תל אביב
20°-12°
- קצרין 14°- 8°
- צפת 12°- 6°
- טבריה 21°-10°
- חיפה 20°-12°
- אריאל 14°- 9°
- ירושלים 14°- 7°
- באר שבע 19°- 9°
- מצפה רמון 14°- 7°
- ים המלח 22°-14°
- אילת 24°-10°
- לדף מזג אויר
18:06
החלטת בג"ץ בשבוע שעבר בעניין הקצאת מגרש בנייה לבני הזוג פאתנה ואחמד זבידאת ביישוב הקהילתי רקפת במועצה האזורית משגב החזירה לכותרות את סוגיית תנאי הקבלה ליישובים הקהילתיים וחסמים העומדים בפני אזרחים בכלל, ואזרחים ערבים בפרט, להתגורר באותם יישובים שהוקמו על אדמות מדינה.
הסוגיה המורכבת אמורה להתברר לעומק בפני בג"ץ בעתירה נגד חוק ועדות הקבלה בעוד כמה חודשים, אולם עוד בטרם ההכרעה כמה יישובים קהילתיים במשגב יזמו שינוי לתקנונים של האגודות השיתופיות, המאגדות את חברי היישוב ומגדירות את תנאי הקבלה אליו, בדגש על אופיו היהודי ציוני של היישוב או בחיי קהילה על פי מורשת ישראל וערכי התנועה הציונית. כעת מתברר כי אותם תקנונים, שנחשפו ב"הארץ" לפני כשנתיים, הם מודל לחיקוי ביישובים אחרים. ל"הארץ" נודע כי ביישוב אבירים, אחד היישובים הקהילתיים הקטנים שבגליל המערבי הנמצא בתחום השיפוט של המועצה האזורית מעלה יוסף, מסיימים בימים אלה תהליך התאגדות ואישור תקנון לאגודה.
מפרוטוקולים שהגיעו ל"הארץ" מתברר כי בתקנון החדש הוצבו תנאים לקבלה ליישוב, בין היתר שירות הצבאי או לאומי או התנדבות במסגרת אחרת לטובת הקהילה למשך שנתיים לפחות. בסעיף הסמכויות והמטרות של האגודה נכתב כי המבקש להתקבל כחבר באגודה יחתום על נוסח מפורט שבו נקבע שמדובר "בקהילה הפועלת ברוח חזון מגילת העצמאות של מדינת ישראל, השומרת על ערכי התנועה הציונית, על יישוב ארץ ישראל ועל מורשת ישראל". יש לציין כי בתקנון מדגישים חברי האגודה שהם נמנעים מכפייה דתית ומחויבים לחופש פולחן שאינו פוגע באורח חייהם של שאר חברי הקהילה.
גורמים ביישוב המעורבים בפרטים ציינו כי עיתוי ההחלטה להתאגד ולאשר תקנון ליישוב אינו מקרי ונובע בעיקר מתוכנית להרחבת היישוב וקליטת משפחות חדשות. באבירים גרות כיום כ-42 משפחות ועל פי התוכניות ייקלטו עוד כ-40.
יש ביישוב המתנגדים למהלך אך הם בקבוצת מיעוט. אילן הורוביץ, אחד המתנגדים, גורס שהתקנון מפלה לרעה ומדיר קבוצות באוכלוסייה, בעיקר מהציבור הלא יהודי, מלהצטרף ליישוב: "בשל כך הוא מדיר גם אותנו, שלא יכולים לתת ידנו לתקנון שכזה". לדבריו, "חלק מהאנשים באבירים מתונים בדעותיהם המדיניות ומקיימים קשרים מקצועיים וחברתיים עם תושבי הכפר הערבי הסמוך. הם פשוט לא מבינים עד כמה יש בתקנון הזה משום הפליה פסולה".
בניסיון לעצור את אישור התקנון, באגודה לזכויות האזרח נכנסו לתמונה וכבר פנו לרשם האגודות השיתופיות אורי זליגמן. עו"ד עאוני בנא החתום על הפנייה יוצא נגד התנאים שהציב התקנון וקובע שמשמעותם היא הדרת רגליהם של האזרחים הערבים ממגורים ביישוב והפלייתם בהקצאת קרקעות מדינה. עוד נטען כי תנאי הקבלה של השירות הצבאי מוציא גם הוא את האזרחים הערבים מרשימת המועמדים למגורים ביישוב. תוצאה זו היא הפליה על בסיס לאום הפוגעת בזכות לשוויון, המוגנת בחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו.
דיויד גור, יו"ר הוועד באבירים, דוחה את הטענות. לדבריו, הצורך להתאגדות מתבקש על פי חוק וגם מסיבות תקציביות שנועדו לסייע ליישוב לקבל כספים. "אכן היו ויכוחים ערים בסוגיה בין חברי הקהילה באבירים, והרציונל הוא שלחיי קהילה ביישוב קהילתי קטן ומבודד מתאימים אנשים ערכיים המעוניינים לעשות למען הקהילה. נשמח לקלוט באבירים בני אדם. קודם כל בני אדם", אמר.
