תל אביב
17°-10°
- קצרין 11°- 6°
- צפת 10°- 5°
- טבריה 19°- 9°
- חיפה 16°-10°
- אריאל 11°- 6°
- ירושלים 11°- 6°
- באר שבע 17°- 5°
- מצפה רמון 11°- 5°
- ים המלח 20°-11°
- אילת 19°- 9°
- לדף מזג אויר
19:27
המשטרה חורגת מהסמכויות שהעניק לה חוק נתוני תקשורת (חוק האח הגדול) ומבקשת מחברות הסלולר מידע שלא נכתב בחוק, כך התברר אתמול (רביעי) בישיבה של ועדת חוקה, חוק ומשפט בכנסת. על פי התכנון, הישיבה היתה אמורה לעסוק בתקנות החוק, אך בשל הגילויים שחשפה חברת "סלקום" הוועדה כלל לא הגיעה לכך.
"חוק האח הגדול" איפשר למשטרה להקים את מאגר נתוני התקשורת הגדול מסוגו במערב. ביו היתר, רשאית המשטרה לקבל מספרי טלפון, שמות, כתובות, פירוטי שיחות ופירוט של אנטנות הסלולר. נציגי חברת "סלקום" דיווחו שהמשטרה ביקשה מהם גם נתונים נוספים כמו תאריך הצטרפות הלקוח, דור השירות של המכשיר, סוג המכשיר, שם סוכן המכירות, מי משלם את החשבון, סוגי השירות ועוד.
ח"כ דוד רותם (ישראל ביתנו) אמר לאנשי המשטרה: "אתם מבקשים נתונים שאתם לא רשאים לקבל וזה מדליק אור אדום. לא יכול להיות שתבקשו פסיק יותר מהחוק, אם ביקשתם יש לכם בעיה איתי".
יו"ר הוועדה, ח"כ מנחם בן ששון (קדימה) אמר שהוא רואה את הפרשה בחומרה רבה. "בקרוב תבואו לאשר חוקים כמו חוק המידע הביומטרי ואני לא יודע אם אפשר לאשר לכם. היוקרה שלנו כחברי כנסת שמאמינים בחוק מוטלת על כף המאזניים. לא האמנו שנבוא לדבר על התקנות ועוד לפני שנדון בהן נגלה כאלה כשלים".
רב פקד אלעזר כהנא מלשכת היועץ המשפטי של המשטרה אמר בתגובה, כי המשטרה "מטפלת בנושא בשיא הרגישות" ובודקת את עצמה. כהנא ביקר את "סלקום" על שבחרה להביא את הטענות שלה לוועדה ולא למשטרה. ראש מדור מחשוב ומודיעין, סגן ניצב ג'קלין לוי, טענה שהטופס שהועבר ל"סלקום" אינו סופי אך גם היא הודתה שבקשת תאריך ההצטרפות היתה טעות".
לבלוג של שחר אילן, "משגיח כשרות"
עוד בנושא:
- האזהרות עבדו: ישראלים מדברים פחות בטלפון
ח"כ דוד רותם. פנה לנציגי המשטרה ואמר: אם ביקשתם פסיק יותר מהחוק, יש לכם בעיה איתי