רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שגיא כהן

מסעדת

מפת דרכים בין כנסייה ציורית לבית של בולגקוב מסתתרת אחת המסעדות הטובות ביותר בבריה"מ לשעבר

המטבח של "קאנאפה" שבקייב, המשלב את המסורתי והמקומי בעכשווי, כמעט מעורר אי אמון. איך אפשר להתקין טוב כל כך מנות רבות כל כך? במחשבה שנייה, בהתחשב בכך שהמסעדה שוכנת בין כנסייה דמויית ארמון דיסנילנדי לביתו של בולגקוב, הקסם שלה אולי לא מפתיע כל כך

באלינג'רה

הטוב, הרע והאינג'רה: מה הסיפור של "באלינג'רה", האתיופית החדשה

מסעדת "באלינג'רה" בתל אביב עוד לא החליטה מה היא רוצה להיות כשתהיה גדולה: מסעדה, דוכן מזון מהיר או אירוח ביתי? בינתיים, יותר משהיא מעוררת סקרנות 
בנוגע לאוכל האתיופי, היא יוצרת תחושה 
של חוויה שמוצתה בביקור אחד

שרונה מרקט בתל אביב

סיכום שנת 2015 הארוחה הכי טובה במסעדות השנה היתה בכלל טבעונית

מסעדות שמתחפשות למאפיות, סיציליאנית שהקשר בינה לבין סיציליה הוא כמו הקשר בין מציאות לריאליטי, ומיכל אנסקי גם. ומעל לכל: 2015 היא השנה שבה טבעונות נהפכה ממגבלה — לאתגר


מסעדת

מפת הדרכים "אוסטריה פרנצ'סקנה" מדורגת בין 3 המסעדות הטובות בעולם. אבל ארוחת הערב שם היתה גרועה לתפארת

הדממה היתה מצמיתה, המנות חסרות השראה, הטקסטים שליוו אותן (והיו הרבה כאלה) 
חסרי מעוף: "אוסטריה פרנצ'סקנה", המדורגת בין שלוש המסעדות הטובות בעולם, 
ממחישה מה קורה כשזונחים את הקולינריה לטובת ה"אמירה"

מסעדת קופינאס מבפנים, עם תמונות מייסדי המושב על הקירות

חבל שב"קופינאס" שבמושב צור משה אי אפשר לאכול את הכוונות הטובות במקום את המנות

הרעיון מאחורי "קופינאס" שבצור משה הוא מבריק: להשתמש במתכונים של מקימי היישוב, יוצאי יוון. חבל שהסכו"ם והכוסות מבריקים פחות, שהתפריט מוביל לאיטליה דווקא, 
ושעל הכל שורה אפתיות קשה לעיכול

השנה שהיתה על הצלחת המסעדות בארץ עברו תהליך איקאיזציה וקיבעו את הבינוניות כסטנדרט

מי בכלל צריך אוכל איכותי כשמחפשים משהו אחר אחר במסעדה - "מקום" עם עיצוב, תפריט ספרותי ו"וייב". בכל זאת, בתוך אוקיינוס של בינוניות יש איים קטנים של מצוינות

אצל אייל שני ב"רומנו" האוכל כל כך טעים שהוא עובד גם על חוש השמיעה

ברומנו, הבר־מסעדה החדש שלו, אייל שני עושה ניסוי חברתי מעניין: הוא מוציא 
מתחת ידיו מנות שהן לא רק מופלאות, 
הן גם פשוטות. וזולות. אולי בכל זאת 
לא מאוחר מדי להציל את דור המותגים