האם פיליפינית, האב ישראלי, התינוקת גורשה

חברת הקבלן שהעסיקה את האם הסתמכה על נוהל משרד הפנים ודרשה לשלוח לחו"ל את הילדה, אחרת יישלל רשיונה לעבוד

המלה הראשונה שמצליחים תינוקות לבטא זו המלה "אבא". מנועם, בן 48 מחדרה, נמנעה ההזדמנות לשמוע את בתו אומרת את המלה הזו בגלל נוהל של משרד הפנים שהורה לגרש את בתו בעודה בת חודשיים לפיליפינים, ארץ מוצאה של בת זוגו, ולא היא היתה עלולה לאבד את אישור עבודתה בארץ - כך טוענים בני הזוג בתביעה שיגישו הבוקר לבית המשפט.

בכתב תביעה שיוגש לבית משפט השלום בחדרה על ידי עו"ד אירית רוזנבלום, מנכ"לית ארגון "משפחה חדשה", מבקשים בני הזוג להורות על עריכת בדיקת רקמות לנועם כדי שיוכיח את אבהותו על התינוקת, ועל משרד הפנים שיכיר בזאת ויאפשר את החזרתה לארץ.

לפני ארבע שנים הכיר נועם את בת זוגו מ', מהגרת עבודה מהפיליפינים שעוסקת בסיעוד, ולשניים נולדה ילדה בינואר 2009. חברת כוח האדם בה עבדה מ' דרשה ממנה על פי נוהל של משרד הפנים לשלוח את בתה לארץ מוצאה, ולא היא תאבד את אישור העבודה שניתן לה.

"בגלל שמ' תומכת במשפחתה בפיליפינים ומפרנסת אותם, היא לא הרשתה לעצמה לוותר על העבודה. בלב כבד, אחרי התלבטויות קשות נאלצנו לשלוח את הילדה לפיליפינים", סיפר נועם. לדבריו, בתו הוטסה לפיליפינים יחד עם חברתה של מ', שיצאה באותם ימים לחופשה. התינוקת חיה בפיליפינים בהשגחת סבתה. נועם ומ' מתקשרים עמה באמצעות רשת ה"סקייפ". "אני לא מצליח להבין את הדביליות הזאת", אמר נועם. "להציב לאמא אולטימטום או שאת מוותרת על העבודה או על הבת שלך. זה אכזרי".

על פי כתב התביעה, במטרה למנוע מהעובדים הזרים "להשתקע" בארץ אוסרת המדינה לקיים קשרים זוגיים וכן עובדת זרה אשר הרה צפויה להיות מגורשת אם אינה מוותרת על תינוקה ושולחת אותו לארץ מוצאה. "שיטת הסלקציה של משרד הפנים, המגרש ילדים של מהגרי עבודה, קרובה יותר לתורות הגזע הגרועות ביותר שידע עמנו", אמרה עו"ד רוזנבלום. "רק לפני פחות ממאה שנה הצהיר אבי הציונות הרצל ?איננו מפלים בין אדם לאדם, עליו להיות אדם ובכך אנו אומרים די'. כיצד אפוא מרשה לעצמו שר הפנים של מדינת ישראל, לנהוג כך בבני אדם?".

במשרד הפנים דוחים את הטענות ואומרים כי הנוהל המדובר אינו חל במקרה הספציפי, מאחר ואבי התינוקת הוא ישראלי. לדבריהם השניים לא היו מוכרים כזוג, ולכן על נועם היה להוכיח את אבהותו על התינוקת לאחר היוולדה, דבר שלא נעשה מסיבה כלשהי.

נועם מבקש כעת להוכיח אבהותו ושבית המשפט יורה על בדיקת רקמות. כמו כן הוא מבקש שבית המשפט יוציא פסק דין הצהרתי שיאפשר החזרת התינוקת לארץ ולרשום אותה כבתו ברישומי מרשם האוכלוסין. נועם מציין כי בדיקת הרקמות עולה כחמשת אלפים שקלים, סכום גדול עבור נועם ובת זוגו. "למה אני צריך להוכיח להם שזו בתי? ואם הם מתעקשים על הבדיקה הזו למה משרד הפנים לא מממן אותה?", אמר.

כתב התביעה הוסיף ותיאר: "קשה לשוות בנפשנו את תחושתה של אם אשר לא זכתה להיניק את ביתה ואב שלא זכה לראות את חיוכה הראשון וכל כך למה? משום קיומו של נוהל אכזר הרואה תכלית אחת ויחידה של העובד הזר: לעבוד!".

ממשרד הפנים נמסר בתגובה: "הליך רישום ילד עקב פסק דין של אבהות הינו על פי חוק ולמעשה מרגע בו מעורב הורה ישראלי אין קשר לנוהל עובדת הרה שיולדת בישראל. צר לנו שיש מי שמערבב מין בשאינו מינו. אנו, מצדנו נשמח לעזור לבני הזוג במסגרת החוק".

בדיקת "הארץ": השרים צפויים לתמוך בהשארת רוב ילדי הזרים



מ' ונועם עם תצלום של בתם התינוקת. 'להציב לאמא אולטימטום, או שאת מוותרת על העבודה או על הבת שלך, זה אכזרי', אמר נועם

הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

 
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
פעילות
המלצות
הפופולריות בחינוך וחברה
פרסומת