאס בחבורת הפוליטיקאים הנבזית והצבועה שמנהלת את המדינה בעשורים האחרונים.בדרכך החדשה לא תגיעי לשום מקום.

75 אהבתי-בחורה לעניין הלוואי רבים כמוה  (לת) השועל
  • 10:47
  • 19.08.11
76 SHELI we all love u and support U kol hakavod  (לת) reb
  • 10:48
  • 19.08.11
77 שלי, רק אל תתקרנפי לי !  (לת) ששי
  • 10:48
  • 19.08.11
78 מאמינה לה! וכנראה אצביע למפלגת העבודה הפעם  (לת) אהובה
  • 10:48
  • 19.08.11
79 אני מאמין הנותן תקווה לעם היושב בציו,ן עלי והצליחי.  (לת) יוסי
  • 10:49
  • 19.08.11
80 קראתי בשקיקה לירן
  • 10:57
  • 19.08.11

למרות שלא נעים לי תמיד ללכת אחר גל גדול, ותפיסה שאומרת ששלי יחימוביץ' היא הפיתרון לכל המאבקים החברתיים - כלכליים שיש פה. אני נאלץ להסכים עם כל מה שאני שומע ממנה. ויותר חשוב מכך, (כי אפשר להסכים למגוון רחב מאוד של אימרות), היא מעלה טענות ונוגעת בנקודות בצורה לא אייקונית חד מימדית וצרה, נראה שהיא חושבת על כל סוגיה ,ומחליטה לפי התאמה לתפיסה חברתית שמאוד מדברת אלי. ושכמוהה לא שמעתי הרבה זמן, מאף כ"ח. יש איזו כינות בסיסית, הגיון חברתי, ורוח לחימה, שהייתי יכול רק לחלום עליהם בפוליטיקה לפני שנים בודדות. ישר כוח! נ.ב אני אדם פרטי, ולא שליח/נציג/לוביסט של אדם או ארגון כלשהו.

81 רוצי ,שלי,רוצי. שיניתי לגמרי את דעתי עלייך.כל מילה שלך ראובן
  • 11:00
  • 19.08.11

בראיון הזה היתה חשובה. נכונה. תענוג.מחר אני הולך להתפקד.

82 לא נשכח עו"ס
  • 11:05
  • 19.08.11

ששלי יצאה לעיתונים ואמרה שההסכם של העו"סים טוב מאודוהיא לא מהינב למה מוחים נגד עיני.היא עשתה קופון על גבינו. שקרנית וצבועה.

83 אופורטוניזם מגעיל  (לת) no pasaran
  • 11:05
  • 19.08.11
84 בקיצור, רוצי מטעם האיחוד הלאומי וסגרי עניין אור שחר
  • 11:06
  • 19.08.11

יחימוביץ' הינה סוס טרויאני של הימין ואפילו איננה מנסה להסתיר זאת כפי שברק ניסה בעבר. היא נשארה בממשלת נתניהו לכל אורך הדרך עד שלא הייתה לה ברירה, ותומכת בפה מלא באינדוקרינציה הדתית והמילטריסטית של גדעון סער וצבי צמרת. היא שיתפה פעולה עם קפיטליסטים ידועים כמו ברק וחולדאי, ומבלבלת את המוח כאילו הם אינם כאלו (אבל חולדאי הוא ממש בסדר, אם הייתם מכירים אותו). היא תקפה את דב חנין ברשעות ובחוסר צדק בעוד שהיה המועמד החברתי האמיתי לראשות עיריית תל אביב. ועוד השטויות הללו על "ההתנגדות לבלעין", כשהיא פשוט מנסה להתחמק משאלת ההתנחלויות. אם זה מה שהייתי רוצה הייתי מצביע לאורי אורבך. זוהי צביעות מדרגה ראשונה לקרוא לעצמך מועמדת שמאל בכלל, או סוציאל דמוקרטית.

85 שלי היית היחידה שראתה אותנו, תודה.  (לת) עובד קבלן לשעבר
  • 11:07
  • 19.08.11
86 מקווה שתנצחי בבחירות במפלגה העבודה ישראל
  • 11:13
  • 19.08.11

אני התפקדתי למפלגת העבודה רק להצביע לך. צריך מפלגה סוציאל דמוקרטית בישראל, בעצם חייב. גם הקפטליזפ נעשה רך כאשר יש לו אלטרנטיבה בועטת, גם אם מפלגה סוציאל דמוקרטית לא תזכה בבחירות הכלליות עוד 20 שנה, רק בקיומה היא תביא לשיח ציבורי שונה, והשגים לכלל הציבור בישראל

87 תופעה חדשה, מנהיגת אמת משה גלילי
  • 11:16
  • 19.08.11

ברור שיש פה מנהיגה אמיתית בעלת פוטנציאל להנהיג את ישראל בשלשת העשורים הבאים. תמהיל מדויק של כל מה שנחוץ עכשיו. נפש מלאה. לב שומע. ידע. התנהלות מדודה, כוח עם שמץ חן.הפקדת המדינה בידי שלי יחימוביץ תהיה אחת הבחירות הנעלות ביותר שיעשה הציבור. אני לא מכר שלה, לא איש תנועת העבודה, לא איש שמאל, הצטרפתי לעבודה במפקד הנוכחי כדי לתמוך בשלי יחימוביץ'.אני גם מאוהב בה. קורה.

88 תענוג צרוף - ראש הממשלה הבאה של מדינת ישראל! יוני
  • 11:18
  • 19.08.11

או לכל הפחות שרת האוצר. יחימוביץ' לא מתחנפת, לא מנסה לשאת חן, לא הולכת לפי אופנות אלא בעלת השקפת עולם חדה וברורה, בניגוד לרוב הפוליטיקאים. שלי - העם איתך!

89 לא לשלי אבי
  • 11:19
  • 19.08.11

אם אי פעם עוד חשבתי שגברת יחימוביץ' היא תקותה של מפלגת העבודה אז לאחר קריאת הכתבה ברור לי לחלוטין שאסור לתת לה את המושכות, היא אופורטיוניסטית בדם והרי עד לא מזמן היה לנו את מר מגדליי אקירוב, לא צריך עוד אחד

90 אישה מסוכנת, עלולה להחזיר את מפלגת האבודה לשלטון  (לת) נחום שחף - אזרח פשוט
  • 11:23
  • 19.08.11
91 קראתי בעיון וברור לי שלא אצביע עבור יחימוביץ מיקי
  • 11:25
  • 19.08.11

דמותה הארוגנטית, המנותקת, צרת האופקים, כפי שהיא מוכרת לי מימים ימימה, מתחדדת היטב בראיון הזה. טוב שהתפקדתי לעבודה, יש מספיק מועמדים אחרים טובים להצביע עבורה.

92 שלי יחימוביץ' - רדודה ועילגת כתמיד ציוני.
  • 11:28
  • 19.08.11

עוד מימיה בתכנית "הכל דיבורים" התאפיינה ברדידות. וכן יחימוביץ', יש מתח מהותי ובסיסי בין ציונות וסוציאליזם. כדאי לקרוא את ספרו של פרופ' שטרנהל, הוא כבר חקר את זה והראה את המתח הזה. אבל ניתן לשער שאיש לא יבלבל אותך עם העובדות. הא, עוד דבר, התנחלויות גוזלות את משאבי המדינה ומפלגת העבודה כשהיתה בשלטון לא אצה רצה לעלות על כל גבעה.

93 גם אני הצבעתי פעם 'חדש' ולפי המאמר הזה, אני אצביע ליחימוביץ.  (לת) AA
  • 11:28
  • 19.08.11
94 האמת של שלי יחימוביץ' , יקרה מפז ! רפי אשכנזי
  • 11:31
  • 19.08.11

דברי חה"כ שלי יחימוביץ` על ההתנחלויות, על תקציב הביטחון ואפילו על דרעי,תענוג גדול לקרוא! יותר מכך, חשיפת פניהם האמיתיות של "כוכב השביט" יאיר לפיד ושל ראש האופוזיציה לבני, שלמעשה היא נאו ליברלית לפחות כמו נתניהו אם לא יותר, היא מצווה ממש! אל לשלי לפחד להגיד את האמת שלה, היא יקרה מפז! חבל שדבריה הנאים ונכוחים באמיתותם , ביחוד על ההתנחלויות ותקציב הביטחון, לא נאמרו כבר מזמן. דבריה של שלי מזכירים לנו נשכחות, הם מזכירים את התקופה של טרם התגלגלותה של תנועתה למחוזות השמאל ההזוי השלום עכשוניקי. יחימוביץ היא מפלגת העבודה האמיתית: המפלגה הציונית בעלת הרגישות הסוציאלית העמוקה והיהודית{!} , נעים להזכר! אני ממליץ לשלי להמשיך ולהפיץ דבריה אלו בכל אתר ואתר, כי זאת הדרך לשבור את תקרת הזכוכית של ה 12-14 מנדטים כלפי מעלה. אין לשלי מה לחשוש מיאיר לפיד, זהו שביט שיבער בשמינו זמן קצר וכרגיל לשביטים, לא ישאיר זכר אחריו...

95 ולכן היא איבדה את קולי לעולם לא אבחר בה  (לת) מתפקדת לעבודה
  • 11:40
  • 19.08.11
96 טוב שהפשיזם שלה התגלה עכשיו Abed Azab
  • 11:42
  • 19.08.11

מבחינתי היא היתה התקווה בנוף הישראלי המושחת. רציתי לעבוד (בהתנדבות) בשבילה בבחירות הבאות לכנסת. רציתי. טוב שהיא הוציאה את האמת שלה עכשיו לפני שיהיה מאוחר מדי. טוב שהתגלה שזו עוד גירסה של ציפי ליבני הפשיסטית. עכשיו אני אעשה ככל שאוכל כדי שהיא לא תעבור.

97 העיתונאים מקנאים בשלי יחימוביץ' ושונאים אותה בשל כך נתי
  • 11:43
  • 19.08.11

וזאת בדיוק הסיבה שאני מחבב אותה. מה שהעיתונאים שונאים אני אוהב. העיתונאי המצוי הוא קוטר אימפוטנט שלא מעז לקחת אחריות על כלום. הוא יעדיף להביט בחברו עולה באש ולא יסייע לו אפילו ביריקה והכל בשם הריחוק העיתונאי הקדוש. חבורת כסילים עגומה שכמותכם מתי תעשו את הצעד הנכון ותיעלמו כבר.

98 הרווחת מצביע אחד בבחירות יוסי
  • 11:46
  • 19.08.11

אני לא סוציאל דמוקרט, אבל סוף סוף קצת אינטלגנציה וחשיבה מחוץ לקופסא, כל הכבוד!

99 שנים מחלקים ומפצלים אותנו סוף סוף מנהיגה שמאחדת את העם דני
  • 11:48
  • 19.08.11

שנים מחלקים ומפצלים אותנו סוף סוף מנהיגה שמאחדת את העם!

100 התפקדתי לשלי-אכן עשיתי טעות חבר מפלגה
  • 11:50
  • 19.08.11

ברור שאחרי כתבה כזו לא אצביע לה

101 אור חדש מאיר על מדינת ישראל- שלי- העם איתך! יוח
  • 11:52
  • 19.08.11

אחרי שנים של פוליטיקאים קטנים שרואים רק את טובתם וכלואים בססמאות ישנות קמה מנהיגה אמיתית, אותנטית וישרה. מרגש. עלי והצליחי למען כולנו!

102 תודה על ההבהרות, איבדת את הקול שלי בעקבות הכתבה.  (לת) נטלי
  • 11:57
  • 19.08.11
103 אני מציע לך להצטרף לקדימה ציפי
  • 11:58
  • 19.08.11

סוציאל דומקרט ?? עם כיבוש עם אחר ?? סוציאל דומקרט ורוצה שערבים ישירו התקווה בגיל 3? סוציאל דומקרט האיך?

104 כל הכבוד עוזי
  • 11:58
  • 19.08.11

רק שבחיסול ההסתדרות רמון לא היה לבד זאת הייתה שלישיה. (טריומוירט)

105 היא לאומנית קיצונית מחד וסוציאליסטית מאידך. היא לא מינסטרים ים לא תומך ביחימוביץ
  • 11:58
  • 19.08.11

הנטיה הלאומנית שלה זרה למפלגת העבודה. תמיכתה הנוכחית בהתנחלויות, כאשר כל בר דעת מבין שהיא עוול נורא גם כלפי הישראלים בקו הירוק וגם כלפי הפלסטינאים, מונעת ממני להצביע עבור מפלגת העבודה.

106 לא אצביע יחימוביץ' אסא
  • 12:01
  • 19.08.11

עד לא מזמן חשבתי שאצביע ליחימוביץ' בפריימריז לראשות העבודה, ואפילו הגעתי להתנדב במטה שלה. אחרי שקראתי את הראיון הזה, שיניתי את דעתי. שני דברים הפריעו לי: 1. היא טענה (במשתמע) שאין שום פסול מוסרי במפעל ההתנחלויות. אכן מדובר במפעל שכל החברה הישראלית לקחה חלק בבנייתו (ולא רק "המתנחלים"). יחד עם זאת, עובדה זו איננה גורעת במאומה מכך שמדובר בעוול גדול לפלסטינים. ואגב, הערכים שיחימוביץ' מבקשת להקנות מחדש לחברה הישראלית: סולידאריות, אכפתיות כלפי האחר, הומניזם וכו', הם ערכים שאי אפשר להגשים בחברה שמדכאת עם אחר. 2. מדוע לתמוך בהצעה לשיר את ההמנון מגיל 3? אפשר להאמין בערכים המתגלמים בהמנון, ועדיין להתנגד לכך שאנשים ילמדו אותו במסגרת שטיפת מוח, קודם לשעה בה הם יכולים להבין את הרעיונות שעומדים ביסודו. זה ההבדל בין ציונות שבנויה על ערכים משותפים ופתוחה לביקורת, ובין ציונות שבנויה על ריטואלים וסמלים ריקים. לצערי, עכשיו אני מסופק מאוד ששלי תהיה בצד הנכון במאבקים לדרך מדינית צודקת יותר, ובהגנה על הדמוקרטיה. לי כבר אין בית פוליטי, וחבל...

107 המפא"יניקית האחרונה הסושי עשה את שלו
  • 12:02
  • 19.08.11

בן-גוריון היה אוהב אותה

108 אין לי ספק ,קמה מנהיגה אמיתית בישראל,אני אחריך!  (לת) אמנון
  • 12:04
  • 19.08.11
109 ומה השורה האחרונה אחרי הראיון? מה זה כבר משנה
  • 12:05
  • 19.08.11

פרסומת: מהיום תוכל לסחור באופן עצמאי, אוטומטי ואוטומטי -חלקי! לפרטים כמה אירוני בדיוק על מה שהיא מדברת מצחיק לראות באופן ברור את התאגידים פועלים בצורה שלא משנה מה יהיה הם תמיד אבל תמיד ירוויחו מזה.

110 אני אתך  (לת) תל אביבי
  • 12:06
  • 19.08.11
111 היא מבולבלת יאיר
  • 12:06
  • 19.08.11

מנסה להחניף לכל הסקטורים בלי למצמץ. העיקר להשיג תמיכה רחבה בעזרת דימגוגיה.

