מסמך הדרישות המפורט של מנהיגי המחאה: מחירון שכר דירה, ומס לחורגים ממנו?

ראשי המאבק החברתי גיבשו רשימת דרישות מפורטת, ביניהן הפסקת ההפרטה, ביטול חוק הווד"לים ובניית עשרת אלפים יחידות דיור לסטודנטים. במוצ"ש - עצרות בי-ם, ת"א ועוד ערים

מובילי מחאת האוהלים דורשים לקבוע מחירון ממשלתי לשכר דירה בכל רחבי הארץ ולהטיל מס גבוה על בעלי דירות שיחרגו ממנו - כך עולה ממסמך העבודה המלא שגיבשו בשבועות האחרונים נציגי מחאת האוהלים, הסטודנטים, ארגונים חברתיים ותנועות נוער.

המסמך המלא, שהגיע לידי "הארץ", כולל שמונה עמודים ובהם עשרות סעיפים. מופיעות בו דרישות רבות בתחומי המדיניות התקציבית, המסים, הדיור, הבריאות, החינוך, התעסוקה והרווחה. השותפים לגיבוש המסמך סירבו לפרסמו בשבועות האחרונים, בטענה שאין בכך טעם כל עוד לא מתקיימת הידברות עם הממשלה.

מסיבת העיתונאים של מובילי המחאה, אתמול בתל אביב. תצלום: עופר וקנין

בתחום הדיור מופיעות בין השאר הדרישות הבאות: קידום חקיקה ייעודית להגנה על משכירי ושוכרי דירות מפני חוסר איזון בשוק הדיור; הגדלת המיסוי והאכיפה על דירות של תושבי חוץ, דירות ריקות ודירות שהוסבו למשרדים באזור המרכז; עיגון דיור בר השגה בחקיקה ראשית עד סיום מושב החורף של הכנסת; וביטול הקפאת חוק הדיור הציבורי.

מה יקרה בהפגנה בשבת? דברו על כך בפייסבוק

ראשי המחאה תובעים גם שורה של שינויים בתמהיל המסים ובהם: ביטול התקרה על גביית מס בריאות ודמי ביטוח לאומי; יצירת מדרגת מס בשיעור של 60% על הכנסה שנתית העולה על מיליון שקלים; העלאת מס החברות ב-4%; הפחתת המע"מ ב-3%; החלת מס עיזבון פרוגרסיבי ומס מתנות; והפחתת מס הבלו על הדלק.

כמו כן דורשים מגבשי המסמך הוזלה של תעריפי הנסיעה בתחבורה הציבורית ב-50%, הפחתה מיידית של ההשתתפויות העצמיות במערכת הבריאות והחזרת הפיקוח הממשלתי על מוצרי יסוד. הם מציגים גם שורת דרישות עתידיות, ובהן העלאת שכר המינימום ל-60% מהשכר הממוצע במשק; הארכת חופשת הלידה לחצי שנה בתשלום מלא; הגדלת מספר ימי החופש הקבועים בחוק והשוואתם לממוצע מדינות ה-OECD; הגדלה משמעותית של קצבאות הזקנה והנכות; יצירת מנגנון עדכון קבוע של סל הבריאות; והכנסת טיפולי שיניים לסל באופן מלא.

במסמך מופיעות גם הדרישות העקרוניות של מובילי המחאה שפורסמו בשבועות האחרונים, ובהן פתיחת התקציב הדו-שנתי; הגדלת ההוצאה הציבורית על שירותים חברתיים ואזרחיים, הפניית עודפי הגבייה ממסים לבניית תשתיות; הפסקת כלל תהליכי ההפרטה; ביטול חוק ההסדרים; ביטול חוק הווד"לים; הגדלת תקציבי הסיוע של משרד הבינוי והשיכון; בניית עשרת אלפים יחידות דיור במעונות ובכפרי סטודנטים; החלת חוק חינוך חינם מסיום חופשת הלידה; הקטנת מספר התלמידים בכיתה; הקמת מרכזי תעסוקה ממשלתיים בירושלים, בגליל ובנגב; והתחייבות הממשלה לביטול העסקת עובדי קבלן במגזר הציבורי.

אתמול הודיעו מובילי המחאה החברתית כי הם מארגנים עצרת המונים נוספת במוצאי שבת בתל אביב. טרם נקבעו סופית מקום ההפגנה ורשימת הדוברים. המארגנים מבקשים מהמשטרה לצעוד לאורך רחוב אבן גבירול עד לרחוב ארלוזורוב ולהקים שם במה. שלום חנוך ואייל גולן קיבלו פנייה מהמארגנים להופיע בעצרת, אך עוד לא התקבלה מהם תשובה סופית. נועם שליט אישר את השתתפותו בהפגנה, שתתקיים ערב יום הולדתו ה-25 של בנו גלעד, המוחזק בשבי יותר מחמש שנים.

יוזמת מחאת האוהלים, דפני ליף, אמרה כי העצרת הקרובה "תהיה רק הכנה למפגן הכוח האזרחי שבוע לאחר מכן". לדבריה, במוצאי שבת, שלושה בספטמבר, המונים יצאו לרחובות ל"צעדת המיליון" והמחאה החברתית "תעבור לשלב הבא".

בינתיים נמשכות פעולות המחאה: אתמול בבוקר נסעו בתל אביב באטיות מאות נהגי מוניות, במחאה על כך שהממשלה בלמה רק את עליית מחירי הבנזין ולא מנעה את התייקרות הסולר. הערב תצא שיירת מכוניות מתל אביב לירוחם, שם תתקיים עצרת. גם בכפר סבא תתקיים היום הפגנה. נוסף על תל אביב, יתקיימו במוצאי שבת עצרות בירושלים, בראשון לציון ובקצרין. בירושלים יופיע ארקדי דוכין ופניות נעשו גם לאמנים נוספים. כמו כן, מתכננים פעילים לפלוש שוב למבנים נטושים בימים הקרובים.

במסיבת העיתונאים אתמול קראו מובילי המחאה החברתית לפרופ' מנואל טרכטנברג להתפטר מראשות הצוות לשינוי חברתי-כלכלי. "אנו קוראים בהזדמנות זו לפרופ' טרכטנברג להתפטר לאלתר מראשות ועדת הסרק הזאת ולא להיזכר בהיסטוריה של עם ישראל כאחראי להונאה השלטונית הזאת", אמרה ליף. היא תקפה גם את ראש הממשלה, שלדבריה מקים שוב ושוב ועדות במקום לפתור בעיות. "ועדת טרכטנברג שהוקמה בחופזה היא הצינית והמטעה והאכזרית מכולן", אמרה ליף, "ועדת טרכטנברג מטעה את הציבור ביודעין, כי בעוד הציבור מצפה לשינוי יסודי, עמוק ומתמשך בסדר העדיפויות הכלכלי-חברתי, לוועדה אין כלל את המנדט או הסמכויות לבצע שינוי זה".

במסיבת העיתונאים השתתפו ראשי מחאת האוהלים, פעילים בולטים במאהלים מרחבי הארץ, נציגי מאבקי ההורים, החקלאים והדלק ונציגי ארגונים חברתיים ותנועות נוער. ראשי הסטודנטים החרימו את האירוע כיוון שלא הסכימו עם הקריאה החד-משמעית לא לשתף פעולה עם ועדת טרכטנברג. בהודעה שפרסמה לאחר מכן הבהירה התאחדות הסטודנטים כי היא ממשיכה לשתף פעולה עם המחאה: "נאמנים לדרכנו שתמיד היתה שילוב הידברות לצד מאבק חברתי, תציג התאחדות הסטודנטים במהלך הימים הקרובים את דרישותיה לשינוי הנדרש בפני ועדת טרכטנברג ותמשיך במקביל להפעיל את המחאה הציבורית".

פעילים ממאהלים שונים התפרצו כמה פעמים לדברים במסיבת העיתונאים ומחו על אופן קבלת ההחלטות של מובילי המחאה. "אני מסכים עם חלק גדול מהדברים שאתם אומרים, אבל זה שאתם מציגים מסמכים בלי שהם עוברים קודם ב-60 מאהלים זה לא בסדר", אמר אחד הפעילים. משה כהן, מהמאהל בבת ים, ישב לצד מובילי המחאה אך מתח עליהם ביקורת: "חבר'ה תתעוררו. אין לאנשים איפה לגור. אין להם מה לאכול. על איזה מעמד ביניים אתם מדברים? על איזה מספרים אתם מדברים פה? בואו תעשו צדק חברתי קודם כל מהמקום שלנו, לאנשים שהכי קשה".

המסמך המלא של דרישות המחאה החברתית

הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

 
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
הצג את כל התגובות פתוחות 01 מחירון שכ"ד? - כמה טמטום יכול להיות דפני ילדה תעשי טובה
  • 09:17
  • 25.08.11

רעיון מטומטם. בחיים לא צריך להכתיב לבעל נכס מה לעשות איתו (כלומר כמה לגבות). אז מה כן צריך לעשות? ליצור תנאים בשוק שיגרמו לשכ"ד לרדת מכוח פעילות השוק והרגולציה. רעיון קומוניסטי מטומטם מבית הילדה דפני....

02 הם לא מייצגים אותי  (לת) יעקב
  • 09:20
  • 25.08.11
03 אנרכיסטי המחאה יצאו מדעתם. חקיקה קומוניסטית נוראית. לעולם לא!!!  (לת) שי
  • 09:20
  • 25.08.11
04 חבל שלמחאה כה חשובה אין הנהגה ראויה אני
  • 09:20
  • 25.08.11

דפני וסתיו הן סמלים ומוביליות מעולים אך בהקשר לתוכן הן לא כשירות. הצוות שהקימו גם הוא לא משהו ברובו , ובחלקו מורכב מפוסט ציונים שממש אין לנו מאוצה משותף איתם. נקוה שספיבק עצמו ישתלט יותר על הענינים.

05 רוב הדרישות זה מתכון בטוח להגברת העוני והמצוקות החברתיות  (לת) שמעון דיסקין
  • 09:21
  • 25.08.11
06 ניפגש בשבת! בואו בהמוניכם!  (לת) רות
  • 09:21
  • 25.08.11
07 אתם מטפלים בתופעות הלוואי- לא לפחד לדרוש שינוי אמיתי  (לת) מטפלים בתופעות הלווא
  • 09:21
  • 25.08.11
08 טעות קשה ביותר מצד המוחים שי
  • 09:24
  • 25.08.11

תפקידכם להיות סמן מוסרי, להראות דרך, לקבוע עקרונות. מהרגע שאתם מציעים פתרונות אתם בעצם מתחילים משא ומתן על שקל, ןזו שגיאה חמורה!

09 מרב עצים לא רואים את היער- להפנות כל האנרגיה לנושאים ממוקדים ו... אזרח מפוקח
  • 09:24
  • 25.08.11

ובנימה צינית יותר הייתי מוסיף כי שום דבר לא יעבור כי אין פה דרישה להטבות מפליגות נוספות ל"תלמידי חכמים" ואברכים למיניהם, מרובי ילדים שבחרו לא לעבוד וגם לדפוק את הפריץ.

10 למה לא לקרוא לילד בשמו?? יחי הקומיוניזם!  (לת) me
  • 09:25
  • 25.08.11
11 יש צעירים שלא יכולים להיות סטודנטים או לא רוצים, להם לא מגיעה יחידת דיור??
  • 09:25
  • 25.08.11

תחשבו קצת מעבר לאף שלכם, יש אנשים שהמצב הכלכלי שלהם לא מאפשר להם בכלל להנות מההצעות שלכם. זה לא חל עליהם ולא רלוונטי עבורם. "ראשי המחאה" האלה מתחילים לעלות על העצבים...

12 מחירון ממשלתי לשכר דירה ולהטיל מס גבוה על בעלי דירות שיחרגו בר
  • 09:30
  • 25.08.11

אחד הדברים החשובים במחאה! התהלוכה יכולה להתחיל מגבעתיים

13 הדרישה שייכת לעולם של לנין והועדה המרכזת העסקן
  • 09:30
  • 25.08.11

פיקוח על השכר זה דוגמה. ההפרטה טובה למשק כי המדינה לא יודעת לנהל כמעט שום דבר - למשל התעשיה האוירית, התעשייה הצבאית, הנמלים וכיו"ב. פיקוח על שכר דירה יגרום לבריחת משקיעים מתחום הדיור. ירוחם משל - אנחנו גאים בך.

14 שיפסיקו עם ההונאה בתמחור- 99 אגורות  (לת) זה מעליב
  • 09:30
  • 25.08.11
15 אני כבר לא איתכם עדי
  • 09:34
  • 25.08.11

מובילי מחאה יקרים, הצלחתם להרגיז אותי. מסמך הדרישות שחיברתם תלוש מהמציאות ולו אני רה"מ -הייתי קוברת אותו בפח המחזור הקרוב. מחירון שכ"ד לדירות פרטיות?? הרי זה כמו לחייב את חנויות ככר המדינה למכור חולצות במחיר של שוק בצלאל. וכשהחולצה בככר המדינה יקרה לכם מדי, אתם הרי הולכים ורוכשים בחנות אחרת. כך גם בדירות הפרטיות-לכו ושכרו דירה אחרת, במקום אחר אם צריך. מחירון שכ"ד הוא דבר חשוב והכרחי - כשמדובר על הדיור הציבורי! לא הפרטי!ועוד לא אמרתי מילה על מס העזבון, על הורדת המע"מ הפראית ועל עוד מגוון שטויות הזויות שגיבבתם על הנייר המסכן, שבאמת סובל הכל. אין טעם במחאה לשם מחאה, ואת המאהל ברוטשילד הפכתם לסתם ערימה של חבר'ה שמפריעים לתנועה ולחיי התושבים. וחבל. ולמען הגילוי הנאות: אני אם חדורית לילדה, גרה בשכירות בגבעתיים ומשכורתי 6500 שח ברוטו.

