תל אביב
17°-10°
- קצרין 11°- 6°
- צפת 10°- 5°
- טבריה 19°- 9°
- חיפה 16°-10°
- אריאל 11°- 6°
- ירושלים 11°- 6°
- באר שבע 17°- 5°
- מצפה רמון 11°- 5°
- ים המלח 20°-11°
- אילת 19°- 9°
- לדף מזג אויר
20:50
אלפי ערבים ישראלים הפגינו אמש (ראשון) באום אל פחם נגד המלחמה בלבנון, בעקבות הפצצת צה"ל בכפר קנא. המפגינים קראו סיסמאות ובהן "ישראל מדינת טרור", ו"העם בעזה ובלבנון לא ייכנע". את ההפגנה יזמו נציגים מקומיים של מפלגות וארגונים, כגון התנועה האסילאמית, בל"ד, חד"ש ו"בני הכפר". ח"כ ג'מאל זחאלקה (בל"ד), שהיה ממארגני ההפגנה, אמר ש"פרץ ממשיך את פרס. הפושע תמיד חוזר לזירת הפשע. הגיע הזמן לעצור את הטירוף הזה".
בכפר בענה שליד כרמיאל הפגינו אתמול עשרות פעילי חד"ש נגד חברי כנסת מוועדת הכנסת לזכויות הילד שביקרו במועדון ילדים בכפר ובאו לעמוד מקרוב אחר מצב הילדים בימי הלחימה. חבר הוועדה דב חנין (חד"ש), שלמד על הריגת האזרחים בכפר קנא מהמפגינים, עזב בשלב מסוים את הפגישה והצטרף למפגינים. בצומת ערערה שבמשולש ובצומת אעבלין שבגליל הפגינו עשרות פעילי תע"ל והניפו שלטים שעליהם נכתב: "פרץ, אולמרט, רייס ובוש - אחראים לפשעי המלחמה". גם מפלגת בל"ד אירגנה עצרות מחאה בצמתים ראשיים, ותקיים היום הפגנת מחאה מול הכנסת.
בסיעות השמאל בכנסת נשמעו תגובות קשות על הרג האזרחים בכפר קנא. ח"כ אבשלום וילן (מרצ) אמר כי "מה שקרה שם הוא אסון הומניטרי שאף אחד לא התכוון לו, אך על התוצאה מתנוסס דגל שחור". לדעתו אין מנוס מאשר לעלות על הדרך המדינית מיד. יו"ר מרצ, ח"כ יוסי ביילין, אמר שהפגיעה הקשה באזרחים בכפר קנא מחזקת את ההערכה כי אין בהמשכת המערכה כדי לממש את היעדים, שיושגו רק במו"מ. לדעתו שום הסברים של דובר צה"ל, נכונים ככל שיהיו, לא יוכלו לגרום להשלמה עם תמונות הנפגעים החפים מפשע - שעלולות לחזור על עצמן.
יו"ר סיעת מרצ בכנסת, ח"כ זהבה גלאון, קראה לראש הממשלה, אהוד אולמרט, ולשרת החוץ, ציפי לבני, שלא לתת למזכירת המדינה קונדוליזה רייס לצאת מישראל מבלי שיגובש הסכם כפוי הדדי - וזאת עוד בטרם כינוס מועצת הביטחון ביום רביעי. לדבריה, בכל יום שעובר העורף ממשיך לחטוף טילים וקטיושות, חיילי צה"ל נהרגים והפגיעה של צה"ל באזרחים בכפר קנא מוכיחה שהסכם כזה חייב להתגבש לאלתר.
ח``כ מוחמד ברכה (חד"ש) אמר כי כל מה שיצא ממלחמת אולמרט-פרץ הוא סדרת פשעי מלחמה: "הממשלה החליטה לעשות כמה מעשי טבח בעזה ובלבנון בחסות ארה"ב". ח``כ אחמד טיבי (רע"ם-תע"ל) אמר כי הפצצות החכמות של רייס והטייסים המהוללים של החלוץ גרמו לפשע מלחמה מחריד וצפוי מראש; "אולמרט, פרץ ובוש נושאים באחריות למצעד הגופות הברוטלי הזה", אמר. ח``כ ג'מל זחאלקה (בל"ד) אמר כי ישראל הכריזה מלחמה על אזרחי לבנון. "האחראים על הטבח ביצעו פשע מלחמה ויש להעמידם לדין בבית המשפט הבינלאומי בהאג", הוסיף.
טיבי. פשע מלחמה מחריד וצפוי מראש