112 במקרה הטוב חזרה לשפיות. במקרה הרע, משקרת לבוחרים  (לת) אז, שלא יעבדו עליכם
  • 12:07
  • 19.08.11
113 תודה שהבהרת לנו שגם את כבר לא אופציה להובלת שינוי חברתי במדינה  (לת) משה
  • 12:07
  • 19.08.11
114 אכזבה קשה אירית
  • 12:07
  • 19.08.11

שלי יחימוביץ', אכזבת אותי אכזבה מרה וקשה. לעולם לא אצביע עבורך כעת.

115 אני קורא לכל אדם הגון להחרים - כמוני, לא כמו שלי - כל מוצר ושרות א.ש., רחובותי, רח הס
  • 12:08
  • 19.08.11

שמקורם בהתנחלויות שמעבר לקו הירוק, כולל רמת הגולן.

116 פעם אהבתי אותך. התקרנפת. אני אצביע לדב חנין!  (לת) אך עדיף שלי מביבי.
  • 12:08
  • 19.08.11
117 כשמריחים את כס רה"מ הראש מסתחרר וה-dna עובר מוטציות חריפות  (לת) אחד העם
  • 12:09
  • 19.08.11
118 היא לא נחמדה ולא ממש ישרה גולדה בע"מ
  • 12:09
  • 19.08.11

אם זאת האלטרנטיבה הסוציאל-דמוקרטית המצב לא טוב.

119 כל הכבוד לשלי  (לת) יואב
  • 12:09
  • 19.08.11
120 בדרך לכבוש את הפיסגה א. אגדתי
  • 12:09
  • 19.08.11

עם אחריות ממלכתית שמביעה הגב' יחימוביץ', בנוסף לחריצות וליושרה, שהתברכה בה, אני בטוח שתיבחר לרשות מפלגת העבודה ויותר מכך, תהווה יריב בעל משקל לנתניהו. שאפו! את ממש בדרך לכבוש את הפיסגה. הצבעתי נתניהו.

121 שלי, כאשר רואים איך הביטחוניסטים שלנו מפשלים דוגמת אתמול, אין ספק משה
  • 12:11
  • 19.08.11

שאת ראויה לעמוד בראש המדינה, כל הברק והביבי הזה הוא בלוף אחד גדול, צריך להגיד זאת בכל פורום אפשרי , העומדים בראש מדינתיינו היום לא טובים יותר מאף אחד אולי להיפך, הידע שלהם בכלכלה נוא אפס, הידע שלהם בביטחון הוא אפס והידע שלהם החברה הוא מינוס אפס.

122 שלי יחימוביץ לראשות הממשלה משכמה ומעלה מעדת העסקנים בפוליטיקה ו  (לת) יחי יחימוביץ
  • 12:12
  • 19.08.11
123 שלי - את מגעילה תמר
  • 12:13
  • 19.08.11

אין לי שום "סנטימנט" אליך - נהפוך הוא

124 ראיון חזק - זמן עיכול ארוך מתפקד חדש
  • 12:13
  • 19.08.11

יותר מדי נושאים - קשה לעכל ...

125 קול ציוני שפוי משקיף
  • 12:14
  • 19.08.11

לא ניתן למצוא פוליטיקאי כנה, שכל אחד יסכים איתו כל הזמן. בגלריה הקיימת, חשוב שקולה של שלי יתחזק ויתעצם, בדרך למסלול השפיות של עם החפץ בחיים.

126 בדרך הנכונה שמשון
  • 12:17
  • 19.08.11

סוף סוף אפשר ללמוד משהו על גישתה של שלי יחימוביץ'. מה שממש כובש אותי בדבריה, הוא התחושה, שהיא איננה מקשקשת קשקושים אידאולוגיים מתישים, ובכל נושא היא מתייחסת לגופם של דברים. אפשר לכן למצוא פה ושם סתירות, אבל זה ממש לא מדאיג אותי. היא הגיונית מאד, וזה העיקר. נראה לי שבתור סוציאל דמוקרט נבוך, מצאתי את מי שיוביל בדרך הנכונה.

127 כתבה מענינת,אך יותר משמתגלית השקפת עולמה של שלי יהויכין
  • 12:18
  • 19.08.11

מתגלה,גידי וייץ ,כקול אדוניו הפוסט ציוני,הנרצע. אוי כמה שהיא לא כוס התה שלך ודומיך,הרי עד למתארגנות האוהלים סדר יומכם היה אך ורק,ערבים,ופלסטינאים ולעזאזל,מעמד ביניים,עובדי קבלן וכו, מרצ ושמאלה מזה.

128 יחימוביץ' היא הבשורה. הלוואי שתיבחר לראשות ממשלה.  (לת) אתגר
  • 12:21
  • 19.08.11
129 התקווה הלבנה של מחאת האוהלים שעדין לא ברור אם היא הומנית  (לת) או לאומנית
  • 12:23
  • 19.08.11
130 שומר נפשו ירחק ממנה...אכן "רעה" שכן
  • 12:26
  • 19.08.11

רני רהב צדק מסתבר

131 שאפו לשלי יחימוביץ! פ
  • 12:28
  • 19.08.11

שלי יחימוביץ- אשה אמיצה מאד. נלחמת נגד פרות קדושות משני צדדים.חבל שאין לה רקע צבאי, היא היתה יכולה להיות בעתיד ראש ממשלה מצויינת לתפארת מדינת ישראל.

132 סתירה בין ציונות לסוציאליזם? ואו וייץ, עוגיפלצת
  • 12:28
  • 19.08.11

איזו התפתלות. צודק, תכלס. הרי ידוע שהמדינה שבדרך והמדינה בימיה הראשונים היתה קפיטליסטית באופן מובהק, הקיבוצים הונעו מאידאולוגיה נאו-ליברלית, החלוצים שהגיעו מרוסיה היו בעצם בעלי הון, ועל כרזות התנועה הציונית התנוסס הדוד סם עם סימני הדולר בחזית, ולא המגל, הפטיש והחקלאי. ממש הם נקרעו בין אידאולוגיות, נטו לרוויזיוניסטים ודגלו ברכוש פרטי, והרבה ממנו. איזה ניסיון אומלל של הארץ לשכתב את ההיסטוריה הציונית, בעוד ניסיון להוכיח איך ציונות היא בעצם חטא.

133 אני בשוק מהדיעות שלך מעריץ לשעבר
  • 12:29
  • 19.08.11

שלום שלי, לפני כמה דקות קראתי באינטרנט שאת יצאת בהצהרה הבאה: "אני בודאי לא רואה במפעל ההתנחלויות חטא ופשע". אם אינך רואה במפעל זה "חטא ופשע" מה את כן רואה בו? למשל מפעל של צדק חברתי שבא לשפר את מצבם הכלכלי של הפלסטינים הנדכאים או אולי מפעל חינוכי שבא להקים להם בתי ספר ואוניברסיטאות או אולי את רואה בהם מלאכים בלבן שבאים לבנות להם בתי חולים ומרפאות? את אמנם מציגה את עצמך כסוציאליסטית או סוציאל-דמוקרטית אבל מה שמסתתר מתחת לפדחתך אינה אלא קולוניאליסטית/פאשיסטית קטנה וחמודה מבית מדרשם של ביבי/ליברמן/יעלון. ואם זה כך מדוע לא חברת לברק כאשר הוא מקים את מפלגת "העצמאות" שלו ובונה עמו את מדינת המתנחלים? חשבי על זה - אף פעם לא מאוחר מדי להפוך את חברבורותיך בברכה

134 מנהיגה מרשימה! דרור
  • 12:34
  • 19.08.11

שלי, עלי והצליחי. קרן אור בערפל מתעתע.

135 סוציאליזם לא הולך עם ציונות.  (לת) אבי
  • 12:36
  • 19.08.11
136 שלי יחימוביץ' עומדת לעשות פה מהפך יוסי לוי
  • 12:37
  • 19.08.11

היא הסיכוי היחיד של השמאל להפיל את נתניהו. היא צדקה כשעסקה ודיברה על עניינים של צדק חברתי - ועכשיו אנחנו רואים שזה באמת מה שגם העם מבין ורוצה, וזה מה שיהפוך את ישראל לחברה מתוקנת.

137 תודה שלי , חשפת את פרצופך האמיתי מתפקד לעבודה
  • 12:38
  • 19.08.11

תרמתי למטה הבחירות של שלי כיוון שחשבתי לבחור בה ליו"ר העבודה. כעת ברור לי שהיא לא המעומדת שלי. מי שמחבב את המתנחלים ורואה בהם שליחים, לא יקבל את הקול שלי. המתנחלים השחצנים, המורמים מעם בעיניי עצמם. הפוגעים בקציני צבא, המתעמרים בשוטרים, הפוגעים במסגדים, הם לא כס התה שלי. אולי של שלי. אם היא לא תחזור בה ותצהיר שהיא תקצץ את התקציב להתנחלויות בחצי, דרכנו נפרדות.

138 אני בטח הוזה ועוד מעט אתעורר  (לת) עוברת למרצ
  • 12:41
  • 19.08.11
139 "ישראל ביתנו" מחפשת מרכזת לנושא החברתי  (לת) גרי
  • 12:46
  • 19.08.11
140 עמדות מזעזעות.  (לת) מיכל
  • 12:48
  • 19.08.11
141 את לא רוצה לדבר על ילדייך אך משמיצה את דב חנין דרך דיבור על ילדיו  (לת) לא יפה!
  • 12:49
  • 19.08.11
142 את לא רוצה לדבר על ילדייך אך משמיצה את דב חנין דרך דיבור על ילדיו  (לת) לא יפה!
  • 12:49
  • 19.08.11
143 מצחיקה. בעד פרסוניפקציה לגבי טייקונים, נגד פרסונליזציה לגבי עיני. יוסי
  • 12:49
  • 19.08.11

אף אחד לא אומר לך לא להיות ציונית. אבל מה הקשר בין זה לבין התחשבות בערבים והוצאת נפש יהודי הומייה מההמנון? אני מבטיח לך שהרצל היה תומך בנסיון לתת לערבים להרגיש חלק מהמדינה, גם במחיר המנון שאת אוהבת כל כך.

144 שלי בת ברית לחרדים ולמתנחלים. אם תיבחר תהרוס מחדש את מפלגת העבודה  (לת) אזרח חרד
  • 12:50
  • 19.08.11
145 ממש לרחם עליה מפונקת אשכנזיה שחושבת כמו שבשבת  (לת) מוני יקים אנטיציוני
  • 12:50
  • 19.08.11
146 לא מספיק ממוקדת. לא ברור מה היא רוצה. אגו בעייתי...  (לת) דמוקרט שפוי
  • 12:50
  • 19.08.11
147 מקסימום האומללה יכולה להיות אתונו הלבנה של המשיח  (לת) מוני יקים אנטיציוני
  • 12:51
  • 19.08.11
148 מאז שתמר גוז'נסקי עזבה רק זהבה גלאון מיצגת חכמה אנושית-נשית בכנסת שלי יחימוביץ'=זבל
  • 12:54
  • 19.08.11

שלי יחימוביץ' הפכה לזבל אופורטוניסטי.

149 מיס מיינסטרים? בעולם היא תיחשב ל- MMe Settlements לגב' מנחלת בארץ המיינסטרים=ימין
  • 12:57
  • 19.08.11

ודי לחכימא ברמיזא.

150 בטח שהיא פוחדת ללכת לרוטשילד שרון
  • 12:58
  • 19.08.11

תומכת בחולדאי. דופקת את העובדים הסוציאלים. בוגדת בעובדי הקבלן. יעיפו אותה משם

151 גועל נפש של אישה. הפרעת אישיות נרציסטי
  • 12:58
  • 19.08.11

מניפולטיבית ונרקציסטית. מאוהבת קשות בעצמה. נא לא לצנזר

152 סוף סוף יש לי למי להצביע. היא נציגת השמאל הציוני השפוי  (לת) חם לי
  • 12:59
  • 19.08.11
153 שלי אומרת אמת ולהרבה אנשים יהיה קשה עם זה. היא מנהיגה אמיתית ! בן אנוש
  • 13:01
  • 19.08.11

כזאת שלא מתחנפת לציבור אלא מביאה אותו למקום אחר ויותר טוב

154 אז מה האחריות שלך למשבר הדיור? לקרוא ולא להאמין  (לת) יפה
  • 13:02
  • 19.08.11
155 תודה לאל על שלי יחימוביץ' - סוף סוף יש לי למי להצביע רינה
  • 13:05
  • 19.08.11

משקפת את מה שאני חושבת אחד לאחד. נמאס כבר מכל הסוציאל דמוקרטים המתחזים כמו בוז'י והמפריטה הלאומית שנזכרה פתאום שהיא חברתית, גברת ציפי אופורטיוניזם, לבני. אני לא מאמינה שהצבעתי לה בבחירות האחרונות.הפעם - רק שלי!

156 יחידה בדורה, משכמה ומעלה. אחריך לראשות הממשלה  (לת) אסף
  • 13:06
  • 19.08.11
157 אין גבול לאופורטוניזם.  (לת) ג.ג.
  • 13:13
  • 19.08.11
158 יש לך את הקול שלי.  (לת) כפיר
  • 13:20
  • 19.08.11
159 מה בין חוק למוסר מיכל ריזל
  • 13:22
  • 19.08.11

אומרת יחימוביץ': "אני בוודאי לא רואה במפעל ההתנחלויות חטא ופשע. לשעתו, זה היה מהלך קונסנזואלי לחלוטין. ומי שקומם את ההתיישבות בשטחים זה מפלגת העבודה. זאת עובדה. עובדה היסטורית". הגברת המכובדת, המשרבבת את המילה "מוסר" כל שלוש שורות, ונשענת על העובדה שהוריה הם ניצולי שואה על מנת לכבוש את לב הקונצנזוס, שכחה כמה עובדות היסטוריות פשוטות:לא פעם ולא פעמיים בהיסטוריה האנושית מדינות חוקקו חוקים נפשעים, ובחסות החוק ביצעו פשעים נגד האנושות. העובדה שכל ממשלות ישראל והציבור בכללו עומדים מאחורי "מפעל ההתנחלויות" לא מלבינה את ההתנחלויות, אלא רק משחירה אותנו, את כלל הציבור בישראל, ולדראון עולם. וכן, יהיה לזה גם תג מחיר.

160 עמדתה מרכזית שפויה סוציאל דמוקרטית ומרעננת  (לת) שלי שלנו
  • 13:23
  • 19.08.11
161 שלי לא ימנית - היא מרכזית ושפויה  (לת) הארץ עיתון אש"ף
  • 13:23
  • 19.08.11
162 אין אמון באשכנזים שלא לדבר על אשכנזיות !!!!  (לת) מוני יקים אנטיציוני
  • 13:28
  • 19.08.11
163 כתבה חשובה. זיהוי המצע של אישה ראויה לראשות הממשלה אלון
  • 13:30
  • 19.08.11

על הגנרלים אבד הכלח

164 אני בוחר ביחימוביץ' א.כ
  • 13:34
  • 19.08.11

כל הכבוד. אישה ישרת דרך שלא מפחדת להגיד את דעתה גם כשזה בניגוד לדעה הפופוליסטית הרווחת. תפיסה סוציאל דמוקרטית מוצקה, חשיבה ביקורתית על כל תחומי החיים, מעוגנת בעשייה פוליטית וחקיקתית. אלה האנשים שאנחנו רוצים לראות בכנסת. אלה האנשים שאנחנו רוצים שיהיו הפוליטיקאים שלנו.