16 Without bloodshed......? בעירו, נביא?
  • 09:36
  • 25.08.11

לא ניתן לנקות את הזוהמה שהצטברה כאן, שחיתות, פערים חברתיים, הון-שלטון-עולם תחתון, ללא משהו יותר מסיסמאות והפגנות פרווה. אינני מטיף לאלימות, רק מתרגל חוש נבואה. ימים יגידו. איך שלא יהיה, זה הסכוי האחרון להציל את המדינה.

17 הם חיים בהזיה ולא במציאות. יותר מדי חומר טוב.  (לת) אסי
  • 09:36
  • 25.08.11
18 כל הכבוד למובילי המאבק! שולה
  • 09:36
  • 25.08.11

אין לי מילים לתאר את הכבוד וההערכה שאני רוחשת לחבורה הצעירה הזו.

19 אה כן, ולשרוף את המועדון...למה? ככה...  (לת) איציק
  • 09:36
  • 25.08.11
20 מה עם מצעדים כל 1 במאי? מ
  • 09:38
  • 25.08.11

בשלב הבא תקימו מחסומים ביציאה מהערים ותבדקו כל אדם אם יש לו יבלות על הידיים, ככה תבדילו בין פרולטריון למעמד הנצלן, את ההמשך אתם בטח כבר יודעים.

21 מס על שכר דירה יגרור עלייה במחיר, על חשבון הדייר!  (לת) רש"י
  • 09:38
  • 25.08.11
22 זו כבר לא רפורמה. זה קומוניזם  (לת) אורי
  • 09:38
  • 25.08.11
23 הכל בכל מכל כל יובל
  • 09:38
  • 25.08.11

טנא מלא בדרישות הוגש לנו אחרי חודש ובו סירבו בכל תוקף לתת דרישות מטעם שזה יפגע במחאה. מה נשתנה? המחאה דועכת וצריך ללבות את האש אך הצרה שהצעירים האלה חסרי אחריות וחלק מדרישותיהם הן בעלות השלכות מרחיקות לכת על הכלכלה בישראל ואולי אף על קיומה. התשובה לביביזם לא צריכה להיות הקיצוניות ההפוכה שבה המדינה מכתיבה מכירים וחונקת את הפעילות הכלכלית. יהיה נחמד אם ישראל לא תפשוט את הרגל כמו אירופה.

24 הדרישה להתפטרות - חוצפה מטומטמת של ילדה מפונקת סטודנט
  • 09:41
  • 25.08.11

מסופקני עד כמה הספיקה דפני ליף מכפר שמריהו וביתו של הפרופסור למוזיקה לעבוד בימי חייה ...אבל עזות מצח וחוצפה ילדותית יש לה למכביר.. (מערכת צבועה עלולה לצנזר..)

25 הזויים שאת סטאלין לא היו מביישים דני
  • 09:44
  • 25.08.11

מחירון שכר דירה? ואם המשכיר אינו מעוניין--זה הרי הנכס שלו! אז: א) לא ישכיר ובכך יוריד היצע, או ב) ישכיר במחירים "מתחת לשולחן", מאחר ולשוכר לא תהיה ברירה בהינתן חוסר היצע ו\או ג) יזניח את הנכס שלא מניב לו הכנסה לשם תחזוקה. החוצפנים האלה--המפונקים מת"א שמתמחים בקורסים לפילוסופיה וספרות של פרופסורים מרקסיסטים--רוצים בעצם לבטל את קיומו של הרכוש הפרטי. וכשאין רכוש פרטי, אין דמוקרטיה (עיין ערך החוקה האמרקאית וקרא מעט את טוקוויל). אולי כדאי להזכיר לקוראים שהשמאל הקיצוני (סטאלין, מאו, פול פוט, קאסטרו, צ'ווז, אורטגה ועוד) הביא לרציחתם של מספר אנשים גדול בהרבה מהיטלר. עד היום ראיתי בצעירים האלה בידור לשעות הפנאי. עכשיו ברור לי שהם מסכנים אותנו ואת עצם הדמוקרטיה שלנו. במקום זאת הם דוגלים בשלטון "אינטלקטואלים\מרקסיסטים" המבוסס על דיכוי שהוא חמור יותר מזה של הקפיטליסט הקיצוני ביותר. אלוהים ישמור (אותם בעיקר, לאחר שמרבית הציבור יבין במה מדובר. נראה שמספר הולך וגדל מבין כבר היום).

26 הדרישה להתפטרות - כמו סמינריון מצולם עם רה"מ - ילדים! ערן
  • 09:45
  • 25.08.11

מי יועץ התקשורת שניסח את הצהרתה של דפני ליף? נישמע מהוקצע , קיצוני ומאד-מאד לא חכם !

27 נפלתם בפח, איש לא מינה אותכם לנהל מו"מ ספציפי מזכיר המדינה
  • 09:46
  • 25.08.11

הדרישה לצדק חברתי חייבת להיות מנוסחת בצורה כללית ועליה לדרוש זכויות בסיסיות לכל האזרחים. 1) בטחון תזונתי 2) קורת גג 3) חינוך ציבורי טוב והשכלה גבוהה נגישה לכל מי שעומד בקריטריונים אקדמיים 4) שרותי בריאות יעילים ומתקדמים 5) בטחון אישי 6) שרותי רווחה אפקטיביים ונגיגשים לחלשים ולנשארים מאחור. למה אין התיחסות למס על רווחי הון למשל ? אל תיכנסו לפרטים מצידי שמלך סעודיה יממן את התוספת התקציבית אם תדרש.

28 נראה לי הגזמתם עם מס המתנות ומס ירושה מבקר קולנוע
  • 09:49
  • 25.08.11

זה הדבר היחידי שיש למעמד הבניים בחינם וגם את זה אתם רוצים לקחת מאיתנו?

29 ומי יגן עלינו ? נראה אתכם עוד כמה עשורים כמעט בפנסיה
  • 09:49
  • 25.08.11

נקרענו בעבודה ומשכנתא ולספק הכל לכולם, סו"ס צברנו קצת לקראת הפנסיה בבנק הכסף מעלה אבק והופך לאבקה, אז קנינו נכס להשכרה, וזה צריך לעזור לנו כשנהיה חסרי אונים, חלשים, וזקוקים לכסף כדי לדאוג לבריאות (איפה ההפגנה בעד מערכת בריאות ברת השגה שווה לכולם, איפה? אתם חכמים כי אתם צעירים!) מה בדיוק אנחנו צריכים לעשות? לאפשר לכם להחליט כמה שכר דירה נקבל? אתם אחראים על התשואה של מה שהרווחנו בדם יזע ודמעות? למה? עזבו אותנו בשקט יש מקורות מימון אחרים, צמצמו את הוצאות השלטון (לברק לא מספיק אאודי-6! שיסע בסימקה) מי שהוא בעלים של בנק - שישליש תבין ותקילין ומשולשין, מי שחולש על אוצרות המדינה - שישלם, ושישלם הרבה. מלח בים המלח הוא שלכם ושלנו, לא של קונצרן. נתפסתם לשכר דירה כאילו זה מקור הרע, אתם טועים, גם לנו יש זכות להזדקן בכבוד, והכסף שחסכנו צריך להישמר. ותחשבו על זה

30 בקיצור הילדים המפונקים האלה רוצים למוטט את המדינה.  (לת) rona
  • 09:51
  • 25.08.11
31 הם רוצים כלכלה בולשביקית קומוניסטית - רוב העם הקיא את השיטה הזאת. אמיר ש.
  • 09:51
  • 25.08.11

לבעלי ,החולצות הכחולות והסרט האדום יש אג'נדה פוליטית המייצגת את המיעוט השולי והסהרורי בעם. הם באמת לא מבינים שמדיניות כלכלית נוסח השמאל - פשטה את הרגל ?? לתת עוד פעם לפקידי הממשלה / המפלגה לנהל את הכלכלה המעשית ? סעו לרוסיה...לרומניה...לכו תראו איך נראים מבני דיור ציבורי אחרי זמן קצר לאחר שבנייתם הסתיימה ..

32 את העיקר שכחו - פינקס אדום לכל חבר ומדינה לפלשתינאים  (לת) זיו מנתניה
  • 09:52
  • 25.08.11
33 למה שאני אפגין בשביל הסטודנטים?  (לת) גם אני צריך דירה
  • 09:53
  • 25.08.11
34 מסמך הדרישות הזה מפתיע לטובה! יישר כוח אחד המוחים
  • 09:53
  • 25.08.11

הייתי בטוח שהם יגררו אחרי הטפילים הקפיטליסטים שמנסים בחוצפתם להשתלט על המחאה ועל הדרך להפריט את מעט הנכסים שנשארו בידי המדינה. אבל מנהיגי המחאה היקרים לא התבלבלו. הדרישות שלהם היגיוניות צודקות והן הביטוי האמיתי למושג "מדינת רווחה". אני מופתע לטובה, מאושר ומחזק את ידיכם. וכמובן שאגיע להפגנה בשבת!

35 כל הכבוד להם ישראלי
  • 09:54
  • 25.08.11

שקיפות, יושר ואמינות - כל מה שכל כך חסר להנהגה הישראלית. בואו להפגין בשבת! זה חשוב!!!

36 נשמע חלומי.. הלוואי..  (לת) מה אני אגיד לכם..
  • 09:55
  • 25.08.11
37 מה שאתן מבקשות יחזיר אותנו לפריון כמו זה של סין של מאו לאוסף הקשקשניות
  • 09:56
  • 25.08.11

למה להתאמץ אם מקבלים הכל בחינם? ומכאן הדרך לניוון הינה קצרה ומהירה. כך נעלמות אימפריות. כן צריך: להסיר את חרפת 'עובדי הקבלן' להכיר בהוצאות שיניים כהוצאה מוכרת להכיר בהוצאה לגן ולשמרטף להגדיל משמעותית את סל התרופות שלי יחימוביץ - המשיכי בפועלך המבורך.

38 למה לא דירות בחינם, כסף בלי לעבוד וכו. יוסי
  • 09:57
  • 25.08.11

את התמיכה שלי הפסדתם.

39 רוצה לשכור ממני?-שלם. יש מס?-שלם גם אותו.מעלים מחירים ולא מורידים  (לת) בעל בית
  • 09:57
  • 25.08.11
40 מי שרוצה לייצג ציבור מעמיד עצמו כמועמד בבחירות מי אלה?
  • 09:57
  • 25.08.11

המחאה טובה ויפה אך מכאן ועד גיבוש אסטרטגיה כלכלית למדינה כולה הדרך ארוכה. מי שחושב שהוא מתאים - יעמיד עצמו כמועמד בבחירות והלוואי שיצליח. מה ש"ראשי" המחאה דורשים הוא פשוט אבסורדי ולא נשמע כמוהו בשום מדינה מתוקנת. גם אם יש הגיון בדרישותיהם - אין זו הדרך הנכונה להשיג אותן - המחאה הופכת עם המסמך המפורט הזה לפארסה. מי שהמליץ להם לגבש מסמך דרישות מפורט נתן להם עצת אחיתופל - זה פשוט לא מקובל ולא הגיוני.

41 רשימת הדרישות אינה מפורטת אלא סיסמאות ילדותיות של דפני פליפ ושות  (לת) כ
  • 09:59
  • 25.08.11
42 מחירון בתחת שלי ... לא תומך יותר במחאה !! נהג שיש לו שתי דירות
  • 10:06
  • 25.08.11

לכו הביתה כבר נמאסתם. נראה לי שאם תהיה עוד הפגנה נביא לכם מכות ! מה מחירון ? למה שאני לא יוכל לבקש כמה שבא לי ? אם השקעתי בדירה המון כסף ועשיתי ממנה בונבוניירה מי אתם שתקבעו כמה אני אקבל עליה ?

43 שום טיפול בריכוזיות וביוקר המחיה שכירות זולה בת"א וזהו  (לת) מפסיק לצעוד
  • 10:06
  • 25.08.11
44 מסמך מכונן! מפוקח
  • 10:06
  • 25.08.11

מפלגה שזה המצע שלה תזכה ברוב בכנסת! יחי הצעירים המלמדים את המאובנים הזקנים מהי אחריות חברתית וערכית. יושם קץ לתרבות הכחש והמירמה וההפרדה.

45 מניפסט האוהלים-החלום שלי זהר
  • 10:06
  • 25.08.11

יישר כח לעוסקים בדבר, זוהי עבודת קודש אמיתית הנותנת תקווה לילדינו ומונעת התלקחות ושפיכות דמים

46 חוק חינוך חינם - הצחקתם אותי רק הספרים עלו לי אלפי שקלים גיא
  • 10:06
  • 25.08.11

חוק חינוך חינם - הצחקתם אותי רק הספרים עלו לי אלפי שקלים לשלושה ילדים

47 הדרך לגיהינום חברתי רצופה בכוונות טובות סטודנט
  • 10:07
  • 25.08.11

קבלת כל הדרישות תביא למשבר פיננסי ולגיהינום חברתי בישראל, הנפגעים העיקריים הם אנשי מעמד הביניים.

48 Do not negotiate with the government World B. Free
  • 10:07
  • 25.08.11

demand to replace the government

49 דירת 1.5 משופצת בתל אביב מרכז??  (לת) כמה כסף זה "הוגן"?
  • 10:10
  • 25.08.11
50 הרבה מבני העשירים הרוטשילדים מוכרי ומשכירי הדירות ימשיכו לשדוד?  (לת) מה יגידו הוריהם
  • 10:12
  • 25.08.11
51 אוי-ווי New York
  • 10:12
  • 25.08.11

גם בהנחה שהמסמך מלא "עיזים" למשא ומתן הוא מאד לא ממוקד. בפרט הוא מפספס שני דברים חשובים: 1. כל עוד לא משתלם כלכלית לבנות דירות להשכרה (כמו בארה"ב למשל) - המאגר של הדירות להשכרה, הוא גם המאגר של של דירות להשקעה (מי שיש לו דירה אחת לא משכיר אותה - אלא אם כן הוא שוכר בעצמו אחרת). 2. פיקוח על מחירי השכירות לא יפתור את בעית המחסור ויגרום לשוק שחור.