במשרד רשם האגודות השיתופיות אישרו את קבלת פניית האגודה לזכויות האזרח, אך ציינו כי אגודה שיתופית בשם אבירים טרם הוקמה. אם וכאשר תוגש בקשה לרישום אגודה כזו, ייבחנו הוראות התקנון המוצע בידי רשם האגודות.
שהם שלמים עם החזון הציוני של יישוב הארץ... איך לא עולה הסומק על לחיי יו"ר הועד שישובו יושב על אדמות ,שאך נלקחו מן העתודה הקרקעית של כפרי הסביבה ,שכל חטאם הוא -שאינם מתאימים ל"מיזם" ייהוד הגליל?
איווט ששרת 90 יום כאפסנאי אמיץ יתקבל? הוא לא משתמט? או שיש לכם העדפה לעבריין שהורשע בתקיפת ילד, עבירה שהיא בושה אפילו בעולם הפשע
דווקא אמרת דבר נכון הפעם.
מי שלא משרת את המדינה המדינה אינה תשרת אותו
כמה אתה צודק. לכן על תושבי קציר לקבל רק את מי ששירתו את המדינה. מעניין מה יעשה שר השיכון עם כל חבר מרעיו החרדים לא יוכלו להתקבל לישוב קציר?
התכוונת חריש, לא קציר, ואתה צודק!
פיצוי למושמטים עכשיו http://radiofonia2012.wordpress.com/2007/08/02/%D7%A4%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%99-%D7%9C%D7%9E%D7%95%D7%A9%D7%9E%D7%98%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9B%D7%A9%D7%99%D7%95/
האם התקנון ישור גם על הסעיפים הבאים המופיעים במגילת העממאות: 1. מדינת ישראל תשקוד על פיתוח הארץ לטובת כל תושביה. 2. מדינת ישראל תהא מושתתת על יסודות החירות, הצדק והשלום לאור חזונם של נביאי ישראל. 3. מדינת ישראל תקיים שוויון זכויות חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה בלי הבדל דת, גזע ומין. 4. מדינת ישראל תבטיח חופש דת, מצפון, לשון, חינוך ותרבות. או שמא...
04למרות קומץ צעקנים שצועק כל פעם שהפסיקה של בית המשפט לא מוצאת חן בעיניו. אגב, לא רק מהימין, גם מהשמאל ("יש גבול").
אבירים שוכנת במרחק לא רב מכפרי הדרוזים הגדולים - ג'וליס, ירכא, אבו סנאן ומעיליה - יבואו הדרוזים בהמוניהם - והם עשו צבא, ועוד איך - ו'יכבשו' את הישוב, ובא לציון גואל!
תושבי מעיליה הם נוצרים ולא דרוזים וג'וליס אבו סינאן וירכא רחוקות מאבירים. שעורי בית עוד לא הרגו אף אחד.
יבואו דרוזים מכל הארץ. יבואו נוצרים מפיסוטה השכנה, שאבירים שוכנת 5 דקות נסיעה ממנה. יבואו גם הדרוזים מירכא ומג'וליס וגם כמובן הדרוזים מחורפיש שנמצאת למטה. עד היום רכשתי מוצרי חלב שמיוצרים באבירים - מחלבת הרועה הגלילי. לא עוד. אגב, האם ירון לונדון עדיין חבר באבירים?
הערבים הם לא סתם מיעוט.אלא מיעוט שונא יהודים ומאחל לאובדנם .מדוע מאלצים את הישובים בהכנסת ערבים ששונים לא רק בדת, אלא במנטליות ,וצורת חיים והתנהגות כל כך שונים. בטווח הרחוק זה יביא עוד ערבים ואז תתחיל נטישת יהודים את הישוב.תציצו לערים מעורבות. היהודים שנשארו שם ,הם אוכלוסיות שאין לידם את היכולת החומרית לנטוש.לוד ,רמלה ועוד.פשוט,בית המשפט גוזר גזר דין מוות על אותם ישובים,בשם "זכויות אזרח".מה יהיה בחגי ישראל?עצמאות מול הנכבה ותהלוכות דגלים פלסטינים..כיפור-מול דהירת טרקטורונים ומוסיקה ערבית רועשת. יווצר מצב שיביא לנטישת היהודים.
רק פוסט-ציונים, שחושבים שערבי לא צריך לעשות שירות לאומי (אפילו בכפרו) ולא צריך לקבל את ישראל כמדינה יהודית, יכולים לראות בזה אפלייה.