165 היסתדרות אינה מוסרית אמיר
  • 13:37
  • 19.08.11

לאורך השנים ברור יותר ויותר שיצרני המס העיקריים הינם העצמאים וכל עובדי המדינה חיים באופן ברור על חשבונם המסגר החשמלאי הם שפירנסו את אלו שלא יצרו כלום ולא נמדדו על טיב כישוריהם מוסר אמיתי יתן שויון אפשרויות לכולם כאשר כולם ישלמו מס על עבודתם העצמאית

166 השינאה מובילה לגהינום ומעוורת חכמים !!!!!!!!!!  (לת) המבין
  • 13:39
  • 19.08.11
167 איך השרלטנית השיטחית הזו קיבלה מקום בכנסת ???  (לת) מוני יקים אנטיציוני
  • 13:41
  • 19.08.11
168 שלי - אכזבת.  (לת) חד משמעית
  • 13:42
  • 19.08.11
169 הקול שלי בבחירות הבאות שלך. אבל.... אביהו
  • 13:45
  • 19.08.11

אל תשלמי יותר מידי מס שפתיים לימין מדיני. ילד בן שלוש לא צריך לשיר אף המנון של שום לאום ושום שפה.

170 ראיון מעולה יצחק ה.
  • 13:52
  • 19.08.11

כן, ויש לה עמדות קצת מורכבות, קשה לעיתונאי לעכל את זה היום, אבל זה כל היופי בשלי. עלי והצליחי

171 מפחיד איך המדינה הזו נמכרה  (לת) רואה הכל
  • 13:54
  • 19.08.11
172 האמת היא שציפי לבני שמה אותה בכיס הקטן. קינאת נשים פמיניסטיות... הדס
  • 13:55
  • 19.08.11

לא ברור למה כל כך דחוף לה לתקוף את לבני שתומכת בפתרון שתי המדינות. עד היום לא שמענו כלום מיחימוביץ' על הגנה על דמוקרטיה ופתרון הסכסוך - ההיפך - בראיון הזה יוצאת האמת על הפוליטיקאית הזאת - והיא לא הופכת אותה לבשורה מלהיבה בהנהגה שלנו...

173 גולדה חדשה נולדה תומך לשעבר
  • 13:57
  • 19.08.11

ואין פה מחמאה

174 איזו אכזבה...  (לת) דליה
  • 13:58
  • 19.08.11
175 כל הכבוד לשלי יחימוביץ מישהי
  • 14:02
  • 19.08.11

לה אצביע בבחירות הבאות אם תתמודד בראשות מפלגת העבודה. אינטיליגנטית ועניינית, ערכית ואמיתית. לא מתחבאת מאחורי סיסמאות ריקות אלא מנמקת כל דבר ומשכנעת.

176 בהצלחה שלי! אצביע לך בפרימריס ולעבודה בבחירות!  (לת) אלי
  • 14:02
  • 19.08.11
177 אין עליה איב
  • 14:03
  • 19.08.11

כל הכבוד לה, אומרת את האמת, ישרה. אדם חכם הוא זה שמסוגל לשנות את עמדתו תלוי בנסיבות שיש לפניו, זו שלי, יש לך עתיד!

178 איכס - מה נהיה ממך דניאל
  • 14:07
  • 19.08.11

עופר עיני בדמות אשה

179 קמרד יחימוביץ מתאימה לנהל מחנה חינוך מחדש בצפון קוריאה  (לת) מון
  • 14:10
  • 19.08.11
180 יחימוביץ נדבקת כמו זבוב לכל ערמת גללים פאבר
  • 14:11
  • 19.08.11

181 השקפת העולם שלי שלי מורכבת מוסרית וצודקת. אני בוחרת בה!!  (לת) מאיה
  • 14:15
  • 19.08.11
182 אופרטוניסטית מחירדה  (לת) מנוכרת ומתנשאת
  • 14:20
  • 19.08.11
183 ג'ומס אחראי לעופרת יצוקה? את שומעת מה את אומרת? דני
  • 14:22
  • 19.08.11

אוי למנהיגים כאלה שאין להם מילה לומר על המצב המדיני, הבטחוני, הם עוסקים רק בכלכלה וחברה. כישרון לתקשורת יש לך כמו לביבי. מעבר לזה את לא מביאה שום דבר חדש. אין לך רספקט ללוחמים האמיתיים למען צדק חברתי שהיו כאן עוד לפני שנולדת. שלי - בושה לפוליטיקה.

184 כשציונות היא לא באופנה חיה סדן
  • 14:24
  • 19.08.11

כשציונות היא לא באופנה אז אפשר לכתוב הבלים כמו - סוציאליזם וציונות סותרים זה את זה -או ששלי היא מיינסטרים, כאילו הם אמת אכסיומטית. אפשר לא להסכים איתה אבל אי אפשר לא להעריך את ההתעלמות של שלי מהאופנתיות - כולל הפניית הגב המוצדקת לפופולריות התל אביבית של חד"ש הלא ציונית וכולל כל עמדה אחרת שנקטה לאחרונה - שלי היא עקבית, בעלת קו מחשבה פנימי עקיב והגיוני, וכל החלטה שלה לאחרונה- מהיעדרותה מצילומי המאהל ועד להימנעות ממאבקי צרכנים לטובת תמיכה במאבקי עובדים - מעידה על עמוד שדרה אינטלקטואלי ומוסרי. מה שאי אפשר להגיד על עיתונאים שמגיבים בהתניה פבלובית על עמדות פוליטיות שאינן מיושרות עם הטרנדים הנוכחיים.

185 שלי היא אישה חרוצה ערן
  • 14:24
  • 19.08.11

הבעיה היא שהיא מדיפה חוסר אמינות עמוק ורצון בלתי נדלה להיות יוצאת דופן. החיבור שלה לציונות, להמנון ולביקורים במערת המכפלה דומה לזה של גדעון סער. שני בליינים בוהמיינים תל אביביים שאין להם חלק בישראל הריאלית.

186 מינסטריים של "הארץ" רוסי
  • 14:25
  • 19.08.11

חברים שחושבים לעצמם שהם מה זה מתוחכמים, שממתגים את גברת הנכבדה למיינסטrיים. למען הסר ספק מי שקורה את הפרופוגנדה שלכם הוא מתוחכם מספיק בשביל לתפוס את הבישול. רוב העם גם כך לא קורה את ה"פרוודה" שלכם.חבל על הזמן חברים.היא מיינסטרים עצל שמאל הקיצוני של הברנז'ה המנותקת שחיי בבועה וממנת את הכתבות בעיתון שלכם.

187 הישראלי "הלא פראייר" יצביע בעדה לצערנו מישהו
  • 14:25
  • 19.08.11

הרעיון שהיא תומכת זה סנטרליזציה גם בברית המועצות ילדים היו צריכים לשיר את ההמנון שלי יחימובץ היא עוד "סוציאלסטית-מרצדס" מהסוג החדש, שיביא את מדינת ישראל לאבדון מוחלט. יותר מיסים יותר עבדות יותר שוויון יותר רובוטיזציה של עם ישראל לתהום. היא תומכת בכלכלה שסולדת מתחרות חופשית, רעיון האינדבידואליזם והליברליזם. שתוריד את המס קנייה מס מכירה מע"מ וכל השטויות האלה בכך אנשים יוכלו לממן את החברות הפרטיות שבינכו הם צריכים לממן על אף המיסוי הדרקוני.

188 היא פשוט טיפשה אורי
  • 14:27
  • 19.08.11

זה הכול. פולטת שטויות ולא מבינה על מה היא מדברת. במובן הזה היא ראויה להיות פוליטיקאית לצערי הרב...

189 מה אתם רוצים ממנה? הבינה את מה בתכלס
  • 14:32
  • 19.08.11

שאתם עדיין לא הבנתם - גם התקשורת בידים של הטייקונים, אז מלקקים.. אין ברירה

190 דמות נרקיסיסטית דוחה שלומי א.
  • 14:35
  • 19.08.11

אני שמאלני בדעותיי אבל בחיים לא אצביע בשביל האישה הזאת, כי היא קפריזית ונרקיסיסטית מעל לכול.

191 לצערי יחימוביץ', כמעט היחידה שמבינה, מה שעשו לנו, העובדים אריה
  • 14:37
  • 19.08.11

וגם בין הבודדים/ת שהלכו נגד אופנת חיסול העבודה המאורגנת בארץ. מנסיוני האישי בעבר........ "70 אחוז מהעובדים במשק נשארו בלי מעטפת הגנה! אני לא מוכנה להיות חלק מהאופנה הזאת שמשרתת את נתניהו, את נחמיה שטרסלר, את ד"ר עומר מואב ואת כל אלה שעבורם איגוד מקצועי הוא קללה"

192 יאללה, מפלגה חדשה!!!דפני ושמולי הם העתיד\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\  (לת) זקנה וענייה/////////
  • 14:40
  • 19.08.11
193 סקר הראה ש-30% מן התגובות הן בתשלום או מטעם. עינת
  • 14:42
  • 19.08.11

בלי קשר לדעתי על יחימוביץ, נראה לי שכאן נפרצו כל הסטטיסטיקות.

194 לא הבנתי מה הפתרון המדיני שהיא מציעה לא אצביע לה
  • 14:43
  • 19.08.11

התנחלויות זה בסדר גמור, כלומר? יש לספח את הגדה המערבית עם שניים וחצי מליון מוסלמים משוללי אזרחות? לזה היא קוראת סוציאל דמוקרטיה?

195 כתבה קצת עוינת, לא? גם בתור מצביע חד"ש היא נראית לי די בסדר..  (לת) כנען בננה
  • 14:44
  • 19.08.11
196 יחימוביץ כאילו מתמרכזת . חולמת על קולות הימין . חה חה חה  (לת) מני
  • 14:51
  • 19.08.11
197 יחימוביץ כאילו מתמרכזת . חולמת על קולות הימין . חה חה חה  (לת) מני
  • 14:51
  • 19.08.11
198 יחימוביץ כאילו מתמרכזת . חולמת על קולות הימין . חה חה חה  (לת) מני
  • 14:51
  • 19.08.11
199 זהו רמז ראשון לכוונותיה להיות ראש ממשלה.כזכור,עד כה נחשון
  • 14:51
  • 19.08.11

היא נמנעה במופגן ובעקביות להביע דעתה בעניינים שאינם חברתיים/כלכליים. חוץ?בטחון? האופורטוניסטית הצלופחית השתכשכה במי המדמנה של הכנסת והפוליטיקה,למדה והכריעה על איזה כרטיס תרוץ לראשות המפלגה והממשלה. עכשין ברור מדע לא פרשה מהעבודה עם ברק בו תמכ בפריימריז הקודמים. היא יודעת שרוב הציבור מורכב מאנשים שאין להם זמן מיותר לחשוב על סוגיות ציבוריות מפני שרוב משאבי מחשבתו וזמנו מוקדשים לעבודה ולמשפחה.זה מוביל אותה למחשבה שתמיד יהיה ציבור שיש לו סנטימנט אליה.לא לחינם היא לא מדברת על הזדהות רעיונית עם דרכה מפני שלא ניתן ליחס לאופורטוניסט רעיונות ומחשבה.

200 ראיון מצוין של שלי יחימוביץ' - מסכים עם כל מילה אוהד יקיר
  • 14:54
  • 19.08.11

כל הדברים שהמחאה הזאת מדברת עליהם מתבטאים בדרך של שלי יחימוביץ'. המדינה צריכה לחזור מהטייקונים ששלחו את ביבי לעם.

201 ידוע שכל אדם שחפץ בשלטון נהפך לתולעת או לנמר יחימוביץ' בחרה תולעת  (לת) זואולוג
  • 14:56
  • 19.08.11
202 אני לא אצביע לה התפקדתי לשלי
  • 14:59
  • 19.08.11

התפקדתי למפלגת העבודה בשבילה וגיליתי שמדובר בשילוב מגוחך של ימין ארכאי ולאומני עם דמגוגיה סוציאלית, ומעט מאוד ידע על ההיסטוריה של המדינה.

203 למגיבים של בוז'י ועמיר בשכר: אני מקווה שמשלמים לכם טוב מצביע שלי
  • 15:01
  • 19.08.11

ונותנים לכם כיסא לשבת. אה, זה עוד חוק שיחימוביץ' העבירה.

204 מעריצה את הפעילות שלך שלי למען האזרחים אתי ימיני
  • 15:01
  • 19.08.11

סוף סוף יש לי למי להצביע אחרי שנים שמסובבים אותנו סביב אותם נושאים ואת המדינה שלנו מנהלים כל מיני טייקונים ופוליטיקאים שדואגים רק לעצמם. המשיכי בדרכך הצודקת.

205 התפקדתי ולא אצביע לה שלי אכזבת אותי
  • 15:01
  • 19.08.11

פשוט אכזבה. סוציאליזם לאומני ונבער.

206 היא הורסת את הקטרקט שביבי מרח לנו על העין שלי אינה מיינסטרים
  • 15:02
  • 19.08.11

כל אי ניצול התקציבים ב10 השנים האחרונות פלוס חוק ההסדרים הלך למי שבא להם -פעם לגרעון המקודש -כדי שישגו לעצמם ,בעלי ההון, אשראי בינלאומי זול יותר,ופעם לחברים שלהם הדתיים,המתנחלים או השד יודע -לעוד קוריוז של כיפה מברזל המיוצאת לחול ולא חלילה לשדרות .כל זה נעשה בשקט בחדרי חדרים. את הדירות של חסרי היכולת והדור הצעיר הם שפכו בדרך זו -ראו שכונות שלמות של דתיים בוילות וספרו לי מאיפה המימון למי שלא עובד.ראו כבישים רחבים לתפארת בשטחים וספרו לי למה צריך זאת. מי צריך קניית דולרים במיליארדים ,כשידוע שצריך במאות מילארדים כדי שנהיה משהו שאינו דומה לרפובליקת בננות בה הדור המשכיל עבד של כל מעסיק.בושה ששלי מבינה מאין היא התחילה ולאן היא הולכת.אל תתפסו אותה במילה כמו שהכותרת רוצה,קראו כל הכתבה ושפטו. אין מפוכחת משלי. במקומה הייתי מגיעה למפגינים ושוהה עמם בשיחות נון סטופ.

207 סתירה בין ציונות לסוציאליזם? רק אצל הדפוקים מהשמאל ומימין אילן
  • 15:07
  • 19.08.11

שניהם טוענים את זה, ואל תבלבלו אותם עם עובדות. ככה זה. הם החליטו. לאשפז אותם יחד במחלקה סגורה זו מצווה. מי איתי?

208 גם אם היא מלאך משמיים עדיין ישנם עסקני העבודה שימררו את חייה.  (לת) אבי
  • 15:08
  • 19.08.11
209 לפני הראיון לא חשבתי להצביע יחימוביץ אמיר
  • 15:10
  • 19.08.11

ואחריו אני בטוח שלא אצביע לה. הנה כמה עובדות שמי שמכחיש אותן אינו מחובר למציאות ואינו דובר אמת: א. ההתנחלויות הן עוול מוסרי ואיוולת מדינית. ב. יצחק תשובה הוא אדם מוכשר וחרוץ שעשה את הונו בעשר אצבעותיו וראוי להערכה. ג. ההסתדרות שבויה בידי ועדי העובדים ומגנה בעיקר על העובדים החזקים.

