דני גילרמן מפגין: גירוש הילדים יסב נזק עצום

השגריר באו"ם לשעבר, ח"כים ומאות בני אדם נוספים מפגינים בת"א נגד גירוש הזרים. "מודה לאל שלא אייצג את המדינה בשעה זו", אומר גילרמן

מאות בני אדם הגיעו הערב (שלישי) לרחבת הסינמטק בתל אביב להפגין נגד גירוש 400 ילדי העובדים הזרים. המפגינים אוחזים בשלטים שעליהם כתוב, בין השאר, "יגורש אלי ישי", "על כל גירוש של מהגרת יש חברה שמתעשרת" וכן "כל אחד ישראלי כמו המשפחה שלי". בכניסה למתחם חילקו למפגינים סרטים לבנים המסמלים את התמיכה בילדים הזרים ובמשפחותיהם.

ההפגנה, שארגנה עמותת ילדים-ישראלים, נקבעה יום לפני תום המועד שניתן למשפחות הזרים לעזוב מרצון. עם זאת, מסתמן כי המועד יידחה לאחר החגים. בין המפגינים שהגיעו הערב לרחבת הסינמטק: רעיית ראש הממשלה לשעבר עליזה אולמרט, חברי הכנסת ניצן הורוביץ (מרצ) ודב חנין (חד"ש), וכן שגריר ישראל באו"ם לשעבר, דני גילרמן.

במהלך האירוע אמר גילרמן כי "אם המהלך הזה יקרום עור וגידים הוא יסב נזק עצום לישראל, ואני רק יכול להודות לאל שבשעה הזו אני לא אצטרך לייצג את המדינה". לדבריו, "כשהייתי שגריר באו"ם הצגתי את פניה היפות של ישראל".

"מהלך כזה יהרוס במחי יד עבודה של שנים, ויציג את ישראל כמו שאויבנו היו רוצים", הוסיף גילרמן. לדבריו, "מהלך שגוי ואכזרי שכזה מכיל אלמנטים שאינם קשורים לעם היהודי. עם היסטוריה כמו שלנו אסור לדבר במונחי גירוש. אני כישראלי מתבייש".

טל ניצן, משוררת ישראלית שהגיעה להזדהות עם משפחות העובדים הזרים, תהתה במהלך ההפגנה "איך אפשר לאחל שנה טובה כשהשנה נפתחת בעוול, גזענות ושרירות לב? אנו קוראים לנתניהו לחזור בו מהטעות הקשה ולברק ופרס לא להסתפק במילים יפות ונבובות. הזמן אוזל ובידכם לחולל שינוי".



מפגינים, הערב בתל אביב

הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

 
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
פעילות
המלצות
הפופולריות בחינוך וחברה
פרסומת