הכוונה לחסום תושבים על בסיס דתי-גזעני - ולא ע"ב שירות למדינה. די לצביעות...
הוויכוח הוא על הנוסח: אפשר לחסום על בסיס דתי גם אם כתוב "נקבל כל מי שיביא תעודת יושר". האם מחית כשבד"צ קבע שיהודים לא יגורו בישוב בדווי?
הוויכוח הוא על הנוסח: אפשר לחסום על בסיס דתי גם אם כתוב "נקבל כל מי שיביא תעודת יושר". .\האם מחית כשבד"צ קבע שיהודים לא יגורו בישוב בדווי?
In which MITZPE do they accept people who did not serve?
10מצד אחד נדרשת תקופת התנדבות של שנתיים, לאן דווקא צבאית או שירות לאומי ומתאפשר חופש דתי, ממש הומניזם. מצד שני, נדרשת הצדעה לערך הציוני! למה שאוכלוסייה ערבית או כל אוכלוסייה אחרת (כולל יהודים) שלא מזדהה עם עירכי הציונות אבל התנדבה ותרמה למדינה ולקהילה לא תוכל להתייש בכל מקום? לא ציוני = לא בן אדם?! גזענים דוחים.
ישוב קהילתי משמעותו קהילה הומוגנית (ולא אין הכוונה לאשכנזים בלבד) תושב אשר חורג בצורה לא סבירה מאופי הקהילה לא יוכל להשתלב בישוב.
התקנון לא מגביל ערבים שמזדהים עם ערכי הציונות, הוא רק מגביל אנשים (מכל לאום ומוצא) שבמקום לתמוך במדינה שבה הם חיים, מזדהים עם אויביה. התקנון לגיטימי ביותר
התנדבות במשך שנתיים, במשך יום יום ולא פעם בשבוע, זה שירות קהילתי, והדרישה היא להציג הוכחה להתנבות כזו.
זה בהמשך להתנערות ממדינה שדורכת על מי שנוהג להתפרנס בכבוד לאחר תרומה למדינה בשרות צבאי ומילואים. הגיעה הזמן לתת איזה הטבה מינמלית בתוך הבלגן המוחלט
12ולכל הצדקנים. ישנם ישובים שלמים בארץ שאינם פתוחים ליהודים. בין אם עשו צבא ובין אם לאו
13שינסה מי מהם ללכת לגור בכפר ערבי, אני רוצה לראות אם יקבלו אותו שם
15באופן מכוון מונעות ממשלות ישראל מאוכלוסיות רבות ובעיקר ערביי הארץ (אבל לא רק) את היכולת לתרום ולהשתתף בשירות הלאומי ו-או צבא. ישנם תכניות רבות על שולחנות הכנסת והממשלה לצירופם של האוכלוסיות האלה למעגל התרומה אך התכניות אינן ממומשות תחת האיצטלה של תקנים ותקציב... מדיניות גזענית של אפליה שחלחלה כל כך עמוק שהפכה שקופה.
אתה פאתטי.
איפה אתה חי. הם ערבים ואנחנו יהודים הם שייכים למדינות ערב ואנחנו שייכים לארץ ישראל והם האויבים שלך גם אם אתה אוהב אותם מתי תפנים?
כי לכל אחד יש זכויות אדם בסיסיות - אפילו לאלה ששוחררו מצה"ל בגלל בעיות נפשיות
אפילו מסיבות של עודפים ביורוקרטים משחררים ושמעתי ששחררו גם מסיבות פוליטיות.
גם ערבים יכולים. רק מה, הם צריכים להתנדב במקום איכותי שנתיים.
17הכתב של הארץ לא חי במדינת ישראל. מין הסתם הוא ערבי ע"פ שמו רק כך אפשר להבין את הנוסח של כתבתו. אין בישראל יישוב אשר הוקם אחרי 48 שלא הוקם על אדמות מדינה. האם אותו כתב ואותם פעילי זכויות האזרח חיים ביישוב קטן, ישוב בו אדם הפועל כנגד רוח היישוב גורם לנזק למתווה היישוב. האם יכול אדם חרדי הדורש אפס פעילות בשבת לגור ביישוב חילוני? האם יכול ערבי מוסלמי הדורש מסגד ביישוב לגור ביישוב ייהודי? יש לסייג שאין שום בעיה שיגור אדם בעל אורח חיים אחר , בתנאי שיקבל את אורח החיים של היישוב בו הוא גר ולא ינסה לשנות אותו.
לגזענות ולאי הרצון של ישובים קהילתיים לקלוט משפחות ערביות. במקום להאבק על קליטה של משפחה ערבית אחת בישוב כזה או אחר,הציבור הערבי ונציגיו צריכים להאבק על זכותם להקים לעצמם ישובים קהילתיים (בתקווה כמובן שאלה יהיו פתוחים גם לקבלת משפחות שאינן ערביות).