210 המידע מחוג הבית בי-ם הוא מגמתי ואינו נכון מה לגבי השאר?
  • 15:16
  • 19.08.11

אין אפס. בכל מקום שיכולתי לבחון מידע אישי וממקור ראשון, המידע בתקשורת היה "מעובד" באופן מטעה (לא מדובר בחסר, בטעות, אלא ב"עיבוד" ). שלי יחימוביץ דווקא התייחסה לנושא המדיני ולעובדה שמרבים לשאול אותה על שתיקתה בנושא.

211 מזדהה עם עמדותיה חוץ מבנושא השירות הציבורי שי
  • 15:18
  • 19.08.11

השירות הציבורי מסואב. המבנה הארגוני הקלוקל, והשיטה הבירוקרטית שמגובה בחוקים ותקנות אין סופיות, יצרו מצב שאין רשות מבצעת. ראו את המתרחש בערוץ 1, וביצועיו, ותבינו מה הוביל לשריפה, למשבר הדיור, למצב העורף במלחמת לבנון וכו...מעבר להחלטה על השיטה הכלכלית, צריך לנער את המערכת הזאת לפני שבונים עליה פתרונות.

212 רק לא שלי!!!! אוי ואבוי לכולנו!  (לת) אלמוג אדונסקי
  • 15:19
  • 19.08.11
213 כזו פניה חדה? יחומיבוץ' פשוט לא אמינה שרון
  • 15:21
  • 19.08.11

הצביעה פעם חד"ש ועכשיו תומכת בהתנחלויות? לא אמינה!!! היא פשוט מנסה לקבל תמיכה גם מהשמאלנים (בשל האג'נדה החברתית שלה) וגם מהימניים. אף אחד מהצדדים לא כל-כך טיפש.

214 פשוט פתאטית. מפלגת העבודה מכבסת אנשים ופולטת אותם יחימוביץ=ברק החדשה
  • 15:21
  • 19.08.11

כאנשי ימין של ממש, עוד שנה שנתיים והיא גם תשכח שהיתה עאלק סוציאליסטית-דמוקרטית. פשוט בדיחה. בשביל זה להצביע עבודה?!

215 בהצלחה בבחירות לראשות מפלגת העבודה גדעון שושן
  • 15:22
  • 19.08.11

את אחת מחברות הכנסת היחידות שאני מאמין בהן.אם תיבחרי לראשות המפלגה אני אצביע לעבודה, אחרת אין סיכוי.

216 זרקת את העובדים הסוציאליים לכלבים יחד עם עופר עיני - לא אצביע לך רמי
  • 15:22
  • 19.08.11

שלי - את זרקת את העובדים הסוציאליים לכלבים יחד עם עופר עיני במאבקם האחרון. לא תמכת בהם ויש לך סזכויות על כשלון המאבק שלהם. לכי עם עופר עיני ותפתחו חברה משותפת להגנה על הועדים החזקים ונטישת היעדים שלא יביאו לכם קולות רבים כמו העובדים הסוציאליים. אני לא אצביע לך.

217 מיינסטרים שמיינסטרים- יוצאת אחלה! אבי
  • 15:26
  • 19.08.11

מיינסטרים, שמיינסטרים. קיראו לה איך שבא לכם. הראיון הזה מוציא אותה מעולה בעיני ורק מחזק את נחישותי להצביע עבורה בפריימריז. מה למדנו ? שהכתב כמו רבים מאיתנו עוד תקוע בשיח הישן של ימין-שמאל סטריאוטיפי כאילו לא הייתה כאן מחאה משנת שיח בחודש האחרון. וואו , אפשר להיות סוציאל דמוקרט והומניסט ולא לאכול מתנחלים, חרדים, או איזה ועד עובדים לארוחת בוקר!!! חת'כת גילוי גידי וויץ...

218 חברים תקשיבו: שלי יחימוביץ' תעשה בישראל מהפך ערן בקרמן
  • 15:28
  • 19.08.11

תזכרו את זה. הימין והשמאל עומדים להישבר מהמוסכמות שהיו פה במהלך ארבעת העשורים האחרונים. זה התחיל עם האג'נדה של יחימוביץ' בכנסת, המשיך עם מחאת האוהלים וייגמר במפץ פוליטי אמיתי.

219 שלי, מאמינה בדרכך לעבר חיים שפויים בישראל אורית תוהמי
  • 15:33
  • 19.08.11

האמת שלך היא האמת שהציבור מחפש כבר הרבה שנים ולא היה לו למי לפנות. מאמינה בך ובדרכך הצודקת ותומכת בך.

220 שלי בחרה בשארה ותקפה את חנין-צבועה  (לת) דודי , ב"ש
  • 15:33
  • 19.08.11
221 חולדאי מעסיק עובדי קבלן ושלי תמכה בו-צבועה  (לת) עיר האוהלים
  • 15:35
  • 19.08.11
222 יחימוביץ התנגדה למחאת הקוט'ג! למה ? צבועה  (לת) פתח את מחאת האוהלים
  • 15:36
  • 19.08.11
223 כדי להגיע למרכז את צריכה לזכות בפריימריז. אותי איבדת בדרך לשם. התפקדתי לשלי
  • 15:42
  • 19.08.11

ההתנחלויות הן עוול, והגעה למאהלים אינה פוטו-אופ - הם זקוקים למנהיגות סוציאל-דמוקרטית וכולנו סברנו שאת המנהיגות הזו. אני מקווה שתשתחלי איכשהו לכנסת הבאה כדי שתמשיכי להיאבק נגד טייקונים על טובת הציבור, אבל את העזרה שלי לכך איבדת. אני אצביע למפלגה סוציאל-דמוקרטית שדוגלת בפתרון שתי מדינות לשני עמים והכרה בעוול ההתנחלויות. לא למוגת הלב שלא העזה להגיע למאהלים ולנצח משם על המאבק, ולא לאופורטוניסטית שהכשירה שרץ בדרכה אל הקונסנזוס. אני מאוד מקווה בשבילך שאנשי ליברמן וכהנא חי יאהבו את מה שאת מציעה, משום שכאן בשמאל איש כבר לא יתמוך בך.

224 תגובה מעולה! ברל
  • 15:53
  • 19.08.11

אשכרה ישראל ביתנו. ליברמן לא היה מנסח זאת אחרת.

225 ליבני איכזבה אחרי הצבעה, שלי לפני הצבעה אני חוזר למר"ץ
  • 15:58
  • 19.08.11

תודה שלי, לפחות את גלויה

226 יחמוביץ' רואה עצמה כמנהיגת המעמד הנמוך וכאוייבת המעמד הבינוני סוציולוג
  • 15:58
  • 19.08.11

המטרה של סוציאליסטים מסוגה היא להעלות את נטל המס ואת יוקר המחיה של העשירונים 5-10 כדי להיטיב עם העשירונים 1-4 (שמאוכלסים ברובם בערבים וחרדים). זוהי מדיניות אנטי-ציונית בעליל שמיועדת להעביר כספים מהציבור היהודי-חילוני-ציוני שתורם ומשרת לטובת ציבור של פרזיטים, זאת למרות שהיא מציגה עצמה כציונית. אל תאמינו לה. זו בדיוק הסיבה ששלי מסרבת להצטרף למחאה החברתית. היא לא בעד להיטיב עם המעמד הבינוני (עשירונים 4-8) באמצעות הורדת מיסים עקיפים ומאבק במונופולים, פרמידות השליטה והוועדים החזקים במשק.

227 על הקירקס ה"סוציאל-דמוקרטי" עוסק מורשה
  • 16:07
  • 19.08.11

אחרי שמרגרט תאצ'ר החלה למכור עסקים כושלים בבעלות המדינה והחל צימצום הדרגתי בסובסידיות הממשלתיות הענקיות, קופת האוצר החלה לראשונה מזה זמן רב להתמלא. גם היה הרבה יותר כסף עבור הנזקקים. אז איך הגיבו הסוציאליסטים של הלייבור? "כן,נכון אבל השמרנים אכזריים ולנו יש חמלה". וכך הם נותרו עם החמלה הרבה שנים באופוזיציה. עד שנמאס להם (טוני בלייר) והחליטו להשליך את הסוציאליזם לפח האשפה ולכנות עצמם "סוציאל-דמוקרטים". דהיינו, קיבלו את עקרונות כלכלת השוק. מבלי לוותר על ה"חמלה" כמובן. וכל הקירקס הזה התאפשר רק בגלל מניות הבכורה שלהם בתקשורת. בדיוק כמו אצלנו.

228 יחימוביץ את מגעילה אותי - צבועה !  (לת) לא ניהלה חנות מכולת
  • 16:09
  • 19.08.11
229 ראיון אמיץ וכן. ממש הרשמת אותי שלי יחימוביץ דורון
  • 16:10
  • 19.08.11

ענית כל שאלות קשות ללא משוא פנים. באמת מרשים! אם תמשיכי כך, הקול שלי שלך.

230 שלי פשוט פופוליסטית דמוגגית לא פחות מביבי דן
  • 16:15
  • 19.08.11

הכל נורא פשוט וקל אצלה - יאללה, נעלה את שכר המינימום! קדימה נעלה מיסים לעשירים! אין חשיבה מעמיקה, הרעיונות יפים אבל היישום שלהם באופן פופוליסטי יגרום לקריסת הכלכלה. אם היא תהיה יו"ר העבודה והם יהיו בממשלה - איזה תיק היא תקבל? האוצר? נו באמת.

231 אם שלי תיבחר אצביע לעבודה אזרחית מיואשת
  • 16:17
  • 19.08.11

מאז שאהוד ברק נבחר לראשות העבודה בפעם הראשונה אני לא מצביעה למפלגה, הצבעתי בבחירות האחרונות לליכוד. פשוט אין מפלגה מתאימה. מפלגת העבודה הלכה לאיבוד עם כל הסמולנות הזו. סוציאל דמוקרטית היא כבר מזמן לא והזה הרי מה שהיה טוב בה. גם חברתית וגם מדינית היא לא היתה קיצונית. וכל הבוז'ים הללו הפכו לסמולנים קיצוניים, ושמוכרים אותנו לטייקונים בנזיד עדשים. ולכן - רק שלי !!!

232 מיינסטרים של צביעות, מה לא עושים בשביל עוד כמה קולות. ישראל
  • 16:18
  • 19.08.11

ואחר כך הא התירוץ הידוע, מה שלא רואים משם רואים מכאן, וההפך....

233 תפיסת אמא רוסיה האח הגדול סטלין עדין שלטת בתגובת קוראי עתון הארץ  (לת) נחום שחף - אזרח פשוט
  • 16:19
  • 19.08.11
234 שלי לא מיצגת אלא את שלי , לא את מפלגת העבודה.  (לת) לא מיצגת העבודה
  • 16:20
  • 19.08.11
235 איבדה את עולמה והתמיכה בה בהבל פיה.  (לת) יחצניה עובדים קשה
  • 16:21
  • 19.08.11
236 כמה מלקקים יש לשלי? לא יאומן.אצלי היא גמרה.  (לת) 177 מיה מלקקת
  • 16:22
  • 19.08.11
237 שתעבור לליכוד או לקדימה אם יקבלו אותה.  (לת) להתנער משלי
  • 16:23
  • 19.08.11
238 שלי חייבת לזרוק מס שפתיים לבבון הלאומני המקומי הממוצע............ איזי ריידר
  • 16:24
  • 19.08.11

מתוך שלא לשמה יבוא לשמה.

239 בשורת האי-שינוי. כמה מלהיב! ("עובדה היסטורית")
  • 16:24
  • 19.08.11

עם היסטוריה לא מתווכחים, אבל את בפוליטיקה ולא באקדמיה: וזו בשורת השינוי שלך? אם לא נוגעים בהתנחלויות, אז אין שום שינוי. את פירורי השינוי שנותרו ושהם רק קוסמטיקה לרגע תוכלי בקרוב לעשות לבד מאוד ומול הראי..

240 שלי יחימוביץ' היא כמעט היחידה שאני מתחבר אליה בכנסת הזאת אפרים
  • 16:26
  • 19.08.11

אליה וגם לניצן הורביץ ששמשמיע דעות דומות בענייני חברה וסביבה. לדעתי יחימוביץ' עומדת לעשות פה שינוי גדול.

241 בית שמש עם שלי אלי
  • 16:28
  • 19.08.11

רק שלי יחימוביץ' יכולה להרים את מפלגת העבודה בחזרה לעשרים מנדטים. ובבחירות שאחר כך - נגיע גם לשלושים.

242 שלי היא המתאימה בין הקיימים חבר העבודה
  • 16:36
  • 19.08.11

מתוך הגלריה של המועמדים לראשות העבודה היא הטובה ביותרהאם היא יכולה להנהיג את המדינה את זה ימים יגידו?

243 איכפתית מגויסת חכמה וחרוצה. רק אל תתקרנפי ותסתאבי מהמעמד  (לת) אישה כלבבי
  • 16:40
  • 19.08.11
244 נראה שסוף סוף יש מנהיגות אמתית לשמאל אזרח
  • 16:45
  • 19.08.11

אחרי אהוד ברדק שהרס כל חלקה טובה במפלגת השמאל לטובתו האישית הגיע הזמן למנהיגות שמאל חברתית כלכלית אמתית. אני מצביע עבורך!!!

245 שלי לראשות הממשלה  (לת) שני
  • 16:45
  • 19.08.11
246 שלי לראשות הממשלה  (לת) שני
  • 16:45
  • 19.08.11
247 לכל אלו שכתבו שאת הקול שלהם היא הפסידה- 100 אנשים
  • 16:46
  • 19.08.11

אנחנו קבוצה של כ- 100 אנשים, ואת הקול שלנו היא הרוויחה אחרי הראיון הזה. אז תחזרו לזה שמשלם לכם על הטוקבקים ותגידו לו שזה לא עובד.

248 נראה שסוף סוף יש מנהיגות אמתית לשמאל אזרח
  • 16:49
  • 19.08.11

אחרי אהוד ברדק שהרס כל חלקה טובה במפלגת השמאל לטובתו האישית הגיע הזמן למנהיגות שמאל חברתית כלכלית אמתית. אני מצביע עבורך!!!

249 נראה שסוף סוף יש מנהיגות אמתית לשמאל אזרח
  • 16:49
  • 19.08.11

אחרי אהוד ברדק שהרס כל חלקה טובה במפלגת השמאל לטובתו האישית הגיע הזמן למנהיגות שמאל חברתית כלכלית אמתית. אני מצביע עבורך!!!

250 רק שלי!  (לת) קול צף
  • 16:51
  • 19.08.11
251 עם שמאל כזה, מי צריך ימין? אחד שמשתוקק
  • 17:22
  • 19.08.11

יש מספיק "מרכז"; "השמאל הלאומי" של אלדד יניב (ה-BFF לשעבר של ברק) ושמואל הספרי, ליכוד 2, הידועה בשמה "קדימה", ועכשיו גם מפלגת העבודה בראשות שלי "לשיר המנון בגיל 3 זה לא פשיסטי, וההמנון נותן ייצוג לכל האזרחים" יחמוביץ'? מסתבר שכולם פיצחו את סוד השתקמות השמאל - להיות ימין.

252 עם שמאל כזה, מי צריך ימין? אחד שמשתוקק
  • 17:22
  • 19.08.11

יש מספיק "מרכז"; "השמאל הלאומי" של אלדד יניב (ה-BFF לשעבר של ברק) ושמואל הספרי, ליכוד 2, הידועה בשמה "קדימה", ועכשיו גם מפלגת העבודה בראשות שלי "לשיר המנון בגיל 3 זה לא פשיסטי, וההמנון נותן ייצוג לכל האזרחים" יחמוביץ'? מסתבר שכולם פיצחו את סוד השתקמות השמאל - להיות ימין.