52 פיטפוטי ביצים.... נחמן
  • 10:14
  • 25.08.11

לא תהיה פריצה של מסגרת התקציב. כדי לתת צריך לקחת את זה ממישהו אחר שמקבל. במדינה שבה התוצר הלאומי (והמיסים) לא מחולקים עפ"י הצרכים הלאומיים, אלא עפ"י אילוצים פוליטיים (גועליציה), לא ניתן לקחת ממי שניזון מהשיטה הזאת. באין שינוי של השיטה - כל מה שקורה פה זה סתם דיבורים.

53 תוכנית קצרה ועניינית לשמירה על הישגי המחאה מטי
  • 10:16
  • 25.08.11

המסמך הזה מתפרס על יותר מדי נושאים ולכן צפוי ששום דבר לא ישתנה. לדעתי, צריך להתמקד במספר מצומצם של נושאים: 1. מיסוי - א. הגברת גביית המיסים מן העשירים ובמקביל הפחתת שיעורי המס ממשכורות ברוטו בין 10.000 - 40.000 ש"ח. ב. הפחתת מע"מ בכלל וביטול המע"מ על מוצרי יסוד ועל פירות וירקות. 2. בריאות - ביטול השתתפות עצמית בבריאות, הכנסת טיפולי שיניים בסל הבריאות וכן תרופות מצילות חיים. 3. חינוך - הפחתה משמעותית של התשלומים לגנים פרטיים לגילאי 0 - 3. 4. דיור - לדעתי, לא צריך להתמקד דווקא בסטודנטים. צריך לדאוג לבניית דירות של 3 חדרים לזוגות צעירים במחירים סבירים. 5. תעסוקה - להפסיק ומיד את העבודה באמצעות קבלנים. להעסיק עובדים במשכורת שאפשר להתפרנס ממנה (כלומר, העלאת שכר המינימום) + כל התנאים הסוציאליים. 6. מחירי הדלק - להפחית המיסוי על הדלק כך שמחירו יהיה שווה ברמתו למחירו במדינות המערב.

54 הלוואי ! בהצלחה !  (לת) מסמס
  • 10:16
  • 25.08.11
55 מה עם מס על דירות להשקעה ? כל מי שבעלותו יותר מנכס אחד  (לת) ניצ
  • 10:17
  • 25.08.11
56 עד לפני שנתיים לא היתה שום מחאה ולא דרישות חובב ציון
  • 10:17
  • 25.08.11

בנושא יוקר המחיה.לאור רשימת הדרישות הארוכה נראה לי שהענין יוכרע רק בבחירות הקרובות

57 אבל הכל טוב ויפה
  • 10:20
  • 25.08.11

שום מילה על המיליארדים שמתנדפים ביו"ש. אין בררה, מחאה חייבת להיות גם פוליטית ואת המיליארדים האלה יראו אנשי המאהלים לא בעזרת רשימת קניות מנומקת, מסודרת לטרכטנברג אלא בשילשול הפתק (הקובע) בבחירות הבאות. והיות והפתק ייקבע ע"י קבלן בחירות (דמוקרטיה במיטבה) מראש - יישאר הכל כפי שהיה.

58 כל הכבוד! המסמך אכן צודק ומתחשב באזרחי מדינת ישראל אורן
  • 10:22
  • 25.08.11

בהצלחה לכולנו!

59 ממש ממשלת המהפכה הזמנית יאיר
  • 10:23
  • 25.08.11

סתם הערה: למי שקורא לעומק מסתבר שהמשמעות של ההצעות היא שמשכירים ישלמו בערך עד 50% מס על דמי שכירות שיקבלו (וזה יהיה גם המס על דיבידנדים, מניות וכו'). חידה לילד המבין כלכלה: על מי יגולגל מס זה? אולי על השוכרים עצמם?

60 אם לא נבצע את השינויים נהפוך לארגנטינה או ברזיל!!  (לת) ישראלי מאירופה
  • 10:24
  • 25.08.11
61 ישר כוח ובהצלחה! יחי המהפכה!  (לת) מחכים לפרופ' זליכה
  • 10:26
  • 25.08.11
62 המשכירים יגלגלו את המס על השוכרים ירון
  • 10:28
  • 25.08.11

חוץ מזה, במקום להתמקד במס' דרישות מהותיות, גוללו מסמך של אין סוף דרישות שבסוף לא יצא ממנו כלום, מרוב עצים לא רואים את היער.

63 ביזבוז של מחאה שלמה
  • 10:28
  • 25.08.11

כל כך לא מצאותי כל כך תמים סתם ביזבוז של מחאה

64 חבורת ילדים עם חלב על השפתיים ששכרון הכח עלה להם לראש!! פיספוס !  (לת) מעמד ביניים
  • 10:30
  • 25.08.11
65 נו, באמת. יוסי
  • 10:30
  • 25.08.11

פיקוח על שכר דירה לא עובד. כמה אפשר להתעלם מהמציאות?

66 בלי הופעות-חינם לא תהיה "הפגנה" !!! אלכס
  • 10:30
  • 25.08.11

רובם המכריע של המפגינים בא כדי לנצל הזדמנות יחודית להופעה בחינם. והזמרים המופיעים, אלו ממש "לא דופקים חשבון" ולא חושבים על "צדק-חברתי" כנשנקבעים מחירי הכניסה להופעותיהם. מבחינתם, ככל שמחיר הכניסה (בקיסריה, לדוגמא) גבוה יותר, הרי זה משובח !!!

67 זו תוכנית של השמאל המטורף להלאמת ההון האישי של מעמד הבינייים....!  (לת) גורג
  • 10:31
  • 25.08.11
68 אם אין דירות מחירון לא יעבוד, ואם יש, אין בו צורך  (לת) אייל
  • 10:32
  • 25.08.11
69 אבן מאשו הבונים סופר סתם
  • 10:32
  • 25.08.11

עזבו את הדרישות העצובות שלכם ...אינכם רואים שהכל נופל על אוזניים ערלות ..וברור וידוע שדין עורלה להחתך..השקיעו יותר בבנית העתיד של המדינה הזו.. הרי אם תשימו לבכם לעובדה ..שכל המעגל הפוליטי הקיים נכשל תהומית בניהול חלוקה צודקת ואמיתית של משאביה בין כל האזרחים במדינה וכל זה נבע מהתנהלות לא נכונה בפרט ב25 שנה אחרונות בו הליכוד שלט במדינה ..בהפרטות שנקט והעשיר את העשירים ..ובחלוקה לא צודקת של כספים למגזר החרדי דתי במדינה ללא כל פרופורציות וזה רק בכדי להחזיק בשלטון.. ואלה הן עובדות קיימות... אני מבין מקימי מפלגת הגמלאים ז"ל שקמה מתוך קיפוח ונעלמה בגלל טפשות ואינני רוצה שגם אתם תעברו אותו גהינום ...ברם מפלגה זו נוסדה בעקבות התנהלות גרועה של ביבי נתניהו ....אתם קמתם מתוך אותה התנהלות ...אין במדינה הזו מנהיגות ציונית . אין במדינה הזו מנהיגות צודקת וישרה לאזרחיה.. תבנו כזו מנהיגות ישנו וואקום מדהים לכוח כזה .. היא חסרה לעם ישראל ותהיו לראש פינה

70 קניתי מחסכונות לביתי הקטנה דירה ושכ"ד משלם את המשכנתא ל-20 שנה.  (לת) אני לא האויב
  • 10:33
  • 25.08.11
71 Rent control will hurt Old man
  • 10:33
  • 25.08.11

mostly the small investor who bought an investment apartment for pension. Such investments should be encouraged, not discouraged. However, investors with a number of apartments for rent should be taxed as a business

72 יפה מאוד, עכשיו ביבי יבין מה הוא צריך לעשות כדי לשרוד בתפקידו  (לת) אזרח
  • 10:34
  • 25.08.11
73 לחסל את הקרטלים- חשמל, דלק, מלט, נמלים, מינהל מקרקעי, רשתות שיווק  (לת) לחסל את הקרטלים
  • 10:34
  • 25.08.11
74 חבורה של ילדים בא"ש לילה-במיוחד זה עם החולצה הכחולה הגשש החיוור
  • 10:35
  • 25.08.11

"אנחנו נקבע מי יהיה המאמן, מי המנהל, מה יהיה מזג אוויר ובאיזה דקות יפלו השערים"...

75 אני מתחילה לחוש דחיה קלה מעצמי.  (לת) דפני ליף
  • 10:35
  • 25.08.11
76 שטויות רן
  • 10:36
  • 25.08.11

כל משיקרא זה שבעלי הדירות לא ישכירו את הדירה וזה יגרום למחסור נוסף בדיור

77 לא כל מי שהצליח להצית מחאה - יש לו גם את הידע לנהל את פתרונה ! ויש מומחים לזה
  • 10:36
  • 25.08.11

ראו את כשלון המרד הראשון של "סולידריות"

78 stop smoking shit!  (לת) joe
  • 10:38
  • 25.08.11
79 אזרחים שיודעים מה הם רוצים, ויודעים מה טוב לאזרחים! דוד
  • 10:39
  • 25.08.11

הממשלות בעשורים האחרונים מכרו את אזרחי המדינה להון. מדהים לראות שעדיין יש אזרחים שזוכרים מהי מדינה שקיימת לטובת אזרחיה. רשימת הדרישות מנומקת וראויה!

80 נבנה ארצנו ארץ מולדת....מה עוד לא נתננו וניתן לך.................  (לת) חייייייייייייייייים
  • 10:39
  • 25.08.11
81 הכל חרוזים לאינדיאנים. אתם פחדנים ותבוסתנים... ירון
  • 10:40
  • 25.08.11

זה לא תפקידכם לקבוע את המע"מ בישראל ולחוקק חוקים מגוחכים. למה רק שכר דירה ולא מחיר דירה? המסמך הזה בולט לא במה שיש בו אלא במה שאין בו. דרישה להקטנת מספר תלמידי הישיבות והחלת לימודי ליבה גם על החרדים. הפסקת ההשקעות האדירות בהתנחלויות וצדק חברתי גם לערבים. ובעיקר: שינוי שיטת הממשל.

82 להוסיף לוח פיצויים של שוכרים שלא שומרים על הנכס שהם שוכרים  (לת) השתגעתם
  • 10:46
  • 25.08.11
83 עכשיו רק לסטודנטים? Yehuda Toledano
  • 10:46
  • 25.08.11

שלום רב עד עכשיו היה נראה כאילו "שדרות רוטשילד" לוחמת בעד העם--פתאום מתברר שאין הם מדברים מצרת הכלל, אלא רק על צרתם האישיתץ ראוי היה א"כ שלא יקראו לכלל האוכלוסיה לבוא להפגנות בזמנים שהם צריכים ומתכננים. את העם הם צריכים רק כדי לשמש בשר תותחים-ןאח"כ הביתה! אינכם מענייננו! ואז אומר אני (בן 62 ללא עבודה), אוניברסיטה זה לוקסוס! באנגליה סטודת משלם כ10.000 לירות שטרלינג לשנה. ברצונכם ללמוד פילוסופיה וספרות? מאוד נחמד אבל אין זה מביא תועלת למדינה (רב השמלאנים מהם) אז תשלמו מכיסכם או מכיסם של אבא ואימא! המדינה אולי תעזור לאלו הלומדים מקצועות ראלים. בכבוד רב יהודה

84 דרישות לא נורמליות של אנשים שלא מבינים את משמעותן! אפשר לדרוש דיו המחאה משתגעת
  • 10:48
  • 25.08.11

דיור ציבורי, אסור לדרוש פיקוח על שכ"ד ויש עוד סעיפים הזויים של אנשים שלא מבינים שמישהו צריך לשלם עבור הגחמות שלהם ושוב יהיה זה מעמד הביניים שידפק -

85 מעריץ אותכם !!! מחירון שכר דירה יעצור את החזירות.  (לת) ויפה שעה קודם
  • 10:48
  • 25.08.11
86 הפסקת ההפרטה? נראה לכם הגיוני מה שקורה בנמלין, חברת חשמל וכו'  (לת) למארגני המחאה:
  • 10:49
  • 25.08.11
87 יפייפיה הדפני הזו מממ
  • 10:49
  • 25.08.11

וגם עורכת די טובה

88 אני אהיה שם חייבים להמשיך במאבק
  • 10:50
  • 25.08.11

למרות המצב הקשה בדרום, אסור לתת לאירועים ביטחוניים להוריד את התכנים החברתייך מסדר היום, מה גם שחלק בלתי מבוטל מתושבי הדרום נמצאים באותו מעמד שחוק ועייף וגם מתחת לו, וזו חובתנו האזרחית להפגין גם למענם כשהם נאלצים להיסגר בממ"ד

89 לא תודה!!! אלו אנשים שיהרסו את הכל!!! אילן
  • 10:55
  • 25.08.11

אין ספק שצריך צדק חברתי, אבל בשיטה שלהם לא ישאר שום דבר טוב במדינה.

90 די נמאס מהשטויות שלהם... גלי
  • 10:55
  • 25.08.11

הגיע הזמן להגיד לכל דורשי הדיור חינם את האמת - בפרצוף. אם אתם לא יכולים כלכלית לגור בתל אביב תגורו במקום אחר... אני עבדתי מאד קשה בכדי לרכוש דירה שאמורה לפרנס אותי לכשלא אוכל לעבוד יותר. למה אני צריכה להשכיר אותה לשוחר תל אביב במחיר שמתאים לו אבל פוגע בי? מה קרה? מישהו הבטיח לכם דירה בתל אביב? למה אני צריכה לסבסד אותכם? תצאו לי מהורידים! עבדתי קשה עבור הדירה ושילמתי עבורה מחיר שוק ולכן אני זכאית להשכירה במחיר שוק ואף אחד לא רשאי להעניש אותי.

