מנכ"ל ערוץ 10 ביקש לדחות שידור תחקיר על תיק ליברמן עד להכרעת היועמ"ש

בדיון לילי אצל מנכ"ל הערוץ הוחלט בסופו של דבר לאשר את שידור התחקיר ביום שלישי: "מדובר בהתלבטות מקצועית ולגיטימית"

מנכ"ל ערוץ 10, יואב הלדמן, ניסה לדחות שידור כתבה על אודות חקירתו של שר החוץ, אביגדור ליברמן, בתוכנית התחקירים "המקור" מחר (שלישי). הלדמן הורה למגיש התוכנית רביב דרוקר שלא לשדר את הכתבה עד שהיועץ המשפטי לממשלה יכריע אם להגיש כתב אישום בתיק ליברמן, החלטה שצפויה להתקבל בשבועיים הקרובים. בדיון שנערך הלילה בביתו של הלדמן הוחלט לבסוף לאשר את שידור התחקיר כמתוכנן. 

בכתבה ביקש הכתב לענייני משפט של ערוץ 10 ברוך קרא להציג את התשתית הראייתית שגיבשה המשטרה בתיק ליברמן. בעבר פרסם קרא כמה כתבות שעסקו בראיות שאספה המשטרה, אך הכתבה המיועדת, עליה עבד קרא חודשים ארוכים, אמורה להציג את התמונה המלאה של החקירה ולכלול חשיפות חדשות, מסמכים ותמלילי חקירה של ליברמן ועדים נוספים בתיק. 

הכתב הכלכלי בערוץ, מתן חודורוב, שהשתתף בדיון הלילי כנציג העובדים אמר ל"הארץ" כי "לאורך היום התקיים דיון מקצועי בערוץ אם העיתוי שנבחר לשידור הוא מתאים. לשמחתנו החליט הערב מנכ"ל הערוץ לאמץ את העמדה שהציג בדיון הצוות העיתונאי והכתבה תשודר כפי שהיא, בלי לשנות בה פסיק".

רביב דרוקר, עורך "המקור"
רביב דרוקר, עורך "המקור". צילום: ניר קידר

בדיון השתתפו הלדמן, מנכ"ל חברת החדשות אבי אלקלעי, איילת בן חיים היועצת המשפטית של חברת החדשות, רביב דרוקר, ברוך קרא, ירון לונדון ומתן חודורוב.

גורם המעורה בפרטים סיפר ל"הארץ" על תחושות קשות במערכת ועל הניסיונות לאפשר את שידור הכתבה. הוא קשר בין המקרה הנוכחי לניסיונות הקודמים להחליש את התוכנית. "למי שהיה מעורב בדינמיקה שבין ההנהלה החדשה ונציגי הדירקטוריון לבין התוכנית 'המקור' היה ברור מנקודה מסוימת שיש רצון ואפילו כוונה להחליש את התוכנית, ובטווח הרחוק אולי להעלים את הדבר הלא נוח שהיא", סיפר.

הגורם הוסיף כי "קשה לבוא בטענות להנהלה שגורמים פוליטיים מחזיקים בביצים שלה במשך תקופה כל כך ארוכה ומאיימים על קיומו של הערוץ ברמה שבה כל עובד חרד למשכורתו ולפרנסת משפחתו. קשה לבוא בתלונות להנהלה שלא ששה לפרסם תחקירים במצב כזה. על אף שבזמנים קודמים, אמיצים יותר מבחינה עיתונאית ועם מנהלים מנוסים יותר בשדה העיתונאי, נראה שהתמונה היתה אחרת".

עתידו של ערוץ 10 קשור בימים אלה בקשר הדוק עם הממשלה. בחודשים האחרונים דנה בעניין הערוץ ועדה מיוחדת שעם חבריה נמנו נציגי משרד האוצר ומנכ"ל משרד ראש הממשלה, הראל לוקר. הוועדה מנסה למצוא פתרון לחובות הערוץ, שיאפשר לו להמשיך לשדר. לערוץ יש חובות עבר בגובה 65 מיליון שקלים, המהווים הפרה מהותית שאינה מאפשר לערוץ לקבל רישיון שידור. בכירי הערוץ אף התבצרו לאחרונה במשרד האוצר, בעת דיוני הוועדה. 