253 זה מיינסטרים? אולי בקובה או בונצואלה. שם ביתה הטבעי של שלי  (לת) ג'נטילי
  • 17:54
  • 19.08.11
254 לא מאמינה לך שלי יחימוביץ רותי
  • 17:58
  • 19.08.11

את, שמחזיקה את דגל הסוציאל דמוקרטיה, מה את עשית בשביל הפנסיונרים במדינה, והם רבים והם לא יתמכו בך. למה???? כי הפנסיונרים של קרנות הפנסיה הוותיקות משלמים 1.75% דמי ניהול!!!!!! על הפנסיה שהם מקבלים.הם באיזשהו מקום בעולם משלמים דמי ניהול על פנסיה? האם בישראל משלמים דמי ניהול על פנסיה ועוד בגובה כזה? אלה אנשים שיצאו לפנסיה לאחר עשרות שנים והאוצר בברכת ההסתדרות "דפקו" להם את הפנסיה ב- 2003 כאשר שינו את שיטת חישוב הפנסיחה בדיעבד (בין 30 ל- 40 שנים אחורה). הנושא הזה הובא לידיעתך אם על ידי מכתבים, אם על ידי מיילים, אך את לא עונה, למרות שיש לך תקציב לקשר עם הציבור. אוכלוסיית הפנסיונרים גדולה והיא לא תסלח לך !!!!!

255 הכלאה משונה של סוציאליזם של צ'אבז וחנופה למתנחלים וחרדים כמו ביבי  (לת) אזרח חרד
  • 18:00
  • 19.08.11
256 אני תוהה באילו כדורים מוני יקים מטופל ומדוע לא מחליפים לו אותם  (לת) הזוי ומגעיל האיש
  • 18:05
  • 19.08.11
257 שלי יחימוביץ' שוברת למרכז בצדק אופיר
  • 18:05
  • 19.08.11

רק ככה היא תצליח לעשות בישראל מהפך. אי אפשר להמשיך לדבר רק לשמאל, צריך גם את המרכז וגם חלקים בימין המתון והציונות הדתית המתונה שקרובים למשנה החברתית של השמאל. מה שברור זה שגם שלי יחימוביץ' בעד החזרת רוב השטחים והשארת גושי ההתיישבות הגדולים, אבל לא מתוך מקום של שנאה לימין.

258 שלי שלי טעות חמורה חבל  (לת) יצא המרצע מן השק
  • 18:07
  • 19.08.11
259 הצביעה חד"ש ומשמיצה את חנין, איפה הבושה? מהיכן החוצפה? רמי
  • 18:12
  • 19.08.11

פרץ פחות רהוט וכל מיני איזמים אינם שגורים בפיו אבל הוא אדם אמיתי וחם וישר ושבילי הפוליטיקה נהירים לו כרחובות אופקים.

260 שלי יחימוביץ, את עוד תצילי את המדינה שלנו בעזרתנו,בעזרתי הלואי גם  (לת) מסכימה
  • 18:15
  • 19.08.11
261 כל הכבוד לשלי שלא מפחדת להשמיע גם דברים מורכבים ולא אהודים, המחוק רועי לביא
  • 18:15
  • 19.08.11

המחוקקת מספר אחת בכנסת היום

262 כל הכבוד אישה חרוצה עם השקפת עולם מלאה וטובה אבי
  • 18:17
  • 19.08.11

אישה שלמדה את הנושא הכלכלי חברתי והתמחתה בו באופן שאין כלכלן או איש אוצר או איש עסקים שיכול לספר לה מעשיות.היא צנועה ולא רודפת בצע ולכן חופשיה גם להגיד ככול רצונה מבלי לחשוש שימצאו בה צביעות או מעשה מכוער. בהחלט אצביע עבורה.

263 הכפילה של שטרסלר, ומעצבנת לא פחות.  (לת) עיוורת כמוהו
  • 18:21
  • 19.08.11
264 כל מצביעי מר"צ בלחץ - לא הפנימו שניגמר  (לת) בהצלחה תישארי שפוייה
  • 18:21
  • 19.08.11
265 סתם מירמור וזיקנה טיפשית  (לת) 300000 גזוז
  • 18:23
  • 19.08.11
266 העיתונאירע גידי וייץ הוא הזוי לחלטין... ציוני רגיל
  • 18:24
  • 19.08.11

סגנון התמיהה שלו על הציונות וסוציאליזם או על דמוקרטיה וציונות הופכים אותו לאדם הזוי שמאמין לתעמולה אנטי ציונית ואותו שלחו לראיין?? טוב ששלי חידדה שוב את ההגדרות הפשוטות של ציונות דמוקרטית סוציאל דמוקרטית עם בהחלט חזון ציוני הרצליני בן גוריוני מה רע??

267 מצביעה לליכוד- ומעריצה את שלי. יעל
  • 18:26
  • 19.08.11

שלי לוחמת ובן אדם טוב . אני עוקבת אחריה מתחילת דרכה ואוהבת אותה. היא אשה אמיתית שחיה בצניעות ולא מתנהגת כמו חלק גדול מאנשי ציבור נוסח "חוות החיות " של ארוול. לא עסוקה בלעשות לביתה. בקשר להיותה חלק משלום עכשיו, היא לא הראשונה ולא האחרונה ששינתה עמדות . הייתי שמחה אם הייתה נלחמת נגד השתמטות מהצבא כי הנושא הזה בנפשינו. הייתי שמחה שהייתה מעודדת ערבים להתגייס לצבא , למד"א, למכבי אש ולמשטרה. הייתי שמחה לו השכילה לגרום לחרדים לקחת חלק ולהתגייס.. אני שייכת לדור שמאמין שאילו אתה תורם למדינה אתה מחובר אליה. מאחלת לשלי הצלחה היא המנהיגה האולטמטיבית.

268 שלי, אם תבחרי לראשות העבודה האזרח
  • 18:28
  • 19.08.11

אני אצביע לעבודה בבחירות הבאות עלינו לטובה

269 רק חבר-הכנסת שלמה מולה-נגוסאי יהיה ראש-הממשלה הבא שיעלה הפלשמורה  (לת) אקדמאי נאה
  • 18:30
  • 19.08.11
270 מעניין מתי היא תבגוד בשכבות החלשות שיעלו אותה לשלטון...  (לת) יוסי
  • 18:34
  • 19.08.11
271 כולה תכנת פוטושופ מותאמת המתריע בשער
  • 18:41
  • 19.08.11

כמו פניה על שער המוסף. הכל מותאם לפופוליזם.

272 שלי עושה לכם כיפה אדומה  (לת) יותר גרועה מערפת
  • 18:42
  • 19.08.11
273 לא מסכימה / מסכימה איתה אני
  • 18:46
  • 19.08.11

לא מסכימה שללחום על מחיר הקוטג' זה שונה מללחום על מחיר דירה- נכון שקוטג' מחיר פעוט אבל הציבור אמר נייט גדול לשאיפה של תעשיית החלב לשכבותיה השונות לעלות פי עשרות אחוזים מחיר של מוצר נדרש ולהמשיך ל"עשות קופה " עלינו. הדרישה לדיור במחיר שפוי לא מבטאת יותר סולידריות חברתית (למרות שיש אמירות כאלה בפי המארגנים) בתכלס הציבור הולך אחריהם כי זו בעיה ענקית שכולם שותפים לה . מה שאני מאד מסכימה עם יחימוביץ - אלה דבריה ועמדתה לגבי הטייקונים . מציצת לשד העצמות שהם גזרו עלינו כל השנים - חייבת , חייבת להגיע לקיצה . חמיסת הציבור באמצעות האג"ח המפעלים והנכסים הגדולים שברשותם חייבת להיגמר : חוק שהוא מעבר להגבלת נכסים צולבים. חוק שמגביל נכסים

274 ראיון מדהים וכנה. שלי מספר אחת!!!  (לת) צהוב עולה
  • 18:50
  • 19.08.11
275 כל הכבוד. דעות ברורות, עם אג'נדה חברתית מוצקה ומציאותית אחלה. קנית אותי
  • 18:55
  • 19.08.11

וזה שהתבטאת כמו שהתבטאת נגד החרפה של התמיכה באדם כמו חנין לראשות עיר בישראל, רק הוסיף לך בעיני.

276 בעצם,הרשלה 2 09:55, הוא יורשם הרוחני של הנאצים הגרמנים דרור הנאור מרמת גן
  • 18:57
  • 19.08.11

57. בעצם, היא שואפת להנהיג מפלגה נציונל-סוציאליסטית. (לת) הרשלה 2 | 09:55 19/08/11

277 שלי יחימוביץ! אם את לא תזכי בפריימריז - הקימי מפלגה יעל
  • 18:59
  • 19.08.11

ואני צופה שמפלגה זו תזכה בלפחות 15 מנדטים. הראיון איתך ריגש אותי עד דמעות, אני מזדהה עם כל מה שאמרת, זה מדהים. את לא חייבת להשאר במפלגת העבודה הגוססת הזו שמסרבת לראות נכוחה. וחוץ מזה - את נראית נפלא. מחכה בקוצר רוח לבחירות - מחכה בקוצר רוח למנהיגותך!

278 כל גרם של שנאה חולנית שמשפריצים כאן מעוותי השמאל הקיצוני,רק מחזק דרור הנאור מרמת גן
  • 19:00
  • 19.08.11

את שלי יחמוביץ' שאיננה פונה את הקהל החולני הזה.

279 כל גרם של שנאה חולנית שמשפריצים כאן מעוותי השמאל הקיצוני,רק מחזק דרור הנאור מרמת גן
  • 19:00
  • 19.08.11

את שלי יחמוביץ' שאיננה פונה את הקהל החולני הזה.

280 פאבר 14:11,אתה טועה. עובדה ששלי יחימוביץ' לא נדבקת אליך. דרור הנאור מרמת גן
  • 19:02
  • 19.08.11

176. יחימוביץ נדבקת כמו זבוב לכל ערמת גללים פאבר | 14:11 19/08/11

281 כתבה מרושעת לכאורה ניטרלית עם סב-טקסט אנטי יחימוביץ אני
  • 19:04
  • 19.08.11

מי שיקרא ישנא את האשה שמוצגת בו. חבל כי בתנאים היום היא הראויה היחידה להנהיג את המדינה

282 שלי - את המועמדת שלי, ולא רק שלי אלא של כל בני ביתי! תל אביבית
  • 19:06
  • 19.08.11

מייחלים לבחירתך!

283 קיים פער גדול בין דיבורים למעשים. אחד שמכיר
  • 19:16
  • 19.08.11

אופורטוניסטים יש בשפע גם בקדימה.

284 מאכזבת. התפקדתי עבורך עינת
  • 20:35
  • 19.08.11

אך לאור דברייך המפתיעים, לא סביר שאבחר בך.

285 מיס מפא"יניקית, זה כל הסיפור. הכל כשר להגיע ולהישאר בשלטון.  (לת) גיחי
  • 20:41
  • 19.08.11
286 בין מלחמה למסרים אישיים.... יום ששי מאוד עגום
  • 20:46
  • 19.08.11

ככל ששערה מתארך כן מתקצרת בינתה. היא בדרך למלכת-יופי, או-ראש ממשלה? הקידמה לא תמיד מקדמת גם את-הבינה. היא תדע לעמוד בפני לחצים בינלאומיים, אם במקרה אשטון שוב תחטוף קצרת שם ב... נו... בבינלאומי הזה... טוב... נעזוב מזה... העם שלנו דפוק.... מה "היא" היתה עושה למשל, אם אחרי 30 שנות שקט בגבול מצריים, היה קורה מה שקרה אתמול? אנחנו לא צ'כיה, הולנד, שוודיה, אנחנו מדינת-ישראל, שלעולם, נא להפנים - "לעולם לא יהיה שלום עם שכנינו", וכל שנות קיומינו נהא חייבים לאחוז בנשק, ואם זאת לא נקודת המוצא של מדיניותה (לפילאי-פלאים וניסים תמיד יהיה נחמד לקוות), אז אין לה מה לחפש על הכסא האחראי הזה. אני ממש לא מאמינה שהעם הזה רציני בכוונתו - לבחור בה... ולמנות אותה ל...

287 אישה חכמה מעניינת אבל חסר לה משהו הכרחי וחשוב - נסיון סיון
  • 20:52
  • 19.08.11

אי אפשר ואסור להצניח אדם ככל שדעותיו מעניינות וחכמות ישר לתפקידים ביצועיים שמשפיעים על כלל אזרחי המדינה ללא רקע קודם ונסיון .שלי היתה בסך הכל עיתונאית ושדרנית רדיו ותקופה קצרה חברת כנסת אומנם חרוצה ופורייה אבל מכאן ועד לניהול ענייני מדינה בדרגת שר או יותר זה אסור ולא נכון לעשות - אי אפשר להמר ראינו כבר את מקרה פרץ שר הביטחון .

288 אחרי הכתבה הזאת הסיכויים שלך להבחר אפסייים זה בטוח ימתנחלת.  (לת) איתי
  • 20:54
  • 19.08.11
289 כי את צבועה. אומרת שמאל ועושה ימין.את הורסת לעבודה  (לת) לא אבחר בך שלי
  • 21:07
  • 19.08.11
290 כל מילה בסלע.  (לת) לאור שחר
  • 21:11
  • 19.08.11
291 נוסחה בדוקה להצלחה בפוליטיקה הישראלית... שמאלני שפוי
  • 21:23
  • 19.08.11

נוסחת ההצלחה - לדגול במדיניות ימנית ולשלם מס שפתיים לנושאים החברתיים ולתמוך ברווחה - לא ברור למי אם כי דיא לחכימא ברמיזא. זו אולי נוסחת הצלחה טובה לשלי יחימוביץ' - אך זה לא פותר את הדילמה של השמאלני מן השורה שאין לו אמביציות פוליטיות. אולי הברירה היחידה שנותרה לו - להגר למקום יותר שפוי, אם יש לו את הקשרים לסדר דרכון מתאים.

292 לבטים קשים בליבי אדר
  • 21:28
  • 19.08.11

אני מצביעת חד"ש בדרך-כלל, אבל ברור לי שזו הייתה ותהיה מפלגת שוליים שלעולם לא תזכה לעצב פה את סדר היום. חשבתי לעצמי שהנה, הגיעה מישהי עם סדר-יום סוציאליסטי אותנטי, והיא במפלגת השלטון, והיא עוד יכולה להיות ראש ממשלה. התפקדתי למפלגת העבודה הבזויה בעיניי בד"כ רק כדי להצביע לה בפריימריס. ועכשיו אני שומעת את הזמירות האלה על השמעת ההמנון ועל אי-פינוי ההתנחלויות ואני לא יודעת מה לעשות. מצד אחד אני חושבת שהנושאים החברתיים חשובים יותר מאיזה שיר לאומני מטופש שכופים על הילדים בגן, וברור לי שהיא יכולה לעשות עבודה כלכלית מצויינת ולקדם את ישראל קצת יותר לכיוון סקנדינביה וקצת פחות לכיוון ארה"ב. מצד שני יש לי בעיה מצפונית עכשיו עם העניין של השארת ההתנחלויות. מתלבטת קשות.