91 מאיפה הכסף? לא כלכלן
  • 10:57
  • 25.08.11

מי ישלם על כל הצדק החברתי הזה? מאיפה יבואו הכספים לדיור, לחינוך, לרפואה וכו'? מכיסם של משלמי המיסים?

92 ביקורת קונסטרוקטיבית ועדת אנטי-מומחים
  • 11:00
  • 25.08.11

הם שכחו רק שני פריטים: פטור מכל המסים לחברי המפלגה הקומוניסטית ומאסר לכל מי שינסה לצאת מהארץ ללא רשות מהמפלגה. זה ישלים את ההפיכה. וברצינות: ביטול תקרת מס בריאות וביטוח לאומי יהפכו כל שכיר בכיר וכל עצמאי לחברה ואז יתחמקו מייד מהמס החדש. העלאת מס חברות תבריח מהארץ חברות רב לאומיות ויחד עם העלאת שכר המינימום תיווצר אבטלה המונית. מס עזבון יפגע רק בשכיר שהצליח לרכוש דירה והוריש אותה לילדיו כי הטייקונים יהפכו מייד לתושבי חוץ ללא כל בעיה. את כל הרעיונות האלה כבר ניסו בכל העולם הקומוניסטי והתוצאות תמיד היו מזהירות. העשירים ברחו, המעמד הבינוני חוסל והאפארצ'יקים של המפלגה פרחו. שיפור החינוך, הוזלת הבריאות ודומיהם הם כמובן מטרות משותפות לכולם, אבל זה עולה כסף שהמסים ההזויים המוצעים אף פעם לא יוכלו לספק. העיקר הוא שהדירות במרכז תל אביב יוזלו ודפני לא תצטרך עוד לגור בכפר שמריהו. השאלה היחידה הפתוחה שנותרה היא אם סתיו עומדת לרכוש בית קיץ בבילעין לסופי השבוע. זה מה שקורה כשחבורת צעירים אנרכיסטים ומלאי הורמונים חיה באשליות שאפשר לתקן את העולם בשבועיים בשיטות שנכשלו בכל מקום.

93 אין ערך לדרישות שאין סנקציות בצידן. צריך לרשום בצד כל דרישה שוס אלמליח
  • 11:01
  • 25.08.11

מה הסנקציה שתוטל בגין אי מילוי.

94 איך ניתן לעשות מחירון למוצר לא אחיד משה
  • 11:03
  • 25.08.11

כידוע דירות מגורים נבדלות אחת מהשנייה בגורמים רבים כגון מיקום, רמת גימור, קומה, כיווני אוויר בית ישן מול בית חדש וכיו"ב. האם הבולשויקים מכפר שמריהו מסוגלים להכניס פרמטריםן אלה למחירון?

95 חבורה של מטומטמים עם דרישות מופרכות. כל דירה שווה מחיר אחר!!!!!!!  (לת) יצחק
  • 11:03
  • 25.08.11
96 סנונית ראשונה כבר כאן אבל רק שלא יעלה לראש לפגוע בשלטון ההון הדמו  (לת) פלץ
  • 11:05
  • 25.08.11
97 מס ירושות ומתנות ? אחר כך תבכו כשתצטרכו לשם מס על עזרה מההורים יורים לעצמם ברגל
  • 11:05
  • 25.08.11

בקניית דירה

98 "המחאה" משה
  • 11:06
  • 25.08.11

עכשיו כבר ברור לכל שראשי המחאה הם למעשה אנרכיסטים, שכל ענינם הוא מהפכה למען המהפכה.

99 בקיצור הם דורשים להכניס את ישראל לחובות nimi
  • 11:07
  • 25.08.11

שגם הנכדים שלי לא יצליחו לשלם, הם דורשים להגדיל את הגרעון בצורה כזו שבוודאות תגרום לשלילת הדרוג הכלכלי הנוכחי של ישראל, ובסוף, אני, מעמד ביניים קלאסי שמרוויח 20,000 בחודש אדרש לשלם את זה. זה או שהם באמת מטומטמים, או שהם מנסיעם למוטט את המדינה מבפנים. אני לא אצטרף להפגנה שלהם, אני לא אדיוט שימושי!

100 הם שוכחים שהנדל"ן הוא פרטי והמחיר לפי היצע וביקוש פרייר
  • 11:08
  • 25.08.11

במקום להפגין לכו לעבוד

101 לדעתי חלק מהדרישות יכשילו המחאה ויקוממו אוכלוסיות עממיות גם זהב-ה
  • 11:08
  • 25.08.11

נושא המיסוי על דירות לא אפשרי אלא אם כן רוצים שנהפך לקובה של פידל קסטרו. צריך לתת בסופו של דבר לשוק גם להתנהל.אי אפשר לכונן פה מדיניות קומוניסטית דרקונית.יש אנשים שמתפרנסים מהשכרת דירה.וצריך לבחון את הענין לגופו.דירה אחת להשכרה שהיא הכנסה של בעליה לא צריכה להיות חייבת במס.אם מדובר במספר דירות זה סיפור אחר.הכל בהגיון בוגר ולא גחמות ילדותיות של המוחים.המטרה לא להפוך את כולם לעניים במידה שווה.אלא לשפר את מצב העניים ולהעלות אותם מדרגה.זה יתרחש לא על ידי הורדת המעמד העממי בינוני ההפך.מי שיש ברשותו דירה להשכרה אינו נחשב עדיין לעשיר.הוא לגמרי מעמד בינוני.צריך לקחת בחשבון את הפרמטרים הכוללים.

102 תכל'ס דרישות הגיוניות וממש לא בשמיים אביגדור
  • 11:09
  • 25.08.11

בחדרי חדרים יש המדברים על מע"מ נמוך בהרבה

103 כל הכבוד! ג'ון סוביבר
  • 11:11
  • 25.08.11

חיזקו ואימצו!

104 מחירון שכ"ד יעודד השכרת דירות מוזנחות קרן
  • 11:11
  • 25.08.11

אם עבור דירה 3 חדרים בעל הבית יכול לדרוש במקסימום X שקלים לחודש, מדוע שישקיע בשיפוץ, חידוש ואבזור הדירה? הרי יוכל לקבל את אותו שכר דירה בדיוק בשני המקרים. התוצאה תהיה התפשטות תופעת הדירות המעופשות. עם כל התמיכה ברעיון הכללי, זו חשיבה קצת שטחית.

105 תקשורת מוכר לנו סוס מת בטענה שהוא יושן  (לת) פראבדאה ישראלית
  • 11:12
  • 25.08.11
106 קפיטל קרל מרקס
  • 11:18
  • 25.08.11

לכל החכמים שרוצים לגור בחינם: כמה עולה ען"ד שעורך את חוזה השכירות, כמה עולה אינסטלטור, כמה עולה טכנאי מזגנים כמה עולה חשמלאי אם צריך תיקון, וכל זה לא בחינם, לכל סטודנטים השמאלנים שרוצים הכל בחינם שקפצו על עגלת הקוט'ז זו לא מדינה קומונסטית

107 לא ראיתי אפילו מילה אחת על ביטול הריכוזיות והקרטלים האחראים ראובן
  • 11:20
  • 25.08.11

ליוקר המחיה הגבוה.

108 חחח... ומי ישלם בנון?  (לת) אורי זוהר
  • 11:22
  • 25.08.11
109 בלי הכובע של דפני כל המחאה הזו לא שווה כלום  (לת) תלמי
  • 11:24
  • 25.08.11
110 Pיקוח על שכ"ד? מנוגד לחוק זכויות הקניין הפרטי!!! פגיעה במעמד הבניים
  • 11:25
  • 25.08.11

דירות להשכרה הן באופן מסורתי ערוץ החסכון והפנסיה של המעמד הבינוני האמיתי (הומלסים ובעלי משכורות נמוכות כלל לא משלמים מס ולכן אינם מיצגים את המעמד) דירות הן קניין פרטי המוגן בחוק יסוד- בדיוק כמו זכות הדיבור, פגיעה בקניין הפרטי היא פגיעה בערכי הדמוקרטיה שכר הדירה נצמד לאורך זמן למדד הנדלן- רוצים להויד את שכה"ד? תורידו את עלות הנדלן- קריפיקוח על מחיר קרקע, מחיר תשומות ומחיר מ"ר דירה, טאז ירדו מחירי הנדלן ובהתאם מחירי השכירות- הבעיה- שהורדת מחירי הנדלןתפגע במסוי האוצר, במחיר הקרקע המופקע של ממ"י והרווחי הטייקונים והיזמים הענקיים- וזה קשה- לכן פונים אל החוליה החלשה- זאת שמממנת קניה במשכנתאות, בחיסכון ביזע ודמעות בקיצור- רדו לנו מהגב- לא קיבלנו דבר במתנה (להפך) לא קיבלנו הקלות(להפך) בזכותנו יש בכלל דירות להשכרה כהמדינה לא מתיחסת לנושא וגם הטייקונים) בנוסף, כל מחקר רציני מסביר למה חברות גדולות לא נכנסות לתחום ההשכרה- חרף כל ההטבות האדירות שהן מקבלות(בניגוד למשקיע הקטן) העניין לא משתלם כלכלית, אם זה לא משתלם סימן ששכר הדירה אניו מהווה תמורה מספקת ביחס להשקעה בדירה.קאפיש?

111 מאד מעניין שמכל החבר'ה האלה עם ישראל
  • 11:26
  • 25.08.11

לא היגיעה בקשה/תביעה למס עיזבון. סה היה פותר 90% מהבעיות ומחלק היטב את העוגה. מהקופה שתתמלא יש לתת רק לנצרכים שממש אינם יכולים לעבוד ולמשפחה שלהם אין מה להציע להם.

112 מחירון שכר דירה = שכונות סלאמס ודירות מתפוררות אייל
  • 11:27
  • 25.08.11

יש דרכים יותר טובות להסדיר שוק מאשר מחירון...

113 הם רוצים להכתיב את המדיניות לממשלה הדמוקרטית שכולנו בחרנו  (לת) השתן עלה להם לראש
  • 11:28
  • 25.08.11
114 מי ישלם? בנון ישלם? אז תלכו לבנון פחחחח
  • 11:28
  • 25.08.11

עשרות דרישות כספיות ומעט מדי מקורות תקציביים שימו לב ששמו דגש על המרכז. מה עם הפריפריה?

115 נקודות חלשות להירהור חוזר שניר
  • 11:28
  • 25.08.11

קביעת מחיר מירבי (מחירון) יביא לכך שהשותפים לעסקה (משכיר-שוכר) יחפשו דרכים לפצות על ההפרש בין המחיר לבין הערך האמיתי. למשל, הם יסכימו ביניהם על סעיף צביעה כזה: השוכר מתחייב לצבוע (או בכלל לשפץ דירה מוזנחת) על חשבונו, גם בכניסתו לנכס וגם ביציאה ממנו. או שסעיף סיום החוזה יוגמש בצורה שיוקל על בעל הנכס להפסיקו כל רגע, או שיגיונות אחרים. או שיתווסף תשלום דמי כניסה לנכס, סוג של "מענק" חד פעמי לא רשום בחוזה, במעמד החתימה. או שיועלו מיסי הוועד בבניינים שהם בבעלות אדם אחד (יש הרבה כאלה) כך שחלק משכר הדירה לא יעבור דרך החוזה אלא בצורה של מיסי ועד. או שהחוק יחול על שכר דירה, ועו"ד יצירתי יגלה שאם השכירות כוללת חשמל ומים אז אפשר לחרוג מהמחירון. יש בעיה עם מחירים מקסימליים.

116 המוחים בראשות דפני יביאו לחורבן כלכלי! אסון לאומי אנרכיסטים הגד השלטון
  • 11:29
  • 25.08.11

חבילת הדרישות תביא לקריסת המשק ומעיכה סופית של המעמד הבינוני - בדרך של מסוי מוגבר והרס ערוץ ההשקעה/פנסיה המסורתי של המעמד- דירות להשקעה. אל תעזו לגעת בקניין הפרטי-בפעם האחרונה שזה נעשה (חוק הגנת הדיר ההוא) זה ביא לקריסת ענף ההשכרה(זאת הסיבה העיקרית שאין חברות שמשכירות בתים) לחורבן כלכלי לבעלי הבתים, להרס וניוון מרכזי הערים- פשוט הלאמה שהביאה אסון.

117 מס לחורגים משכה"ד? בעלת דירה
  • 11:29
  • 25.08.11

לא הגזמתם בכלל. זה שוק חופשי בין שוכר מרצון ומשכיר מרצון!

118 לשלוח את האספסוף לספרד, פורטוגל, יוון, איטליה, אירלנד, אנגליה. שם מפונקים וחצופים
  • 11:29
  • 25.08.11

מפגינים על לחם עבודה ולא על מחירי דירות באזורי ביקוש ויוקרה. במקום להודות לרה"מ על מצבה הטוב של ישראל, האספסוף השמאלני המופקר מארגן הפגנות נגדו, בסיוע התקשורת שהופעת "ישראל היום" כנראה העביר אותה על דעתה. בארה"ב המשבר הביא לכך שמחירי בתים ודירות ירדו בעשרות אחוזים ואין קונים. למיליוני אמריקאים יש דירות שמחיר השוק שלהן נמוך מהמשכנתא שנותרה. מחירי הדירות בישראל הם במידה רבה תוצאה של הצלחתה הכלכלית ושל עוצמתו של השקל, שמושך משקיעים בנדל"ן ישראלי מכל רחבי תבל. מכאן שכדי להוריד את מחירי הדירות אין כמו הפקדת האוצר בידי הדמגוגים החברתיים של השמאל. אלה שמומחים מאין כמוהם בלרוקן את הקופה הציבורית, אבל מומחים קטנים בהרבה באיך למלא אותה. לא יעבור זמן רב ובריחת המשקיעים תרוקן את הקופה, הצמיחה תהפוך למיתון ומחירי הדירות יפלו בחצי, וגם אז לא יהיו קונים.