אם עניין החוב לא יוסדר, עתידו של הערוץ מוטל בספק. קיים אמנם סיכום בין הערוץ לוועדה, אך טרם גובשה הצעת חוק ממשלתית שתסדיר את העניין ועננת הסגירה עדיין מרחפת מעל ראשו של הערוץ. 

מערוץ 10 נמסר כי ״מדובר במהומה על לא מאומה. התלבטות מקצועית ולגיטימית הפכה לסערה בכוס תה. על מנת למנוע פתחון פה כאילו מדובר בשיקולים זרים הוחלט לשדר את התוכנית״.

רביב דרוקר סירב להגיב. יו"ר דירקטוריון ערוץ 10, אבי בלשניקוב מסר בתגובה: "לא תהיה שום פגיעה בתוכנית המקור. כך הבהרתי היטב בכל ישיבות מועצת המנהלים של הערוץ".

הוספת תגובה
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

 
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
להוספת תגובה בלתי מזוהה לחץ כאן להוספת תגובה מזוהה לחץ כאן

הקלד את הנושא

הקלד את התגובה

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש של אתר הארץ
תודה על פנייתך, היא תיבדק על ידי המערכת
הצג את כל התגובות פתוחות 01 אפשר להסתכל על זה מהזוית ההפוכה: יידע כל פוליטיקאי שאם הוא לא יתמוך בתספורת לערוץ 10, כנראה שיעשו עליו תחקירים  (לת) פחחח
  • 23:50
  • 26.11.12

02 בלשניקוב מנהיג!  (לת) מעריץ
  • 00:07
  • 27.11.12

03 רביב דרוקר עיתונאי ענק!!!  (לת) כל הכבוד רביב
  • 00:07
  • 27.11.12

04 עננה כבדה ירון בדיכאון
  • 00:09
  • 27.11.12

כשערוץ חדשות צריך לחשןב פעמיים אם לשדר או לא לשדר כתבה בגלל חרב שמונחת על צווארו אפשר להתחיל לסגור את הבסטה.

05 בימים כאלה אני כל כך שמח שאין לי טלוויזיה זה שכבר אין לו טלוויזיה
  • 00:14
  • 27.11.12

אין כבר כח לשטיפת המח האינסופית הזאת. לא מדובר בתחקיר ולא בעיתונות. מדובר בנסיון להלך אימים על היועץ המשפטי לממשלה כדי שיקבל את ההחלטה ״הנכונה״ בתיק ליברמן. שיטות מאפיוזיות

06 חרפה. בכל רשתות הטלוויזיה יש תכנית תחקירים אחת - המקור - שגם אותה רוצה ביבי לחסל..!!!!  (לת) אורי
  • 00:29
  • 27.11.12

07 אני חושב שאלדד יניב צריך לשבת ליד רביב דרוקר ושניהם צריכים לשדר את התוכנית ביחד. ובנוסף להעלות קטע מהסרטון של אלדד יניב "השיטה". זה יהיה פרק שכל עם ישראל ישבור רייטינג כדי לראות איך בעלי תפקיד בעמדת כוח נמצאים בכהות חושים ועושים מה בראשם ובדמם של אחרים  (לת) אני חושב ש...
  • 00:55
  • 27.11.12

08 איך עוצרים כתב אישום? סרט אדום
  • 01:06
  • 27.11.12

הופכים לבוס של מי שממנה את מפכ״ל המשטרה. פשוט וגאוני כמו יתר העברות לכאורה!

09 שחיתות שחיתות שחיתות תעזבי אותנו נמאסת על חיינו אנשים שמונעים מפחד שותפים לפשע[אסון הכרמל]  (לת) יורי
  • 01:23
  • 27.11.12

10 על מה המהומה ? אזרח
  • 01:28
  • 27.11.12

סתם כתבה שנועדה לקדם את תוכנית המקור ברייטינג היומי !