293 והתגובה שלה על חדש "אני לא זוכרת" נו שויין  (לת) שאולי
  • 21:53
  • 19.08.11
294 ביי ביי שלי יחימוביץ' מקורב
  • 22:26
  • 19.08.11

תרמתי למטה הבחירות של שלי כיוון שחשבתי לבחור בה ליו"ר העבודה. כעת ברור לי שהיא לא המעומדת שלי. מי שמחבב את המתנחלים ורואה בהם שליחים, לא יקבל את הקול שלי. אם היא לא תחזור בה ותצהיר שהיא תקצץ את התקציב להתנחלויות בחצי, דרכנו נפרדות.

295 שלי מזגזגת....עוד אחת שמאכזבת קובי
  • 22:30
  • 19.08.11

אשמח לשמוע משלי האם המשמעות של אמירתה שאין צורך לקצץ בהתנחלויות כי זה לא יעזור לבנות מדינת הרווחה אומרת שהיא שינתה את עמדתה מאז 2005 אז אמרה:"בזמן שנמחקה פה מדינת הרווחה, בזמן שהופסקו ההשקעות בערי הפיתוח, קמה מדינת רווחה חלופית מעבר לקו הירוק? שם יש מקומות עבודה, תקציבי תרבות גבוהים ומענקי פיתוח ובנייה. ברור לחלוטין שמפעל הכיבוש הענק הזה פגע בכלכלת המדינה ופגע ברשת הסוציאלית של המדינה. הון העתק שעבר לשם פגע בכל המרקם הבסיסי כאן".

296 לא הצביע עבורה ,כל עוד היא בעד ההתנחלויות  (לת) איתי
  • 22:32
  • 19.08.11
297 יחימוביץ שברה ימינה, אבל לא מספיק.... איש מפלגת העבודה
  • 22:36
  • 19.08.11

ליחימוביץ יש אג'נדה כלכלית, שאם תיושם חלילה, היא עלולה להביא את ישראל ליידי חדלות פרעון. המשק הישראלי הוא שברירי, ולא פעם סבל ממיתון. אמנם, בתקופה זו המשק צומח יפה ויש אפילו עודפי גביה, אבל המצב יכול להשתנות. בישראל תקציב הבטחון הוא גדול. וכשבאים לחלק את העוגה (חובות, רווחה, חינוך וביטחון) מגלים שאין אפשרות ממשית לממש את כל הפנטזיות של יחימוביץ ללא הכנסת המשק לסחרור. מספיק משבר עולמי נוסף והמדינה עלולה להיכנס לסחרור. אם יחימוביץ רוצה שמפלגת העבודה תהיה מר"ץ קצת יותר גדולה, אז שתמשיך בדרכה. מפלגה שרוצה להיות אלטרנטיבה, חייבת להתמקם במרכז, גם מדינית-ביטחונית וגם כלכלית. זאת הסיבה שאני מתקשה להצביע עבור יחימוביץ.

298 את חלק מהבעיה נגדה אנו מוחים דמעות תנין
  • 22:58
  • 19.08.11

מונופול זה טוב? מונופול מקטין היצע, מעלה מחירים, מונע תחרות וייצור מקומות עבודה ולכן מקטיו צמיחה. וועדים חזקים זה טוב? עובדי חברת חשמל שייכים לעשירון העליון במשכורתם, והעלות מגולגלת עלינו. כנ"ל עובדי הנמלים - ידעת שנמל אשדוד פחות יעיל בתפוקתו מנמל אלכסנדריה? בקיצור - פופוליסטית חרטטנית שכשנוח לה היא "חברתית" וכשלא - אז לא.

299 מחוקקת בחסד אבל לא יכולה להנהיג בינתיים לצערי
  • 23:09
  • 19.08.11

אי אפשר ואסור להצניח אדם ככל שדעותיו מעניינות וחכמות ישר לתפקידים ביצועיים שמשפיעים על כלל אזרחי המדינה ללא רקע קודם ונסיון .שלי היתה בסך הכל עיתונאית ושדרנית רדיו ותקופה קצרה חברת כנסת אומנם חרוצה ופורייה אבל מכאן ועד לניהול ענייני מדינה בדרגת שר או יותר זה אסור ולא נכון לעשות - אי אפשר להמר ראינו כבר את מקרה פרץ שר הביטחון .

300 חכמה היא לא. נעמה
  • 23:24
  • 19.08.11

שנים רבות אני עוקבת אחר פועלה של שלי יחימוביץ'- עוד מהזמנים בהם היתה כתבת "על-המשמר" בדרום. תמיד חשבתי שכוחנותה עולה על חכמתה. הראיון הנוכחי חושף עד כמה היא גם לא מתוחכמת. "לא זוכרת מי היו ממועמדי חד"ש", מנופפת מיוזמתה בשרותו הצבאי של בנה ורגע אח"כ, בתגובה לשאלה שאיננה נוחה לה אומרת שהיא לא רוצה לדבר על ילדיה, ובעיקר חושפת אג'נדה שלא מביישת שום איש ליכוד... הסכנה הגדולה בפופליזם כוחני היא שבסופו של דבר הוא תמיד חובר לימין- כך מלמדת ההיסטוריה. וכך תבגוד גם שלי יחימוביץ' באותם אנשי שמאל חורשי-טוב שיצביעו עבורה.

301 מדהים אותי שאני מסכים עם כל מילה של שלי יחימוביץ' שחר
  • 23:25
  • 19.08.11

מפתיע אותי שפולטיקאי מצליח לשכנע אותי. מפליא אותי ששלי יחימוביץ' גרמה לכך שלראשונה בחיי התפקדתי למפלגה בכלל ולמפלגת העבודה בפרט. וגם רעייתי התפקדה לראשונה בחייה. מדובר בצעד מאוד לא פשוט מבחינתי, כי בי נשבעתי, בעיקר בגלל מעללי כנופיית הארבעה, ברק-שמחון-פואד-בוז'י, שלעולם לא אצביע למפלגת העבודה.

302 איפה קראת ששלי בעד השארת ההתנחלויות? לאדר מתגובה 273
  • 23:27
  • 19.08.11

היא אמרה שהיא בעד מתווה קלינטון שאומר שכמעט כל השטחים יפונו, שזה אגב מה שמסכים עליו רוב הציבור בישראל. שלי פשוט לא נוקטת באותו שיח של שנאה כלפי הימין שהחלוקה הישנה בין ימין ושמאל הכתיבה לשני הצדדים. כל עוד השיח היה ימין ושמאל מדיני וביטחוני לא היה בסיס משותף. שלי היא היחידה שמציעה בסיס משותף לכל חלקי הישראלים, כשהעניין החברתי הוא המאחד בין כולנו. לכן שלי היא היחידה שיכולה לשבור פה את המסגרות הישנולת ולבצע מפץ אמיתי בפוליטיקה הישראלית.

303 ראיום מצוין של שלי יחימוביץ' יוסי
  • 23:32
  • 19.08.11

יחימוביץ' היא היחידה שיש לה תפיסת עולם ברורה שאפשר להזדהות איתה. כל המחאה החברתית נוצרה בדיוק ממה שהיא עוסקת בו מאז שנכנסה לפוליטיקה. לראשונה יש אופציה סוציאל-דמוקרטית אמיתית בישראל מול שלטון ההון.

304 מ-ה-פ-ך! בעיתון הארץ חושבים שיחימוביץ' היא מיינסטרים חיים יבין
  • 23:36
  • 19.08.11

מדובר בניצחון הגדול ביותר של מחאת האוהלים. מדובר בניצחון תודעתי מכונן, שדעותיה של שלי יחימוביץ' הפכו למיינסטרים...

305 אם יש גועל מהפוליטיקקה האשכנזית שלי יחימוביץ נטלה תשע קבין-חלאה !  (לת) מוני יקים אנטיציוני
  • 23:45
  • 19.08.11
306 אוי ואבוי לנו אם שלי תיבחר... ציונה
  • 23:57
  • 19.08.11

חברים אם שלי יחימוביץ תיבחר לראשות העבודה, אבוד לנו. אני אישית לא אצביע עבורה, למרות שאני חברה במפלגה כבר למעלה משלושה עשורים. שלי= אסון.

307 לא זוכרת עם הצבעת לחד"ש? למדת משהו בפוליטיקה!!!  (לת) מאיר
  • 23:58
  • 19.08.11
308 היא ראויה לראשות הממשלה כי היא מספיק שטחית, נהוראי אסד
  • 23:58
  • 19.08.11

שקרנית, גסה, מכחישנית, פונה למכנה נמוך נמוך, אופורטוניסטית, שחצנית ולא עונה על מה שלא נוח לה כמעט כמו רושממשלה אמיתי. סח'תיין שלי, אז את הפלסטינים "הכרת אישית מעבודתך העיתונאית"? וואלה! והם יודעים את זה?

309 שלי כל הכבוד על העמידה האמיצה נגד בעלי ההון רונית עמר
  • 00:05
  • 20.08.11

היחידה שאני מצליחה להסכים איתה בכל מה שהיא אומרת ומעריכה את העבודה הקשה בכנסת נגד השיטה הכלכלית הבזויה של נתניהו, לבני וברק.

310 העובדה שיחימוביץ' הפכה למיינסטרים היא ניצחון גדול למחאה אסף בן-מרדכי
  • 00:15
  • 20.08.11

עד עכשיו השיח היה עסוק בשמאל וימין מדיני, ופתאום השיח שיחימוביץ' מייצגת לאורך השנים הפך לשיח המרכזי בחברה הישראלית. כשגם ראשי המחאה מנסים להתרחק מההגדרות הישנות שהכתיבו לנו את הדעה בישראל לאורך השנים של ימין ושמאל מדיני, לא פלא שיחימוביץ' הופכת למיינסטרים. זה ניצחון כגדול לתנועה למען צדק חברתי.

311 ברכות לשלי האמיצה אמיר רוזן
  • 00:16
  • 20.08.11

נהדר עד אתמול שלי הייתה יקירת השמאל, מעתה היא משוקצת.מחשבה עצמאית מפוקחת מותרת רק בין דוגלי הפנאטיות המתעוררים לכל עקיצת יתוש.יש לברך את שלי על יושר אינטקטואלי,ושתזכה בפריימריס לרווחת הכל. יישר- כח.

312 אחת ש ( לא ) יודעת נבות
  • 00:22
  • 20.08.11

כל הדעות המוצקות שלה אינן מציאותיות. היא עלולה להטעות אותך כאילו היא מלומדת אבל היא בורה בתחפושת. הראיון הזה מדאיג עוד יותר מדעותיו של ליברמן. פשוט ירי סיסמאות לא מבוקר לעבר ההמון. שרלטנות. כל מה שהיא מבקשת הוא לנעום לאוזניהם הכרויות של מר וגברת טמבל. לא מתאים לה להיות יותר מאופוזיציה שולית קשה לדעת היכן להתחיל להגיב על אי הסדר שהיא זורעת. היא לא מתחילה להבין את עולם העבודה בישראל אז חבל להסביר לה. עם ישראל נקרע לגזרים ממש על ידי סקטוריאליות שחוצה את כל החתכים החברתיים, ופרופסור שלי יחימוביץ' מדברת ציונות גבוהה. אפשר לראות עד כמה הצבעה למפלגת העבודה היא מתכון לאבדן קול. גם אם תצביעו לאנשים שתאמינו בהם תקבלו קן צרעות.

313 שאלת תם יניב מתל אביב
  • 00:43
  • 20.08.11

מעל 5,300 מילה לפרישת השקפת עולמה של יחימוביץ' לקראת ההתמודדות על משרת יו"ר העובדה. עכשיו שאלת תם: האם גם לעמיר פרץ או למועמדים האחרים תינתן כזו במה בעיתון "הארץ"?

314 ידעתי שלא אצביע לעבודה של מלחכי פנכת ביבי הרצוג פואד ושות' פראייר שהצביע לעבודה
  • 00:52
  • 20.08.11

כעת ברור לי שלא אצביע לעבודה גם אם שלי תהיה המועמדת מס' 1 שלהם. ליקוק למתנחלים ולימין מחד, וגעגועים לימים השחורים ביותר שבהם מחצית מדמי הביטוח הרפואי הלכו לעסקני ההסתדרות מאידך. טיפוס וכולירה בערבוב מושלם. הנחמה (?) היא שעם כל הטקטיקות המכוערות האלה היא לא תגיע לשום מקום. אבל חבל עלינו ועל המדינה.

315 תומכת בלאוטמן? הוא העביר את העסק לירדן ופיטר עובדים, לא?  (לת) סתירה
  • 00:53
  • 20.08.11
316 היא אף פעם לא ניהלה עסק ולא מבינה בכלכלה. מנותקת מהתחרות הגלובלית  (לת) הפתרון: רגולציה
  • 00:54
  • 20.08.11
317 שלי - את יכולה לסדר לי עבודה בחברת חשמל או בנמל?  (לת) גם שם יש עובדי קבלן
  • 01:00
  • 20.08.11
318 במידנות סקנדינביה גם יש הפרטה וקפיטליזם. הכל עניין של רגולציה  (לת) חברת העובדים כשילון
  • 01:04
  • 20.08.11
319 שכוך מלא אריאל
  • 01:09
  • 20.08.11

ורגלית! איזו תעוזה פוליטית!

320 לאומנות+סוציאליזם ליברל-דמוקרט, סוציאל
  • 02:00
  • 20.08.11

חברת הכנסת האופורטוניסתית הזאת מנסה למשוך ציבור רחב וכך היא יוצרת מועמדת ימנית לאומנית סוציאליסטית. בקיצור: ימין בתחום המדיני-לאומי ושמאל בתחום הכלכלי. לאומנות+סוציאליזם. מזכיר לי שם של מפלגה גרמנית לשעבר...

321 מיס כדאניקית, אף פעם לא האמנתי לה באמת נתי
  • 02:26
  • 20.08.11

אסור לשום גוף פוליטי חדש שיקום בהמשך למחאה לצרף אותה או מישהו מחבר מרעיה אל שורותיו. היא סוס טרויאני. אדם חסר אנטגריטי או חוט שדרה.

322 שלי יחימוביץ' היחידה ששווה להצביע לה בבחירות הבאות עומרי
  • 02:32
  • 20.08.11

היחידה שבאמת עובדת בכנסת והיחידה שהשקפת העולם שלה עוסקת במה שההפגנות והמחאות האחרונות מדברות עליו.

323 מה שיפה הוא שב"ראיון" הזה שומעים יותר את דעותיו והעדפותיו  (לת) של המראיין
  • 02:59
  • 20.08.11
324 לא נעים להגיד אבל לאידיאולוגיה של שלי קוראים נציונל-סוציאליזם...  (לת) אוויטה פרון
  • 03:02
  • 20.08.11
325 יכול להיות שישראל נמצאת לפני מהפך עודד
  • 03:40
  • 20.08.11

הקולות שנשמעים עכשיו מכל הכיוונים מצביעים על זה ששלי יחימוביץ' היא מי שנתניהו מעריך שתעמוד מולו. זו תהיה חזית מעניינת של שתי השקפות עולם מנוגדות מבחינה חברתית ולפי הקולות שעולים מהרחוב בשבועות האחרונים, זה יכול להסתיים במהפך.