119 אצלי הכל שחור  (לת) בעל בית 2000
  • 11:29
  • 25.08.11
120 דיי לחציית הקו הדק שבין אספירציות פולטיות למחאה לגיטימית ירון
  • 11:31
  • 25.08.11

תפסיקו לבלבל את המוח! רוצים להשפיע בדרכם הסוצייאליסטית ? רוצים מדינת רווחה ? תקימו מפלגה, שארבעה ורבע בני אדם יצביעו אליה תקוו לעבור את אחוז החסימה (כי זאת לדעת, השתתפות המונים בכיף של אוג' בהפגנה עם הילדים שמצטלמת נהדר איננה דומה לחיים עצמם)חציתם מזמן את קו הלגיטימיות שבין מחאה והפגנה לבין דרישות שיש לבחון אותן באופן אמין,אמיתי ודמוקרטי בקלפיי..

121 ליביברק:רובים לא יפסיקו את מחאתנו. אנו דורשים צדק חברתי. לא נסכים  (לת) די לקפיטליזם החזירי!
  • 11:32
  • 25.08.11
122 תפסת מרובה לא תפסת איציק
  • 11:34
  • 25.08.11

תפסת מרובה לא תפסת. חבורה של טיפשים יומרניים.

123 גאונות צרופה אלי
  • 11:37
  • 25.08.11

"העלאת שכר המינימום ל-60% מהשכר הממוצע במשק". פשוט אין לי מילים. נניח ששכר הממוצע הוא 6000 ש"ח נטו. שכר מינימום החדש יהיה 6000*0.6=3600. בעקבות כך השכר הממוצע יתחיל להישחק ותהיה אינפלציה, אשר תגרום לכך שהמעסיקים יעלו את השכר לנניח 7000. שכר המינימום החדש יהיה 4200, וחוזר חלילה, עד שהשקל יהיה שווה לכלום. שלא לדבר על 60% מס למי שמרוויח יותר ממליון בשנה. כלומר, בן אדם אשר לוקח סיכון, מקים עסק והעסק אשכרה מצליח, יקחו ממנו יותר מ60% מההכנסות שלו. כן, בואו נעודד בינוניות ונפגע באנשים המצוינים שדוחפים את המדינה קדימה. ס'עמק. בקצב הזה לא ישארו פה אנשים שירצו להצטיין, כי כל הארץ תהיה מלאה בבינוניות מכוערת ובטלנים.

124 אין צודק מזה!  (לת) ביבי הביתה
  • 11:38
  • 25.08.11
125 . בישיבת מטה שהתקיימה אצל מנכ"ל משרד ראש המשלה איל גבאי. דירות בחינם לדרוזים
  • 11:38
  • 25.08.11

בישיבת הממשלה הינה המשך לפעילות ממשלת ישראל לפיתוח הישובים הדרוזים וצמצום פערים, בדגש על מתן מענה למצוקת הדיור, בראשה תוכנית החומש שאישרה הממשלה השנה, בהיקף של 680 מליון ¤ למטרות אלו. במסגרת תוכנית זו ישווקו עד לסוף השנה כ- 1000 יחידות דיור לחיילים משוחררים בישובים הדרוזים.על אדות מדינה ,

126 שיוסיפו:רכב חדיש לכל מי שאין,ביטול החמס והגיהד,ביטול חום הקיץ וכו  (לת) חבורה תפטית וחצופה
  • 11:39
  • 25.08.11
127 חוצפנים לכו לעבוד די ליחסי הציבור
  • 11:45
  • 25.08.11

נא לא לצנזר אותי

128 הממשלה גורמת לאנשים לחלות-מפקחת על מחיר שמנת ולא על יוגורט קונספירציה?
  • 11:46
  • 25.08.11

הממשלה גורמת לאנשים לחלות-מפקחת על מחיר שמנת ולא על יוגורט מפקחת על מחיר לחם אחיד ולא על מחיר לחם מקמח מלא או שיפון. לחם אחיד או לבן לחולי סוכרת זה כמו עוגה. הממשלה לא מוכנה לשלם ,שיבריא. לא נותנת למות בכבוד. אכילת לחם אחיד או לבן במקום לחם מקמח מלא או שיפון גורמת להשמנה,סוכרת עצירות ועוד. גבינה לבנה זה מוצר בסיסי,למה היא לא בפיקוח? מעונות סטודנטים בלוד ליד הרכבת לת"א. למה בשביל לרשום ילד למעון צריך להיות אמא חד הורית? כדי לרשום ילד למעון צריך להתגרש? אם חסר מעונות, אז שיפתחו עוד (זה צעד מתבקש, לפני מעונות חינם), מעון צריך להיות במחיר סביר. פעוטות זה לא פרה חולבת. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4112760,00.html

129 בדרום מליון חיים בשגרת מלחמה והארץ מריץ את ההזויים מרוטשילד ציבלה
  • 11:47
  • 25.08.11

הפער האמיתי הוא בין מדינת תל אביב העוסקת באגנדה הזויה של יוסי יונה ודומיו או בפרשת מרגול לבין אנשים בדרום שישנים בין אזעקות הולכים לעבוד ולא לנפנף בשלטים שמישהו מזמין עבורם

130 300,000 איש = 6 ח"כ  (לת) .
  • 11:48
  • 25.08.11
131 כל הכבוד! יש תקווה אחרי הכל. מנהיגי המאבק - אתם מנהיגי אמת  (לת) אריאל
  • 11:49
  • 25.08.11
132 הסטודנטים מבלבלים את המוח.שימו לב לתימחור אבי
  • 11:53
  • 25.08.11

ביתי לומדת במכללת עמק יזרעאל.העלות השנתית היא עשרת אלפים ש"ח לשנה.תמורת שלוש שעות בשבוע פרויקט פרח השכר יורד לחמשת אלפי ש"ח.המעונות עולות שמונה מאות שח לחודש.כלומר כל שנה עולה 15 אלף שח.שלוש שנים 45 אלף שח.מהצבא מקבלים מענק בין עשרת אלפי ש"ח עד 30 אלף ללוחם.כלומר בשנה עבודה אפשר לממן תואר ראשון ללא בעיות ולרוב נשאר עוד עודף.

133 שדפני ליפ תרוץ לכנסת  (לת) .
  • 11:55
  • 25.08.11
134 מחאה כל כך חשובה ומובילים כל כך חסרי הבנה - בא לבכות מוחה עצוב
  • 11:55
  • 25.08.11

יוציאו מחירון לכל עיר ?ורחוב ?לכל גודל דירה? לכל גיל של דירה לכל קומה לכל מצב דירה לכל ציוד של דירה ??????????? וזה רק פרט שולי לחוסר ההבנה המוחלט. אוסף סטודנטים ומרצים שאיפיונם היחיד הוא הפוסט ציונות או שמאל רדיקאליות שלהם, הוכיחה שאין לה להגיד משהו רלבנטי לעולם המציאות שלנו. אולי ועדת רוטשילד טכנטנברוט תעשה עבודה יותר מקצוענים. הלואי.

135 דורשים שקיפות מהממשל והם עצם אינם שקופים כלפי כל התומכים בהם  (לת) חד גדיא
  • 11:56
  • 25.08.11
136 מהפכנים דה-לה- שמאטה הנתמכים ע"י התקשורת עם משכורות העתק שלהם  (לת) מרקוס
  • 11:58
  • 25.08.11
137 רק בורים מוסתים ושכירי-עט יבואו בטענות לממשלת נתניהו טייס אוטומטי
  • 11:59
  • 25.08.11

בגלל מדיניותה הכלכלית השקולה והאחראית של ממשלת נתניהו, לא רק שישראל אי של יציבות בסערה הפוקדת את העולם, אלא יש לכולנו כלכלה חזקה שבזכותה ניתן להענות לפחות לחלק מתביעות המפגינים. לא זה המצב ביוון, ספרד, פורטוגל, איטליה, אירלנד ואפילו אנגליה שבה יש שביתות והפגנות המונים עקב קיצוצים וגזרות גם בתחומים ההכי רגישים. רק בישראל "מיטיבים עם העם" (ר`תוספות שכר שמנות לעובדי מדינה ולאחרים), והחוצפנים עוד תוקפים את הממשלה. מה עוד שרה"מ פועל מתחילת הקדנציה לבצע רפורמות שיורידו את מחירי הדיור. ר' חוק הוד"לים . לשיא האבסורד והטימטום הגיעו המפגינים שדורשים להקל את נטל המס, בכך שהמליכו עליהם הנהגה שמאלנית קיצונית מהזן המרכסיסטי. שהרי ידוע לכל שאפילו שמאל לא קיצוני מעולם לא יזם הורדת מסים, אלא רק את העלאתם. מי שרואה בנטל המס אויב הוא דווקא נתניהו, ודווקא בו נאבקים המפגינים. משהו קרה למוח היהודי המפורסם?

138 "המחאה החברתית" צבועה בצבע אדום עמוק  (לת) והמבין יבין
  • 12:04
  • 25.08.11
139 מה עם יותר זכיות בלוטו?  (לת) מי שמכם?
  • 12:06
  • 25.08.11
140 בינתיים מאז שהמחאה התחילה.... דני אילתי
  • 12:07
  • 25.08.11

אני כל יום קם לעבודה. והפרזיטים האלה ממשיכים לבכות. דפני מזמן יכלה למצוא עבודה במקדונלדס, היא כבר הייתה ברווח של 4500 שקל עכשיו... פחחח....

141 תקימו מפלגה יוסי
  • 12:07
  • 25.08.11

הבנו, אנו נכתיב ואתם תעשו , מתאים מאוד לדיקטטורה פשסטית שמאלנית במימונה של הקרן החדשה לישראל . תתכבדו נא להקים מפלגה תקראו לה ישראל החדשה ,תציעו את כל החוכמולוגיה שלכם תקבלו 40 מנדטים תרכיבו ממשלה ותהיו נושאים באחריות. ונראה לאיזה תהומות תובילו את מדינת ישראל עד אז אתם לא מיצגים אף אחד, ואין לכם מנדת לדבר בשם העם ,ובודאי שאין אתם מיצגים את רוב רובם של נושאי המחאה ולא בכדי הסטודנטים לא הצתרפו למסיבת עתונאים במימון הקרן החדשה

142 מחירון לפי מה בדיוק? שטח דירה ב-מ"ר? טוב, שיהייה! מה עוד? למה להרוס מחאה טובה?
  • 12:08
  • 25.08.11

גם שנת הבניה? שיפוצים? מעלית? חניה? רמת העיצוב? הנוף? יוקרת השכונה? הלו דפני, מספיק שטויות! מי יערוך, והעיקר מי יאכוף את הבלגן ההזוי הזה? פיקוח לשכר-מינימום וזכויות עובד אין לנו כאן. חשוב, חסר ודחוף יותר זה חוק יחסי דייר-משכיר, שיגן על שני הצדדים וישחרר אולי עוד כמה דירות ריקות לשוק.

143 בקיצור, השמאל והתקשורת רוצים שישראל תחזור לימי הפנקס האדום  (לת) מי ישלם את כל זה?
  • 12:10
  • 25.08.11
144 מה עם התחבורה הציבורית חייבים אוטובוסים יעי
  • 12:13
  • 25.08.11

התחבורה הציבורית- הזמינות, היעילות והמחיר שלה חייבים להיות בסיעיפים הראשונים! בלית אפשרי להוריד מחירי דירות בלי זה, ואי אפשר לנהל פריפריה מתפקדת בלי תחבורה יעילה. במצב שבו "דן" יכולה להפוך את כל הסדרי התחבורה הציבורית בגוש דן בלי להתייעץ עם הציבור זו בושה שלא מקדמים יותר את הנושא

145 צדק צריך להיעשות וגם להיראות! מי שמתנגד, מחפש אלימות נוסח לוב.  (לת) צבי
  • 12:16
  • 25.08.11
146 חלק גדול מהדרישות הזויות פובלציסטיות ובלתי חוקיות גד
  • 12:16
  • 25.08.11

ממתי יש למשהו זכות על חסכונותי וודרך השימוש שלי בהם. אם רצוני להוריש כספים או נכסים לילדי עליהם שילמתי מיסים כדין מדוע יטילו עלי או יורשי מס נוסף? לגבי שכר דירה למי הזכות לקבוע גבולות לערכים הנגבים. איש לא דורש זאת בכוח מהשוכר. אולי עדיף לגבות מס על שירותי עו"ד כמו חתימה על מסמך שלוקחת דקה ובגינה נגבעים מאות שקלים, או ביקור רפואי אצל פרופ. הגובה אלפי שקלים לשעה? אלו מחירים מוגזמים!!

147 לפני שהימנים ישאלו: יש כסף! הוא בוזבז בהתנחלות הנפשעת.  (לת) צבי עונה
  • 12:17
  • 25.08.11
148 מסמך מקיף ומרשים מאד. ביטול מתנות המס של ביבי יאפשר את מימושו  (לת) עמית
  • 12:18
  • 25.08.11
149 הבנה שגויה בכלכלה ביביניהו
  • 12:25
  • 25.08.11

המוחים יורים לעצמם ברגליים 1. בעלי הדירות יגבו יותר מפי שתיים וישלמו מס כי עדיין יהיה להם רווח 2. מי שלא ייהיה לו רווח פשוט יסגור ולא ישכיר -םחות דירות פנויות 3. יחלקו דירות וישכירו מערות ומרתפיפ עם חדר ואז הרווח גדל ואים מס (כולנו יהודים ותחמנים) 4.מי ישלם בעד כל הדרישות אם לא מעמד הביניים מהמשכורות הדלות שלנו .