19קבוצות קבוצות שונים, שונים כך אנו מתפוררים אט אט
ציונות מסרסת צדק חברתי
יש צביעות רבה בתגובה שלך. האם הילדים שלך לומדים בבי"ס מעורב? האם תכיר לבתך באופן יזום צעיר ערבי, למטרות חתונה? האם אתה גר בסכנין או בעזה? או שמא בתל אביב? אינני גזעני, אני תומך בשוויון זכויות, אולם אין זה אומר שכולם זהים. יש הבדלי תרבות, ומותר לאדם להחליט לחיות בסביבה שהיא נוחה לו יותר, ואף ליצור סביבה כזו. אם כל מי שרוצה ישוב יהודי הוא גזען, למה לא תעבור לגור במצריים או איראן?
תתפלא אבל הבן שלי (אין לי בת) לומד בבי"ס מעורב ואין הרבה כאלה לצערי. לא אכיר לו באופן יזום אף אחד למטרות חתונה כי אני מאמין גדול באהבה ובחירה חופשית - שיתחתן עם מי שהוא בוחר, אני גר בת"א ואשמח לשכנים ערבים בבניין הפולני בו אני מתגורר, כי יש הבדלי תרבות אותם אשמח להכיר מקרוב. הבדלי תרבות זה מפרה להבנה טובה יותר ולשיח עמוק וצודק יותר. ובכנות אני מעדיף את נווה שלום על פני האבירים, כי כל מי שרוצה ישוב ארי הוא גזען, כי האבירים נוהגים בדרך האירנית
בפסוטה יש אחלה אנשים ומלא בנות יפהפיות. ביום ראשון שותים הרבה עראק ובמדרון הכפר יש מלא חזיריות עם חזירונים קטנים וטעימים. אולי בגלל זה לא מקבלים שם יהודים אפילו בלי רשות מאורי זליגמן רשם האגודות. אז יאללה, תנו גם ליהודים לגור בכפרים הנוצרים והדרוזים והצ'רקסים והבדואים והמוסלמים למיניהם. זה יותר מתאים לנו מלגור בבני ברק, רמת בית שמש מאה שערים וביתר עילית בין אחינו החרדים. ואצלכם אפשר גם לאכול ביחד על אותו שולחן ומאותם כלים. קצת פתיחות לא תעשה שום רע לבני הרוב הערבי בגליל.
23לא רוצה שכנים שלא תרמו למדינה כמוני
לך תגור שם. גם אני לא רוצה שכנים לא אנושיים ומצידי יגורו כל הדומים לך במכלאות, האויר הצח עלי (ממילא הכל עלי).
אין עוד מטרפולין מערבי בלי ערבים כמו תל-אביב! למה?
הערכים של שתי התנועות זהות.
הנאצית והאיסלאמיסטית?
מה ציפיתם מישוב בגליל המערבי הקורא לעצמו אבירים? מיהם האבירים האלה? הצלבנים? אבירים נוצרים נושאי הצלב?
שם הישןב במקור הוא אדר. הוא נקרא אבירים על שם מיצד אבירים שנמצא בסמוך אליו. כמו שמישהו כתב פה קודם, קצת שיעורי בית לא הרגו אף אחד.
מה כל הקישקושים האלה? מאיפה ההתלהמות הזו? למה מישהו מכם שגר ברמת אביב ג, או באיזה בניין מפואר בשיכון צמרת קיבל משפחה "אחרת" לבניין? אני רואה ושומע על מספיק בנייני מגורים וכיצד הם מתנגדים לאכלס חרדים בתוכם !! אז מה הבעיה לצאת באיזה כתבה על 42 משפחות שרוצות לשמור על צביון הישוב, האם מישהו מכם היה שם ולאו דווקא בצימר?? כן כן מגיב 20 כמוך כנראה גם לא רוצים שם!! לא אני לא מהישוב אבל מכיר שם לא מעט אנשים ואף הייתי במספר חגים שהם חוגגים , ואני חייב לציין שאיני רואה כיצד משתלבת קבוצת אוכלוסיה אחרת ולו רק בחגים . ולמגיב 1 ! מה רע ברצון לקלוט בני אדם? לא קשור לדת ,גזע , או מין. פשוט בני אדם , בישוב בו אני מתגורר ישנן מס משפחות ערביות , חלקן הייתי מעדיף על מס יהודים שחיים בקרב הישוב. חבל רק שאת ילדיהן הן לוקחות לגנים בכפרי הסביבה , וזו אחת הסיבות שההשתלבות יותר קשה. ודרך אגב , הישוב הקרוב ביותר הינו פאסוטה שהם נוצרים וגם משם אני מכיר לא מעט ותאמינו לי אחלה אנשים והם לא מחפשים "לכבוש" את אבירים כמו שכתבתי בהתחלה , כתבה על כלום!!
