ההישג של האישה הזאת מדהים כשלעצמו ואין שום צורך בהערכות מעצבנות בסגנון
של "אם היא הייתה בת.. היא הייתה משיגה תוצאה טובה יותר משיא
העולם" בכדי להעצים אותו.
התופעה הזאת של לקחת נתון עכשווי וממנו לבצע הערכות של "מה היה קורה
אילו" או להשליך מאותו נתון על מה יקרה בעתיד פשוט מעצבנת ואף מסוכנת
במקרים מסויימים.
לגבי העבר, מלבד פיקנטריה אין שום דרך לדעת שאם היא הייתה בגיל צעיר יותר
היא הייתה אלופת העולם או "גורמת ליוסיין בולט להחוויר" או האם
בדיוק כמו שנסיונות לחזוי העתיד ע"ס נתונים עכשווים מתגלים שוב ושוב
ככושלים (לפחות כאן, להבדיל מספקולציות על העבר, ניתן להיווכח לבסוף שזה
אכן לא עובד).
השיטה הזו פופולארית בעיקר בספורט, שם מכתירים קבוצות על סמך שיפור בהווה
או משווים בים קבוצות/נבחרות עבר והווה וקובעים מי יותר טובה וגם בתחום
הכלכלי כאשר ע"פ קצב גידול נוכחי של חברה מעריכים שתוך כמה שנים היא
תהפוך לענקית בתחומה, למרות שברור לכל בר דעת שזה לא עובד ככה, או
שע"פ מהירות ההתעשרות של אדם מסויים מייד מכתירים אותו למיליארדר הבא
וכלה בחישוב המעצבן שמחשב כמה כסף יפסידו בעלי העסקים בגלל יום
חופש/שביתה/שינוי חוקים וכו' .
דיי כבר עם ההשערות וההערכות המופרכות האלה.
ההישג של האישה הזאת מדהים כשלעצמו ואין שום צורך בהערכות מעצבנות בסגנון של "אם היא הייתה בת.. היא הייתה משיגה תוצאה טובה יותר משיא העולם" בכדי להעצים אותו.
התופעה הזאת של לקחת נתון עכשווי וממנו לבצע הערכות של "מה היה קורה אילו" או להשליך מאותו נתון על מה יקרה בעתיד פשוט מעצבנת ואף מסוכנת במקרים מסויימים.
לגבי העבר, מלבד פיקנטריה אין שום דרך לדעת שאם היא הייתה בגיל צעיר יותר היא הייתה אלופת העולם או "גורמת ליוסיין בולט להחוויר" או האם בדיוק כמו שנסיונות לחזוי העתיד ע"ס נתונים עכשווים מתגלים שוב ושוב ככושלים (לפחות כאן, להבדיל מספקולציות על העבר, ניתן להיווכח לבסוף שזה אכן לא עובד).
השיטה הזו פופולארית בעיקר בספורט, שם מכתירים קבוצות על סמך שיפור בהווה או משווים בים קבוצות/נבחרות עבר והווה וקובעים מי יותר טובה וגם בתחום הכלכלי כאשר ע"פ קצב גידול נוכחי של חברה מעריכים שתוך כמה שנים היא תהפוך לענקית בתחומה, למרות שברור לכל בר דעת שזה לא עובד ככה, או שע"פ מהירות ההתעשרות של אדם מסויים מייד מכתירים אותו למיליארדר הבא וכלה בחישוב המעצבן שמחשב כמה כסף יפסידו בעלי העסקים בגלל יום חופש/שביתה/שינוי חוקים וכו' .
© כל הזכויות שמורות להוצאת עיתון הארץ בע"מ