150 מעולה, האזור הזה פרוץ לגמרי נר
  • 12:26
  • 25.08.11

בשורה התחתונה גם מי שמשכיר את הדירה לא רואה עד לאן הוא יכול ללכת עם המחיר וכשהשוק לא תחרותי נוצרים מחירים גבוהים להחריד לדוגמא בתקופה הזו דווקא כשהכלכלה פצועה ואנשים מרוויחים פחות ואחד התוצאות של זה הוא היצע נמוך המחירים מטפסים...

151 לא קונים את ההסתה יאיר
  • 12:26
  • 25.08.11

הדרישה לביטול חוק הוואדלים, זו התנגדות אלימה של מיעוט צעקני להחלטה של הכנסת הנבחרת בישראל. במילה אחרת המרדה!!!!!! קבוצה קטנה של אנרכיסטים שמנסים להבנות על מצוקה אמיתית (האם לא כך עלה היטלר לשלטון?)

152 וגם מתנה מיליארד ש"ח לכל אזרח ציפי
  • 12:27
  • 25.08.11

הם פשוט בדיחה. זה כמו ילד שמבקש מאבא שיקטוף לו את הירח.

153 זה פשוט מרגש. עבודה מקצועית - ועדיין לא חסרת לב סטודנט MA לכלכלה
  • 12:28
  • 25.08.11

נראה כמו עבודה של מישהו שמכיר מקרוב מודלים של מיסוי והקצאה ציבורית באירופה, אבל ידע גם לבחור בחכמה מה אפשר לייבא למציאות הישראלית ומה לא יילך. בייחוד הופתעתי מכך שהמתווה הזה מאוד מתון וזהיר, לא משהו שהיה מתקבל בפליאה בפורומים אקדמיים של כלכלנים

154 בניית יחידות דיור לצעירים ברחביי הארץ  (לת) מאיר
  • 12:28
  • 25.08.11
155 התקשורת מסוגלת לעולל הרבה יותר ממחאת אוהלים. ר` WW1 + WW2 תזכורת היסטורית
  • 12:29
  • 25.08.11

כי כדי שהעמים התרבותיים ביותר באירופה יהפכו לפנאטים רצחניים, צריך מישהו שיסית אותם. מישהו שיום יום, שעה שעה, יתאר את העם הגרמני ואת העמים האנגלים והצרפתים כמפלצות טורפות חסרות רחמים, שאין להן מקום בעולמנו. וזה מה שהתקשורת יודעת לעשות הכי טוב. כך גם אצלנו. אלוף בן סיכם את כהונתו הנוכחית של נתניהו במילים הבאות: " מאז שובו לשלטון ישראל נהנית מרגיעה ביטחונית, צמיחה כלכלית ויציבות פוליטית שלא נרשמו בדור האחרון" ("הארץ" 22.6). אבל הכותרות היומיומיות בעיתונות הכתובה ובמשודרת אמרו לציבור (לפחות עד הארועים בדרום) שנתניהו כשלון טוטאלי ושהוא "מסוכן" ושלא יהיה למדינה עתיד עד שנתניהו יסולק.

156 חבל יותם
  • 12:29
  • 25.08.11

שחבורת המהבולים הזו מבזבזת אנרגיה כל כך חיונית וצודקת שהתפרצה כאן עם מסמכים מקושקשים יועצים מוזרים וכו. שיתרכזו בקידום המחאה עד שתשתנה המציאות אבל שלא יתחילו לקבוע מה כן ומה לא. בשביל זה צריך להיות קצת יותר מבינים וקצת יותר אחראים על התמונה הכוללת במשק

157 איזה ערימה של שטויות. יריה ברגל למחאה עמית
  • 12:30
  • 25.08.11

פיקוח על שכר דירה? החזרת הפיקוח על המוצרים? אולי גם יחזירו את הפנקס האדום של ההסתדרות? ואף מילה על שילוב החרדים בעבודה! ביטול קצבאות הילדים?

158 ומי שיזם את הרעיון של מימון BOT בכספי פנסיה - ראוי לפרס ישראל סטודנט MA לכלכלה
  • 12:30
  • 25.08.11

פשוט מבריק

159 בקיצור להעניש את כל מי שמממן היום את המדינה טל
  • 12:32
  • 25.08.11

כל מי שמכניס כסף רב למדינה בזכות כישרונו וחריצותו ייענש. גם מי שהעז לחסוך במקום לצרוך.

160 הביטו ב"כנופית המנהיגים"הם נראים כחבורת כלומניקים,,,,,,,,,,,,  (לת) אדיוטים
  • 12:32
  • 25.08.11
161 כל הכבוד ! עם ממשלות עם מוסר עבודה כה ירוד צריך שמישהו יביא תכנית ששי
  • 12:32
  • 25.08.11

רצינית !

162 חזרה לימי מפא"י העליזים איילת
  • 12:33
  • 25.08.11

ודמי המפתח. חבורת הפסאודו-אינטלקטואלים-אולטרה-שמאלנים בעיקר מעוררת בי קבס.

163 מובילי המחאה אינם ראויים משה
  • 12:38
  • 25.08.11

ראשית כל הכבוד על שלקחתם זעקה אמיתית של קושי מפי העם אשר היתה עצורה בתוכו והבאתם אותה לידי ביטוי. אך, לאחר שעשיתם זו, מן הראוי היה שתפנו את המקום ליודעי דבר. הדרישות אותן אתם מציגים אינם אפשריות!!! מבחינה תקציבית, הן יביאו לקריסה כלכלית מוחלטת של המשק. לדידי, אתם נופלים לאותו הבור אליו נפלו כמעט כל פוליטקאי ארצנו - שיכחה מדוע באתי ולאן התכוונתי להגיע, והבנה כי אני אינני מתאים לבעיצוע כלל התפקידים, כל זאת מתוך רחשי אגו פנימיים. אנא מכם, אל תגרמו למחאה להפוך למגוחכת. המשיכו בארגון הכללי ובהובלה, אך תנו לברי דעת ולמודי נסיון לנהל את דרישות המאבק. בהצלחה

164 דרישות אינפנטיליות של כנופית אנרכיסטים.  (לת) רעמסס
  • 12:38
  • 25.08.11
165 מי נראה לכם ישלם על פריצת מסגרת התקציב? מי נראה לכם ישלם
  • 12:39
  • 25.08.11

בעולם אוטופי העשירים ישלמו את כל הפריצה במסגרת התקציב. בואו נודה על האמת - זה לא ריאלי, לא משם תבוא הישועה. את הפריצה אנחנו, מעמד הביניים ישלם. עיקר הדיון צריך להתמקד בצד של השימושים ולא של המקורות. לחלק את העודה באופן שתגדיל אותה ע"י תחרות ועידוד תעסוקה ועסקים קטנים. באותו אופן הגבלת שכר הדירה בחקיקה פשוט או יפתח שוק שחור, או שיוריד את תמריץ בעלי הדירות להשכיר. שכ"ד גבוה הוא * תוצאה * של מחסור בהיצע לא הבעיה. הדרך להורדתו היא לבנות יותר, להוסיף היצע. אני לא מוכנה לשלם על פריצת התקציב, אתם לא מייצגים את כולם ואתם מציבים דרישות שיש להן השלכות מרחיקות לכת על משלמי המיסים. לא זו הדרך!

166 כל הכבוד! לא לוותר! אני בא להפגנה.  (לת) חתחתול
  • 12:39
  • 25.08.11
167 פעילי השמאל האלה יכולים רק לחלום על מדינה קומוניסטית !!! לא יהיה  (לת) ימני
  • 12:39
  • 25.08.11
168 איפה הסעיפים למעמד הביניים שאינו סטודנט? איתן
  • 12:41
  • 25.08.11

החלום הסוציאליסטי הישן טוב ויפה, אך אנו שוכחים שמשמעותו ירידה תלולה ברמת החיים. הבעיה שלנו היא קפיטליזם קיצוני אך העדר שוק חופשי אמיתי. הכל יקר מדי. ומה שאמור למנוע את זה בשוק החופשי זו זכותי הראשונה כצרכן לעבור מנותן שירות אחד לאחר, לבחירתי. ולכן: 1. התחייבות לנותן שרות (כמו הוט, יס, פלאפון וכו') אמורה להיות לא חוקית כי היא מבטלת את זכותי הבסיסית כצרכן. לדרוש ממני קנס על רצוני לעבור לספק אחר (כאילו שזה פשע) זו בריונות. לחדש את תנאי התחייבותי ללא ידיעתי זה אונס! 2. תיאום מחירים בין מתחרים זו עבירה על החוק! ביטול הריכוזיות הינו ראשון בחשיבותו. 3. כל שרות שאינו מאפשר לצרכן לעבור לספק אחר (מים, חשמל, ארנונה וכו') אינו יכול להיות מופרט! לכל הפחות מחייב רגולציה קשוחה. 4. אסור שחברות ביטוח ופנסיה יהיו מורשות לשחק בכספי ככל העולה על רוחן, מבלי להתחייב בפני על כיסוי הפסדיהם. זה לא ביטוח - זה לממן משחקי קזינו של אוליגרכים ולשאת בהפסדים.

169 קראתי את כל 11 עמודי המסמך בעיון, הם צריכים להקים מפלגה קולי מובט ירון
  • 12:42
  • 25.08.11

מובטח להם אם מסמך זה יהיה מצע המפלגה.

170 ראו מה קורה כשחובבנים פופוליסטים מתעסקים במיסוי נציג המעמד הבינוני
  • 12:44
  • 25.08.11

1. מס חברות אפשר אולי להעלות באחוז או שנים, וגם זה יבריח חברות בינלאומיות מהארץ. הם הולכות במפורש למקומות בהם מס החברות מינימלי. עזיבתם תגרור הפסד כלכלי רציני ומקומות עבודה רבים. העלאה גבוהה יותר תהיה אסון. 2. מס הכנסה גבוה על מיליון שקל ומעלה וביטול תקרת מס בריאות וביטוח לאומי הם צעדים טפשיים שלא יכניסו למדינה אגורה אחת אבל יגדילו בהרבה את רווחי עורכי הדין ורואי החשבון הפרטיים. מי שמרוויח יותר מ-50K ש"ח לחודש יהפוך בקלות לחברה וישלם מס חברות ומס על דיבידנדים כשיוציא את כספי החברה לכיסו. גם אם מס חברות יועלה, שני המסים ביחד יגיעו לבערך 45% ואף עשיר לא ישלם את ה-60% מס וגם לא מס בריאות וביטוח לאומי מעל לתקרה של 50K לחודש, אבל כל חברה כזאת תוסיף רווחים לעורכי דין ורואי חשבון ותגדיל את מספר הפקידים אצל רשם החברות. 3. מס עזבון יפגע רק בפקיד או חנווני שהגיע לדירה משלו בעמל רב והוריש אותם לילדיו. הטייקונים יהפכו מייד לתושבי חוץ, כפי שעושים כל עשירי ארה"ב, אנגליה ושבדיה, שם יש מסים כאלה. ההכנסות תהיינה אפסיות והמעמד הבינוני יחוסל. זו הסיבה שהמס הזה בוטל לפני 30 שנה

171 משכירי דירות לא צריכים לסבסד חסרי דיור !!!!!!!! אותי איבדתם
  • 12:45
  • 25.08.11

הייתי עצמאי והדירה שאני משכיר היא הכנסתי היחידה. אני צריך לסבסד חסרי דיור?

172 משכירי דירות לא צריכים לסבסד חסרי דיור !!!!!!!! אותי איבדתם
  • 12:45
  • 25.08.11

הייתי עצמאי והדירה שאני משכיר היא הכנסתי היחידה. אני צריך לסבסד חסרי דיור?

173 נראה לי שהם הולכים רחוק מידיי....מחירון שכ"ד ? הארי
  • 12:47
  • 25.08.11

אני בעד כלכלת שוק חופשי עם התערבות ממשלתית. מחירון לשכ"ד נראה לי דבר מופרך בעליל ששייך לשיטות משטר אחרות. אני מתחיל לאבד אותם- לא רוצה מדינה שתתערב בצורה כזו בשוק ולא רוצה מדינה שבה יוכלו לחיות פרזיטים בנוחות יחסית. מדיניות כזו תגרום לפשיטת רגל של המדינה.לא לשגשוג.אזרחים דוחפים את עצמם בסופו של דבר מתוך דחק מסויים. אחרת למה להתקדם ולהתאמץ ??

174 די לצנזורה- אני חושבת שהם ממש ממש מגזימים ומסוכנים מאוד. אביב
  • 12:50
  • 25.08.11

למה מצנזרים אותי? כמצביעת שמאל לשעבר אני ממש המומה מאוסף התביעות ההזויות שלהם אשר עתידות להפוך אותנו ליוון תוך שלוש שנים. אני לא מעוניינת במפאי ההסטורית. יוסי יונה עדי אופיר ואריאלה אזולאי אינם כלכלנים אלה פילוסופים רדיקלים ומקופחים מקצועיים ממדעי הכלום. וזהו למי שלא יודע מצעה הכלכלי של חד"ש אחד לאחד! למעוניינים להפוך לרוסיה הסובייטית- תשאלו את מליון העולים מה היה שם באמת!

175 כל הטרראם בשביל דירות לסטודנטים מפונקים עם הורים עשירים  (לת) מוני יקים אנטיציוני
  • 12:53
  • 25.08.11
176 הכשלון מובטח -חזירות "סוציאליסתית" העז המקורי
  • 12:54
  • 25.08.11

האמת נחשפת מדובר בחזירות במסווה סוציאליסטי שאם לא כן הפתרון הוא ממש אחר למשל: משכנתאות לזכאים לדירה ראשונה -ללא יכולת למכירה במשך חמש שנים ועד לגודל מוגבל(עד שלושה חדרים) מעבר לכך אין משכנתאות מוזלות(יש מיסחריות) במצב כזה יהיה גם דיור בר השגה גם ניתוב שלו לזוגות "צעירים" וגם שוק ועידוד בניה של דיור שנים ושלושה חדרים-שוק שכמעט ונכחד בקיצור צדק חברתי ולא צדק לעשירים !!!!