28הבעיה היא לא השרות הצבאי ואפילו היות המבקש יהודי. אלא אוכלוסיה שברובה רואה את עצמה פלשתינאית ולא ישראלית.
30הכולל גם את אלה שמושמטים, מודרים ומופלים. שיעשו זאת על חשבונם, אם אפשר על אי בודד או על פלנטה רחוקה.
חייבים להפריד בין יהודים לערבים א) הם אויבים ב) הם רוצים להשתלט על הכל בארץ ויש למנוע זאת לפני שיהיה מאוחר מידי.
34מצוין! כן ירבו יישובים העושים כך. אף יהודי לא הולך להתישב ביישוב ערבי! מדוע הם נדחפים ליישובים יהודים? אני אגיד לכם למה- הקנאה שלהם עוברת כל גבול. הם רואים ובצדק את עצמם נחותים ורוצים להתישב בקרב אוכלוסיה נאורה מהם. צריך מאוד להזהר ממגמות אלו!
35לא מבין מה קרה לכם בארץ? לאן נאלם כבוד לזולת? הדמקוטריה וזכות הפרט לדעתו החופשית
זה קרה ב-93' אם אני לא טועה. זה היה כמובן צעד נכון היות שהציונות אינה גזענות הבעיה שמאז, באופן אירוני, שמה של הציונות וטובת העם היהודי ומדינתו נישאים יותר מדי על שפתיהם של אנשים ומגמות שלא רק שפעולותיהם אינן ציונות בשום קנה-מידה, אלא הן גם מזיקות לה. ולמען ההבהרה: אני סבור שבישראל יש הצדקה לקיום מספר מקומות יישוב דלילי-אוכלוסייה הומוגניים ובעלי איכות לא-אורבנית ומצד שני בעלי צביון מערבי, קרי יהודי. כאלה הם הקיבוצים, ואיש למרבה השמחה לא מבקר את קיומם או הוזה בכך שעליהם לקבל אוכלוסיות שמנוגדות למרקמם. איני מכיר את אבירים אולם אם מדובר ביישוב ערכי, שחבריו מקיימים לכידות בסיסית, מגויסים לקהילה הסובבת אותם ואינם מזיקים אקולוגית או חברתית לאיש, אין סיבה להפריע להם להתקיים, בלי צורך בטייטלים "ציוניים" או מיליטריסטיים, ואני מקווה שההבנה הזו תזכה לאישור משפטי. זאת בצד העובדה שללא קשר, ייהוד הגליל לא רק שאינו מילה גסה - הוא חובה, ובצד זאת על רוח מגילת העצמאות לפעם בכל אחד מאלו שרואים בעצמם שליחיה, לרבות הסעיפים הקוראים לשוויון אזרחי וחברתי בלי הבדל גזע. /א
כיום גרים במיצפה אבירים:חילונים,דתיים,חרדים,נוצרים,בודהיסטים ועוד.מבחינה פוליטית גם כן,יש יצוג לכולם.נראה לכם שערבי לא יכנס יפה לתמונה?שטויות,יש מקום לכולם,מי שהוא מספיק "מטורף" לבוא לגור ב"חור" המקסים הזה,אהלן וסהלן!
37הציבור מוזמן לנסות לקנות/ לשכור בית בג'לג'וליה או טייבה במשולש, יגור שם כמה חודשים ונראה מה דעתו על הסוגיה.
בתקופת הצאר ברוסיה היהודים יכלו לגור רק ב"תחום המושב" שלא כלל את האיזורים האטרקטיביים למחיה - קייב, סנט פטרסבורג ומוסקווה. היו יהודים שבכל זאת יכלו לגור שם עם פרוטקציה או שוחד.
39באבירים יש כ-40 משפחות, בערך כמו בית דירות בעיר. הקמת אגודה קהילתי מטרתה למסד את מערכת היחסים בין התושבים "בבניין". קבלת אדם שלא מתאים חברתית למערכת השברירית של הישוב עלולה לגרום נזק לישוב בכלל וגם לאותה משפחה. הרעיון לקבל אדם ששרת בצבא כו התנדב בכול מסגרת ולא רק שרות לאומי, מטרתה לנסות לקבל אנשים שבאופיים תורמים ומעורבים בקהילה. נכון יש כאלו שלא עומדים בפרופיל (לא רק ערבים) אבל זאת זכותה של אגודה קהילתית. חוץ מזה אני לא מתנצל על זה שאני ציוני וחיי בגליל גם מתוך שליחות
גם אם תבהיר עד שיכחילו פניך לא יעזור - במדמנת הטוקבקים כאן יש רוב למי שלא מוכן לקבל עוד ציונות, התיישבות וערכים דומים. לצערי חברי ישובים כמו אבירים, ישובי משגב ועוד נמצאים במגננה בלתי פוסקת וחייבים להסביר ש"אין להם אחות". אותם אלו שהזדעקו מחשש שחב"ד או חרדים יתקרבו לבתיהם, מטילים רפש באוכלוסייה זעירה שרוצה להשאר ציונית - איזו מילה נוראה!
