תראו מי במקומות הראשונים - עמים של מעתיקנים וחסרי חשיבה מקורית. מצד שני, ליהודים יש גם שכל וגם חשיבה מקורית, וזה כוח שלא ניתן להתעלם ממנו. אירופה גרשו את היהודים וקרנן ירדה. היהודים באמריקה הופכים אותה למעצמה. וגם, תיקון עוול היסטורי של הבעלות על החכמה

משה
  • 17:17
  • 11.12.12

נתחיל מהסוף.
בישראל מזה עשרות שנים נחשב הימין כמקום משכנם של הטפשים והעילגים, הצ'חצ'חים, המזרחיים וכל שאר כינויי הגנאי או הלעג שהמציאה מכונת התעמולה של מפא"י. אבל האמת, רחוקה מכך כרחוק המזרח מהמערב. בעוד מפלגת העבודה לדורותיה ייצגה את הפלאחים והפועלים, דווקא הרוויזיוניסטים יצאו משורות הבורגנות התל אביבית. מי שיתעמק ולו במעט בקורותיהם של ז'בוטינסקי, בנציון נתניהו ובגין יבחין שתנועות הימין העמידו בראשיהן עוקרי הרים.
ולעניינינו, זכורים לי היטב שנות השלטון של העבודה במערכת החינוך. הנכבה של תמיר, הלוטומניה של שריד ואלוני (שבתקופתם ערכו הגרלה אילו מקצועות לא יצטרכו בגרות) והזלזול ארוך השנים בלימודי תנ"ך וערכי יהדות. בתור חילוני אני אומר - מי שלא ילמד יהדות מוטב שלא ילמד, כי אחרת כל הידע זולג לאוניברסיטאות באמריקה. ללמוד למבחנים ולהצליח - זה קל. ראו איך עממי אסיה כובשים את המקומות הראשונים. האם מישהו מכיר המצאה אסיאתית אחת ? איך זה שחברת אפל מחזיקה מהנדסים ואנשי אקדמיה ובאמריקה אבל טכנאים ופסי ייצור באסיה ? זה בגלל שמבחנים זה לא הכל, וחופש יצירה חשוב יותר. מעל כולם נמצא היהודי, ממציא בלתי נלאה, מייעל בלתי פשרן ומחדש אינסופי. ואת זה, אפילו ממשלות השמאל לא הצליחו להרוס.

תגובה לכתבה: הישג לישראל במבחנים הבינלאומיים: מקום 7 בעולם במתמטיקה