177 המפונקים לא מבינים שמדיניות כלכלית בפיקוח הנהגה פוליטית אינטרסנטי  (לת) מוני יקים אנטיציוני
  • 12:56
  • 25.08.11
178 5 קומות נוספות לתמ"א 38 ללא כופר חניה פטור ממיסים,אישור בניה תוך חודש,בניה חדשיים,
  • 12:58
  • 25.08.11

סיום שנתיים. רוב הבעיות ל-15 שנים הבאות יפתרו.

179 מחירון ממשלתי לשכר דירה??? ירון
  • 12:58
  • 25.08.11

אולי גם מחירון ממשלתי לקומקום חשמלי, מכסחת דשא, כרטיסי טיסה, קילו מנגו, אוהלים.... נפלתם על הראש

180 הרימה הזו עושה נחת לנתניהו ונוס
  • 13:00
  • 25.08.11

המאגנים עושים את כל השגיאות האפשריות וממסמזים את את המחהה

181 ארכאולוגיה קורט טוכולסקי
  • 13:03
  • 25.08.11

בעוד כאלפיים שנה ייתקלו הארכאולוגים בכדי חרס טמונים במורדות הר חברון. התכולה: מיליארדי השקלים (במטבעות זהב עם תבליט של אנסטסיה. על גב המטבע יהיה חרוט באותיות קיריליות: "זרודינה, זסטלינה, זלנינה, זמישניז'קובסקיה") . לאגף העתיקות לא תהיה שום בעיה לפענח את הכתובת. רוסית תהיה במילא השפה הרשמית.

182 ישר כח! אין צודק ונכון יותר מהדרישות לשינוי מרג'
  • 13:04
  • 25.08.11

מוצאת שההצעות לתיקון מקיפות ונוגעות לכלל האוכלוסיה ואיתם צריך להמשיך ולמחות עד שיבוא השינוי והמדינה תפסיק לנצל את אזרחיה ולהפקירם ... לכל מי שטוען שהמחאה אינה פוליטית טועה.משנתו של נתניהו אינה מתאימה לשינוי חברתי כלכלי מקיף.הוא מנסה להשאר בכסאו עד לבחירות וינסה לזרוק פרורים. חייבים לגרום להקדמת הבחירות ולבחירה קפדנית באנשים מתאימים שיעלו על הפלטפורמה ויובילו עם התומכים שינוי חברתי אמיתי. ההפגנות הבאות צריכות להיות הגדולות ביותר שהיו ושום דבר כולל הפיגוע הטראגי לא צריך לשנות את הדרך.

183 חייב לומר שלי זה נראה די חובבני.  (לת) גיא
  • 13:19
  • 25.08.11
184 לא תהיה כאן מדינה קומוניסטית אורי
  • 13:22
  • 25.08.11

הקומוניזם נכשל!!!!!!

185 ומי ישלם?! בנון...?  (לת) בן זאב
  • 13:22
  • 25.08.11
186 דיקטטורים קטנים לכפות "מחירון ממשלתי" לשכר דירה עושים צחוק
  • 13:24
  • 25.08.11

הגענו לימי החושך שבהם השלטון הרכזי יקבע לאנשים כמה כסף מותר להם לגבות מדיירים. לא רחוקה הדרך להלאמת הרכוש הפרטי. חשבנו לתומנו שהקומוניזם מת בעולם כי הוא מנוגד לרוח החופש האנושית...

187 מס על דירות - טירוף רן
  • 13:29
  • 25.08.11

איך מס יוריד מחירים? מה הרעיון הגדול להטיל מס על ?חורגים? מהמחירון? הדבר יגרום לשכר הדירה המנופח ממילא לזנק עוד יותר. הדבר בטח לא יוסיף ולו דירה

188 על רדידות והיעדר תבונה אלעד
  • 13:32
  • 25.08.11

למה לסטודנטים מגיע מה שאחרים אינם מקבלים? מה זה הטמטום הרדוד הזה? למה לא דירות לעניים חסרי השכלה שסיכוייהם לעתיד טוב שואפים לאפס?

189 חבל על עבודתו של טרכטנברג. נציגי החרדים גפני וישי שולטים בתקציבים  (לת) סחיטה באיומים
  • 13:36
  • 25.08.11
190 הדבר הכי חשוב שקרה במדינה. קאסמים לא יפחידו אותנו רק התפוררות  (לת) החברה
  • 13:37
  • 25.08.11
191 דרישה הזויה! אני דורש מחירון דירות למכירה מנוהל על ידי הממשלה ! ירון
  • 13:39
  • 25.08.11

כמה שהם לא רציניים ה"מנהיגים" האלו, אין להם מושג מה זאת כלכלה. אני מבקש להגביל את מחיר הבית של הוריה של דפני בכפר שמריהו, כמו כן פיקוח ממשלתי הדוק על הוריה בזמן המכירה שלא יחרגו מסכום העומד בשיוויון נפש מול שכר ממוצע במשק, אם לא, לא מדבר יותר!!

192 למובילי המאבק יוסי
  • 13:44
  • 25.08.11

האים אתם מבינים בכלכלה ? האים ניהלתם פעם מדינה? ומה אתם חןשבים לעצמכם שתקבלו את כל דרישותכם? אתם פשוט חבורה של אנשים מטומטמים שבטח אנשי קדימה הם אלה שמאחורי הקלעים הוציאו אותכם לרחובות , מיפלגת קדימה וכל אנשי האופוזיציה לא מצליחים להפיל את ראש הממשלה בכנסת אז הם מנסים דרך העם, לדעתי לא צריך להיתרגש מההפגנות יהיו בחירות בעוד שנתיים כל אחד יכל ליבחור מה שהוא רוצה וגם להחליף ממשלה עד אז תמשיכו לינבוח ותיהיו הפודלים לש מיפלגות האופוזיציה.

193 נו פרובלם, השוכר ישלם גם את המס, הכיס שלי לא יפגע  (לת) משכיר
  • 13:49
  • 25.08.11
194 ומי ישלם את המס ?- השוכר. יגאל
  • 13:54
  • 25.08.11

יש מה שנקרא כלכלה חופשית בעיקר במדינות המערב , מי שרוצה שכ"ד נמוך שילך לפריפריה .ולא ידרוש דיור בארלוזורובה פינת דיזנגופה . על נת לרצות מס' אנשים יצטרך מס הכנסה לגייס עוד אלפי עובדים על מנת להשתלט על דרישה שגם כך הינה נוגדת חוק כבוד האדם וחירותו .

195 חלק מהדרישות נשמעות לגמרי לא מציאותיו... ישראלית
  • 13:55
  • 25.08.11

בזמן שמדינות מפותחות עושות הכל כדי להוריד מס חברות ולעודד השקעות אתם רוצים להעלות את מס החברות מה שיעודד חברות לעזוב את ישראל או לא להגיע אליה, דבר שיוביל לאבטלה. חינוך חובה מסיום חופשת הלידה - אתם לא מדברים על חינוך אלא על מטפלות וסיוע להורים עובדים שזה דבר שונה. אולי כדאי במקום זה לעודד מקומות עבודה לאפשר להורים לעבוד בדרך שתאפשר להם להתחלק ביניהם בטיפול בילדים - יותר עבודה מהבית ויותר לוח זמנים גמיש. כשבונים רשימת דרישות כדאי לחשוב גם על התוצאה מבחינת המשק. אם לא יהיה שגשוג כלכלי לא יהיה ממה לממן את הדרישות הצודקות כמו אלה שבעניין דיור בה השגה.

196 לממש, במקביל, מרד צרכני אחד מפה
  • 13:55
  • 25.08.11

דרישות אנשי מחאת האוהלים ראויות וצוקדות אבל הן מתכתבות עם קירות אטומים. כדי להפעיל לחץ למימוש הדרישות יש הכרח במהלכים משלימים מלבד צעדות מחאה. המחאה האפקטיבית היחידה היא זו שפוגעת בכיס - המנעות שרירותית מרכישת מוצרים ושירותים של גורמים מונופוליסטים, דואופוליסטים, קרטלים, וחברות המקיימות תחרות בין מעטים. זה מהלך שצריך לבצע באופן מושכל אך שרירותי ובלי צפוי מבחינת העסקים שנמנעים מלרכוש מהם. הכל בהטלת מטבע, ללא פרסום מראש לגבי מועדי שינוי יעדים. את ככפת המהלך והובלתו ראשי המחאה צריכים לקחת על עצמם. בהצלחה

197 פרזיטים תלמדו כלכלה 1
  • 14:00
  • 25.08.11

כן אתם גרועים מחרדים בניסיון הניצול שלכם של כל משפחה אשר עבדה כל חייה. ניצול דרך המיסים הישירים והעקיפים. וכעת גם מס על מעט הנכסים אשר צברו לאורך שנים של עבודה קשה. מה הרשימה הביבלוגרפית של "פעילי המהפכה"? האם הם בדקו את ההשלכות של פעולת אלה בעבר בארץ ובחול?

198 הוא בן אדם הקסל
  • 14:03
  • 25.08.11

תגיד,טרכטנברג הוא בן אדם?כן למה?אז הוא יכול בשלב מסוים להוציא את משפט המחץ"אתם יודעים מה,עופו קיבינימט".הוא בהחלט יכול.תודה רבה לך.על לא דבר.

199 העם דורש שדפני תתגייס  (לת) עודד ז
  • 14:27
  • 25.08.11
200 אם הכנסה משכ"ד תהפוך ללא כדאית אורי
  • 14:31
  • 25.08.11

בעלי דירות להשכרה ימכרו דירות ויחפשו תחומי השקעה כדאיים יותר לכספם, וכך תהיינה הרבה פחות דירות להשכרה, מה שיפגע בשוכרים. כיום דירה הינה השקעה כדאית, ולכן יש הרבה דירות, דבר הגורם להיצע רב של דירות, בכל האיזורים ובכל הגדלים, אם זה יהפוך ללא כדאי, יהיו מעט דירות להשכרה, עם היצע מצומצם.

201 לצערי לא יצא מכם כלום - לכל היותר קוסמטיקה רעם
  • 14:47
  • 25.08.11

אינכם מסוגלים אפילו לנסח דרישות. אפילו את שכר הדירה לא תורידו. כי: אתם הזויים וכל כלכלן וקרובו התלבשו עליכם וכל פוליטיקאי שמאלני עלה עליכם. כלכלנים הם אנשים שבאו לאוניברסיטה כדי להיות עשירים - לא מדענים. פוליטיקאים באו לפוליטיקה כדי לשלוט באנשים ולא לעשות כלום. בדיור צריך לעשות - לדון אפשר שנים בוועדות ואח"כ שנים בכנסת. ויכוחים בין כלכלנים ושיטות הונאה כלכליות - זה שנים. בדיור יש לחייב אחוזים בבניה לדירות קטנות ולדירות בשכירות - בחוק כנסת. לשם כך צריך כנסת בלי לובי וישרה - זה יבוא רק אחרי מהפכה - הבנתם? לכו הביתה לאבא ואמה....

202 תחבורה ציבורית פריה
  • 14:55
  • 25.08.11

חבל שאין שום בקשה לגבי תחבורה ציבורית טובה יותר במדינת ישראל

203 רעיון מצויין !!! YZ
  • 15:34
  • 25.08.11

כל המשכיר דירה וחורג, שישלם על החרידה 50% מס. במידה וזה יעשה "מתחת לשולחן", צריך גם לאפשר תקופת התישנות של 10 שנים או יותר. אם השוכר יסיים את תקופת השירות ויעבור למקום אחר, והוא שילם "מתחת לשולחן" ויוכל גם להוכיח את זה ויפנה לשלטונות המס, כי אז עונש המינימום על המשכיר יהיה החזר כל הכסף ששולם "מתחת לשלוחן" בתוספת הצמדה וריבית. כמובן יהיה עך המנשכיר להתחשבן גם עם שלטונות המס.

204 הדירה האחת הזו היא ההכנסה שלי. מחיר השכירות נגזר רמי
  • 17:08
  • 25.08.11

ממחיר הדירה, ויש מדדים מקובלים בעולם. פחות מזה, אני אמכור אותה ואשים בחשבון עם ריבית, יותר משתלם, ואז יהיה לכם פחות דירה לשכור.ואז שוב תאשימו ממשלה, אף פעם לא את חוסר ההבנה של התוצאות בלתי נמנעות של דרישות שלכם.

205 זה לא מעשי לעשות מחירונים !! נדרש מס רכוש !! מס רכוש יוריד מהר
  • 17:09
  • 25.08.11

אי אפשר לעשות מחירון כי מחיר דירה נקבע על פי המון פרמטרים. צריך להטיל מס רכוש על דירות להשקעה. זה יוריד מהר מאוד את מחירי שכר הדירה. נדרש באופן מיידי: 1. מס רכוש של 2% על כל נדלן שאינו דירת מגורים יחידה. 2. מס רכוש של 4% על דירת מגורים שבעליה לא משכיר אותה לפחות 8 חודשים בשנה. והתוצאה: 1. זה יגרום לאלו שמחזיקים 10 דירות, למכור אותם לאלו שאין להם אפילו דירה אחת. 2. זה יגרום לספסרי קרקעות לבנות עליהם מהר. 3. זה יגרום לאלו שמחזיקים דירות ריקות, למהר ולהשכיר אותם.