יפה שג*קי חוגי מזכיר את החלטת הבג*צ.אז רק לידיעתו גם בהרכב הג*צ קורה שיושבים טפשים.אז מה ? כל שטות או נפיחת אחוריים שפוסק הבג*צ זה דברי אלוהים חיים?הרי כבר נחקק החוק שעוקף את הבג*צ בדבר ועדות קבלה ליישובים ואם הבג*צ מתעלם מהחוק אז איך הוא מצפה שהצבור יכבד אותו?
41זה יהיה הסוף של בג"ץ אם הפושעים יעזו לנסות להתערב בעניין הזה. סבלנותו של העם היהודי הולכת ופוקעת.
אולי יספר לנו הכותב איזה תושבים מוכנים לקבל באום אל פאחם, סכנין וכו?
אי אפשר להמעיט מחשיבותו ואמיתותו של הנימוק הזה. אין תקנון באום אל פאחם שאומר שאי אפשר ליהודי לקנות מגרש ולבנות שם. למה? כי אין צורך בתקנון כזה. אין מצב שהבית יבנה גם אם נקנה המגרש כדת וכדין. הוא פשוט יהרס וישרף עד היסוד אם בכלל יגעי לכדי יסודות לעומת זאת באבירים אף אחד לא ינקוט אלימות כזאת כי כאלה אנחנו (אוכלים כל חרא שמאכילים אותנו) לכן אמצעי חוקי הוא תקנונים שימנעו מערבים לעשות את מה שהם מונעים מיהודים, באלימות - להתגורר בכל מקום בארץ.
כל היישובים האלה הוקמו על מנת "לייהד" את הגליל ולהצר את צעדי התושבים הערבים. הם הוקמו על חשבון אדמות הכפרים הערביים, שהפכו לעיירות והצפיפות בכמה מהם עולה על זו שבתל-אביב. הם חלק ממדיניות האפרטהייד הישראלית - ומשפחה ערבית או שתיים לא תשנה את זה.
יהודי מאז 1880 הוא ישוב גזעני שאינו סובל לא יהודים.
ההשמטה מהצבא היא מנגנון מתוחכם של הציונות - האידאולוגיה הגזענית-ספרטנית שבבסיס יסוד המדינה, כדי להדיר ממנו אוכלוסיות. ברור ש"ישובים" הקמים ברוח אידיאולוגיה זו ממשיכים את אותו מנגנון. כל מושמטי צה"ל הם מושמטים פוליטית במטרה להדיר אותן מהשיח של 'בניית הרפובליקה' והם חפים מפשע - המדינה היא הפושעת. המהפכה עוד תבוא.
מי שפטור משירות בטחון כשיר לקבלה לאגודה. גם מי ששירת את הקהילה כשיר לחברות באגודה, ולא רק מי שעשה צבא או שירות לאומי.
שכמו שאין כניסה אליהם לכל אחד - כך גם לא תהיה יציאה מהם. יחיו להם הגזענים עם עצמם והדומים להם במכלאות, ולא נצטרך לדעת עליהם ולנשום את הסרחון שלהם ברשות הציבור. אני תומך גם בהעברת כל התומכים בהם למכלאות "הציוניות", שיזהמו לעצמם את האוויר הנקי שקיבלו חופשי מהמדינה.
46הרי בלי קשר לשאלת עצם המוסריות של התנאי (שגם היא בעייתית מאוד), ברור שמדובר באפליה בתוצאה (ערבים לא יוכלו להתקבל).
47לא בושה להגיד שאנחנו תומכים בציונות ופועלים לאור מגילת העצמאות, ובמקום לתקוף אותם ראוי לשבח אותם
48כבר מזמן את חשיבותו של מרקם קהילתי אזרחי, וקהילות רבות מקיימות אורח חיים בלתי מופרע והרמוני. אלא שאצלנו, המחבלים בכרמים בחסות העליון-תוחב-אפו-בכל, סבורים שיש להמאיס את החיים בישראל על כולנו. הדרך הזולה והפשוטה ביותר עבורם, היות ולענייני טרור לשמו כבר יש להם סוכנים אחרים, היא לחרחר ריב ומהומות בכל מקום שקט ושלוו. סחרחורות ההתלהמות המיותרת והמציקה כבר תבריח מפה את הציונים, סוברים אבירי "זכויות האזרח" (הערבי בלבד). זהו שלא. את אצבענו נתקע בחזרה בעיניכם, עד שתאמרו: ירדן היא פלסטין, וחאלאס.
