תל אביב
17°-10°
- קצרין 11°- 6°
- צפת 10°- 5°
- טבריה 19°- 9°
- חיפה 16°-10°
- אריאל 11°- 6°
- ירושלים 11°- 6°
- באר שבע 17°- 5°
- מצפה רמון 11°- 5°
- ים המלח 20°-11°
- אילת 19°- 9°
- לדף מזג אויר
21:26
מספר עמותות וארגונים חברתיים בישובים הערבים בארץ מגבשים בימים האחרונים קמפיין הקורא לציבור הערבי להחרים מוצרים של מפעלים ותעשיות בהתנחלויות.
ל"הארץ" נודע כי מחר (חמישי) יודיעו הפעילים על השקת הקמפיין במסיבת עיתונאים שיכנסו בנצרת. בהודעה ראשונית נמסר כי בכל העולם מתרחבת הקריאה להחרים מוצרים שמקורם במפעלים הממוקמים בהתנחלויות בגדה המערבית וכי קריאה זו זוכה להיענות בינלאומית. לדבריהם, בשווקים רבים באירופה נמנעה הגעת מוצרים מההתנחלויות למדפים.
אחד מיוזמי הקמפיין סיפר ל"הארץ" כי מדובר באקט טבעי נוכח התגברות הקריאות להחרמת מוצרים מההתנחלויות. לדבריו, המגזר הערבי רוכש מוצרים במאות מיליוני שקלים מדי בשנה ואינו מודע כי חלק מאותו כסף מגיע לכיסים פרטיים בהתנחלויות והמשעות תמיכה במפעל ההתנחלויות והמשך הכיבוש "מבחינתו מדובר בפעולת הסברה שתופנה לאזרחים הערבים, אנחנו לא נגד כל מוצר ישראלי אלא להפך - אנו בעד, אבל בתנאי שאותו מוצר יוצר בתוך הקו הירוק".
לדברי אותו גורם, בימים הקרובים תגבש הקבוצה רשימה של עשרות מוצרים בכללם מוצרי הנעלה, ביגוד ורהיטים המיוצרים בהתנחלויות. הרשימה תועבר לציבור הרחב שיתבקש להחרים אותם. "אנחנו רוצים שהאזרח פשוט יבין שיש הבדל בין מוצר למוצר ונציע לו אלטרנטיבות, במטרה שיבחר בסופו של דבר במוצר שנוצר בארץ או בשטחי הרשות והכוונה למפעלים פלסטינים ולא בהתנחלויות", אמרו יוזמי המהלך.
מארגני הקמפיין מבהירים כי המהלך אינו מתואם בשום צורה עם הרשות הפלסטינית ולא הייתה שום פנייה מצד הרשות בהקשר זה. "אנחנו רואים בזה סוג של מחויבות ופעילות מינימאלית ולגיטימית במסגרת המאבק בכיבוש ובהתנחלויות".