206 בושה להם,בעצם שאינם יושבים עם נציגי הממשלה. דין ת"א כדין נצרים.
  • 17:21
  • 25.08.11

ודפני צריכה להעיצר ולהחקר הכיצד צבא לא עשתה ועוד מרשה לעצמה לדרוש דרישות,שתלך לאבא העשיר שלה מכפר שמריהו,חוצפנים אילו רצו באמת לפתור בעיות,היו הולכים לשבת ביחד עם הוועדה של טרכנברג ואז היינו מאמינים שכוונתם נכונה,מעניין מי יופיע במוצאי השבת להפגנה תפרסמו מי מופיע לנחליט אם נרצה להגיע להפגנה.בושה שאתם משתמשים בלידים קטנים טיפשיים עם חולצות אדומות הרוצים להחזיר לנו את שלטון הפינקס האדום,לא רוצים לחזור לשנות הפרוטקציה של האדומים,די תתעוררו תלכו לעבוד,ותעזבו את תל-אביבה או שתלכו לאבא ואמא שלכם.אין בכם רצון כלל לפתור שום בעיר מה שתאם רוצים הוא להרוס את המדינה וכול העיתונות משתפת עימכם יש.עובדה אם כותבים נגדכם הם לא מעבירים רק מי שתומך בכם עובר,זה שנותנים לכם במה.בתקשורת ובטלויזיה אתם לעולם לא תרצו לפתור את הבעיות כמו הפלישתינאים בכדי לקבל כסף רב מהעולם מנציחים את העוני,המחנות פליטים וכו' ולכן אתם דומים להם אינכם רוצים לפתור כלל שום בעיה.זה הכול.בושה לכם וכול המדיה.

207 מקומוניזם ברחנו ולקומוניזם הגענו liorman
  • 19:02
  • 25.08.11

נשאר רק לבנות מחנות גולאג לכל הטייקונים ועשירון עליון ולבזוז את החנויות בכיכר המדינה כמו שעשו באנגליה.למה לא?אני גם עני אז מה מותר לי?לא!אסור לי ,כי אני לא בהמה!אני בן אדם!

208 ל-46 ניתן לחסוך אלפי שקלים לילד בעזרת השכרת ספרים בנו של הציניקן
  • 19:11
  • 25.08.11

כתלמיד בתיכון קלעי בגבעתיים אני שוכר את הספרים בסכום של 280 שקל לשנת לימודים לכל הספרים יחד. שהמחיר שלכל הספרים שצריך בשנה אחת עובר את ה-1000 שקל. כמובן שיש דרישות לחוברות עבודה (לדוגמה באנגלית ובמתמטיקה) שמעלות את העלות בעוד מאה-מאתיים שקל אבל מכיוון שברוב התיכונים תצתרך לקנות את החוברות האלו זה מתקזז ועדיין מדובר בחיסכון של כ-700 - 800 שקל בשנה

209 ואני מציע מחירון קנסות על הצעות מטומטמות..  (לת) ליאור
  • 20:25
  • 25.08.11
210 אני עם צעדת המיליון לקבל הופעת אמן חינם  (לת) הופעה חינם, כדאי
  • 20:54
  • 25.08.11
211 להוריד את שכר הדירה לחצי ולהכניס תחת פיקוח דנה מהמאהל
  • 21:04
  • 25.08.11

לא סתם מחירון דבר ראשון להוריד את שכר הדירה ב-50% מספטמבר 2011, ולהכניס את העלאת שכר הדירה לפיקוח ואכיפה ממשלתית כלומר- מןתר להעלות רק בגובה המדד אחרת קנס בגובה שכר דירה שנתי - ופלילי.

212 יש לעצור את המארגנים בכדי לדעת מה מטרתם, דין ת"א כדין נצרים.
  • 21:30
  • 25.08.11

כמו שעצרו את מרגלית בכדי לדעת האם היא איימה על מישהוא כך צריך לחקור אותם מי ממן?מדוע הם לא רוצים לשבת עם הוועדה?וגם מי שלם מליוני דולרים למפלגה שלהם ולמשרד וכול ההוצאות שלהם.וגם שימוש בילדים שרוצים לכפות עלינו שלטון קומוניסטי כמו פעם שלא היה לנו רפואה,אוכל עבודה,כלום כלום כי לא רצינו פינקס אדום לפני 50 60 שנים וגם ולא קיבלנו תרופות אפילו.בושה לכם אינכם מבינים מה זה קומוניזים טיפשים הז8ויים.בושה לכם.

213 המשק הישראלי כושל - חייבים לשנות! רותם
  • 22:24
  • 25.08.11

אני לא יודע אם הדרישות מציאותיות ומהי המדרגיות בה צריך לבצע אותן. יכול להיות שהדבר יקח שנים. אבל לדעתי חשוב להגיע לשולחן המשא ומתן עם יותר דרישות מאשר לבוא בידיים ריקות. לכל המפחדים משינוי בכלכלה הישראלית יש לי רק דבר אחד לומר - הכלכלה שלנו היא הגרועה שבכלכלות מדינות המערב. מדינת ישראל ענייה והגיע הזמן שנכיר בכך ולא נפחד מזה. היו כאן מחדלים, קומבינות, ניהול כושל ופשעים של מקבלי ההחלטות ב- 30 שנים האחרונות. הם הצליחו להביא אותנו למצב העגום הזה ועכשיו אנחנו צריכים לאזור כח ואומץ ולשנות! מצ"ב קישור להרצאה של פרופ' ירון זליכה לשעבר החשב הכללי שמסביר את כל הנושא בצורה נהדרת. זליכה גם נותן פתרונות שנראים יישמים. קחו שעה ותראו! חובה לכל אזרח שאכפת לו מהמדינה ונמאס לו שמוליכים אותו שולל- http://www.youtube.com/watch?v=QoGQP7VphMo תחי המהפכה! ותמשיכו לצאת לרחובות! בהצלחה לכולנו...

214 חזרה לחוק הגנת הדייר? זה בטח לא יוסיף בניה להשכרה.  (לת) מטומטמים
  • 22:29
  • 25.08.11
215 בסוף יראו שהעסק לא מציאותי- ואפילו צאצאי המעמד הבינוני יבינו סוף שכל בינוני.
  • 22:31
  • 25.08.11

שגם הם דופקים את המעמד הבינוני שהם מתיימרים להציל.

216 מפלגה שתלך עם מצע כזה, לא עוברת אחוז חסימה  (לת) עמי
  • 23:00
  • 25.08.11
217 דתי ואתכם עד הסוף יובל 13
  • 23:36
  • 25.08.11

במחאה הזו היא בעצם דיבור כולל לכל חלקי העם מה שעשיתם עד כה ראוי לשבח רק לטעמי צריך קצת שינוי בעניני הזמר כי זה לוקח את המחאה לכיוון אחר וזה נכון המחירון \\וזה נכון לגמריי ההפקרות הזו תעלה ביוקר במידה ולא תהייה מחאה כי מה שיקרה אנשים יעזבו את הארץ\\ ויעידפו לזנוח את המולדת לטובת הייאוש של הציבור היקר שמרגיש שאף אחד לא מרגיש אותו אני דתי וכותב כאן כי אני יודע ותמיד ידעתי שמפלגות הימין לא מספיקות עושות לחברה רק לכיס של הגדולים\\ רבותי הגיע הזמן לתמוך בשמאל המפגין כן למרות דעותיהם השונות,כי הם בעצם מדברים לחיי היום יום פרס מחק פעם חובות כי הוא הבין מה זה גורם{מילארדים} הכל ניתן לשנות ואכן זה ישנה בזן הקרוב!

218 המגיבים פה- חבורה של פרנואידים מתלהמים נרקיס
  • 00:40
  • 26.08.11

כל המגיבים שצועקים אדום אדום קומוניזם כאילו הם יודעים על מה הם מדברים- אין לכם מושג מה זה קומוניזם אם נראה לכם שזכויות אזרח בסיסיות כמו חינוך ורפואה זה קומוניזם. אנחנו הדור החדש דורש לעשות שינוי, דור הזקנים של הערוץ הראשון הפאראזיטי(הערוץ הבטלן ביותר, אם כבר אתם אוהבים את המילה הזו) כבר לא רלוונטי עבור החיים שאנחנו מאחלים לעצמנו. לכל האנשים מעל גיל 40 בארץ שידעו עוד טעמה של ארץ עם זכויות בסיסיות, תלכו לנוח, תשאירו את העתיד לנו הצעירים. אנחנו רוצים מדינה סוציאל דמוקרטית ואנחנו לא מתביישים להגיד, על אפכם וחמתכם, אתם קיבלתם מדינה במגש של זהב סוציאליסטי, אנחנו מקבלים גורנישט. ולכן אנחנו נשיג את מה שמגיע לנו! צדק חברתי זה לא מילה גסה, גם להיות עורך וידאו זה לא גסות, וגם להיות אמן זה לא גס! אז תוציאו את המילה פארזיטיות מהלקסיקון העבש שלכם. אתם מסכנים, אתם עצובים ואתם כבר לא רלוונטים. ויוה לה רוולוציון. תחי המהפכה! אנחנו מחוללים שינוי והעם איתנו. הטוקבקים הפרנואידים שיש להם נכס שהם תולים בו את תקוותיו, תרגעו תשתו מים, פיקוח מחירים זה בסך הכל אומר מכירים שפויים. לא בחינם. את המשכנתא אתם תשלמו.

219 דרושה מנהיגות בוגרת ואחראית יותר-תסתכלו על תומר אשל אחד שבמאהל
  • 01:28
  • 26.08.11

בחור שמוביל את מאהל בית-שאן. שקול, ערכי ומדבר לעניין והכי חשוב צנוע.

220 כל הכבוד חבר'ה! העם דורש מדינת רווחה!!!  (לת) רמי
  • 03:15
  • 26.08.11
221 את העיקר פספסו - תיקון השליטה בהחלטות שלמה קרמר
  • 03:39
  • 26.08.11

ללא תיקון בעיית המשילות ותהליך קבלת ההחלטות, הכל רשום על הקרח...

222 אני השתתפתי בהפגנות אבל אני נגד העלאת מיסים או החלת מיסים חדשים דנה
  • 09:57
  • 26.08.11

כגון מס ירושה, העלאת ביטוח לאומי ומס בריאות לרמות לא הגיוניות שרק יבריחו מכאן את בעלי החברות... צריך קצת הגיון והבנה בכלכלה....

223 יופי של רעיונות. כמה זה עולה? מה קודם למה? ל רפי
  • 10:39
  • 26.08.11

עד שלא תגידו את מי ואת מה אתם מייצגים באמת, אין משמעות לרשימות אלה ואחרות. האם בסדר העדיפות שלכם וקדמים חמשת העשירונים הנמוכים לארבעת העשירונים שמעליהם, או להיפך? מי קודם למי? - סטודנטים בת"א או משפחות מרובות ילדים בפריפריה? מה קודם למה? - דירות 4 ו-5 חדרים למשפחות מבוססות בת"א וגוש דן, או מגורים ממוגנים לתושבי הנגב והגליל? תפסיקו להסתתר מאחורי סימסמאות סרק, ותתחילו לדבר במונחים קונקרטיים. הערה להארץ: אין למובילי המחאה ברוטשילד מנדט להגיש דרישות. הם אינם השלטון בישראל, והם אפילו אינם נציגי ציבור נבחרים. מותר להם להציע הצעות ולהציג את סדר העדיפויות שלהם, דבר שאין הם עושים כבר חמישה שבועות!!!!! אגב, להארץ ולאמצעי תקשורת אחרים: כמה מאהלי מחאה קבועים הוקמו עד כה בארץ? כמה אנשים יושבים בהם דרך קבע? מי מהם הודיע שהוא רואה במובילי המחאה ברוטשילד מי שמייצג גם אותו ואת עמדותיו? בינתיים הכל כאן סיפורי מעשיות מתוזמרים לצרכים פוליטיים מפלגתיים ולא לקידום הכלכלה והחברה. ושאלה נספת: מי אחראי במאהלים המוחים על שמירת הצמיחה במשק ועל פעולה אפקטיבית להגדלתה? חברים: רדו מהעצים!

224 עד שהמחאה לא תחזור למסלול רציני ועינייני ל רפי
  • 10:55
  • 26.08.11

ותעסוק בבעיות האמת בשיתוף עם הממשלה וארגוני המעסיקים, שבלעדי השתתפותם במאמץ הלאומי, אינני מתכוון לבזבז אפילו רגע אחגד נוסף בהפגנות סרק. דומני שכותבי המסמכים "המפולפלים" שוכחים שהם אינם הממשלה וגם אינם יצרני המוצרים, השירותים ומקומות העבודה. ספק אם מישהו מהם ומיועציהם הוביל אי פעם בחייו פרויקט או יוזמה עיסקית של שהרוויח מיליון ש"ח. מחאה זה בסדר, אבל תשארו במגרש שלכם, אל תתימרו לנהל את העולם.

225 דירת 2 חדרים במקלט מרכז ת"א - 4800 שקל קובי
  • 11:01
  • 26.08.11

חייבים לשים למחירים של השכירות סוף ,זה פשוט טמטום לשלם מחירים כאלה מטורפים לשכירות , אני כבעל דירה שמשכיר אותה יודע מה הגבולות למחירים שאני יכול לדרוש משוכר, אני חייב להיות הוגן , אי אפשר לסחוט כל שוכר פוטנצאלי בגלל שיש לי דירה ,בעל דירה חייב להוריד את תמחיר השכירות שהוא דורש , צריך לדרוש מבעל דירה בתל אביב לדרוש את מחיר השוק שהשוכרים מוכנים לתת , ולא מתוך סחטנות.ואם יש צורך לעשות חוק נגד סחטנות בעלי דירות בחוק , אז צריך שיהיה חוק כזה.

226 איזה לא מפרגנים איזה לא מפרגנים
  • 00:28
  • 29.08.11

אולי תפרגנו קצת האנשים עובדים קשה למען כולנו ואתם מתלוננים

פעילות
המלצות
הפופולריות בחינוך וחברה
פרסומת