האם גם להם הנחה גדולה במס הכנסה? האם יש לאיימיש פריוילגיות לעומת האזרחים האמריקאים שאינם חיים בקהילות של איימיש?ועכשיו אתה יכול להמשיך.
זה נראה כמו החלטה אסטרטגית של מנהיגי הציבור הערבי להתיישב בכל יישוב יהודי כדי למוסס את האופי היהודי של המדינה. ואירגוני שמאל רדיקליים אנטי ציונים תומכים בהם. אבל כשיהודי רוצה לגור ביישוב ערבי קוראים לזה פרובוקציה והשתלטות יהודית. מוסר כפול והתנהגות אנטי יהודית מכוערת. וכשהשגריר הפלשתיני אומר שהוא רוצה מדינה ללא יהודים התקשורת השמאלנית שותקת.
לשם מה ללמוד היסטוריה של העם היהודי בבתי הספר? חוץ מתחושת הקורבנות והפרנויה, האם נלמדים גם לקחים מעשיים, מוסריים?
56הם בחוצפתם רוצים לשמור על האידיאולגיה הציונית. ולפלסטינים המסכנים לא נשאר כלום - חוץ מ- 57 מדינות מוסלמיות, 22 מדינות ערביות-מוסלמיות ואוטוטו מדינה שהיא גם מוסלמית, גם ערבית וגם פלסטינית. טוב שיש את "האגודה לזכויות פלסטין" שתדאג יחד עם בג"ץ למחוק את המפעל הציוני מעל המפה.
58ואם מצליחים לצאת אזי נזקקים לטיפול רפואי-כירורגי. זה כולל שוטרים, טכנאי שירות (בזק, הוט, חשמל, וכו') וסתם מטיילים.
59כל ערבי שישרת בצבא/בשירות אזרחי ויקבל על עצמו את יסודות מגילת העצמאות יכול לעמוד בקריטריונים האלה.
60מצפה אבירים נושא את שם הציונות לשווא כתירוץ לחסום קבלתם של קבוצות אוכלוסין שלמות מלהתקבל ליישוב, באופן גורף. הם קיבלו אדמת של הציבור לשימושם והם ורוצים לנכס לא רק את ביתם הספציפי, אלא גם לקבוע מי עוד רשאי לגור בכפרם. אין עוד מקום בעולם שלתושב יש כוח כזה בקרקע ציבורית. נטען כי תושבי המצפה רוצים לקלוט "אנשים אייכותיים", האם אייכותם של האנשים נגזרת ממידת גזענותם המוכחת? הם רוצים לקלוט אנשים שהם "קודם כל בני אדם". על פי ההגדרה בפועל של "בני אדם" אליבא דאנשי המצפה, מי שלא מתקבל לתושבות היישוב איננו, כנגזרת, בחזקת בן אדם. האשם בהתפרצות "אהבת בני האדם" הזו היא בחוק עדות הקבלה הגזעני, זה המייצר חזקות ופותח צוהר להתפתחותן של גישות מתנשאות וגזעניות. למי ששכח, גם לנאצים היו הגדרות מי הם "בני אדם", הגדרות שהוכיחו, פרדוכסלית ובמהופך, מי היו בני האדם ומי היו חיות אדם.
62מדינת ישראל אינה מקיימת את החזון הזה, ובוודאי לא הגזענים ברקפת ובשאר "היישובים הקהילתיים"
רוצים עוד צימוקים? בבקשה הנחה של 13% עד לתקרת הכנסה שנתית של 214,320 ₪. פטור מלא מתשלום דמי חכירה למנהל מקרקעי ישראל בבנייה למגורים. מענק פיתוח – השתתפות עד 50% ע"י המדינה (הפיתוח בפועל). מענק מקלוט ממשרד השיכון כ- 10,000 ש”ח. לו היו תנאים מופלגים כאלה מוענקים לצעירים הערבים או בני מיעוטים אחרים, שגם הם אזרחי המדינה, הם לא היו להוטים כל כך להצטרף לישובים קהילתיים יהודיים. אין בציויליזציה המערבית תקדים לתופעה של אפלייה בקבלת פריוילגיות על רקע לאום או דת, ובבקשה לא לספר לי על תקנונים מפלים של בנייני דירות במנהאטן, קונדומיניונים, כי הדיירים בהם לא מקבלים הטבות או הנחות מהעיריה. אין לי דבר נגד תקנונים והתארגנויות, כל עוד זה לא נעשה על חשבוני.
רק אל תשכח: - לפחות שעה נסיעה למקום העבודה - וזאת בהנחה שמצאת - בתי חולים דרג ז' עם ציוד מיושן - בית ספר אזורי עלי ילדך יגיעו אחרי נסיעה של 40 דקות אז כן אנו ציונים ומוכנים לספוג את כל אלה ועוד, אתה מוזמן להצטרף.