11 רפובליקת בננות בנו לנו מלך הקזינו ונערו השוטה.  (לת) Yigal Cohen
  • 01:36
  • 27.11.12

12 "נייט" לפמפלט על איווט! Eddie Shor
  • 02:04
  • 27.11.12

"נייט" לפמפלט על איווט!
במקום למזמז את החקירה עשור על עשור- אני מציע למר דרוקר לערוך תחקיר על אנשי הפרקליטות, על גרירת רגליהם, על כסף תועפות ששילמה הקופה הציבורית על ה- "טיולים" שערכו ביד נדיבה בניכר ע"מ "לחקור" את ליברמן ועל עינוי הדין שנגרם לו.
מה עוד צריך להתרחש ע"מ שהעם היושב בציון ישוחרר מצווחותיה של הפרקליטות בנוסח הנמוך והמסליד כגון "אחותך- זונה" ומכאן ואילך לך ותוכיח שאין לך אחות. אין לפרקליטות "בשר" ואילו היה- איווט היה עף כמו טיל כי, להבדיל, כאשר כן (!) היה "בשר"- או אז עפו ראשי ממשלה (רבין ז"ל ואולמרט יבדל"א) ואליהם הצטרף גם נשיא המדינה לשעבר.

13 אחרי שעשה תשדיר קידום לעבריין דרעי, דרוקר משחק אותה לוחם הצדק  (לת) למה על חשבון ליברמן?
  • 03:10
  • 27.11.12

14 מה לא ברור קובי
  • 04:21
  • 27.11.12

מה לא ברור לכם? חוץ מהביקורת הידועה והרגילה על עאלק חופש העיתונות, הרי היועצ״ש צריך לעשות החלטה גם אחרי שיראה את התכנית ויבין איך זה נראה מהצד של האינטרס הציבורי האמיתי- לא רק האקדמי. התוכנית היא חלק מחומר הראיות

15 ערוץיוסי ערוץ 10 יוסי
  • 05:52
  • 27.11.12

הוא ערוץ טוב וחובה שימשיך להתקיים

16 ניפחתם סיפור מכלום. הייתה התלבטות על המועד. החליטו לשדר עכשיו. מה הביג דיל?  (לת) אחד
  • 06:02
  • 27.11.12

17 הערוץ הזה פוגע פגיעה מהותית וקשה בערכי הדיקטטורים א יקון
  • 06:25
  • 27.11.12

לסגור אותו לאלתר . כמו כן גם שרה אימנו רואה עצמה נפגעת באופן קשה ובוטה מהערוץ הזה .

18 תלמדו ממני איך להעלים עיתונאים חטטנים  (לת) קונסטנטין לקושנקו
  • 06:26
  • 27.11.12

19 תחקיר מקוא איתמר
  • 07:09
  • 27.11.12

להמתין עד להחלטת היועץ המישפטי .ישבפרסום הדוח משום ניסיון ללחטץ על מישהו? שמאלנים קיצונים עומדים אחקי הדבר ויש לשקול האן לסבסד ערוץ שמאלני

20 בלשניקוב מנהיג! עובד הערוץ
  • 07:23
  • 27.11.12

בלשניקוב מנווט את הערוץ בן רצונו העז לשמור על חופש העיתונות, לבין לחצים אדירים המופעלים עליו. במקרה הזה מנהל בלתי מנוסה קיבל החלטה שגוייה, שידע לתקן בהמשך

21 כל הכבוד לערוץ 10 החלטה ראויה  (לת) שומר חוק
  • 07:37
  • 27.11.12

22 ישראל הופכת למדינת עולם השלישי שלטון החוק בקריסה ליברמן הורס את המדינה !! מיקי
  • 08:41
  • 27.11.12