326 היא נזהרת, היא משקרת, היא רוצה קולות וגם תשתף פעולה  (לת) אפילו עם דרעי
  • 04:15
  • 20.08.11
327 שלי יחימוביץ' צודקת, אין סתירה בין ציונות לסוציאליזם אלון
  • 04:34
  • 20.08.11

מי שהקימו את המדינה היו ציונים וסוציאליסטיים. כל תנועת העבודה מבוססת על ציונות וסוציאליזם. מה שקרה בשנים האחרונות זה שמפלגת העבודה הפכה לנאו-ליברלית בראשות אהוד ברק כששר הרווחה בממשלה האחרונה היה בוז'י הרצוג שהוא בעצמו נאו-ליברל שמחובר לאלפיון. כשאת דגל הציונות נשאו רק אנשי הימין כאילו הם הציונים היחידים. צודקת יחימוביץ' כשהיא מזכירה שהערכים האלה הם הבסיס לקיום שלנו פה, כשמי שהקים את המדינה היתה תנועת העבודה שהאמינה בציונות וסוציאליזם.

328 באמת הגיע הזמן שהקול שלנו יהפוך למיינסטרים רווית, אם חד הורית
  • 04:59
  • 20.08.11

במשך שנים היחידים ששמעו אותם היו המקורבים לפוליטיקאים ובעלי הכוח והשררה, ועכשיו עם כל המהפכה הזאת אנחנו ששייכים לרוב הופכים להיות גם אלה שנותנים את הטון. זה הולך להתבטא בבחירות הקרובות כי עכשיו הקול שלנו חזק וברור יותר.

329 אופורטוניסטית שמרגע הבחרה לכנסת חשבה רק איך להשרד ולהתקדם חנה חורש
  • 05:33
  • 20.08.11

היא לא השמיעה את קולה בשום נושא מהותי וחוסר צדק. היא דאגה להשאיר עצמה "נקיה" ומלוכלכת כאשר תמרנה עם ברק ועם ביבי ובסוף לא נשכח שגם הלכה לפני חדשים ספורים לפגישה אישית סודית עם ביבי. אז למי שלא היה ברור, היא דואגת לא רק לתחת של הקופאיות בסופר (דבר מגוחך כשלעצמו שלא קיים בשום מקום בעולם) אלא גם בעיקר לתחת של עצמה

330 בוז, קבס ושאט-נפש משלי יחימוביץ, שהפכה לניאו-ליברלית מתועבת ניצן
  • 07:27
  • 20.08.11

והכל כדי לזכות באהדת הימין הלאומני, הגזעני והפאשיסטי וכמובן בראשות מפלגת העבודה, שאיבדה למרבה הצער,את דרכה והאג'נדה שלה, כמפלגה סוציאליסטית הדוגלת בשוויון.

331 איזו אכזבה בוחרת
  • 08:26
  • 20.08.11

כאשר שלי תמכה בחולדאי וניסתה להפיל את "עיר לכולנו"- מפלגה מוניציפלית תל אביבית שכאילו דיברה מגרונה, לא הבנתי איך לעזאזל זה אמור להסתדר עם משנתה. לקח לי כמה שנים להתאושש ולסלוח לה על כך. אפילו שקלתי אולי להצביע עבורה. אבל אז היא באה ושוב הפילה את ארמון החול. או שלשלי יש כשרון להרוס הכל ברגע האחרון- או שיש איזו אג'נדה שאמורה להפיק משהו, לדעתה. בכל מקרה היא מתגלה כחסרת כישרון לחלוטין- זו שבועטת כל פעם מחדש באלה שאמורים להיות בצד שלה, פופוליסטית זולה. עכשיו לכי תהיי איתה- מי יודע מתי היא תבעט בך. אם לא הייתי מחליטה אתמול להצביע למפלגה אחרת, הייתי מתפקדת לעבודה רק כדי לדאוג ששלי לא תזכה. אני אומרת את זה בכאב- כי היה יכול להיות מרענן לראות אשה בתפקיד- אבל מגדר הוא לא הכל. העבודה בראשות שלי תכרות בריתות עוד יותר גרועות מזו של ברק. ואני חשבתי שנמוך מזה אי אפשר להגיע.

332 הראיון הכנה רק חיזק את תמיכתי בשלי רן
  • 08:40
  • 20.08.11

של הכבוד לשלי יחימוביץ' שהעלתה את השיח הסוציאל דמוקרטי בישראל. לולא עבודתה הפרלמנטרית והציבורית החרוצה לא היינו שומעים את קריאות ההמון בחודש האחרון "העם דורש צצדק חברתי!". דרוש הרבה אורך רוח. לאחרונה מנשבת כאן רוח של שותפות ואופטימית, אלפי האנשים שיוצאים לרחובות ומבקשים לעצמם חברה צודקת. זה תלוי בנו, האם נהיה מוכנים להמשיך ולהתאמץ ליצירת חברתנו הצודקת. בדרך זו גם נגיע לשלום עם שכנינו. שלי, אני תומך בך.

333 שלי חותכת ימינה כדי לזכות בעוד מצביעים - פוליטיקה ישנה!  (לת) מרדכי היהודי
  • 08:58
  • 20.08.11
334 שלי ממש לא מינסטרים ירדן
  • 09:25
  • 20.08.11

שלי יחימוביץ אינה נאמנה לאיש היא נאמנה רק לשלית לא מייצגת את ציבור את מעמד הביניים ולא המוחלש

335 לחשוב שעוד חשבתי לתרום לה, שלי רעה! אצביע לחד"ש.  (לת) דוקרטו
  • 09:48
  • 20.08.11
336 איך אתר הארץ, גמר את קריירה לשלי יחימוביץ'  (לת) חד"ש? זה חדש...
  • 10:02
  • 20.08.11
337 הדרך למרכז הישראלי עוברת בטשטוש עמדות. גלעם
  • 10:37
  • 20.08.11

נגיד שאנחנו בסדר עם התנחלויות ונגיד שהן השקעה למשק ולא ביזבוז כסף בשביל לא לעצבן את הליכודניקים. נלטף את ההסתדרות ואת חשיבותה. ניקח כמה פולטיקאים ואנשים מתים ונגיד שהם עבדו על שלי - והופ, ניתן לה את המפתחות. חברת הכנסת יחימוביץ'. נראה לך שאנשים כלכך אהבלים?

338 שלי אולי תעברי לישראל ביתנו ,גם כך אין לך סיכוי.  (לת) איתי
  • 10:45
  • 20.08.11
339 לא רוצה אותה! דייויד
  • 11:03
  • 20.08.11

אני סולד מיחימוביץ' לא בגלל דעותיה, לא בגלל זיגזוגיה, לא בגלל התאמת דעותיה למה שהיא תופסת כמרכז שימליך אותה על מפלגת העבודה. אלא בשל אישיותה היהירה, זלזולה בעמיתיה, ויובשנותה חסרת הרגש.אני פשוט מרגיש חמלה על כל ציבור שהוא שיחימוביץ' תהיה מנהיגתו. אישה דוחה!

340 בוווווווווווווווווזזזזזזזזזזזזז גלי
  • 11:04
  • 20.08.11

זה מה שקורה לכל הפוליטיקאים. ניחוח הוולבו מהפנט אותם וגומר כל יכולת או רצון שלהם לדבוק בערכים אמיתיים. מעולם לא סבלתי את האשה הזו אבל דווקא את דעותיה בעבר הערכתי מאוד. לצערנו כיום לא נותר מהם כלום. בקיצור - כתבה ארוכה מדי בעבור פוליטיקאית-עסקנית מבאסת במיוחד. גלי פ.

341 כתבה טובה מאד, נותנת להכיר אותה. שאלות טובות. רתם
  • 11:17
  • 20.08.11

שלי בהחלט מעניינת!

342 שלי חכמה מבינה בכלכלה יש לתת לה צנס גדול ראובן
  • 11:28
  • 20.08.11

שלי יודעת ללכת בין הטיפות ולא להכנס למלכודת המאבק בהתנחליות. גם המתנחלים הבינו את העניין ודני דיין מופיע ברוטשילד . מלחמת שמאל ימין המדינית לא עברה מהעולם ביבי נבנה על העניין והפיל אותנו עם הכלכלה של האוליגרכים . יש לשנות את השיח איך חיים כאן הבעיות המדיניות לא יפתרו מחר לכן חשוב השיח ששלי מובילה . המבחן של שלי הוא לצרף כוחות חדשים למפלגה ולהפטר מהענתיקה פואד ושאר העסקנים שקפאות על כסאותיהם . נראה מה יהיה אחרי הפרייריז

343 שלי היא ביבי ממין נקבה עם פופוליזם זול  (לת) ריקי
  • 00:28
  • 21.08.11
344 תמיד הצטערתי שפספסתי את גולדה- טוב לדעת שלא מאוחר! ילידת 1973
  • 01:06
  • 21.08.11

אותו סגנון פומפוזי וריקני, אותו סיפור חיים על מרידות בגיל ההתבגרות, אותה עקשנות על מדינת רווחה ובדיוק אותו עיוורון לגבי השאלה הפלסטינית. מומלץ לקרוא את הספר "חיי" של גולדה ולהשוות לכתבה.

345 ועוד בעניין הדמיון לגולדה מאיר ילידת 1973
  • 01:08
  • 21.08.11

עד גיל 40 היתה גולדה מזוהה עם תנועת הפועלות. אחרי שהבטיחה את מקומה בהסתדרות ובמפא"י, נטשה לגמרי את קידום זכויות הנשים, שהיו עבורה מקפצה. כך גם שלי יחימוביץ שהיתה אי שם בשנות התשעים "פמיניסטית". היום מי זוכר ומי יודע. נו שוין.

346 זאן דרקמוביץ איצי
  • 01:49
  • 21.08.11

עלי והצליחי לא לפחד כלל ברגע בו יריביך יפנימו למורת רוחם כי הכות הוא אצלך מיד יאמרו כי הם תמיד חשבו כמוך הזהרי מהם מאד לא דריסת רגל ולא חיבוק הם גרועים מדב מציע לעיין בספר הנסיך דיונים ותולדות המאפיה ולסיום עץ הגדל עקום לא מתיישר עדיף שתיל חדש

347 מעניין מי משלם לטוקבקיסטים המבולבלים סקרן
  • 02:17
  • 21.08.11

ההתקפות על שלי נראות לי בלתי קשורות בעליל לדברים הסבירים ביותר שהשמיעה. מי חושש ממנה כל כך? מצביעי ימין? מתמודדים אחרים בעבודה? שאלה בלשית.

348 אם לא היית עוברת לתל אביב ו..... חי(ה)
  • 03:27
  • 21.08.11

לא היית מפנה גבך לגדעון סער בכנס הרצליה לפני שנים ספורות, ולא היית מפגינה על חוף הים, הייתי מאמינה לך, אבל, כמיהתך לתפקיד היו"ר כל כך גדולה, ומכסה על פועלך המבורך בועדות הכנסת לשינוי למען ולמען. זה שאת מיודדת עם גדעון סער, זה יפה מאד, אבל מה רע בראשון הם לא ברמה שלכם. אני במקומכם הייתי עוברת לרעננה, אם כבר. אחת הערים התרבותיות, ורמה שאף אחד לא יכול להתבייש בה. כל הכבוד לביילסקי!

349 יחימוביץ' הולכת על קולות מאוכזבי הליכוד דותן שער
  • 04:26
  • 21.08.11

טקטיקה מצוינת כדי לרכז כוחות לקראת הבחירות הבאות. היא עושה נכון כשהיא פונה למרכז המפה עוד לפני שיש פה איזו מפלגה של עבריין כמו דרעי או קפיטליסט נחמד כמו יאיר לפיד ואוספת את הקולות.

350 בשבילך אני הצבעתי מערך. אמא לשניים
  • 08:20
  • 21.08.11

מחכה לך לרשות הממשלה וכולם ילחצו.

351 לשלי יש אינסטינקט בריא, מחאת האוהלים ממנה שמאלה בבר
  • 08:22
  • 21.08.11

כדאי לשים לב למאמר של גדעון לוי הבוקר

352 שלי - התנחלויות הם חטא וגם פשע מאיה
  • 09:22
  • 21.08.11

ומה זה משנה בכלל אם פרס היה זה שחטא, ובאמת תודה שגילית לנו את אמריקה שמפלגת העבודה היא זאת שתמכה שהתנחלויות הראשונות. מה על פשעים לא צריך לכפר? כמה עשורים עוד נחייה עם טעויות העבר... את פשוט צבועה או טיפשה עדין לא החלטתי מה...

353 התפקדתי למפלגת העבודה, תרמתי כסף גם לה וחבל, שוב אכזבה יורם
  • 09:30
  • 21.08.11

ותודה על הכנות, ממליץ לכולם לקרוא את מאמר התגובה של גדעון לוי בהארץ

354 ליניב מתל-אביב - 313- עמרם מצנע התראיין לא מזמן שולמית
  • 09:47
  • 21.08.11

וזכה גם הוא לשער וכתבה יפה במוסף הארץ

355 תשכחי ממני ומעוד שכמוני. אסתר חכם
  • 09:52
  • 21.08.11

איך יכולת לרמות אותנו? תודה שחשפת את עצמך בזמן.לכי לחבריך המתנחלים. שבי בשטחים. תני יד לכיבוש.עכשיו יעלה % בוחריך.

356 שלי יחימוביץ' היא היחידה שתשנה פה משהו עופר
  • 10:27
  • 21.08.11

היא כבר שינתה, כי המהפכה שוקראת עכשיו ברחוב זה הרבה בזכותה כי זו האג'נדה הסוציאל-דמוקרטית שהיא מקדמת.

357 אז הטקטיקה של יחימוביץ' מצליחה אם גדעון לוי תוקף אותה המנתח
  • 10:40
  • 21.08.11

יחימוביץ' מתוחכמת וזה מה שהיא ניסתה להשיג. עכשיו אחרי שקולות השמאל שלה בעקבות המחאה, היא פונה למרכז כדי לקחת קולות מהימין. גדעון לוי עוזר לה בזה.

358 שלי צודקת כשהיא לא מדברת בשנאה לימין אתי ימיני
  • 10:53
  • 21.08.11

השנאה לימין לא תביא לשום שינוי בחברה הישראלית. רק שילוב כוחות יצליח לעשות את זה. גם כששלי בעד פינוי התנחלויות, היא לא עושה את זה ממקום של שנאה כי בשנאה אי בסיס לשיתוף פעולה. מחזקת אותך שלי.

359 שלי, ראיון רהוט וברור. תומכת בך בכל לבי!  (לת) עליזה
  • 14:15
  • 21.08.11
360 התפקדתי בגלל ולא אצביע עבורה  (לת) חבל
  • 15:06
  • 21.08.11
361 מה עם הנמלים?? המונופול הכי לא יעיל בישראל ?!?  (לת) דניאל
  • 15:12
  • 21.08.11
362 צודקת לחלוטין, היידה שלי סטודנט
  • 15:32
  • 21.08.11

רק באמצעות מכנה משותף איתן נוכל לשנות את סדר העדיפויות המעוות בישראל ואת הנאו-ליברליזם הקיצוני שמשתולל פה. המצב הנוכחי מחייב אפקטיביות מקסימלית ולא למות על חרב האידאולוגיה. בתור אחד שהצביע פעמיים שמאלה מהעבודה, אני מסכים עם שלי - רק כשתהיה לנו מדינה, כזו שאנחנו באמת רוצים (רווחה), נוכל לנהל דיון אמיתי על גבולותיה. ישנה הסכמה ציבורית רחבה בכל הנוגע למדיניות סוציאל דמוקרטית. אחרי שנשנה את השיטה מן היסוד, נריב בנושאי התנחלויות, דמותו של רון חולדאי ושירת התקווה בבתי ספר. שלי לראשות העבודה, ואינשאללה לראשות הממשלה.

