תל אביב
17°-10°
- קצרין 11°- 6°
- צפת 10°- 5°
- טבריה 19°- 9°
- חיפה 16°-10°
- אריאל 11°- 6°
- ירושלים 11°- 6°
- באר שבע 17°- 5°
- מצפה רמון 11°- 5°
- ים המלח 20°-11°
- אילת 19°- 9°
- לדף מזג אויר
08:07
השר יעקב אדרי נחקר אתמול (ראשון) באזהרה, בחשד שניסה לקבל טובת הנאה בעת שכיהן בתפקיד סגן השר לביטחון הפנים. לפי החשד, תושב חיפה הציע להנפיק עבור אדרי אגרות ברכה למתפקדי הליכוד ולהעמיד לרשותו רכב ביום הבחירות המקדימות במפלגה, בתמורה לכך שאדרי יפעל לקידומו של ניצב משנה יעקב זיגדון, מפקד מרחב העמקים לשעבר, שנחשד בקשרים פסולים עם גורמים פוליטיים ובקידום מינויים במשטרה בלחץ של גורמים חיצוניים. ככל הידוע, אדרי דחה את ההצעה. לסגן השר אין יכולת להשפיע ישירות על מינויים במשטרה.
החשדות נגד אדרי - המכהן כשר לענייני ירושלים והשר המתאם בין הממשלה לכנסת - עלו רק אתמול, כתוצאה מדברים שסיפר לחוקרים בעת שמסר עדות. אדרי זומן למסור עדות בפרשה הנחקרת בחודשים האחרונים ביחידה הארצית לחקירות הונאה, ונוגעת למינויים לא כשרים בבית הדין הרבני בחיפה ובמשטרה. במהלך חקירה זו התעוררו חשדות גם נגד קציני משטרה, ובהם ניצב משנה זיגדון, שנאלץ לפרוש מתפקידו עקב החקירה. אדרי זומן כבר לפני כשבוע למסור את עדותו בנוגע לחשדות שעלו נגד זיגדון.
חוקרי היחידה הארצית לחקירות הונאה הגיעו אתמול בצהריים ללשכת השר בכנסת, וגבו את עדותו. אלא שבמהלך העדות התחוור לחוקרים כי אדרי מפליל עצמו בעדותו, ומעלה חשד כי ניסה לקבל טובת הנאה בעת ששימש כסגן השר לביטחון הפנים. אדרי הוזהר ונחקר במשך שעות אחדות. מהמשטרה נמסר, כי אדרי מסר את גרסתו לחשדות המיוחסים לו, ושיתף פעולה עם חוקריו.
"פרשת זיגדון" נחשפה במהלך חקירה אחרת המתנהלת ביאח"ה בחודשים האחרונים סביב התנהלות בית הדין הרבני בחיפה. כחלק מחקירה זו נאסף מידע ממקורות שונים, שהעלה חשדות גם בנוגע לפוליטיקאים ואנשי משטרה נוספים. בין היתר נבדקה בחודשים האחרונים מעורבותם של שר וחבר כנסת לשעבר בהתנהלות בית הדין הרבני, ואולם החקירה בענין לא הבשילה עד כה.
מלשכתו של אדרי נמסר בתגובה: "לפני כשבוע פנו מהמשטרה לשר יעקב אדרי, וביקשו ממנו לתת עדות בפרשת זיגדון ובתי הדין הרבניים בחיפה. העדות ניתנה בלשכת השר בכנסת, ובמהלכה ענה השר אדרי על כל שאלות החוקרים. ידיו של השר אדרי נקיות והוא דוחה בשאט נפש את כל החשדות שלכאורה מיוחסים לו".