ליברמן הנכלולי שלוחם של האולגרכים והטייקונים וקשרים מפוקפקים עם בוגרי הקג"ב מטיל אימה על כל מערכת אכיפת החוק ועל העיתונות החוקרת !!
מאז שליברמן חיסל את ניצב משה מזרחי וגרם להדחתו מתפקיד ראש אגף החקירות ליברמן הוא שמינה למעשה את שר בטחון הפנים אהרונביץ הבובה ושר המשפטים נאמן הקונסלרי של האולגרכים והטייקונים רבים במערכת אכיפת החוק ממש חוששים ממנו אפילו וחלקם אף משתפים עימו פעולה כמו המפכ"ל דנינו והיועמ"שים רובינשטין מזוז ווינשטיין בורחים מהתיק שלו כמו אש אותו כנ"ל לפרקליטי המדינה שנדר ולדור רועדים כשהם מתעסקים בתיק של ליברמן וליברמן משתין בקשת על כולם מה שמעניין אותו באמת זה רק לצאת מהתיק ועוסק באובסיסה מרושעת במוסדות אכיפת החק ומקעקע אותם כדי לצאת מהתיק משתלט על אכיפת החוק מינה את השרים העוסקים באיכפת החוק הצליח להדיח את ניצב מזרחי היחיד שעמד מולו ללא מורא הצטרף לליכוד מפלגת השלטון ובעקבות כך היועמ"ש וינשטיין החלשלוש אשר מונה כדי לסגור את התיק לליברמן והוא מבוהל שמא יגישו נגדו כתב אישום בגין העובד הזר הלא חוקי שהוא ואשתו העסיקו בביתם !!
להערכתי נושא השידור עדיין לא סוף פסוק וליברמן יעשה את הכל שהתוכנית החשובה הזו של המקור על ליברמן לא תעלה לשידור תוך הטלת אימה על בעלי ערוץ 10 שנמצא במצוקה כספית וללא תמיכת הממשלה תקרוס .
להערכתי ההנלה והבעלים של ערוץ 10 עוד יתקפלו ברגע האחרון ויבטלו הקרנת התוכנית ברגע האחרון בנימוקים הזוים ובים שיקרא מדינת ישראל תהפוך רשמית למדינת עולם שלישי ורפובליקת בננות !!

23 גם כאן "חגיגה לדמוקרטיה" בליכוד  (לת) גבריאל
  • 09:04
  • 27.11.12

24 אייטם יח"צ  (לת) ניוקי
  • 09:28
  • 27.11.12

25 מי יבקר את היועץ המשפטי ? קובי
  • 09:36
  • 27.11.12

הגיע הזמן שיגידו את האמת שהיועץ הולך להלבין את ליברמן

26 רביב אתה בכוח סוגר את ערוץ 10,אתה רוצה שעוד מתנחל ישתלט על הערוץ שלומי
  • 10:15
  • 27.11.12

כמו מעריב, תמתין קצת ואח"כ תכה בהם חבל,קצת שכל,

27 ליברמן כבר הורשע בפלילים ב 2001 זכרון גורלי
  • 10:30
  • 27.11.12

בושה שעבריין מנהיג את ישראל

28 האם אחרי תביעה דיבה במיליוני ש"ח שתוגש נגד ערוץ 10 ע"י ליברמן, ערוץ 10 יפשוט רגל ויסגר סופית????  (לת) משה
  • 10:52
  • 27.11.12

29 כל הכבוד לערוץ 10 הגיע הזמן שמדע מי הולך להנהיג את המדינה ונכנס בדלת האחורית לממשלה
  • 11:47
  • 27.11.12

צריך לעשות תחקירים על כל האנשים המשפיעים בפוליטיקה כך מקובל במדינות דמוקרטיות

30 עיתון שומר חוק ומגן על שלטון החוק, האומנם מאיר פ
  • 21:34
  • 27.11.12

אני לא תומך בדעותיו או חבר מפלגתו של שר החוץ אביגדור ליברמן, אני אזרח שומר חוק המתקומם נגד הסלקטיביות של עיתון הארץ.
האם נאה לצעוק חמס נגד אונסי ותוקפי שלטון החוק ומנגד לפרם כתבה לפני הכרעת היועץ המשפטי, לפני בחירות, נוהג אשר קיים בפרקליטות כבר כמה שנים.
לכם מותר מה שאסור לנו אזרחים שומרי חוק.
צביעות לשמה וקידום אינטרסים זרים.

31 לסגור את ערוץ 10 לאלתר !!! זו התערבות בוטה בהחלטת היועת המשפטי לממשלה  (לת) לוי
  • 02:16
  • 28.11.12

32 בעד עיתונאים מהשורה אחת שמבינה
  • 12:32
  • 04.12.12

כל הכבוד לעיתונאים הנבחרים של ערוץ 10. מקווה שכל ההמלחמה בין הממשלה לערוץ 10 תסתיים וימשיכו לעבוד בצורה טובה.

פעילות
המלצות
הפופולריות בחינוך וחברה
פרסומת
פעילות
המלצות
פרסומת