363 שלי עדיפה על ליבני וביבי, אבל לשמאלני אמיתי עדיף להצביע חד"ש  (לת) עצבני
  • 01:35
  • 22.08.11
364 שלי אופרטוניסטית דוחה וגברית ומכוערת
  • 08:36
  • 22.08.11

ולא עוזר לה שום פן

365 היתי בטוח שהיא מהשמאל...מזל שזה לפני הבחירות.  (לת) גיחזי
  • 10:54
  • 22.08.11
366 צריך לקוות שמצביעי קדימה והליכוד יצביעו לשלי, והשמאל יצביע חדש\מר  (לת) עצבני
  • 11:07
  • 22.08.11
367 כל הכבוד אזרח
  • 11:39
  • 22.08.11

ישר כח !!!!

368 יחי שלי עמית להב
  • 14:24
  • 22.08.11

הלואי שהעם והפוליטיקאים שמסביבה יבינו כמה שנכון להעמיד את שלי יחימוביץ בחזית, יושר והגיון כמו שלה כל כך נחוצים היום למדינה המסובכת שלנו. אני לא יודע עדיין מהו כושר המנהיגות שלה. היא תיהיה חייבת להוכיח זה לא פשוט לאישה שמוקפת גנרלים לתפוס פיקוד ולהנהיג .שלי טובה לכולנו מלבד לטייקונים ,מתנחלים,שובניסטים.גם לבעלי השקפה קפיטליסטית היא הכי נכונה. כי גם להם לא טוב מעמד ביניים ממורמר וחלש (כח קניה).

369 ציפי לבני - שלי מאחוריך... שלומית רז
  • 15:08
  • 22.08.11

אני מתומכות ציפי לבני, אך המאמר (המצוין לכשעצמו) על שלי יחימוביץ מאלף! ולמרות שאינני סוציאליסטית, יש פה חומר למחשבה, והיא אישה מעניינת ביותר. מי יודע אם בעקבות המאמר לא אשנה את דעתי ועוד אני עלולה למצוא עצמי מצביעה בעד שלי יחימוביץ...

370 הבחורה מייצגת את כל מה שאני מאמין בו- שמאל כלכלי וימין מדיני.  (לת) א
  • 05:29
  • 23.08.11
371 המתמודדת שלי בבחירות הבאות !  (לת) אופק
  • 05:29
  • 23.08.11
372 נראה שהבחורה הולכת לייצב את מצבה העגום של המפלגה המדשדשת  (לת) בת
  • 05:30
  • 23.08.11
373 שלי- תמיד היית גאון ודמות נערצת  (לת) מוניק
  • 05:31
  • 23.08.11
374 כל הכבוד לשלי. הגיע הזמן למשהו אמיתי!  (לת) אריק
  • 09:37
  • 23.08.11
375 למה..?? חוטבלי בלי בלי
  • 11:00
  • 23.08.11

קשה לי להבין למה משאירים לשמאל את השיויון והרווחה מדוע אין אחד ממפלגות הימין כמו שלי

376 ד"ש מעופר עיני  (לת) עו"ס
  • 08:51
  • 24.08.11
377 מי ייתן ושלי יחימוביץ לא תבחר, אמן כן יהי רצון  (לת) ירון מהצפון
  • 09:30
  • 24.08.11
378 אופורטוניזם דוחה. איבדת קולות שמאל רבים דוד
  • 10:15
  • 24.08.11

בזיגזוג האופורטוניסטי המתחנחן שלך. לא תיארתי לעצמי שזה יבוא מכיוון מישהי שחשבתי שיש לה יושרה אידיאולוגית. מחקתי אותך. אני בוש לומר שדברייך הממו אותי. פשוט בושה.

379 מבקש להפנות את מר וויץ למאמר עודד משעולי
  • 11:51
  • 24.08.11

"משום מה חייבת להיות הקמתה של ישראל סוציאליסטית" מאת מרדכי מ. בובר. קצת ישן אמנם אבל הוא בדיוק סוגר את הפער הזה בין ציונות לסוציאליזם ומראה למה הם לא רק באים בכפיפה אחת, אלא לא יכולים לבוא בנפרד.

380 עוד לא הבנתם את התרגיל המטורף של שלי יחימוביץ' בי"ס לתקשורת
  • 12:01
  • 24.08.11

מלבד עקיבא אלדר ונדב פרי, אף אחד לא הבין את מה שעושה פה שלי יחימוביץ'. היא לוקחת גם את מפלגת העבודה וגם מביאה את אנשי הימין ממעמד הביניים הקורס אליה, וכשכבר תנצח את הפריימריז, הימין המתון ירגיש שניצח איתה וכבר יהיה שייך לה רגשית. כל זה, כשהיא לא הבטיחה לימין כלום, מלבד חיבוק חם ודאגה חברתית. עוד מעט גם יבוא סקר שיראה את זה, ככה שהיא תיקח את העבודה ותתחיל במירוץ לראשות הממשלה.

381 שלי..יישר כח  (לת) אורטל
  • 13:25
  • 24.08.11
382 שלי יחימוביץ שרת האוצר דודו
  • 16:45
  • 24.08.11

רק מצב פוליטי שיאפשר זאת יבטיח מדיניות חברתית מאוזנת וחזרה לערכי האדם העובד והקהילה.שטייניץ הפילוסוף נכשל כישלון חרוץ בהולכו כעיוור אחר אדוניו.חייבים להציל את החברה הישראלית מהפערים העמוקים וזה תפקידה של שלי.והערה לסוף :תיזהרי מחביבי ותביאי את אשכנזי לביטחון(יש לבעוט בברק מהקריה עד מרומי מגדל אקירוב)

383 מסכימה לכל מילה קרוב אורה
  • 17:44
  • 24.08.11

שלי , כל הכבוד לך. חשבתי שאף אחד לא רואה מה שאני רואה. שמחתי לראות שאין לך קטרקט, וזה לא סותר את היותך ציונית. אם תבחרי לראשות העבודה אצביע עבור מפלגתך למרות היותי חברת ליכוד.

384 כל הכבוד לשלי - להגיד תאמת שכולם שוכחים עומר
  • 08:36
  • 25.08.11

כול האנשים שמגיבים פה... פשוט שחכתם... שחכתם מה ההיסטוריה של מפלגת העבודה .. שלי לא המציאה כלום כל הדברים שהיא אומרת הם הקו האחיד והערכי. הלוואי שתפתחו קצת עיתונים ישנים ותקראו.. ואז תביעו דעה

385 תרדו משלי! אם היא לא הייתה בעבודה המסואבת הייתי מצביע בעבורה  (לת) שכגד
  • 14:14
  • 26.08.11
386 כבר אי אפשר להציל את מדינתכם. הרי לא תעשו מהפכה קומוניסטית  (לת) סטאלין
  • 14:15
  • 26.08.11
387 גם אני אהבתי את תמר ג'ונסקי ולא הצבעתי לחד"ש אמא ממרכז הארץ
  • 14:28
  • 26.08.11

זה שאתה רואה אדם שאכפת לו מהזולת ישר מקשרים אותך עם שמאל וימין הבחורה עשתה יופי של עבודה, ולא התעסקה עם כל מיני עסקנים פוליטים אני הולכת להצביע לשלי יחמוביץ כי אכפת לה באמת ממעמד הביניים והיא לא מוכרת אותנו תמורת נזיד עדשים.

388 אם זו אמת ולא רק הצגה לצבירת קולות... - אפרת
  • 19:38
  • 26.08.11

יש מצב שהאשה הזו תהיה הדבר הכי טוב שקרה למדינת ישראל בשנים האחרונות. רק שלא תתקלקל כשתגיע למעלה. שלטון וכוח הופכים אנשים למפלצות, משום מה...

389 אני מוצא את עצמי מסכים עם 80% ציוני אמיתי
  • 01:19
  • 27.08.11

פשוט מדהים! סוף סוף פוליטיקאית שמדברת בשפה שלי. שאומרת את מה שאני רוצה להגיד כל הזמן. תהיה חזקה שלי, אל תישברי. עתיד מדינת ישראל זקוק לך.

390 אל תתנו לתגובות השליליות לבלבל אתכם זה רק רעש - הצביעו שלי  (לת) הפנתר הורוד
  • 10:13
  • 27.08.11
391 הבשורה החדשה שירה
  • 12:18
  • 27.08.11

שלי היא התשובה לשיראל צודקת שמכבדת את אזרחיה באשר הם

392 גידי וייץ, אולי תעבור לאוסטרליה צחי
  • 12:53
  • 27.08.11

נראה לי ששם, רחוק מהציונים המגעילים האלה, תרגיש יותר בנוח. האם רק אנחנו פושעים והפלסטינים קורבנות? האם מי ששולח מחבל להתפוצץ באוטובוס הוא לא פושע? האם הנרצחים הישראלים אינם קורבנות? הר הבית הוא "השרידים הארכאולוגיים האלה"? הר הבית הזה הוא הסיבה שאנחנו חיים כאן, ולא באוגנדה, וייץ. וראה גם תגובה 132.

393 אצביע לעבודה בראשות שלי יחימוביץ. אם הייתי קורא מאמר זה לפני הצבעתי לליכוד
  • 13:28
  • 27.08.11

חודשים הייתי גם מתפקד לעבודה ובוחר בה. למה? כי בתחום החברתי היא הכי קרובה לדיעותי, ואני גם מעריך אותה על כך שהיא נלחמת ולא נשברת מול אויבים חברתיים רבי עוצמה. בנושא המדיני היא משקפת את דיעותי, ורק יש לי חשש שתתגמש מעבר למה שהציגה בריאיון, אבל עדיין היא הכי קרובה אלי, אז אני מוכן לתמוך בה כבר עכשיו, למרות שלא אוכל להצביע עבורה לראשות המפלגה. יוסי

394 אין תחליף לשלי יחימוביץ יקינטון
  • 14:33
  • 27.08.11

תראו לי מנהיג אחד ראוי ממנה, בכלל לא רק במפלגת העבודה, כולם דואגים רק לאינטרסים האישיים המיידיים שלהם, כפי שתארה החלטות הנופלות בכנסת כשמדובר בטייקונים. צריך למגר את השחיתות והאינטרסים האישיים בקרב חברי הכנסת ויחד אתם את כל הלוביסטים - בא להקיא מהם. היא היחידה שאומרת את מה שחושבת ללא מורא.

395 הקו של המראיין מתאים לביטול חד?ש  (לת) אמנון
  • 18:32
  • 30.08.11
396 כל חטאך ! הוא שפרט לדיבורים - לא עשית דבר!!! ירבעם
  • 12:01
  • 03.09.11

את אלה שמדברים שולחים לפסיכיאטר, את אלה שעושים - דנים לפי התוצאות!!!

397 ל-ABED 96: אנא נמק מה הפשיזם שהתגלה לעיניך?  (לת) ויטמין C ואתה בריא
  • 17:35
  • 03.09.11
398 גם מי שלא מזדהה עם המצע הפוליטי שיש או אין לשלי אנונימי
  • 21:45
  • 16.09.11

כדאי לו לתמוך בה בגלל המצע החברתי-כלכלי שלה. כמו שגם היא בטח הבינה, הנושא המדיני זה לא הכל. עם כל דיבורי השלום-בטחון שכחו פה שיש מדינה לנהל. ולפחות במצע החברתי שלה מאוד ברור איפה היא עומדת.

399 שלי מייצגת את הישראלי החדש, החושב! הגר
  • 17:25
  • 19.09.11

ראיון רהוט, מרתק! מנהיגה אמיצה! בעלת השקפת עולם ברורה. הגיע הזמן לפוליטיקאית בעלת יכולות, אלופה! והכותרת לכתבה לא רלוונטית בכלל...

400 התנחלויות אלי צייחנר
  • 16:54
  • 20.09.11

חבל ששלי יחימוביץ' נכשלה בעניין הזה. נכון הסטורית ששרון מאחורי גבו של רבין סיבך את ישראל עם בנייה פראית של התנחלויות, אך להפוך את זה ל"קונצנזוס" זו איוולת עצובה. כאשר מפלגת העבודה הצליחה להעביר את הסכם אוסלו כבסיס לסיום הסכסוך, נגמר גם התירוץ האחרון ל"קונצנזוס". כל ילד יודע, שאין "שתי מדינות לשני עמים" וסיום הסכסוך עם התנחלויות. מפלגת העבודה מאז אוסלו היא נגד התנחלויות. בהתנחלויות כבר בוזבזו מעל 100 מיליארד דולר. כדי להשיג סוף לסכסוך, האינטרס הציוני הוא למכור את רוב ההתנחלויות לפלשתינים בכסף סעודי, אמריקאי, אירופאי. כסף זה יכול להחזיר את מה שבוזבז וגם לשמש ליישוב מחדש של מתנחלים בנגב ובגליל. לסיכום, אולי שלי חושבת שההתנחלויות הן לא פשע - אך המשך הישיבה בהתנחלויות הן פשע שאין מובהק ממנו, היות וזה מונע את סיום הסכסוך ועלול בהעדר הסכם וסיום הסכסוך, להביא שואה על ישראל ולהעמיד בספק את הישרדותה לאור המצב היום בעולם. השטחים לא היו קדושים לפני 67 ובוודאי אינם קדושים אחרי 67. חיי העם קדושים. טוב תעשה שלי אם תתקן את דבריה על פי המתווה הנ"ל ותהיה באמת ראוייה להמשיך את דרכו של יצחק רבין ושל בן-גוריון.

401 אני נחשפת כאן לראשונה מיכל איל
  • 12:42
  • 26.09.11

לשלל דעותיך החברתיות והמדיניות ואני לא יכולה להפסיק לקרא. את אמיתית? היום התפקדתי שוב, לאחר הפסקה של מס' שנים, למפלגת העבודה, בזכותך! את נותנת לי תקווה שמשהו אחר יכול לקרות כאן. סוציאל דמוקרטי, ציוני ולא מתייפייף. אמיתי ומשולל כיעור פוליטי. אני איתך שלי.

402 שלי אנה 40.000 משפחות זקוקת לעזרה צביקה
  • 16:59
  • 07.08.12

. על הפרק עומדת חקיקה לעצירת עושק מתמשך לאורך 20 שנה של 40.000 אלף משפחות שהשתכנעו להשקיע ביחידת נופש של קלאב הוטל אך מצאו את עצמן בניצול מתמשך ללא מוצא יואל חסון העלה הצעה לחוק לעזור לבעלי היחדות בוועדת הכלכלה ברשות שאמה הכהן אך קלאב הוטל מפעילה מכבש לחצים לעצור את החוק אני יודע שאת היחידה שאינה תיכנע לבעלי ההון אנא עזרי לנו. לא נישכח לעולם. (אמיר פרץ ואיתן כבל משרתים את האנטרס של קלאב הוטל בועדה)

403 בארה"ב היא הייתה רפובליקנית מן המניין. פה היא "שמאלנית".  (לת) אין פה שמאל.
  • 23:46
  • 23.10.12

404 Brilliance for free; your parents must be a sewteehart and a certified genius. Kaylana
  • 17:19
  • 28.10.12

Brilliance for free; your parents must be a sewteehart and a certified genius.

פעילות
המלצות
הפופולריות בכללי