רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

רחל טלשיר

השדים על הצלחת הדברים שלא מדברים עליהם בסימון המנות במסעדות

ההצעה לחייב מסעדות לפרט רכיבי מנות מזיקים תחשוף כמה מטעמים קשים לעיכול, כמו אבקת ייצוב עם השלכות בריאותיות שמצויה גם בקוטלי חרקים. האם החשש של המסעדנים מוצדק ואילו פרטים עדיין יישארו סמויים מהעין?

דגי ברבוניה. דימוי של חופשה ומים כחולים, בניגוד לדימוי המתועש של בשר מעובד

למה טבעונים אוהבים לבגוד בטבעונות עם דגים?

מה קרה לבלוגרית הטבעונאית שנתפסה עם דג בפה ולמה טבעונים רבים משתוקקים לדגים? מתברר שגם שפע התחליפים הצמחיים לא מחליף געגוע לטונה בקופסת שימורים, ושקל לנו להזדהות עם סבל היונקים והעופות וקשה יותר לרחם על הדגים

מיקי חיימוביץ'

מיקי חיימוביץ': "לצמצם באכילת בשר זאת לא פריבילגיה. זאת חובה"

אחרי שנהפכה לחברת כנסת, מיקי חיימוביץ' מדברת בראיון על סערת כיסא העור ומדוע לא תסכים לעבור מפלגה כדי להיות השרה להגנת הסביבה. "חייבים לשנות את הדרך שבה אנחנו מתנהגים כדי שלילדינו יהיה עולם סביר לחיות בו", היא אומרת

צלחת פטרי. העור מופק באמצעות עריכת הרצף הגנטי בשמרים, שגורם להם לגדל קולגן

האם המהפכה הבאה באופנה היא עור מתרבית?

התנינים לא יזילו דמעות והנחשים יישארו בתוך עורם, כאשר הייצור של עור מתורבת לצורכי אופנה ועיצוב — מתיקים וארנקים ועד ריהוט — יממש את ההצלחה במעבדה ויהפוך למסחרי. בינתיים הטבעונים מתלבטים עד כמה עור כזה הוא כשר

עדי עליה. שמתי לב שהמזון הטבעוני הנמכר במסעדות מחוץ לבית מכיל המון תחליפי בשר. זה לא טעים ולא נעים"

הרוקרית מ"הפינגווין" חיה בתאילנד והוציאה שם ספר בישול טבעוני

עדי עליה גדלה בקיבוץ מגן שבנגב, כתבה על סקס, סמים ורוקנרול והופיעה במועדון "הפינגווין". זה 14 שנה היא חיה מחוץ לגריד — לבדה בתאילנד, שם קוראים לה דו־רה־מי. הנה כמה סיבות לקרוא את ספר הבישול שכתבה

ברווזים מסוג "צולל הביצות" משוחררים לחופשי בשמורת החולה

לאן עפים הברווזים כשנוצותיהם נמרטות לפוך?

האווזים והברווזים שמספקים את הנוצות לשמיכה שלכם אינם עפים עם נילס הולגרסן אלא מוחזקים בצפיפות, מקוריהם נקטמים, וארבע־חמש פעמים בחייהם נתלשת פלומתם בתהליך טראומטי. אז למה לא פוך סינתטי, בעצם?

דג בצלחת. גילויים מפתיעים על אופיים

צמחוני אוהב חיות? אז למה הוא אוכל דגים

חודש הטבעונות הוא זמן טוב לברר למה דגים עדיין אינם חלק ממהפכת הטבעונות. "דגים שונים מאתנו יותר מאשר יונקים כמו כלב או עגל, אבל גם הם חשים כאב ודיכאון", אומרת הילה קרן מעמותת "אנימלס". ועוד לא דיברנו על תנאי הגידול

מנה טבעונית של שיראל ברגר המוגשת במסעדת OPA החדשה בתל אביב

הכתם העיוור של מבקרי המסעדות — תפריט טבעוני

בניגוד לכניסת הטבעונות למרכז התודעה, מבקרי המסעדות עדיין מתייחסים כסוגה נחותה לתפריט שאין בו מזון מהחי. אבל כשם שלא תסמכו על טבעוני שייצא לבקר מסעדה בשרית, למה שתסמכו על קרניבור המבקר תפריט טבעוני שאינו בקיא בו?