זו לא גזענות לדרוש שהמצטרפים יהיו ציונים. האגודה למען זכויות האזרח היא לא מה שהיא מצהירה. יותר נכון לקרוא לה האגודה לשחרור פלשתין.
69unleashed loonatics from the occupation territories to your fantastic, living in harmony, GHETTO. You are so " ERHI "(!)(?) . You represent the new Israel as is.... And the outlook isn't pretty. Good luck and congrats for your success on hammering another nail in the old Israel burial coffin.
It sounds like , you are an extreemest yourself...
כמו, למשל: "תשקוד על פיתוח הארץ לטובת כל תושביה; תהא מושתתה על יסודות החירות, הצדק והשלום לאור חזונם של נביאי ישראל; תקיים שויון זכויות חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה בלי הבדל דת, גזע ומין; תבטיח חופש דת, מצפון, לשון, חינוך ותרבות; תשמור על המקומות הקדושים של כל הדתות; ותהיה נאמנה לעקרונותיה של מגילת האומות המאוחדות"? לזה הכוונה? אוה, ואגב, לכל הימניים שיעשו דיסלייק: אתם עושים דיסלייק, לנוסח המדוייק, של מגילת-העצמאות. אתכם לליברמן.
73קראתי את הכתבה ואת התגובות, אותי מעניין לדעת האם אילן הורוביץ מוכן לקבל דתיים לאבירים? או שהם לא נחשבים כתושבים נאותים לחיות ביישובו. (לא קובעת עובדה כי אם שואלת שאלה כנה ואשמח לקבל תשובה על כך) ציונות אינה נחלת היהודים בלבד,שרות צבאי אינו נחלת היהודים כי אם נחלת אזרחי מדינת ישראל.בין תושבי הכפר פסוטה,ישנם רבים ששירתו בצבא, משרתים ועוד ישרתו.לדעתי ישנם כמה שאיבדו את הצפון. מזמינה אותכם להתוודע לישוב אבירים ולתושביו לפני שאתם ממשיכים להשמיץ. ומי שלא רוצה לא חייב, גם כך יש שער בישוב.
74ציונות נהיתה מילה גסה, מדינת ישראל שייכת לעם היהודי נקודה .מי שיש לו בעיה עם הציונות שיעבור למדינה הפלסטינאית ,לפלסטינאים יש מדינה בירדן רוצים מדינה בגדה וברצועת עזה וגם חצי מישראל ,באו תזרקו אותנו לים וזהו..
76ומי יעשה את זה אם לא הציונות? תפישת "הארץ" והקרן לישראל חדשה היא תפישה אנטי-ציוניות - וזהו כמובן זכותכם - אבל אנחנו נמשיך בשלנו... מדינה יהודית ציונית עם זכויות שוות לכל אזרחיה - כך שהאזרחים הלא ציוניים יוכלו להתיישב אפילו ברשות הפלשתינאית!
ואז שואלים למה אפפעם לא נשתלב במזרח התיכון, ולמה תמיד שונאים אותנו. עם שמיישם על אחרים את הגזענות שהוא ספג היסטוריה שלמה, שלא יתפלא שההיסטוריה האנטישמית נמשכת. התנגדות לאנטישמיות היא רק שותפות יהודית ערבית. ביי ביי מצפה חזירים.
79צביעות ממדרגה ראשונה. יישוב הגליל כולו נעשה ממניעים ציוניים. כל כיבוס המילים הזה הוא סתם גועל נפש. לא צריך להתבייש שרוצים לחיות בחברת אנשים שרואים את עצמם ציונים.
80מחירי הדיור בישובים צריכים להיות בשמיים ובמידה ומשהו ימצא מתאים היישוב כביכול יוזיל לו את המחיר בעשרות אלפי אחוזים כיוון שעשה צבא וכ"ו,במידה וערבי ירצה לקנות שיקנה וישלם מחיר של ביניין שרק יעזור ליישוב
81טוב מאוד !! סוף סוף אנשים נורמלים שלא מתפשרים על חברה של סמרטוטים שאינם חלק מהמדינה הזו ,ולא נכונים לקבל את רוח מגילת העצמאות . גם סמרטוטי העם שהישתמתו מצה"ל ותפילים נוספים כנראה שמקומכם לא עם אנשים עם קצת אידאל שנשאר פה בחברה . באיחוד לא בקהילה קטנה בישוב שמיתימר להיות נורמלי ולשמור על חברה של אנשים אוהבי הארץ . לא נותא לי אלה לברך את אנשי הישוב .. כן ירבו כמוכם
82אני זקן מלהצטרף אליכם - אבל מסכים עם רצונכם.
83זכות הקהילה לשמור על ייחוד רעיוני כל עוד הם חיים חיי קהילה.
© כל הזכויות שמורות להוצאת עיתון הארץ בע"מ
